Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:48® Venca Zelenka
-
Mikyška> Jo velké oklejky 15–20cm jsou dobré a na rozdíl od malých i docela dlouho vydží. Odedna jsem je nezkoušel většinou je používám při hladině, tam kde je oklejí hojnost, když už je chladněj dám je níž, ale nikdy jsem je nezkoušel dát pod asi 3m.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:48® Mikyška
-
chosebaits> Já to taky zkoušel, ale narozdíl od bráchy mi to nežralo nic jineho než tloušti.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:44® chosebaits
-
Mikyška>Také jsem tak chytával ,ale to je už dávno.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:43® chosebaits
-
Venca Zelenka> Jo a taky uměj zajed pěkně do vlastní ruky.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:39® Venca Zelenka
-
chosebaits> No jsou drobnější a mají zahlý hrot, tím většinou zajedou pěkně do koutku, ty stříbrné mají tendenci uvíznout v kartáči což není nejlepší.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:38® Mikyška
-
Venca Zelenka> Ještě mě napadla jedna věc. Brácha rád chytá na ouklej ode dna. Tak 70 cm od olova dá menší pevnej jednoháček a ouklej napíchne u řitní ploutve. Má tendenci jít k hladině a celkem maká. Ale vzhledem k její velikosti to chce zjemnit aby vydržela. Má na to spíš menší fousky a často veme i jinej dravec.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:33® chosebaits
-
Venca Zelenka>Přesně.Držej jako sviňa a hlavně dlouho jsou ostrý a nemusíš ten trojhák tolik rvát do nástražky. Hlavně jsou oproti stříbrňákum tenčí.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:26® Venca Zelenka
-
chosebaits> Jo ty černé dvounulky jsou dobré, ty využívám často i ty jednonulky hojně používám z těch stříbrných občas ryba spadne, ale ty černé sedí stěch mi snad ještě nic nespadlo.
- Pátek 8. února 2013 ve 21:17® chosebaits
-
Venca Zelenka> Já používám v ČR černé 2nulky ownery a dobrý.Rok 2011 kdy byl stvořen článek níže byla opravdu špatná sezona.Spoustu záběrů,ale pramálo fousků.Tuším že nej měl něco ke stodvaceti.Rok 2012 byl pro mě zase uspěšný ač né teda do velikosti.Spoustu fousků okolo metru a největší 151 cm.Nestěžuji si bo spoustu sumcařů se ČR trápí a 150 cm je pro ně snem.
- Pátek 8. února 2013 ve 20:49® Venca Zelenka
-
chosebaits> Obávám se, že nemáš pravdu, poslední 2–3 roky ty záběry už nejsou zdaleka tak důrazné jak bývaly. Dřív jsem se nebál použít 3ks pětinulek, dát to tam dnes tak pochybuju, že by přišel vůbec záběr, vlastně jsem je už ze dva roky vůbec nevytáh. Teď převážně používám jednoháče a trojháček nebo dva trojháčky a to i na ryby kolem 40cm taktéž 300g kačeny vytáhnu jen zřídka.
- Pátek 8. února 2013 ve 20:21® chosebaits
-
Venca Zelenka> To je pouze chvilková záležitost. Toto přejde a pak zase koušou jako o život 3o –35 cm karase 80ky fouskové a sem tam nějakej pořádnej kraken
- Pátek 8. února 2013 v 19:40® Venca Zelenka
-
Tak díky všem za poznatky a připomínky, jsem rád, že v tom netápu sám. Ještě mě napadly tři způsoby úprav co jsem nezkoušel, sice jsou složité jak čert, ale snad zaberou. Opravdu nerad bych otravoval Romea, aby mě naučil chytat sumce
- Pátek 8. února 2013 ve 13:46® chosebaits
-
Venca Zelenka> Toto jsem zažil nedavno.
http://www.chytej.cz/…sumci-brani/
Místo jednoháčku používám
- Pátek 8. února 2013 ve 12:46® TondaN
-
Bazalbub1922> Dávám tam klasický jednohák ono když nastražuješ např. kapra nebo nějakou větší nástrahu tak si nedokáži moc dobře představit jak bych to tam takhle nastražoval. Používám to jen na spodní háčky.
- Pátek 8. února 2013 v 11:38® Bazalbub1922
-
TondaN: a vrchní hák dáš za hřbet taky tím kroužkem? Mě se to líbí že to je šetrnější ale když to dám i do horního(hřbetu) nevytrhne se to, vydrží tam ryba? Nebo nahoře jednohák do hřbetu a ten krožek jenom jako na dolní uchycení?
- Čtvrtek 7. února 2013 ve 23:51® Venca Zelenka
-
Mikyška> No pijavky ani oliheň jsem nezkoušel, jenom makrelu, ale bez úspěchu, rousnačky rozeberou parmy, ostré a jelci do 15min.
- Čtvrtek 7. února 2013 ve 21:40® Mikyška
-
Venca Zelenka> A co třeba rousnice nebo pijavice si nezkoušel? Možná by mohli líp vzít třeba i oliheň nebo podobnou potvoru.
- Čtvrtek 7. února 2013 v 19:29® Venca Zelenka
-
kapr 99> Už jsem to psal sekal jsem i se zpožděním. Jediné co jsem nezkoušel chytat na volno z lodě. Pár sumíků jsem už chytnul a myslím si, že jsem zchopen zhruba odhadnout velikost sumce podle otisku. Takhle zedřít rybu by nějaká 80 nedokázala a ikdyby to nakrásně tak trefila, tak by se vzhledem k velikosti nástražní ryby a svojí papule musela píchnout. Občas jsem po záseku cítil jak kopla a rozhodně to nebyla metrovka. Z mým vybavením vpoctatě ryby do metru ani nezdolávám, prostě je vytáhnu. Mrknu jestli nenajdu nějakou fotku.
Tento příspěvek byl editován 7.2.2013 18:33:02 uživatelem Venca Zelenka. - Čtvrtek 7. února 2013 v 19:03® TondaN
-
kapr 99> Ty kroužky se používají k nastražování červů pomocí vlasové metody. Odkaz je zde:http://www.parys.cz/…a-cervy-.php?…; .Tady je menší obrázek pro představu:
Tento příspěvek byl editován 7.2.2013 18:04:14 uživatelem TondaN. - Čtvrtek 7. února 2013 v 18:40® HaD
-
macek2> abych byl spravedlivej, tak tahle montáž není „mou“ vychytávkou – ukázal mi to kdysi Ondra – Hrouzek.
- Čtvrtek 7. února 2013 v 17:33® kapr 99
-
Svítí sliníčko a chumelí,asi se zbláznim…
- Čtvrtek 7. února 2013 v 17:31® kapr 99
-
TondaN> můžeš upřesnit nebo dát odkaz,dik
- Čtvrtek 7. února 2013 v 17:30® kapr 99
-
Venca Zelenka> a co třeba nesekat právě hned,ale pár sekund počkat,mam stejnou zkušenost a teprve po počkání se zásekem se to povedlo,nástraha cejn 25 sumik od 60do80,v tom je asi ten problém
- Čtvrtek 7. února 2013 ve 13:21® TondaN
-
macek2> Lepší řešení máš ty kroužky na červy rybářská stráž ti nic nemůže protože pořád máš 3 trojháčky, udělá to mnohem menší vpich do nástrahy a nástraha je v mnohem lepší kondici a déle vydrží. Nestává se tak často jako u pomocného háčku, že se vytrhne háček z nástrahy. Trojháček visí mnohem blíže nástraze než když to máš s jednoháčkem a sumec to nasaje stejně dobře.
Tento příspěvek byl editován 7.2.2013 12:22:22 uživatelem TondaN. - Středa 6. února 2013 v 19:36® Venca Zelenka
-
TondaN> No pár záběrů bylo od prcků, ale podle otisku na rybách tam byly aj 130– 150 a potulovala se tam i jedna trofejní. Na tenhle způsob tam chytali domorodci asi o 100m níž, záběr jim sem tam nějaký přišel, ale taky bez ryby.
- Středa 6. února 2013 v 19:14® TondaN
-
Takový problém jsem měl u nás na rybníku taky. Vyřešil jsem to sestavou jednoháčku s trojháčkem. Jendoháček za hřbet a trojháček úplně volně aby visel pod rybou a pak jsem sekl skoro vše krom pár záběru a zjistil jsem, že to dělali sumíci kolem 60 – 70cm.
- Středa 6. února 2013 v 18:35® Venca Zelenka
-
macek2> Nepomohlo to jsem zkoušel taky
Tento příspěvek byl editován 6.2.2013 17:45:32 uživatelem Venca Zelenka.Jo kámoš na to dostal jednu metrovku, ale toď vše jinak zkončil jak já. Měl jsem tam třeba jelca 35cm + kačena se jen asi na sekundu přitopila a jelec úplně bez šupin montáž 2 trojháky 2/0 černé, dal jsem malý jednohák a trojhák a podobný scénář, rybka se začala plašit pak kačena popojela po hladině úplně stejně jak když rybka prchá po proudu káča se ani nepotopila, ryba zedřená.
- Středa 6. února 2013 v 18:33® Venca Zelenka
-
macek2> ownerky nevím to ocnačení, ty černé z orlím drápem O/1-O/2, a ty stříbrné 2–3 tu O/3 jen vyjmečně.
- Středa 6. února 2013 v 18:31® macek2
-
Venca Zelenka> ještě mě napadlo co takhle zkusit Davidovou vychytávku tzv. vytuněnou montáž ,třeba by to pomohlo.
- Středa 6. února 2013 v 18:29® macek2
-
Venca Zelenka> těžko poradit vyzkoušel jsi snad vše co bych zkusil já sám,jaké používáš trojháky?
Tento příspěvek byl editován 6.2.2013 17:32:13 uživatelem macek2.