Chytej.cz

Ústí nad Labem

V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 6. února 2012 v 18:38® BlueShark
BlueShark

vladah: Ten úlovek na chcíplýho cejna, tomu říkáš trhačka? To je silné slovo :-D I když, …, to maso na cejnovi se skutečně trhalo :-D :-))

Pondělí 6. února 2012 v 18:38® Piranha
Piranha

1Mara> myslíš že se to tak dělá jen v závodech?Někdo chodí na ryby sám a každou čudlu při focení 20min. aranžuje ve vodě a pak jí stejně vrátí.Všude je něco.Na těch závodech se dohlíží na to aby se s rybou zacházelo dobře.Za to by měly být sankce nejen v závodě, ale i mimo něj pokud se závodí na svazové vodě.

Pondělí 6. února 2012 v 18:35® vladah
vladah

Piranha> to sice ano. Ale spíše byseto mělo řešit na schuzi

Pondělí 6. února 2012 v 18:33® 1Mara
1Mara

IVO> Proto jsem to napsal že nesouhlasím , už jen kvůli tomu že oni najednou můžou , mi nesmíme . Já jsem proti všem závodům jak v plavané,feder tak kaprařině , hlavně to chování k rybám jako takové , 10m. vezírek a hurá šup do něj a pak hurá plesk do vody !

Pondělí 6. února 2012 v 18:32® Piranha
Piranha

vladah> protože to sem patří, kde to mám řešit na farmaceutickém serveru.Tam jedině s práškem :-))

Pondělí 6. února 2012 v 18:31® Piranha
Piranha

IVO> Ivo ale vždyť to jsou závody a pro ně se prostě vyjímka dá udělat.Jsou to 4 dny.Štamgast se nezblázní.Já byl na Lovosickém úhoři taky a chytalo se od 18 do 6.Také přes noc.Že před tím nikdo nic nenamítal, je to tam každej rok, tam non stopka není.Pořadatel by si měl vybrat taková místa, aby nebyla na něčím pozemku.Myslím si že budou spíš naříkat ti co tam mají chaty, karavany a maringotky, plno jich je RS a ty víš kam mířím.Já jako obyčejnej rybář si tam skoro nesednu taky, pač mě buď vyženou, nebo mi to tamti místní znepříjemní koupáním psů, sebe samých, nebo čímkoliv jiným.Neříkám konkrétní jména ani nemyslím konkrétní lidi, protože mezi nimi se najdou normální a tolerantní. Kdyby se to konalo na druhé straně, to by nikomu nevadilo a nikdo by o tom nepsal.Myslím si, že toto je výplodem několika lidí co mají na Sebuzíně soukromé místo a ,,svoje,, fleky.Hold 4 dny vydrží. Říkám, že opravdu nemám proč protestovat.

Pondělí 6. února 2012 v 18:26® vladah
vladah

nevim proč to řešíte, ano taky mě to rozčiluje ten 24hodinoví rybolov. To ano jelikož když tam jedu na sumíka na trhačku tak take musím vytahnout před pulnocí pruty ale pokud by během zavodu umožnili i nam nesportovním rybařum take 24hodinoví rybolov tak proč ne. ale zase cose týče toho jestli ošetří rybu dejmesi ruku na srdce kdoto znas tady dělá. A cose tyče aut tak by mohli jen odvest věci k vodě a auto odstavit na nějake parkoviště ale tohle zavisí na RS a policii a ne na nas rybařích. Stejně i když na schuzi tak stím nic nezmužem jelikož peníze udělaj vše za nás

Tento příspěvek byl editován 6.2.2012 18:28:41 uživatelem vladah.
Pondělí 6. února 2012 v 18:18® IVO
IVO

Piranha> Jindra to popsal vcelku výstižně. Jen doplním :

Na rybáře – lovící na řece Labi kapry jsou pořádány
pravidelné kontroly- často společně s policií ČR či funkcionáři CHKO.Předmětem
kontrol je především dodržování denní doby lovu,zákaz táboření a zákaz parkování motorových vozidel na příbřežních pozemcích, pořádek u vody atd.

A nyní zde máme na tomtéž úseku řeky Labe kaprařské závody, při

kterých budou všechny výše popsané normy se souhlasem funkcionářů

svazu porušovány ??? Jistě víš, že na tomto úseku Labe je zavedena
horní míra kapra obecného 70 cm. Jistě také asi víš, jak to probíhá
při kaprařských závodech v praxi :

. Tedy závodník (to slovo se opravdu velmi příčí !)

uloví rybu (kapra), vloží ji do vezíru a přivolá rozhodčího , který

rybu změří a zdokumentuje. Jenže i to bude ( při ulovení kapra nad 70

cm)v rozporu s ustanovením o horní míře !!! Čili i toto ustanovení

bude během závodů porušováno !!! A vše – jak píši – se souhlasem svazu..

A jsou zde další ne nepodstatné aspekty . Jak asi na tuto situaci

budou reagovat běžní rybáři ? To není složité předjímat. Ti , kteří

byli v minulosti sankciováni za porušení výše uvedených norem budou

přihlížet, jak „vyvolení“ toto dělají zcela legitimně ??? Že po dobu

konání závodů budou místní rybáři na tomto úseku řeky zbaveni možnosti

výkonu rybářského práva a to jak ze břehu, tak z lodě ? A co členové

místní rybářské stráže ? Jak to asi bude vypadat při následných

kontrolách ? To právě oni budou terčem otázek typu : "Tak při závodech

se tady porušovalo naprosto všechno a vy teď jdete na kontrolu a za

to, co páni závodníci dělali naprosto normálně nás teď trestáte

???"Zohlednil vůbec někdo tato fakta před vydání souhlasného verdiktu ???

Vzhledem k tomu, že pořádání kaprařských závodů se v poslední

době stává slušně výnosnou činností, tak se pořadatelé snaží získat

pro své „podnikání“ co nelukrativnější úseky – samozřejmě jim je

naprosto jedno, jaká negativa v té či oné lokalitě pořádáním závodů

způsobí.Systém je – po nás potopa..! Důležitý je v tomto ohledu zisk.

Opravdu se nechci dočkat situace, kdy bude na tomto úseku řeky Labe

pořádáno X kaprařských závodů do roka !!!
Závěrem položím otázku :

Opravdu mne nenapadá žádné pozitivum , které by pořádání těchto závodů

přineslo ústeckým rybářům, labským kaprům a okolní přírodě .Pokud se

mýlím, tak mne prosím oprav.

Ta negativa (a že jich opravdu není málo) jsem výše popsal.

Napadá mne otázka : PROČ vzhledem k popsaným skutečnostem povolil

SčÚS konání těchto závodů ????

Pondělí 6. února 2012 v 18:12® IVO
IVO

sus1> kdepak – ten má jiné starosti ..:-)) ))

Pondělí 6. února 2012 v 18:06® cormaxx
cormaxx

Piranha> Závody na svazovce chtějí,ale podle jejich pravidel, ne podle pravidel RŘ. To je argument,kterej mi stačí k tomu abych s tim nesouhlasil. Když mě chytne RS pět minut po půlnoci,tak jsem v prdeli a nepomůže mi ani svěcená voda. Když budou závody v dobu,kdy bude povolen nonstop i pro obyčejný rybáře tak se dá argumentovat zase tim,co to udělá s rybí obsádkou. Jasně,nepopíchaj každou rybu v Labi,ale… Kolik ryb bude vytažených a hlavně kolik z toho bude „plevel“ pro závodníky? Já myslim,že takových cejnů,tloušťáků a jesenů se vytahá mraky.A ty nepůjdou na mokrou podložku,neošetří se klinikem,nebudou se pokládat zpět do vody jako do peřinky,jako bodovanej kapřík.

Je mi jasný,že závody jsou a budou.Ale určitě bych je nechtěl mít na svojí vodě.Takže je vlastně moje obhajování zbytečný,protože na tuhle část Labe nechodim,protože to mám dosti z ruky:-D Každopádně si myslim,že na pořádání takovýchto závodů je dostatek místa na soukromáku.A že jich tu je víc než dost.

Pondělí 6. února 2012 v 18:05® chosebaits
chosebaits

Piranha> Když bude někdo těžit tak to bude uživatel-teda kraj a né MO.

Pondělí 6. února 2012 v 17:39® sus1

IVO> Když píšeš … ,, jsou z Prahy ", hned mě jeden napad.:-))

Pondělí 6. února 2012 v 17:39® Piranha
Piranha

IVO> Ahoj Ivoši, malinko nechápu tvé rozhořčení.Nevím co by bylo tak katastrofálního na tom, aby se konaly na Labi v UL závody.Konají se v Lovosicích, konají se na pískovně a nikdo nikdy nic nenamítal.Proč by si někdo měl plnit kapsu.Určitě tam budou ceny a komu se budou zdát malé, tak tam nepůjde. Rybářské závody se záštitou ČRS a MO se konaly vždycky.Hold šlo vše dopředu a tak se v kaprařině konají několik dní.Pokud budou místní lidé a rybáři seznámeni s tímto dopředu, tak by to přeci nikomu nemělo vadit.Labe je snad dost velké. Pokud by tam byl bordel, tak by si ho měl organizátor uklidit, nebo závodící, je to přeci v řádu a auta?Od toho je policie.Jako osobně nemusím mít u vody davy, ale tohle mi nějak defakto nevadí.Na schůzi bych šel podporovat spíš jiné věci, jako třeba prodloužení lovu do 24h o nějaký měsíc, např. do konce října aj. Pokud by z těch závodů moha prosperovat nějakým způsobem naše MO a bylo by pak vidět kam se investovalo, tak bych to podpořil.Pokud to tedy nebude každý měsíc a jen jednou za rok. Moc jsem ti neporozuměl proč taková zášť vůči pořádání závodů.

Pondělí 6. února 2012 v 16:06® BlueShark
BlueShark

olda: Ha, to jsou Oldovo ruce a na Bílině :-D

Pondělí 6. února 2012 v 15:01® olda
olda
trochu pro potěchu oka,lov na centrepin.
Pondělí 6. února 2012 ve 13:16® IVO
IVO

filip111> dobrej nápad :-)) )

Pondělí 6. února 2012 ve 13:14® filip111
filip111

IVO> mě už od svazu a mo nic nepřekvapí. Navrhuji uspořádat neckyádu. Přehlídku boatů, vábniček a benzínových motorů :-)

Pondělí 6. února 2012 ve 12:48® IVO
IVO

1Mara> nejde tak ani o lov nonstop. Jde o lov v klidu. Mám pocit, že si nikdo z těch, co ty závody povolili, neuvědomil, co tím zapříčiní. A oragnizátorům ? Těm je to fuk. Jim jde jen o kšeft a navíc jsou z Prahy. Těm je Labe ukradený. První ročník pořádali na Vltavě a teď se hrnou na Labe. Proč asi ???? Pokud to někomu z vás není jedno – přijďte na schůzi MO Ústí n.L. Předpokládám, že se tam dá i něco vyřešit.

Pondělí 6. února 2012 ve 12:45® 1Mara
1Mara

chosebaits> Nejsem , taky chci chytat nonstop :-)

Pondělí 6. února 2012 ve 12:33® chosebaits
chosebaits

1Mara> Ty si ale hnusnej!!! Né,souhlasím.

Pondělí 6. února 2012 ve 12:29® 1Mara
1Mara

IVO> AŤ jdou se závodama doprdele , ať si jedou na Vrbeňák , tam mají labskejch kaprů hafo , sami máme všechno zakázaný a berou nám povolenky , a pro ně je to dovolený ? Říkám ne!!! Ať si dělaj bordel u nich !!

Pondělí 6. února 2012 v 11:39® IVO
IVO

cormaxx> No právě. neumím si představit, že by mohlo být v budoucnu X kaprařských závodů na Labi za rok.

Pondělí 6. února 2012 v 11:36® cormaxx
cormaxx

IVO> Tohle si přeci normální člověk na „svojí“ vodu nepustí.

Pondělí 6. února 2012 v 11:28® IVO
IVO

Nazdar kolegové – netuším, kdo z vás to ví, ale někdo z Prahy chce letos v létě pořádat čtyřdení kaprařské závody na Labi mezi Sebuzínem a Brnou. Podle mých informací s tím údajně naše MO a SčÚS souhlasí ???!!! Rád bych znal vaše názory na konání takové akce, kde se má lovit nosnstop, kolem vody bude kolona aut, běžný rybář zde nebude smět vůbec lovit a vše jen proto, aby se někdo z pořadatelů napakoval. Jiný důvod totiž neexistuje. Labe bude zase pod obrovským tlakem a to vše se souhlasem funkcionářů ČRS ?!?!

Tento příspěvek byl editován 6.2.2012 11:29:13 uživatelem IVO.
Pondělí 6. února 2012 v 10:23® olda
olda

rabbit> Bych makal,musím spát.

Pondělí 6. února 2012 v 9:30profil byl smazán

cormoran> :-)) přivezli už jenom od každý tři :-))

Pondělí 6. února 2012 v 9:19® cormaxx
cormaxx

U nás jen –17°C :-)

Pondělí 6. února 2012 v 9:18® rabbit
rabbit

olda> chrr spal bych, ale musím makat

Pondělí 6. února 2012 v 8:39® olda
olda

Hezký den,přeji všem.

Pondělí 6. února 2012 v 7:54® Piranha
Piranha

majkyss> hlásim –20