Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 29. září 2012 v 11:56® peter36
-
Tak se ráno zadařil jeden sumík 83cm na Vltavě, původně jsem měl v úmyslu candra ale to tak bejvá…
- Pátek 28. září 2012 v 7:32® avalox
-
ještě to nevzdávám,tentokrát jsem to zkoušel na podvoďáka,na trhačku to nešlo,jezdí tam moc lodí,je možný že jsem to mněl zkusit hlouběji
- Čtvrtek 27. září 2012 ve 20:16® ladamaj
-
macek2>to je i u kaprů ale kde vitéká teplá voda tak se daj chytat kdežto sumík ne.
- Čtvrtek 27. září 2012 v 19:41® macek2
-
ladamaj> s tím zdravím je mi líto,jisté je že sumci nebudou zimovat s prázdnými žaludky
- Čtvrtek 27. září 2012 v 19:16® ladamaj
-
macek2>už sem to zdepsal někomu když řek že už to nemá cenu právě teď je ta pravá doba naprosto stebou souhlasím.Jel bych hned ale to proměnné počasí to bych asi neustál z mím zdravím.
- Čtvrtek 27. září 2012 v 18:23® macek2
-
avalox>možná to chce změnit taktiku,zkusit prolovit hlubší partie,sumci by měli už žrát na zimu, se mi nechce věřit že by bili neaktivní.
- Středa 26. září 2012 ve 21:00® avalox
-
se sumcema už to bude slabý,týden strávený na Labi za Litoměřicema a bez záběru
- Pátek 21. září 2012 ve 14:38® olda
-
Sumecek> Chtěl bych znát kolik jsi dostal SZ,myslím že dost.
- Pátek 21. září 2012 v 10:33® osprey
-
Sumecek> Hlídej si to jako oko v hlavě a moc se o tom nešiř. Takovýhle ráj se dá zlikvidovat za pár měsíců.
- Pátek 21. září 2012 v 8:10® ladamaj
-
peter36>myslím že zapokus to ještě stojí počasí je hodně proměnné.Takže bych to určitě ještě skusil.
- Pátek 21. září 2012 v 6:25® Sumecek
-
Děkuji za rady a chtěl bych opravit že samozřejmě většina sumců měří kolem 120cm …
Když jsem na denní výpravě jedná se spíše o menší kusy který převážně chytám vláčením. Zajímavé je že přes noc sumci berou od te 22:00 do 2:00 a pak je klid. A začne to až k ránu. Nadruhou stranu sám se divím že tam sumci a štiky jsou protože ve vodě není takřka žádná bílá ryba kromě pár línu,plotic, a krásných kaprů. Samozřejmé je že když jdu na dvou denní výpravu chytnu pár menších kusů než přijde sumec kolem 150 – 170 cm ale z jistotou můžu říct že nočním rybolovem sumci pod 120 nejsou. často sem sebou bral syna který na malí splávek chytal sumce kolem 50 cm a bylo jich opravdu spoustu..
díky za vaše odpovědi
- Pátek 21. září 2012 ve 3:43® peter36
-
Zdravím, chci se zeptat jestli je ještě aktuální lov sumců na řekách, např. Labi i po tom co se ochladilo? Děkuji za odpověď
- Čtvrtek 20. září 2012 ve 21:45® ladamaj
-
hrdobec>ahoj znám pár revírů kde je sumců hodně vše jak píšeš jen se taková lokalita nesmí rozkřiknout mám na kontě v čechách cca 5 kusů 2m ale do 150 jich je spousta a o 1m nemluvím nakonec seš dost skušenej a víš určitě že jezdí v hejnu do určité velikosti.Jinak mne to přijde taky jako pohádka jak to píšeš souhlas.
- Čtvrtek 20. září 2012 ve 21:20® hrdobec
-
Sumecek> Vyselektovat ryby 150– 170 nejde,protože jsou schopni zhltnout prakticky jakoukoliv nástražní rybku. Navíc je pravda to,co píše cormoran a to,že podobná rybačka je z říše snů a je třeba tak k tomu přistupovat a né to považovat div ne za problém. Většina sumcařů co znám v Cechách nikdy 170ku neulovila a to i přesto,že jsou na rybách každou chvilku a za takovej revír by dali nevimco,teda jestli takovej vubec existuje protože mě to přijde,mírně řečeno, trochu přitažený za vlasy
Tento příspěvek byl editován 20.9.2012 21:21:49 uživatelem hrdobec. - Čtvrtek 20. září 2012 ve 20:17® PREPARATOR
-
Tak už teď je vidět, že do itálie se vozí oproti Španělsku daleko víc nástr. ryb a dokonce to vychází že každý druhý rybář sebou nástražku veze. Prosím o vyplnění každého kdo ještě nevyplnil a hlavně zdůrazňuji že je důležité dotazník vyplnit i když nástražky nevozíte. Děkuji. Jinak vede Kapr
- Čtvrtek 20. září 2012 v 15:07® ssg.Jimmy Wild
-
Sumecek> Je to, jak říká cormoran. Při hltavosti sumců je budeš těžko selektovat
Jediné, co bych snad poradil je to, abys tam nikoho na ryby nebral
Tedy alespoň nikoho koho nenáš. Máš veliké štěstí, že takové místo máš a byla by škoda, abys o něj přišel kvůli někomu koho neznáš, ukážeš mu to a pak už to jde z kopce
- Čtvrtek 20. září 2012 ve 14:45® cormoran
-
Sumecek> Zdravím. Chytit za jednu noc na českých vodách deset sumců zmíněných rozměrů, to je sen nejednoho sumcaře. já bych byl spokojenej s aktuálním stavem a chodil bych dál, protože jestli tam opravdu ryba přes dva metry je, tak je otázkou trpělivosti, než se splete. Chce to možná zkoušet charakterově odlišná místa, za pokus nic nedáš.
- Čtvrtek 20. září 2012 ve 12:39® Sumecek
-
Ahoj chtěl bych se zeptat na nějakou radu k lovu sumců . Chytám už 5 let sumce v jedno ze zatopených lomů . Je tam spousta stromů a vázek . Nikdy nebil problém nachytat přes jedinou noc i 10 sumců kolem 100 – 170 CM, Vím že v lomu jsou sumci i kolem 220 cm je problem v tom že neberou. Když nastražím velkou rybu stejně do toho mlátí sumci kolem 150cm… Lom je opravdu přemnožený sumci a štikami ale opravdu velcí sumci nereagují. Neměl by někdo nějakou radu? Nebo si jít zachytat ?
- Čtvrtek 20. září 2012 v 9:58® PREPARATOR
-
Děkuji všem kteří vyplnili, v Itálii vede jednoznačně karas, pak kapr a lín. Ve Španělsku jen Karas. Uvidíme jak to bude pokračovat, všem Díky za odpovědi.
- Středa 19. září 2012 ve 23:44® PREPARATOR
-
Zdravím sumcaře a prosím o pomoc s vyplněním dotazníky na téma :Vliv sportovního rybolovu na šíření nepůvodních druhů ryb.
Pro sumcaře jezdící do Itálie je odkaz zde: http://www.vyplnto.cz/…rybolovu-na/
Pro sumcaře jezdící do Španělska je odkaz zde: http://www.vyplnto.cz/…zniku/24872/
Dotazník je anonymní a obsahuje pouze 8 otázek.
Za každé vyplnění předem Děkuji, výsledky pak zveřejním na chytej.cz
Tento příspěvek byl editován 19.9.2012 23:47:35 uživatelem PREPARATOR. - Pondělí 17. září 2012 v 19:51® macek2
-
SimBlack> ten ti bude stačit http://www.rybarske-nej.cz/…x-fishfinder
Tento příspěvek byl editován 17.9.2012 19:54:11 uživatelem macek2. - Pondělí 17. září 2012 v 19:14® kubas
-
macek2> To bylo řečeno s nadsázkou
Tento příspěvek byl editován 17.9.2012 19:15:17 uživatelem kubas.. Nemění to ovšem nic na faktu, že už to byla hodně stará ryba a fakt mi vadí víc zabitá 180tka…
- Pondělí 17. září 2012 v 19:10® SimBlack
-
Zdravim Na novou sezonu bych si chtěl kupovat nový echolot. Může mi někdo nějaký doporučit? (chtěl bych ho používat i na vábení) Díky
- Pondělí 17. září 2012 v 19:00® macek2
-
kubas,–to mě už je i líto metrovky
Tento příspěvek byl editován 17.9.2012 19:01:43 uživatelem macek2. - Pondělí 17. září 2012 v 18:59® macek2
-
hrdobec> mi povídej,já se k tomu raději nevyjadřoval ani vyjadřovat nebudu,nebot bych byl sprostý.
- Pondělí 17. září 2012 v 18:48® hrdobec
-
kubas> Máš pravdu,že tohle bude v našich podmínkách zatraceně stará ryba, která třeba nemusela ani rozdejchat zdolávání a kdoví jak to bylo. Myslel jsem to tak nějak všeobecně.
- Pondělí 17. září 2012 v 18:34® kubas
-
hrdobec> No mně osobně vadí víc zabitá 180tka než tento těsně „před smrtí“
…
- Pondělí 17. září 2012 v 17:59® hrdobec
-
macek2> A jak je dobrým zvykem v našich končinách,tak dostal hned za ucho a maže do udírny
- Pondělí 17. září 2012 v 17:49® macek2
-
osprey> sumec je to pořádný,těm naměřeným hodnotám bych i věřil.
- Pondělí 17. září 2012 v 17:45® macek2
-
MatesKGB> záleží na jakém revíru chceš vábit,na hlubokých přehradách se voda ochlazuje pomaleji takže to můžeš zkoušet i v pozdním podzimu,třeba na Dalešicích a Slezké Hartě se mi podařili vyvábit sumci ještě v listopadu,zato řeka morava byla v ten samý měsíc mrtvá.