Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 1. února 2013 v 19:55® macek2
-
s14sh> nahození pouze prutem,víc vědět nemusíš,,zabrodit není plavat takže v pohodě,akorád by mě zajímalo kolik měříš nebot se mi nechce věřit že bys při zabrození do hloubky 160cm nahodil
Tento příspěvek byl editován 1.2.2013 18:55:54 uživatelem macek2. - Pátek 1. února 2013 v 19:51® s14sh
-
no to vim taky to mam v papirech
… proto se ptam jesi se bere plavani jako zavazeni
zabrodeni do 1,60m treba by melo byt bez problemu.. ono vubec v tom rybarskem radu co se tyce lovu na bojku je to dost chude a na spoustu otazek si z toho obsahu nedokazu odpovedet
- Pátek 1. února 2013 v 19:01® macek2
-
s14sh> tak konkrétně na tomto revíru je vyvážení zakázáno,protože není v popisu revíru výslovně uvedeno ,,zavážení nástrah povoleno" proto je možné dopravení nástrahy do mista lovu pouze nahozením prutem.
- Pátek 1. února 2013 v 18:58® kapr 99
-
chrami> odkat je ten bílej fous,je moc pěknej
- Pátek 1. února 2013 v 18:39® kapr 99
-
chrami> ja tady bydlim krátce a nejsem tady ani člen tak jen z doslechu z prodejny že prý se na vajgaře loni chytil 170cm ale nějak se mi to nechce věřit,prý tam nasadili pár bílejch ale nevím,nechytám tady,občas pískovna tady jsou kolem metru a 3z5 jsou bílí
- Pátek 1. února 2013 v 17:48® s14sh
- Pátek 1. února 2013 v 17:03® macek2
-
s14sh-jaká je to lokalita?pokud se mi podaří na netu najít rybářský řád,tak si to pročtu a řeknu ti svůj názor
- Pátek 1. února 2013 v 15:10® s14sh
-
Jojo ale me jde o to ze kdyz s tim poplavu a uvidi me RS nahodou tak jesi tj povoleny nebo zakazany kdyz v dane lokalite je zakaz vyvazeni
- Pátek 1. února 2013 ve 13:47® rompeprop
-
chrami> Tam jsem se sumcema začínal,nikdy už se nevrátí doba bydlet 5min od vody, kde plavou dvojky.Hodně smutný konec všech trofejních sumců z vajgaru dovršil přesun do nedaleké 3ha pískovny a ještě ten samý rok byli zabiti.Největší ryba 226cm.Sumců tam bývalo opravdu hodně a výlov to potvrdil.Sumci také byli trnem v oku místních pytlovačů násadových kapříků jak kapři došli mohli za to sumci.Při výlovu se odvezlo několik aut bílé ryby takže o chybějící sumčí potravě nemohla být řeč a chyběli hlavně ti dosazovaní 40cátníci.Nyní ve vajgaru je opravdu jen pár vysazených násadových ryb a zvláštní je že pytlovači násadáků cca do dvou měsíců po dosazení nadávají že kapři nejdou,akorát už nenadávají na sumce.
- Pátek 1. února 2013 ve 13:13® rompeprop
-
s14sh> Pokud se budeme bavit o řece 4om široké,kde je většina hloubky kolem 1,5m a na korytě do 2,5m tak se to možná dá udělat,ale kde koliv jinde kde to taháš od cca 50m do 200m s hloubkou 2m´+ tak je to podle mého pokus o sebevraždu.Ale mužeš to mít nějak nacvičený a třeba to jde.Já jsem se nazaplvával až běda viděl ruzné jiné kolegy a jejich vychytávky jak v pořádku dopravit montáž,ale tohle opravdu nikdy škoda že nebydlíš poblíž určitě bych se na to jel podívat.
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 21:24profil byl smazán
-
rompeprop> kapr 99> co na vajgare plave uz nakej fous? Chytali ste tam nez ho vylovili
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 20:22® s14sh
-
No kdybych to tak obcas nedelaval kdyz to potrebuju dostat do hloubky tak se na to neptam.. jnak fuska to opravdu je zvlaste na rece
akorat jesi ma cenu sebou tahat ten prut protoze jesi se to bere jako zavazeni i s prutem to ho radej muzu nechat na brehu ve stojanu a tolik se nenadru
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 20:04® kapr 99
-
rompeprop> přesně tak…
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 20:02® kapr 99
-
s14sh> si najivka,už jen zaplavat se sestavou kde máš nastraženýho 35cm cejnka je pěkná pakárna,to mi věř (xdesítek záplavů),natož ješté s prutem
- Čtvrtek 31. ledna 2013 v 18:17® HaD
-
s14sh> zkus to:)
- Čtvrtek 31. ledna 2013 v 18:14® rompeprop
-
s14sh> Myslím že na břehu už se neukážeš a usnadníš práci hasičum až budeš pěkně chycenej na hák zamotanej do šňůry a tvuj proutek bude čekat na to ,kdo si tě zdolá.
- Čtvrtek 31. ledna 2013 v 18:06® rompeprop
-
Bazalbub1922>Proč? Vždyť,když táhneš rybu s hákama tak máš jen jeden prut a jestli máte takové blázny co by nějak i když nechápu proč ten pomocný prut řešili tak si to udělej třeba z násady od koštěte
Tento příspěvek byl editován 31.1.2013 17:07:09 uživatelem rompeprop. - Čtvrtek 31. ledna 2013 v 16:09® s14sh
-
No a kdyz s tou sestavou a i s prutem plavu? Spustim montaz a doplavu zpet s prutem je to zavazeni nebo ne?
- Čtvrtek 31. ledna 2013 v 15:31® Bazalbub1922
-
A když mám nahozený jedenprut a nahazuju druhý přes druhý, musím mít ještě jednoho kolegu rybáře?
Tento příspěvek byl editován 31.1.2013 14:33:12 uživatelem Bazalbub1922. - Čtvrtek 31. ledna 2013 v 15:11® tony.bobo
-
macek2> Jak říkáš je to slovíčkaření.
- Čtvrtek 31. ledna 2013 v 15:08® tony.bobo
-
David Havlíček> samo že máš pravdu ale víš jak, vždycky se najde nějaký rejpal a neříkej že tě semtam za začátku nenapadlo jestli zavážíš či nahazuješ.Mě docela často ale dnes je to už v pohodě.Kdo nezná, neví a nechápe.
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:52® HaD
-
macek2>
A s tím nahozením z vody – podle mě je to naprosto v pořádku – kdyby nebylo, tak je vlastně „zavážení“ i brození na pstruhovce s mušákem v ruce
Muselo by být zakázáno brození…
Něco jiného je, když bys nechal prut na břehu a zaplavával to – to už je defakto zavážka.
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:44® macek2
-
David Havlíček>si mě předběhl
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:43® macek2
-
tony.bobo> nahození přes dva pruty není vyvezení ale přitažení k nahozenému místu
je to slovíčkaření ale podle mě je to tak,a s tim vstupováním do vody se nejedná o vyvážení do vody si můžeš stoupnou jak chceš já to běžně praktikuji a nikdy nebyl problém,to by muselo být v popisu přímo napsáno zákaz brodění nebo vstupování do vody.
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:40® HaD
-
tony.bobo> Pokud by někdo chtěl klasifikovat nahození pomocí dvou prutů jako zavážení, zařídil bych mu protekci v Motole na psychiatrii. To je úplná hloupost. Přesně jak píšeš – pouze pomocí prutu a to v případě použití dvou prutů zcela splňuješ.
- Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 12:47® tony.bobo
-
s14sh> Toto už je trochu maturita odpovědět na tuto tvou otázku ale dle mého pokud vstoupíš do vody a pak nahazuješ tak bys teoreticky zavážel.Ono když se nad tím zamyslíš a představíš si to tak nahazování přes 2 pruty by mnělo být taky zavážení jelikož ty nahazuješ jen olovo a k němu potom teprve dopravuješ nástrahu.Přitom v BP je jasně dáno že tam kde je zakázáno zavážení nástrah tak je možné nástrahu dopravit jen nahozením prutem.Takže teď babo raď jak se říká nahazuješ nebo zavážíš.
- Čtvrtek 31. ledna 2013 v 6:58® s14sh
-
No a tam kde je zákaz zavážení se může nahazovat z vody ne? Např. na řece když vemu celou sestavu i s prutem a v 1,60m hloubce to pošlu k nějaký hraně. Akorát teda nevím jak to je když bych chtěl zaplavat s prutem a sestavou někam kde už nedostanu na dno jesi se to stále počíta jako nahazovaní z vody
- Středa 30. ledna 2013 ve 21:32® tony.bobo
-
Bazalbub1922> Nahazování přes 2 pruty není zavážení.Je to jediný legálně možný systém nahazování tam kde se nesmí zavážet a přitom obrazně nahodit kam potřebuješ.RS s touto metodou nemá problém sice se trochu diví jak si to tam dopravil ale když jim to ukážeš nemaj problém a pak už tě nechaj na pokoji.Jen někteřé RS vyžadují aby si při nahazování neměl už nahozenej další prut.
- Středa 30. ledna 2013 ve 21:29® TondaN
-
kapr 99> Když tam byl tak nechytl nic… A to je jen povídačka… Proč by to majitel prodával když mu to vydělává? Motorky se budou prý „tolerovat“ tam šlo o to, že někteří rybáři tam jezdili autem hlavně z toho důvodu, že pytlovali ryby a rybářská stráž nemá právo na to, aby mohla po rybáři žádat otevření kufru a pod…
- Středa 30. ledna 2013 ve 20:34® kapr 99
-
TondaN> o těžbě už jsem taky slyšel,už loni,je to prý díky dostavbě temelínu ale nic jistého,dokonce jsem zaslechl povídačky ,že pískovnu chce do své péče JV,asi si tady pěkně zachytal a to i s představiteli svazu