Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 1. února 2013 v 19:55® macek2
macek2

s14sh> nahození pouze prutem,víc vědět nemusíš,,zabrodit není plavat takže v pohodě,akorád by mě zajímalo kolik měříš nebot se mi nechce věřit že bys při zabrození do hloubky 160cm nahodil:-)

Tento příspěvek byl editován 1.2.2013 18:55:54 uživatelem macek2.
Pátek 1. února 2013 v 19:51® s14sh

no to vim taky to mam v papirech :-) … proto se ptam jesi se bere plavani jako zavazeni :-) zabrodeni do 1,60m treba by melo byt bez problemu.. ono vubec v tom rybarskem radu co se tyce lovu na bojku je to dost chude a na spoustu otazek si z toho obsahu nedokazu odpovedet :-D

Pátek 1. února 2013 v 19:01® macek2
macek2

s14sh> tak konkrétně na tomto revíru je vyvážení zakázáno,protože není v popisu revíru výslovně uvedeno ,,zavážení nástrah povoleno" proto je možné dopravení nástrahy do mista lovu pouze nahozením prutem.

Pátek 1. února 2013 v 18:58® kapr 99
kapr 99

chrami> odkat je ten bílej fous,je moc pěknej :-)

Pátek 1. února 2013 v 18:39® kapr 99
kapr 99

chrami> ja tady bydlim krátce a nejsem tady ani člen tak jen z doslechu z prodejny že prý se na vajgaře loni chytil 170cm ale nějak se mi to nechce věřit,prý tam nasadili pár bílejch ale nevím,nechytám tady,občas pískovna tady jsou kolem metru a 3z5 jsou bílí

Pátek 1. února 2013 v 17:48® s14sh

http://www.chytej.cz/…86/morava-6/

Pátek 1. února 2013 v 17:03® macek2
macek2

s14sh-jaká je to lokalita?pokud se mi podaří na netu najít rybářský řád,tak si to pročtu a řeknu ti svůj názor

Pátek 1. února 2013 v 15:10® s14sh

Jojo ale me jde o to ze kdyz s tim poplavu a uvidi me RS nahodou tak jesi tj povoleny nebo zakazany kdyz v dane lokalite je zakaz vyvazeni :-)

Pátek 1. února 2013 ve 13:47® rompeprop
rompeprop

chrami> Tam jsem se sumcema začínal,nikdy už se nevrátí doba bydlet 5min od vody, kde plavou dvojky.Hodně smutný konec všech trofejních sumců z vajgaru dovršil přesun do nedaleké 3ha pískovny a ještě ten samý rok byli zabiti.Největší ryba 226cm.Sumců tam bývalo opravdu hodně a výlov to potvrdil.Sumci také byli trnem v oku místních pytlovačů násadových kapříků jak kapři došli mohli za to sumci.Při výlovu se odvezlo několik aut bílé ryby takže o chybějící sumčí potravě nemohla být řeč a chyběli hlavně ti dosazovaní 40cátníci.Nyní ve vajgaru je opravdu jen pár vysazených násadových ryb a zvláštní je že pytlovači násadáků cca do dvou měsíců po dosazení nadávají že kapři nejdou,akorát už nenadávají na sumce.

Pátek 1. února 2013 ve 13:13® rompeprop
rompeprop

s14sh> Pokud se budeme bavit o řece 4om široké,kde je většina hloubky kolem 1,5m a na korytě do 2,5m tak se to možná dá udělat,ale kde koliv jinde kde to taháš od cca 50m do 200m s hloubkou 2m´+ tak je to podle mého pokus o sebevraždu.Ale mužeš to mít nějak nacvičený a třeba to jde.Já jsem se nazaplvával až běda viděl ruzné jiné kolegy a jejich vychytávky jak v pořádku dopravit montáž,ale tohle opravdu nikdy škoda že nebydlíš poblíž určitě bych se na to jel podívat.

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 21:24profil byl smazán

rompeprop> kapr 99> co na vajgare plave uz nakej fous? Chytali ste tam nez ho vylovili

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 20:22® s14sh

No kdybych to tak obcas nedelaval kdyz to potrebuju dostat do hloubky tak se na to neptam.. jnak fuska to opravdu je zvlaste na rece :-D akorat jesi ma cenu sebou tahat ten prut protoze jesi se to bere jako zavazeni i s prutem to ho radej muzu nechat na brehu ve stojanu a tolik se nenadru :-D

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 20:04® kapr 99
kapr 99

rompeprop> přesně tak…

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 20:02® kapr 99
kapr 99

s14sh> si najivka,už jen zaplavat se sestavou kde máš nastraženýho 35cm cejnka je pěkná pakárna,to mi věř (xdesítek záplavů),natož ješté s prutem

Čtvrtek 31. ledna 2013 v 18:17® HaD
HaD

s14sh> zkus to:)

Čtvrtek 31. ledna 2013 v 18:14® rompeprop
rompeprop

s14sh> Myslím že na břehu už se neukážeš a usnadníš práci hasičum až budeš pěkně chycenej na hák zamotanej do šňůry a tvuj proutek bude čekat na to ,kdo si tě zdolá.:-D

Čtvrtek 31. ledna 2013 v 18:06® rompeprop
rompeprop

Bazalbub1922>Proč? Vždyť,když táhneš rybu s hákama tak máš jen jeden prut a jestli máte takové blázny co by nějak i když nechápu proč ten pomocný prut řešili tak si to udělej třeba z násady od koštěte:-D :-D :-D

Tento příspěvek byl editován 31.1.2013 17:07:09 uživatelem rompeprop.
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 16:09® s14sh

No a kdyz s tou sestavou a i s prutem plavu? Spustim montaz a doplavu zpet s prutem je to zavazeni nebo ne? :-D

Čtvrtek 31. ledna 2013 v 15:31® Bazalbub1922

A když mám nahozený jedenprut a nahazuju druhý přes druhý, musím mít ještě jednoho kolegu rybáře?

Tento příspěvek byl editován 31.1.2013 14:33:12 uživatelem Bazalbub1922.
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 15:11® tony.bobo
tony.bobo

macek2> Jak říkáš je to slovíčkaření.

Čtvrtek 31. ledna 2013 v 15:08® tony.bobo
tony.bobo

David Havlíček> samo že máš pravdu ale víš jak, vždycky se najde nějaký rejpal a neříkej že tě semtam za začátku nenapadlo jestli zavážíš či nahazuješ.Mě docela často ale dnes je to už v pohodě.Kdo nezná, neví a nechápe.

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:52® HaD
HaD

macek2> :-) A s tím nahozením z vody – podle mě je to naprosto v pořádku – kdyby nebylo, tak je vlastně „zavážení“ i brození na pstruhovce s mušákem v ruce :-D Muselo by být zakázáno brození…

Něco jiného je, když bys nechal prut na břehu a zaplavával to – to už je defakto zavážka.

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:44® macek2
macek2

David Havlíček>si mě předběhl:-)

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:43® macek2
macek2

tony.bobo> nahození přes dva pruty není vyvezení ale přitažení k nahozenému místu:-) je to slovíčkaření ale podle mě je to tak,a s tim vstupováním do vody se nejedná o vyvážení do vody si můžeš stoupnou jak chceš já to běžně praktikuji a nikdy nebyl problém,to by muselo být v popisu přímo napsáno zákaz brodění nebo vstupování do vody.

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:40® HaD
HaD

tony.bobo> Pokud by někdo chtěl klasifikovat nahození pomocí dvou prutů jako zavážení, zařídil bych mu protekci v Motole na psychiatrii. To je úplná hloupost. Přesně jak píšeš – pouze pomocí prutu a to v případě použití dvou prutů zcela splňuješ.

Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 12:47® tony.bobo
tony.bobo

s14sh> Toto už je trochu maturita odpovědět na tuto tvou otázku ale dle mého pokud vstoupíš do vody a pak nahazuješ tak bys teoreticky zavážel.Ono když se nad tím zamyslíš a představíš si to tak nahazování přes 2 pruty by mnělo být taky zavážení jelikož ty nahazuješ jen olovo a k němu potom teprve dopravuješ nástrahu.Přitom v BP je jasně dáno že tam kde je zakázáno zavážení nástrah tak je možné nástrahu dopravit jen nahozením prutem.Takže teď babo raď jak se říká nahazuješ nebo zavážíš.

Čtvrtek 31. ledna 2013 v 6:58® s14sh

No a tam kde je zákaz zavážení se může nahazovat z vody ne? Např. na řece když vemu celou sestavu i s prutem a v 1,60m hloubce to pošlu k nějaký hraně. Akorát teda nevím jak to je když bych chtěl zaplavat s prutem a sestavou někam kde už nedostanu na dno jesi se to stále počíta jako nahazovaní z vody :-D

Středa 30. ledna 2013 ve 21:32® tony.bobo
tony.bobo

Bazalbub1922> Nahazování přes 2 pruty není zavážení.Je to jediný legálně možný systém nahazování tam kde se nesmí zavážet a přitom obrazně nahodit kam potřebuješ.RS s touto metodou nemá problém sice se trochu diví jak si to tam dopravil ale když jim to ukážeš nemaj problém a pak už tě nechaj na pokoji.Jen někteřé RS vyžadují aby si při nahazování neměl už nahozenej další prut.

Středa 30. ledna 2013 ve 21:29® TondaN
TondaN

kapr 99> Když tam byl tak nechytl nic… A to je jen povídačka… Proč by to majitel prodával když mu to vydělává? Motorky se budou prý „tolerovat“ tam šlo o to, že někteří rybáři tam jezdili autem hlavně z toho důvodu, že pytlovali ryby a rybářská stráž nemá právo na to, aby mohla po rybáři žádat otevření kufru a pod…

Středa 30. ledna 2013 ve 20:34® kapr 99
kapr 99

TondaN> o těžbě už jsem taky slyšel,už loni,je to prý díky dostavbě temelínu ale nic jistého,dokonce jsem zaslechl povídačky ,že pískovnu chce do své péče JV,asi si tady pěkně zachytal a to i s představi­teli svazu