Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, všechny máte přečteny.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 23:56® wallys
-
ladamaj> oto nejde , všude se doslýcháme jak jsou naše vody přemnoženy sumcem ,ale když si vezmu že rok co rok nachytám spousty sumců kolem metru a rok od roku je větší umění chytit něco nad 130,150,170 tak za těch posledních 5 let bych kdyby tomu tak opravdu bylo musel zákonitě tahat sumce okolo 120–130–180 a ty jaksi v našich vodách noc nejsou ..Takže pokud si veřejnost myslí že když na feeder a rousnici chytnou 20ks 30–50cm sumíků za den, tak že jsou sumci přemnoženi,tak by jim mělo také řečeno že to není přemnožení,ale jej a jen že před dvouma třema rokama bylo super počasí na tření a nikdo nehejbal s vodou .. Se podívejme jen na Labe .. ze začátku každé sezony se dá na vábku nachytat dost sumíků kolem nebo těsně přes metr max 120 .. ke konci sezony chytáš miminka kolem 70–90 cm ..A pak si říkáš kam se asi Ti sumci poděli
Tento příspěvek byl editován 3.12.2012 23:00:33 uživatelem wallys.Odpovím si sám ..Na pekáč
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 23:03® ladamaj
-
wallys>To máš pravdu dost často se stím úpotýkám i jak rs pytlačí je to hnus sumíků mám dost ale jediného sem si domu nevzal je mne jich líto a když to ouštím tak se ptaj proč chytám no pro zábavu.Odpověď že musím bít nemocnej tak říkám že sem a proto mám také tak označeno auto a kolem dokola nálepku chytej tak si klepou na čelo a já se směju.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 21:25® wallys
-
David Havlíček> Myslím to s ohledem na způsoby lovu na Bojku,vábničku atd.. Sice chápů že každá metoda má vždy nějaký Boom a vlastně jsem za ni rád ,ale když srovnám vody kde jsem začínal a nebo chytám Teď a Ty samé vody před X lety tak je to docela dost šílené
Každé sebe více chráněné místo kde jsou ,tedy spíš kdysi byli slušní sumci se proflákne a pak zbydou jen a jen oči pro pláč
. Páč když to člověk vidí u vody tak může jen brečet !!! Ano vždy byli masaři,ale nikdy neměli tak jedoduchou cestu k tomu masaření jako je právě teď
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 21:12® wallys
-
David Havlíček> Ahoj HaDe ..Ono jak tak na to co se děje u nás tak mohu říci jen toto … Těch starejch sumcařů co chytají Slizounky proto že je to naplňuje je strašně málo
Ono před 12-ti lety co jsem začal chytat cíleně krále našich vod moc rad a rádoby pomocníků co by byli ochotni poradit moc nebylo a každý z nás se k tomu musel nějak sám prokopat !!! Teď co je celej net plnej rad ,návodů a zlepšováků jak na slizounky je vlastně pro slušné rybaře na škodu
Každej Ichtil co si koupí pořádnou výbavu a je schopen si v hlavě srovnat a představit jak to vše funguje ..může během roku nachytat ¨Těchto ryb spoustu .. To jim samozřejmě vůbec neberu,ale dle mého nemají k této krásné rybě žádný respekt a cit
Samozřejmě je super že se Ryb. i Neryb. veřejnost ke klidu a relaxu u vody nějak dostane ,ale proč skoro každý začátečník musí za svojí sezonou vidět ty kg mrtvích ryb místo krásných fotek
To mi vlastně dalo jednu otázku k zamyšlení … Je vůbec pro normální milovníky rybolovu vůbec přínosem to množství návodů k úspěšnému lovu SUMCE jak tomu je teď ???? Co myslíš Dejve
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:23® Martin Mošna
-
David Havlíček> to mě taky vadí ale to je dnes se vším… :/
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:19® HaD
-
sidla_napajedla> me vadí a děsí ještě jiná věc – nesouvisející s rybařinou – co média dokáží vyblít za nesmysly. Jako v tomto případě, když bylo řečeno, že je to 25 let stará ryba. Přitom to klidně může být půlka. To by taky mohli říct, že v obci se smí jezdit 90tkou. Je to zhruba stejně přesné.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 12:02® sidla
-
měli se optat vnoučat jestli jim nevadí že už takového nechytí
- Pondělí 3. prosince 2012 v 11:13® HaD
-
macek2> koukal jsem až teď. Nojono, náhodně ulovil, měl na to právo, bude sežrán. Tak to je. Horší jsou ti, co to dělají cíleně a sejmou jich ročně třeba 50–100.
- Neděle 2. prosince 2012 ve 21:45® macek2
-
David Havlíček>nekoukej,je to normální kašparáda,pozval si na to i řezníka
- Neděle 2. prosince 2012 ve 21:10® HaD
-
chosebaits> kouknu večer
- Neděle 2. prosince 2012 ve 21:08® chosebaits
-
David Havlíček> http://play.iprima.cz/all/all/2317
23 minuta.Omluva,nebyla to Lužnice.
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:54® HaD
-
chosebaits> já už jednoho pomáhal odchytit. Odkroutil si za jiný věci a vesele to rube dál. To je jak s cikánama. Ty taky krást nepřestanou
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:52® chosebaits
-
wallys> Ale ju,já jen že o pár řádků níž bylo na toto téma pár řádků a tak jsem jen přihodil polínko.
Jinou váhu to má jestli je opravdu chycen či snad umyslně podmáznut.
V globálu je to buřt když už neplave. Musíme je více chránit bo už se přestane jezdit i na PO a to teprv bude tlak a vzácnost chytit slušného fousa.
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:40® wallys
-
chosebaits> Hele co s tím naděláme ?? nic !!! No kdyby každej rybář dal do éteru tak jsou toho celé zprávy .. stačí to vidět v létě den co den u vody
Mohou nadávat Kapraři ,Vláčkaři ,prostě všichni
, ale to je realita a nejen čech .
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:40® HaD
-
chosebaits> tfuj
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:35® chosebaits
-
David Havlíček> Já to viděl už jen jako konec bo jsem dostal upozernění později.Určitě to bude časem na jejih netu a bude tam i lovec.Já už viděl jen bednu naporcovaného masa a že měl asi 25 let.
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:34® wallys
-
chosebaits> jo také jsem na to koukal
každého právo to je fakt ,ale klidně bych zakázal zimní lov sumců na jamách .. V Jižních Čechách to prý již funguje
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:32® HaD
-
chosebaits> už zase? Sory, ale to jsou takoví zmrdi. X jich osobně znám. Hajzli.
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:30® mašety311
-
Dnes jsem tu řešil zimní lov sumců a zrovna bylo na primě jak dědula chytil 170 na Sázavě.A pěkně veřejně ho tam nafiletoval.Každej máme svoje,ale udělat zesebe masařku veřejně je síla.
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:29® chosebaits
-
No právě dnes zařval pěknej sumec na Lužnici.Bylo to v zpráváh TV prima. Pak že nejdou-podsekávat.
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:26® wallys
-
David Havlíček> No třebas jo .. jak říkám vše má něco do sebe
A v tomto případě to není zrovna na škodu .
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:11® HaD
-
marven> no zdá se, že jo
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:11® HaD
-
wallys> jasně. Třeba se starý vlk naučí nové kousky
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:48® wallys
-
marven> no to ti věřím ,ale klobou dolů to budou necky jak víno
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:44® marven
-
wallys> jo ta bude až na příští sezobu ted v zimě stím moc už neudělam nemam vytapěvou dílnu škoda
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:40® wallys
-
marven> no tak to chci vidět tu tvojí krasavici
bejku Ty si se rozjel
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:39® marven
-
David Havlíček> jo to je pořádná barka natakový lodi mužeš bydlet tejden jak nic
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:35® wallys
-
David Havlíček> no to máš Dejve pravdu,ale zas na druhou stranu ta rolna má i své výhody .. Nikdy se ti nezamotá šňůra , vždy víš i když chytáš s klukama že máš záběr, při hnusném počasí o něm na 100% víš a hlavně když ti sumík urve trhačku a pomalu ti prut narovná tak to začne hned řvát
a to se mi nejvíc osvědčilo . Jinak sice když jsi u prutu tak ti připadá že to řve ,ale od 30 m o něm ani nevíš a nikoho tím nerušíš
klasiku taky používám a na cinknutí startuji ,ale i pokrok má něco do sebe
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:28® HaD
-
wallys> fakt? No já už jsem asi starej a staromódní a zase bych neměnil normální rolny. Ty k tomu prostě tak nějak patří. To máš jako rozdíl mezi Harleyem a ostrou silniční motorku. Stylovej je prostě Harley, byť jede hůř
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:21® wallys
-
David Havlíček> a jinak jak jsme se kdysi bavili o těch el. rolničkách , tak si je nemohu vynachválit ať na břehu či v lodi . Už bych neměnil !
Tento příspěvek byl editován 2.12.2012 18:22:03 uživatelem wallys.