Vyhledávání
Ústí nad Labem
V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 7. ledna 2011 ve 14:29® manous
-
foks01>Pravě tou sitkou na ryby bych demonstroval to jak nedokonale to vymysleli.Normální člověk ví,jak vypadá podběrák ale nevím,jestli normální člověk vypustil takovou nadokonalost do světa.Já podběrák nenosil a nosit nebudu,tak ta sítka je dobrý manévr,jak se jich zbavit těch otravů.Jestli ho někdo nosil a nosit bude je už jeho věc…
- Pátek 7. ledna 2011 ve 14:05® Patlaloš
-
foks01> Jdu tam zítra tak to omrknu…
- Pátek 7. ledna 2011 ve 14:00® foks01
-
Patlaloš> aby to pomalu nebylo na člun nebo na bout.
- Pátek 7. ledna 2011 ve 13:51® Patlaloš
-
foks01> Asi jo čeče,bude to na holiny nebo tak něco.
- Pátek 7. ledna 2011 ve 13:51® Patlaloš
-
Ke kauze podběrák.....je to určitě dobrá věc a dle mého mínění patří do výbavy rybáře a každý ho unese a jsou na 100% situace kdy se podběrákem ryba zprostí háčku šetrněji.Nikde není psáno že se musí používat za jaké koly situace a odháčkování ryby pokud je to možné ve vodě je samo nejlepší ale pokud toto odháčkování trvá např. o 10 min déle jak s podběrákem tak už je to jiná.Jak každý ví ryba bojuje a tím pádem se jí tvoří ve svalech kyselina mléčná a čím víc rybu unavuji tím jí dávám větší šanci na úhyn.....v čisté dobře okysličené vodě se toto rytiko zmenšuje
.Druhá strana je že někteří ač podběrák u sebe mají tak na něj serou a tahají ryby po břehu atd.
- Pátek 7. ledna 2011 ve 13:49® foks01
-
Patlaloš> to zas bude asi břečka
- Pátek 7. ledna 2011 ve 13:40® Patlaloš
-
DoplŇující info pokud by někdo nevěděl kde máme ten rybníček …Loc: 50°34'28.331"N, 13°48'21.586"E Dírkovačka neděle tato
- Pátek 7. ledna 2011 ve 13:15® foks01
-
manous> o tom znění zákona se nehádám,asi je to nedokonalé,ale asi jako normální člověk snad vím ,jak vypadá podběrák,a kdybych někoho potkal s místo podběráku se sítkou na akvarijní rybičky,tak si o něm budu myslet že je vůl,to se na mě nezlob,…ohledně použití,je asi na každém co mu vyhovuje,pro mě je snadnější rybu podebrat do podběráku,…na oldu se nezlob,asi tě zná
- Pátek 7. ledna 2011 ve 12:24® Piranha
-
Patlaloš> OK v 8h
- Pátek 7. ledna 2011 ve 12:13® Patlaloš
-
Zdarec všem (skoro) Tak pánové a případné dámy,ještě jednou vám připomínám že se uskuteční další dírkovaná u mne na rybníčku a to tuto neděli.Osobně tam budu už brzo ráno,budu roztápět udírnu a kamna.Tak kdo bude mít chuť a sílu tak se ukažte.Podmínky stejné jako posledně.Pstruh 50kč kus.Káva,grok,čaj atd na místě,dobrovolné příspěvky za čaj atd vítány.
- Pátek 7. ledna 2011 v 9:59® Piranha
-
b.gun> Byvalo podberak nebo vlovovaci hak.A jak to dopadlo?Nosil jsem na pásku ohnutej stovkovej hrebik jakoby vylovovaci hak a nektery RS to i pobavilo a nikdy jsem nemel problem
- Pátek 7. ledna 2011 v 9:12® manous
-
olda>Ahoj a ty nerejpej nebo ti zakleju pruty a podběrák
- Pátek 7. ledna 2011 v 9:11® manous
-
foks01>Jsem uvláčel metrovýho sumce,bych chtěl vidět velikost toho podběráku u pasu,to bych si na něj asi šlapal.Jinak rybu můžu vyháčkovat ve vodě,aniž,bych na ní sáhnul a to taky většinou,když jsem nabrozen dělám.Je to blbost,už jen kvůli tomu,jak tu bylo řečeno,strčím si do kapsy sítku na akvarijní rybky a co mi kdo může.Když už něco dám,jak povinnost,tak by to mělo být se vším všudy a trošku se nad tím zamyslet a né jednou jó a podruhé né.Proč už to jednou bylo zrušeno?
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:06® olda
-
foks01> to co man chytá se mu vejde celé do dlaně.
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:21® foks01
-
manous> to jsou jen tvé představy..realita je jiná…asi věc každého,podběrák nosím u boku,rybu krásně podeberu,prut strčím za prsačky,nevím jak manipulovat s rybou která se mrská,vyháčkovávat jí v proudu…nemyslím si že je snadnější ji chytat do ruky než do podběráku,bych tě chtěl vidět,jak jí mačkáš silou aby ti nevyklouzla.
Tento příspěvek byl editován 6.1.2011 20:23:38 uživatelem foks01. - Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:17® 1Mara
-
manous> Když budeš šikovnej jako Foksík , nebudeš mít stím problém
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:10® olda
-
b.gun> je to tam,díky, já to fakt nemohl najít.
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:07® manous
-
foks01>Tak to se máš,já ještě tak velkou rybu kterou bych si nepřidržel a ve vodě jí vyháčkoval nechytl.Musí to být,ale zajímavé,když je člověk nabrozen po břicho a najednou přijde záběr.Zdolávání je v poho,pak už to je pro mě černý sen.V jedné ruce držet prut kde na konci urputně bojuje ryba a já se poplácávám po zádech a snažím se nahmatat podběrák,kde jinde ho taky mít,když na pupku mám slim bag.Když už najdu podběrák,tak se snažím podebrat rybu které se do něj nechce.Dejme tomu je v podběráku,v jedné ruce prut v druhé podběrák,kam vzít pean a pomoct rychle rybě od háčku.Toto vše připomínám po břicho ve vodě a s pěknou rybou na prutě.No myslím,že je lepší ho na vláčku nebrat…
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:07® olda
-
1Mara> U nás je jaro za dveřmi,krásně prší,jak píšeš ráno nevím jak dojedu do roboty,spíš asi dokloužu.
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:50® 1Mara
-
Taky u vás tak chčije ? To chci ráno vidět ty bouračky
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:47® foks01
-
b.gun> ano,z pohledu tohoto,ale když už ho rybář musí mít,tak je vetší šance že ho použije,..takhle by se dalo polemizovat i o vyproštovači háčků.
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:45® foks01
-
manous> já si ho teda nosím,když jsem zabrozen po pás,neumím si představit jak zdolávám vetší rybu do ruky bez nějakého strachu,abych o ní nepřišel…
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:42® manous
-
b.gun> Plně s tebou souhlasím a považuji povinnost nosit podběrák za hloupost.Pro ty co považují podběrák za šetrný v klídku si ho noste,jen je zajímavé,že když je to tak dobrá věc proč jste ho nenosili do teď.Ať vzpomínám,jak vzpomínám,tak jsem snad vláčkaře s podběrákem neviděl…
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:39® b.gun
-
olda> Jestli sis už byl pro novou povolenku, tak to najdeš tučně zvýrazněno na str. 16 tzv. Rybářského řádu vydávaného k územní povolence.
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:32® b.gun
-
foks01> Je to nesmyslné ustanovení, protože je v praxi nevynutitelné (proto také bylo z předpisů s vyšší právní silou vypuštěno, ale na svazu se žije v zajetí starých pořádků):
Tento příspěvek byl editován 6.1.2011 19:33:49 uživatelem b.gun.
1. nikde v předpisech není definováno, co je to rybářský podběrák a jak má vypadat (když budu mít u vody s sebou toto, tak chci vidět, kdo a na základě čeho mi dokáže, že to není podběrák ve smyslu daného předpisu – http://www.zoo-market.cz/…cm-jemna-1ks);
2. i když tzv. Rybářský řád stanoví povinnost mít podběrák při lovu u sebe, nestanoví povinnost jej použít (pokud si jej vandrák nebude chtít namočit a zasmradit, tak ty ryby bude tahat po kamenech i nadále, jen bude mít u toho podběrák složený v batohu);
3. o samotné šetrnosti podběráku by se dalo polemizovat – záleží na druhu a podmínkách, nepoužití podběráku může být v řadě situací naopak k rybě daleko šetrnější;
4. a jen taková perlička z uvedeného ustanovení vyplývající – podběrák (a také vyprošťovač háčků) bude povinen mít u sebe i ten rybář, který si půjde pouze s čeřínkem nachytat pár rybiček … - Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:24® 1Mara
-
BlueShark> Jo ale dveře od špajzu
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:15® BlueShark
-
1Mara: Já už dovrzal.
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:14® 1Mara
-
BlueShark> Měl by sis občas taky vrznout , nepoleze ti to na mozek
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:12® BlueShark
-
1Mara: Ufff, díky bohu si to napsal alespoň jednou správně česky
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:09® 1Mara