Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 30. ledna 2013 ve 20:28® kapr 99
kapr 99

pruhac> vjezd za závoru se řeší už alespon 3roky a protekce funguje pořád,stačí si tam zaject vyložit cajk a auto vrátěj k závoře(kde vzali klíč)no to už je jiná otázka? a jak to bude s motorkama taky motorové vozidlo,nezávidím jim,ale musí to platit pro vševhny…

Středa 30. ledna 2013 v 19:54® pruhac
pruhac

TondaN> To trestání vjezdu je naprosto v pořádku jen ať se to trestá.Jen mi vrtá hlavou kde se bude těžit?jedině snad do hloubky,protože jinak neni kde.Z jedný strany řeka,z druhy Suchdol a po těch dvou zbejvajících jsou silnice.A jak jsem psal je to přístupu hlavně nás rybářů.Mějte se hezky jdu se připravit do roboty.Ahoj.

Středa 30. ledna 2013 v 19:43® rompeprop
rompeprop

Je to začarovaný kruh,který je podle mě nejlepší řešit přístupem a chováním.M zustane pořád začarovanou vodou a ryba bude vydřená T je jakš takš chytatelná i s přivíráním očí díky tomu že se tam netěží.A dokud bude napsáno : na vodní ploše pískoven je zákaz používání plavidel pro vnadění a chytání ryb " je to věc do diskuze já se nepovažuju za plavidlo tak proč nemužu plavat. Na M bývaly cedule majitele se zákazem koupání,ale to není věc RS na T jsem si ničeho nevšíml.

Středa 30. ledna 2013 v 19:38® TondaN
TondaN

pruhac> Bude se trestat tvrdě i vjezd automobilem dozádu za závoru… A mělo by se tam zase začít těžit od tohoto roku. Já tam chodím na sumce jen vláčet mam v okolí i jiné lokality kde ty bojky jsou tolerovány a nějaká ta ryba se tam povede sice tam asi nebudou tak velký ryby jako na pískovně, ale aspoň něco.

Středa 30. ledna 2013 v 19:38® TondaN
TondaN

pruhac> Bude se trestat tvrdě i vjezd automobilem dozádu za závoru… A mělo by se tam zase začít těžit od tohoto roku. Já tam chodím na sumce jen vláčet mam v okolí i jiné lokality kde ty bojky jsou tolerovány a nějaká ta ryba se tam povede sice tam asi nebudou tak velký ryby jako na pískovně, ale aspoň něco.

Středa 30. ledna 2013 v 19:23® pruhac
pruhac

TondaN> To máš pravdu,jenže jsou na tom zase biti jen rybáři.Když jsem se ptal já,na to jak budou postihováni v letním období koupající se lidé,dostal jsem odpověď,že RS na toto nemá pravomoc,ale měla by to řešit policie.A ta na to nemá dostatek prostředků a ani chuť.A pokud si po sobě ty bojky vždy seberem jak nám RŘ ukládá tak bude i majitel schovívavý.Ani se mu nedivím že se mu to nelíbí,když po skončení sezoný to tam vypadá jak kdyby tam byli závody ve veslování.samá petka,polystiren a buh ví co ještě.Můžem si za to sami.A jak jsem dnes koukal do řádu přibilo tam i že je zákaz stavění jakýhkoliv přístřešku.povolen je jen deštník.

Tento příspěvek byl editován 30.1.2013 18:24:03 uživatelem pruhac.
Středa 30. ledna 2013 v 19:02® TondaN
TondaN

kapr 99> Na té pískovně jak řešíte ten problém se zaplaváváním a zavážením za to nemůže moc ČRS, ale majitel pískovny, který si nepřeje, aby byli na vodní ploše jakékoliv bójky,lodě,lehátka a podobné věci… na tento problém jsem se ptal na lednové schůzi v Majdaleně a bylo mi řečeno, že ČRS s tímto problémem nic udělat nemůže a musí tyto věci řešit jinak se může stát, že majitel smlouvu s ČRS vypoví a sportovní rybolov na pískovně skončí… V únoru je v Třeboni výborová schůze kde se na tento problém můžete sami zeptat a myslím si,že pan Šuran nebo kdokoliv jiný vám tento problém s Majdalenskou pískovnou rád vysvětlí.

Středa 30. ledna 2013 v 18:58® pruhac
pruhac

Asi jo,ale je zakázáno zavážet nástrahy a návnady a ne zátěže.Druhá věc je že někdo může použít loď protože je to kamarád a jinýmu za to seberou noty.Další je že pokud na šňůře nemám krom zátěže a káči(činky)montáž s háčky a nástrahou nechytám a můžů takto mít třeba deset prutů.Je to hlavně o přístupu RS.Pokud na sebe budu upozorňovat lodí a řvát na celou vodu tak o noty nejspíš přijdu,ale pokud se budu chovat slušně,zbytečně neupozorňovat dá se domluvit.Je to jen o přístupu a ničem jiným.

Středa 30. ledna 2013 v 18:51® kapr 99
kapr 99

gobek> trochu puritán,ne

Středa 30. ledna 2013 v 17:28® gobek

nazdar.zaplavat=za­vážet

Úterý 29. ledna 2013 ve 20:11® pruhac
pruhac

Bazalbub1922> úplně stejně jako tu činku.Doplavu tam s ukotvením na kterým mám už připlou karabinu s trhacím vlascem,ale vyžaduje to parťáka na břehu kterej pořád musí došponovávat,pro­tože jak se udělá na šňůře jakoby trouhelník tak se to rádo motá.Pak na činku používáme ještě přitažení z druhý strany pískovny,jenže to vyžaduje dalšího člověka,takže dva jdou na sumce a třetí třeba na candáta.Já letos taky řád ještě nečetl pojedu pro noty zítra.

Úterý 29. ledna 2013 v 17:17® Bazalbub1922

pruhac: T jsem pochopil, ale dotaz, když to hodím přes dvě udice je to závážení? Nějak nechápu proč by v tom měl být rozdíl, furt tam plavu se šňůrou ale nečet jsem teď řád…Ještě dotaz, jak plaveš s trhačkou a jak tam pak dostaneš nástrahu? Nebo to stačí tam s tím zaplavat? Jenom že píšeš na T tam nejedu s rybou ale jak tam dostaneš tu rybu na trhačku aniž by jsi s ní plaval? díky

Pondělí 28. ledna 2013 v 19:03® TondaN
TondaN

kapr 99> Ano mluvíme o stejné pískovně…

Pondělí 28. ledna 2013 v 18:59® rompeprop
rompeprop

kapr99>http:pokud jde o info jak o pobytu tak o ůlovcích by mohl někdo vědět zde://www.chyt-a-pust.rastafari.cz kluci jsou sice kapraři,ale okolní vody je jejich první domov.

Pondělí 28. ledna 2013 v 18:26® kapr 99
kapr 99

TondaN> mluvíme o stejné pískovně,CEP 1 Majdalena

Pondělí 28. ledna 2013 v 18:24® kapr 99
kapr 99

pruhac> já zaplavu s kotvou a pak s nástrahou,jestli tě dobře chápu tak ty zaplaveš s kamenem a ke břehu plaveš se šnůrou zpět a pak to dotáhneš jako při nahazování.tenkrát mě u toho nepřistihli přímo,ale zeptali se.řekl jsem že mi tam doplaval syn a zápis byl na světě.určitě mi to pošli,letos bych tam chtěl znova jezdit,ale je prý tam problém i se spaním,dík

Pondělí 28. ledna 2013 v 17:11® rompeprop
rompeprop

pruhac>jestli byc tě mohl poprosit bral bych tu kopii taky.Já tam totiž tenkrát borcům musel v 10 večer předvést jak se nahazuje s multíkem (že prý to s ním nejde) a zavézt přes dva pruty.Je jasné že v tenhle čas bylo po všem.Taky naposled.

Pondělí 28. ledna 2013 v 17:03® rompeprop
rompeprop

TondaN>Přesně tak,ale těch zbylejch 10% stojí zato mám ta laplou 165ku a 172ku vše předloni vsrpnu v pul 7 večer takže počasí jak v poledne vubec jsem nechápal že v ten samý čas přišel i druhý den záběr.

Pondělí 28. ledna 2013 v 15:58profil byl smazán

hrdobec> Jaky pouzivas jednohaky?

Pondělí 28. ledna 2013 ve 14:11® macek2
macek2

pruhac> klidně tu kopii můžeš poslat i mě,diky.z lo­gického hlediska to jesné,plaveš jen s kamenem v ruce,jde jen o to aby to bylo jasné i tomu blbcovi s plackou.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:59® pruhac
pruhac

TondaN> Na přívlač se možná nějakej chytne ale rybka je rybka.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:58® pruhac
pruhac

kapr 99> A za co ti přesně dali zápis?My když chytáme na činku tak tam zaplaváváme jen se zátěží(kamenem na trhačce)a montáže máme na břehu.Po ukotvení všech prutů jdou teprve rybky na háčky a domotáváme jako přes dva pruty,To sámí na trhačku.Doplavem s trhačkou a pak domotáme.Jde o to že neplavu s nástrahou ani návnadou a při nastražování rybky jsem u prutů.Ptal jsem se na tuto možnost i na svazu a podle nich takto nic neporušujem.Je to sice dost pracný ale dá se to.Pokud budeš chtít pošlu ti kopii dotazu i odpovědi.Mám to vytisklé a nosím to v dokladech.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:38® TondaN
TondaN

kapr 99> Jdou tam chytat na přívlač… Vepředu na špici jak začínají trávy chytli na zahájení 186 na jerka.

Pondělí 28. ledna 2013 v 11:33® kapr 99
kapr 99

pruhac> no to je ono,já taky zaplavávám,ale už jsem na to asi starej,rok zpátky jsemdostal zápis od suchdoláků i za to,škoda protože jsou tam mooooc pěkný sumci

Pondělí 28. ledna 2013 v 8:50® pruhac
pruhac

rompeprop> macek2: Jo ale nejhorší je se k tomu přístupu propracovat:-) Je to cesta trnitá,ale konečný výsledek stojí zato.

Neděle 27. ledna 2013 ve 23:34® macek2
macek2

pruhac> tak by to mělo být,ryba je dobrá i v kuchyni jen se to musí brát s rozumem,jak říkáš rybu si klidně vzít ale jen pro vlastní potřebu,nemám rád ty případy co berou ryby pro to aby uspokojily potřeby svého okolí (kamarádi v práci,souse­di apod.)

Neděle 27. ledna 2013 ve 22:22® TondaN
TondaN

rompeprop> Tak Kanclíř je hlavně na velký kapry tam sumců je pár a 90% do 150…

Neděle 27. ledna 2013 ve 22:07® rompeprop
rompeprop

kapr99>těžká voda to je slabé slovo po jedné ostřejší kontrole před 4 roky mě cep nahlodává už jen v myšlenkách.Musíš bejt syn mistra basu,aby jsi si tam užil nad míru.Jinak info o ulovcích žádné nemám letos jsem se tam nedostal ani na velkou T a to to mám co by kamenem hodil,ale prostě to nezavážení na takovejch vodách je peklo.Vlastně,jsem tam byl 3 dny,ale to na komrčnáku KANCLU a tam na 30cm cejny dvě lochnesky kolem 50cm a jedna hubená metrovka.

Neděle 27. ledna 2013 ve 21:45® rompeprop
rompeprop

pruhac>dobrej přístup chlape. Já tedy, už jen tehdy ,když je sumík nějak blbě poškozenej a nemá cenu ho nechat pojít na dně.V loni to byl jeden hltoun do metru s hákem v žábrech letos ani jeden poškozenej.Za 8 let co na ně jezdím cíleně jsem měl doma tak 12 ryb do 110cm Na uhoře cíleně nechodím, ale mám podobný názor jako ty ohledně candáta 50+.Loni 13 candátů a z toho nad 50 byly jen 2 tak ty šli na máslo.

Neděle 27. ledna 2013 ve 21:22® rompeprop
rompeprop

chrami>zdar nebyl nebyl ,ale kvuli proutkům mě to až tak nevadí mám radši WFTčka a SANGER spíš jsem byl zvědav na všechny ty doplňkový cajky co snad jako jediný k sumcařině dělají.