Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 17. listopadu 2012 v 6:24® macek2
-
Ahoj lidi,právě jsem se vrátil z jihu,z 24dní dlouhé vápravy,výprava to byla maximálně vydařená podařílo se ulovit 19 sumců ve velikostech 120 az 241cm ,,můj nový osobáček
,až zpracuji fotky tak jih několik během dne vložím,zatím.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 14:25® Tom 11
-
plechh> Zdar, dlouho jsem tě neviděl, jak se pořád máš ? Kapři už tě přestaly bavit tak zkoušíš sumce ? (pokud nevíš kdo jsem AS Orel budiž ti vodítkem)
- Středa 7. listopadu 2012 v 0:10® sidla
-
timbab> mám a luxus prut
- Úterý 6. listopadu 2012 ve 23:52® TondaN
-
plechh> NeverCracky od WFT kaliska a drzaky…
- Úterý 6. listopadu 2012 v 18:57® timbab
-
plechh> Koukni na Esox Catfish.
- Úterý 6. listopadu 2012 v 18:38® plechh
-
Tak já je vezmu teda kdyz to vydrzi sumiky okolo 2m, kdybych jel nahodou na ebro. A nemáte zkušenosti s nějakejma proutkama ?
- Úterý 6. listopadu 2012 ve 12:13® olda
-
TondaN> Tak to jsi mi potěšil,díky za info.
- Úterý 6. listopadu 2012 v 11:28® TondaN
-
plechh> Tenhle multík si hravě pohraje i s dvojkama… Kamarád je má letos jsem je viděl v akci na ebru a největšího sumce 217 a bez problémů…
- Úterý 6. listopadu 2012 v 10:46® olda
-
plechh> jsem ho koupil,ještě nezkoušel,ale mohl by ty menší sumáky v poho vydržet.
se neboj,jak psal redaktor,když to nebudeš rvát na krev tak musí vydržet,já jsem vytáhl 120cm sumíka na Labku na 30 navi,klon ryobi.
Pozor mají jen na pravou ruku,cívka kovová.
- Úterý 6. listopadu 2012 v 10:41® olda
- Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
-
plechh> Pokoušel jsem se ti to upravit, aby odkaz fungoval na kliknutí. Nějak se tomu ale nechce.
150 cm sumík není tak démonická ryba jak si myslíš. Ono jde o to, jak moc bys ho rval, ale znám lidi, co vytáhli 170 cm s Red Arcem (přežil bez úhony).
- Pondělí 5. listopadu 2012 ve 22:37® plechh
-
co si myslíte o tomhle multíku?
http://www.tropicliberec.cz/…navijak-multiplikator-penn-220gto-s-radicem
150 cm sumík a mám v ruce šrot co?
Tento příspěvek byl editován 5.11.2012 22:46:57 administrátorem osprey. - Pondělí 29. října 2012 v 17:16® osprey
-
Bazalbub1922> Mohl to mít. Je štíhlý, ocas uchází do ztracena a přijde na to, jak se s ním vyfotíš.
Navíc na Ebru má ta ryba podstatně hutnější proporce. Kapr 50 cm vedle tloustě 50 cm taky vypadá jinak.
- Pondělí 29. října 2012 v 17:06® Bazalbub1922
-
Zdravím, mě jenom zarazila ta délka. Fakt je to 165cm? Já chytil největšího 160cm na Ebru ale proti tomhle to byl macek. Měl mít cca 30Kg. Asi z Moravi nebudou tak vypasení ale že by tam byl rozdíl třeba v 10–15Kg? Jsem sice malé
ale 165cm bych mu neřek
Dík za srovnání.
- Úterý 23. října 2012 v 16:19® 1Mara
-
Takhle veřejně se tu profláknout že budete dělat boudu na hmyzáky , to se řekne !
- Úterý 23. října 2012 v 15:15® Bigpista
-
osprey> Dík, já věděl, že na tebe se můžu spolehnout
- Úterý 23. října 2012 v 15:11® osprey
-
Bigpista> Naaranžujem. Sežeň kýbl umělé krve, já někde na síti stáhnu fotku potočáka a zbastlím to. Slavnej ale budeš ty
- Úterý 23. října 2012 ve 14:49® Bigpista
-
osprey> Hm, já extrémy nemám rád nikde. Jsem totiž nudný, šedivý průměrný Bigpista
fila>
To s tím potočákem musím někdy zkusit. I když já takového nikdy nechytím, kdybych chytil, tak ho nezmasím, takže bych musel spáchat další hřích – plagiátorství
- Úterý 23. října 2012 ve 13:26® fila
-
Bigpista> 1Mara vlastne odpovedel i za me.Lip bych to asi nenapsal.Jde o uctu k rybe,ktera tu plavala docela dlouho a mohla dal.Kdyby to dal do lovu,tak to prejdu,ale me to prislo,jako provokace.Uz vidim,jak dam muskarum do diskuze fotku zmasenyho potocaka 50 a budu cekat,ze mi pogratulujou jakej jsem velkej rybar.
- Úterý 23. října 2012 ve 13:18® osprey
-
Bigpista> Já mám rád extrémy. Ale netahám do toho druhá zvířata a lidi. Nabiju si hubu sám
A víš jak bych bojoval za pouštění ryb, kdyby mi nechutnaly?
Na druhou stranu hromadit, mrazit, rozdávat, prodávat, to je eklhaft.
- Úterý 23. října 2012 ve 13:07® Bigpista
-
1Mara> Takhle to beru. Špatně jsem tě na začátku pochopil. Mám dnes trochu bojovou náladu… Spíš než na tebe jsem ale stejně reagoval na filu.
osprey> Doufám, že tu nebudu za řiťolezce, když napíšu, že tvůj přístup je pro mě vzorem. Je to totiž cesta zdravého rozumu a nezabíhá nikam do extrému. Já opravdu nemám rád extrémy.
- Úterý 23. října 2012 ve 12:49® 1Mara
-
Bigpista> Co ti na to má říct ? Takhle velká ryba si za svůj život už zaslouží žít , jen můj názor , dále to foto , ano myslím si že si honí ego s fotkou , proto trochu kritiky a člověk se polepší. To že vzal zrovna tohodle sumce svím spůsobem neřeším , právě proto jsem mu napsal otázku , jestli má ještě nějaké fota , abych mohl já mu říct svůj osobní názor , nechápu proč zrovna tebe tohle tolik pálí .Nezkušení a nebo neznalí rybáři by se měli ponaučit a hlavně stotožnit stím co se probírá tady na veřejnejch netech a diskuzích a co slyší u vody. Když vidím rybáře v uvozovkách co je třeba na MRKu a nebo tady na Chytej u vody , vidím že člověk je k rybám šetrnější , páááč tady se hodně dozví , i já jsem se osobně hodně naučil a sesznámil s věcma , o kterých jsem před deseti lety neměl ani čuch , ale když vidíš co se děje u vody , tak si myslím že je dobře tady si něco ujasnit a to i za cenu trocha kritiky naž koukat na debily jak tahaj ryby po kamenech , házej je do vody jako kus šutru , držení ryby a atd. Víc ti ktomu zatím neřeknu . Lovec se mě nevyjádřil a nevím jak se chová u vody k rybám , asi to tady na Chytej ani nezná , páááč by tu fotku dal do Z Lovu , a nebo si dělá prdel a jen rejpe jako tu byly i jiní .
- Úterý 23. října 2012 ve 12:46® osprey
-
Bigpista> On by se pustit dal. Spíš by to rozdýchal než ne, ale proč mám řešit, jestli to dá nebo nedá, když na Blanici není sumec žádný štěstí, ryba je zmordovaná a mě kape slina od huby. Pustil jsem mírových sumců víc než vzal, pouštím hodně, ale prostě si rybu občas vezmu.
Víš co jsem omezil? Počet ryb, které chytím – snažím se vynechat z toho ty malé. Sedím u feederu a koukám, jak do toho menší ryby mlátí a nechám to tak, když vidím, jak mi na nástrahu útočí kudla, tak jí to seberu (pokud to jde), když mi vyjedou za nástrahou okouňata kolem 20 cm, tak nehledám způsob, jak je hned dostat na háček.
Ona ta věta, že když nechceš ubližovat rybám, tak je nejlepší je nechytat, je velmi pravdivá.
Na druhou stranu, z toho, co chytím, si prostě něco občas vezmu.
Tento příspěvek byl editován 23.10.2012 12:47:12 uživatelem osprey. - Úterý 23. října 2012 ve 12:22® Bigpista
-
1Mara> Jak můžeš někoho kritizovat, když o něm vůbec nic nevíš? Nedávno tu třeba osprey zveřejnil článek o zdolávání sumce, který tu zdolávačku bohužel nepřežil. Každý asi uzná, že se to stát může a že se Míra zachoval jak nejlépe mohl. Jenže kdyby o tom nepsal článek a jen druhý den poslal foto, jak stojí na dvoře (Míro, je mi jasné, že ty bys tohle stejně neudělal, jen jsem si tě půjčil do hypotézy) s mrtvým sumejšem v ruce, už by tu byl lynčován. A zbytečně. Kluk se pochlubil, že chytil rybu. Z důvodu, který neznám, se rozhodl, že si jí vezme domů. V tom nevidím nic špatného. Pokud budu vědět, že to dělá jednou týdně, už to asi budu vnímat jako problém. Ale já to nevím. Ty jo?
- Úterý 23. října 2012 ve 12:11® 1Mara
-
Bigpista> Ono trochu kritiky nikomu neublíží
- Úterý 23. října 2012 v 11:55® Bigpista
-
osprey> Já nejsem zastáncem plundrování vody za každou cenu. Na druhou stranu, občas si domů něco odnést chci. Letos jsem chtěl 4×. Kolegu s14sh neznám, tak nemůžu soudit, jestli on měl letos tu chuť 150× nebo jestli to bylo poprvé. On z mého pohledu udělal jednu chybu. Vyfotil se s úlovkem až doma. Přiznal, že si tu rybu odnesl. Měl se se sumcem vyfotit u vody a až potom mu jí mlasknout po palici. To by mu pak zdejší osazenstvo pogratulovalo k úspěchu. Ale to on ne, on byl upřímný a nevěděl, že ho zdejší žalobci a soudci v jedné osobě ihned postaví na pranýř.
- Úterý 23. října 2012 v 11:36® osprey
-
Bigpista> Tohle bude vždycky problém. Ten rozpor mezi vzít a nevzít, sežrat, nesežrat.
Problém je, když pak sedíš u vody a nějak tak není co chytat.
- Úterý 23. října 2012 v 11:31® 1Mara
-
Bigpista> Co jsem mu napsal ostrého ?
- Úterý 23. října 2012 v 8:52® Bigpista
-
fila> 1Mara> Trochu ostré, ne? Vy jste si nikdy neodnesli rybu?
- Úterý 23. října 2012 v 7:22® 1Mara
-
s14sh> Nemáš tam ještě nějaký krásný fota tvých úlovků ?