Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 14. srpna 2012 v 7:25® cormoran
-
vladah> Nevím jak u tohodle novějšího Bull Fighteru, ale u toho starýho vypadávala vložka špičkovýho očka. Viděl jsem to u dvou prutů ze tří…
- Úterý 14. srpna 2012 v 5:18® vladah
-
zdravím chci pořídit noví prut na bojky a nevím jaky rozhoduji se mezi dvema pruty nemate nekdo zkušenosti s tímto prutem?
http://rybar.braunstar.cz/…-m-250-500-g
a nebo s tímto?
- Pondělí 13. srpna 2012 ve 21:23® sgt.mooody
-
Horalcz> Fajn díky že ses ozval
To do něj jdu také,pípání se bude muset za tu cenu přežít
- Pondělí 13. srpna 2012 v 17:33® Horalcz
-
sgt.mooody> čus,hele píšu až teď,dřív jsem se nedostal.Tak ten echolot,šlape výtečně.Musím se s ním ještě trochu naučit a sžít,mám ho přeci jen chvilku.Pracuje fakt dobře,některé věci ještě vychytám a bude.Jen co mi vadí ,nejde vypnout pípání při štelování a přepínání.Ta čeština není uplně přesná,ale to mi nevadilo.jen to pípání. To je asi jedno malinké mínus.Tkže ho doporučuji.
- Pondělí 13. srpna 2012 v 15:07® fila
-
cormoran> woe
- Pondělí 13. srpna 2012 ve 14:34® cormoran
-
fila> …jako Matýsek v tom filmu?
- Pondělí 13. srpna 2012 ve 14:26® fila
-
cormoran> taky souhlas.Takhle mi ted bouchaj v Nera pod jezem.Obcas sem se lek,ze sem se malem .....
- Pondělí 13. srpna 2012 ve 14:22® cormoran
-
olda> Ámen..
- Pondělí 13. srpna 2012 ve 14:22® fila
-
osprey> Vystihl si to presne.Skoda,ze na svazu neni vi lidi co vec vidi,jako ty.Diky za tuhle odpoved a peknej den.
- Pondělí 13. srpna 2012 ve 14:21® olda
-
osprey> Hluboká pravda(Zajímavý je, že na přemnoženýho candáta by si nestěžoval nikdo).Tady u nás každý že přemnožený bolen, za dva dny možná jeden zálov,na vláčku strašná mizerie a nikdo mi neodpověděl kde jsou ti přemnožený boleni.Tom samé je se sumci jsou tu metrovky, ale určitě ne přemnožené.
- Pondělí 13. srpna 2012 ve 14:21® cormoran
-
fila> Čoveče, s bolenem je to stejný jako se sumcem. Taky je to zbytečně nafouknutá bublina a řekl bych lokální záležitost. Zase budu psát o Labi kolem Ústí. Před několika lety bylo normální, že bylo vidět i několik desítek zalovení od bolenů za pár hodin. Poslední dva, možná tři roky si s kolegy Ústečáky říkáme, jak málo je toho lovení vidět nyní. Ryby se ukazují jen občas daleko v proudu, nebo na jiných špatně dostupných místech. Lovení někde pod nohama, že jsi se až leknul, je teď spíše vyjímkou. Na druhou stranu se mi zdá, že se začíná chytat víc menších candátů. A těch když bude hodně, tak nikomu vadit nebudou
- Pondělí 13. srpna 2012 ve 13:36® osprey
-
fila> Nic není celorepublikové. Proto by každá voda měla mít hospodáře, který má o ní dokonalý přehled a stará se o ni. Ten by pak měl mít i právo prohlásit, že na revíru je něco přemnoženo.
Pokud se někde přemnoží nějaký dravec, dá se s tím celkem rychle udělat krátký proces. Bolen je trochu výjimkou, lidi ho nechtějí jíst.
A k přemnožení sumců – před časem tu proběhla vypjatá debata, kde rybář (šikovný vláčkař) tvrdil, že na revíru, kde loví, je přemnožený sumec. Na dotaz, kolik jich chytil, odpověděl, že za dva roky jednoho nebo tak nějak.
Problém je v tom, že skutečné monitorování obsádky revírů u nás neprobíhá a pokud ano, nejsou výsledky dostupné (požádal jsem jednou o výsledky jednoho takového průzkumu a nebyly mi poskytnuty).
- Pondělí 13. srpna 2012 v 11:32® fila
-
osprey> tomu rozumim,nezlobim se na boleny.
Nevzal jsem ani jednoho,mam radsi krkovici.
Chteljsem, jen upozornit,ze udajne premnozeni sumce neni jiste celorepublikove,jak si zde mnoho lidi mysli bolen me napadl jako priklad.
- Pondělí 13. srpna 2012 v 11:03® osprey
-
fila> Lipno – i Jenišov.
Pokud jde o Hněvky, ano, tam je bolenů celkem dost, ale taky nejsou všude.
Boleni candáty nesežrali, jen vyplnili tu díru, co po nich zbyla.
Mimochodem – slyšel jsem o chlápkovi, co dal na Orlíku 30 candátů za den. Taky od 30 do 50 cm. Sejmul je všechny.
- Pondělí 13. srpna 2012 v 10:56® fila
-
osprey> je to asi o lokalite…Lipno Jenisov a Purkarec u Hluboke nad Vltavou.Za tyden dovolene na Purkarci asi 50 bolenu od 30 do 50 cm.
- Pondělí 13. srpna 2012 v 10:27® osprey
-
fila> Já ti teda nevím, bolenů je určitě dost, ale plotičky mi na Lipně nedělalo problém chytat a zálovů od bolena jsem za nějakých 6 dní pobytu viděl tak nějak normálně (tj. asi 10). A ostatní dravci se tam netvářili vytlačeně – sotva se trochu omezil jejich lov, začalo jich přibývat. Skutečnost, že bolen prosperuje tam, kde mu rybáři zlikvidovali konkurenci, bych neviděl jako chybu toho bolena.
Zajímavý je, že na přemnoženýho candáta by si nestěžoval nikdo
- Pondělí 13. srpna 2012 v 10:13® fila
-
cormoran> naprosto souhlaim.Me jen prekvapuje,ze nikomu nevadi bolen.Je premnozenej snad vsude a na spouste vod totalne vytlacil ostatni dravce.Na Purkaci byl problem chytit ploticku,ale bolena mraky o Lipne ani nemluvim.
- Pondělí 13. srpna 2012 v 8:45® cormoran
-
bonny> Ne. Až budu mít do jedenácti venku dva sumce, řeknu ano, je jich tu dost. Lokálně je těch mláďat možná dost, ale na místa, kam chodím, i těch koťat dost ubylo právě díky rozšiřující se fámě, jak je sumec všude přemnoženej a je třeba ho vybíjet.
- Pondělí 13. srpna 2012 v 7:19® džigit
- Pondělí 13. srpna 2012 v 0:10® ladamaj
-
hrdobec>naprostý souhlas jen dodám že sou jen v určité lokalitě.
- Neděle 12. srpna 2012 ve 22:58® hrdobec
-
bonny> Možná je tam dost menších ryb,ale určitě tam není moc velikánů.
- Neděle 12. srpna 2012 ve 21:29® bonny
-
myslíte si také někdo že je sumců v Labi příliš moc ??
- Sobota 11. srpna 2012 ve 20:42® avalox
-
tak pondělí až pátek strávený na moravě Dyje 5 a výsledek dva sumíci,jeden 96cm – 6,5kg a druhý odhadem 50cm
Tento příspěvek byl editován 11.8.2012 20:43:17 uživatelem avalox. - Pátek 10. srpna 2012 ve 22:45® mako
-
hrdobec> To chapu, ja temer presel na podvodaky, protoze ten vopruz s tema bojka neni umerny moznosti chytani do pulnoci. No taky tomu moc nedam … Ty nastrazky tak uplne neberu, casto si koupim kaprika a tim mu zachranim zivot, rozhodne je to casteji nez zaber …-o))
Tento příspěvek byl editován 10.8.2012 22:47:20 uživatelem mako. - Pátek 10. srpna 2012 v 9:18® ssg.Jimmy Wild
-
Pánové nezkoušel někdo z vás třeba chytat sumce na ÚN Husinec? Mělo by vůbec cenu to tam zkoušet?
- Pátek 10. srpna 2012 v 9:11® hrdobec
-
mako> Chodim,ale ne moc. Zajdu radši na kapra atd bo se mi nechce sumčáky ve 12stahnout a hlavně ráno zas vyvézt. Vadí mi to už jen proto,že tak zmasakruju zbytečně 2krát tolik nástražních rybek takže sumcům u nás holt tolik nedám
- Pátek 10. srpna 2012 v 0:21® mako
-
hrdobec> Aha, já mám Berounku z ruky … Jinak včera jsme se konečně s kámošem dostali i tady a hned 4 kousky z vody. Tenhle nej na „Mequinenzu“ … Davide, dík ! Chodíš v ČR ?
Tento příspěvek byl editován 10.8.2012 00:22:32 uživatelem mako. - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 11:59® hrdobec
-
gleny> Hlavně to bude křest sluncem bo 36ve stínu nic moc. A voda cca 28stupnů moc neosvěží
- Čtvrtek 9. srpna 2012 v 11:57® hrdobec
-
mako> Tam už probíhaj
Tento příspěvek byl editován 9.8.2012 11:58:15 uživatelem hrdobec. - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 11:29® gleny
-
Dneska poprve vyražim na sumce do Italie po spiš nahodnych zachvěvech uspěchu tady v doma to bude křest ohněm