Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 12. června 2012 ve 14:50® mako
-
janecek> Čau, větších jen pár a prckům jsme uhýbali -o)) takže dohromady do 10 kousků. Je fakt, že do 150 by se jich dalo nachytat 5 za večer, ale kde pak shánět furt ryby … Nám zas kapří excelentně a to jen na jeden prut bokem, zcela necíleně bez krmení … vše mezi 70 a 95 cm ( větší jsme ztratili ). …
- Úterý 12. června 2012 ve 14:48® mako
-
David Havlíček> ještě to není postahovaný z foťáku … tak ještě chvilku ztrpení
- Úterý 12. června 2012 ve 13:40® janecek
-
mako> kolik jste toho nachytali?Mi jsme byli ve stejném termínu a sumci krásně šli ale kapři nic moc byli jsme na horní.
- Úterý 12. června 2012 ve 12:13® HaD
-
mako> jasně, že je zájem, jen posílej!
- Pondělí 11. června 2012 ve 23:11® hrdobec
-
mako> Moc pěkný,přihod ještě at je na co koukat
- Pondělí 11. června 2012 ve 23:11® frantakapr
-
osprey> už to jede, moc příjemné počtení
- Pondělí 11. června 2012 ve 21:08® osprey
-
frantakapr> Už to chodí. Já jak jsem admin, tak jsem ti vložil adminskou verzi, kterou normální návštěvník nespustí (je tam možnost upravovat text). Moje blbost.
Ale těch informací tam zas tak moc není.
- Pondělí 11. června 2012 ve 20:47® frantakapr
-
osprey> po kliknutí se mi zobrazuje prázdná stránka, nevadí, já na to narazím, mám na to celou noční směnu
- Pondělí 11. června 2012 ve 20:33® osprey
-
frantakapr> http://www.chytej.cz/clanky/1171/
Asi v půlce článku je o té věci zmínka a odkaz na nějaký e-shop, kde je o tom víc.
Tento příspěvek byl editován 11.6.2012 21:07:39 uživatelem osprey. - Pondělí 11. června 2012 v 19:46® Horalcz
-
frantakapr> fmc je ono,je to na podobné bázi jako ta malachitová zeleň(ta je ve ve vyšší koncentraci i pro ryby toxická).To fmc ti bude stačit,musíš to vyzkoušet.Myslím,že by jsi to měl dělat asi 3 dny.
- Pondělí 11. června 2012 v 19:28® frantakapr
-
osprey> projel jsem články dva roky dozadu,nemůžu to najít. Nemůžeš poslat odkaz. Dík
- Pondělí 11. června 2012 v 19:16® osprey
-
frantakapr> S tím, myslím, léčí ryby správce akvárek, u kterého jsem dělal v zimě reportáž. Kdyžtak se do toho článku jukni.
Já už ryby doma roky nemám.
- Pondělí 11. června 2012 v 19:14® frantakapr
-
osprey> Máš pravdu,je toho dost, nakonec jsem koupil koncentrát, myslím, že to má značku FMC.
- Pondělí 11. června 2012 v 19:12® frantakapr
-
sidla_napajedla> malachytová zeleň je běžně dostupná v krámu i v e-schopech, jestli se teda bavíme o tomtéž
- Pondělí 11. června 2012 v 19:08® frantakapr
-
Calipo1> asi jsem to blbě napsal, použil jsem jen to čerpadýlko, hubka šla samozřejmě pryč. dnes jsem filtraci vypnul a nakapal tam léčivo, a přidal ještě jeden vzduchovač. mám tam 3 karasy,ti jsou v poho, ale asi 6 cejnů to má asi spočítané,po pár dnech zase mají něco jako houbu nebo plíseň,nejradši bych to vypustil a zkusil napustit nanovo. Jinak voda s novou filtrací je rozhodně čistější, včera jsem ještě vysál hrubý bordel ze dna. Uvidíme jak po tom přeléčení. Už ať se do řiti začne chytat, jinak k těm cejnům začnu mít citovou vazbu.
- Pondělí 11. června 2012 v 16:09® mako
-
Zdar, minulých 10 dní na Ebru se nakonec přes nepřízeň počasí a snad i osudu celkem povedlo a hlavně díky skvělému ubytovateli Michalovi ( www.rybyebro.cz ) jsme nakonec pár ryb vybojovali. Ferro dík za vyvábení ..... další foto později .. pokud je zájem …
Tento příspěvek byl editován 11.6.2012 16:10:16 uživatelem mako. - Neděle 10. června 2012 ve 20:37® Calipo1
-
frantakapr> Ahoj.. tak to jsem rád. Já už ryby převezl.. úmrtnost 0 .. 30 plotic a perlínů už si spokojeně poplavává. Ale tu hubku co ta máš bych tam asi nedával.. neboj se to všechno pustit do písku .. ten písek se dá pěkně propláchnout. Podle mě ten hrubší bordel musí zůstat na hubce a jak se ti ryby rozčertí,tak to zas bude plavat všude možně. Ale třeba né .. uvidíš sám
- Neděle 10. června 2012 ve 20:32® Calipo1
-
Horalcz> zdar..díky, něco třeba zkusím
- Neděle 10. června 2012 v 17:51® osprey
-
frantakapr> Kup v té akvaristice jinou dezinfekci, je jich dost. Některé se prodávají i na litry.
- Neděle 10. června 2012 v 17:34® sidla
-
frantakapr> m. zelen je zakázána, nevím kde ju seženeš, já ji ještě mám
- Neděle 10. června 2012 ve 12:51® frantakapr
-
Venca Zelenka> díky za typ,předpokládám, že ta mal. zeleň je k mání někde v akvaristice ?
Tento příspěvek byl editován 10.6.2012 12:52:16 uživatelem frantakapr. - Neděle 10. června 2012 ve 12:48® frantakapr
-
Calipo1> tak filtrace už běží druhý den, zatím to vypadá, že to i funguje, jako čerpadlo jsem použil to z té původní filtrace mechanické s hubkou,táhá pěkně, v pohodě natáhne i ty nečistoty.Doufám , že to pomůže
- Sobota 9. června 2012 v 19:16® ladamaj
-
Venca Zelenka>stou malanchytovou zelení máš pravdu také stačí jako prevence kuchyňská sůl.Jinak dnes je v prodejnách pro akvaristy spousta novinek ale co je nebo není dobré to nedokážu radit každej má jiné odskoušené přípravky.
- Sobota 9. června 2012 v 18:43® Venca Zelenka
-
frantakapr> Mě se to stávalo taky, že mi rybky začaly chytat v létě plíseň, vyřešil jsem to, že čas od času odsaju ze dna kal, krmím jenom suchým krmivem a když vidím náznak nějaké plísně tak jim tam čváchnu dezinfekci, malachytová zeleň nebo tak nějak se to jmenuje a mám klid.
- Sobota 9. června 2012 v 11:33® sharkcom
-
Pjota> Už jsem ti odpovídal v přívlači, stačí jakákoliv 12V baterie. Podle dat výrobce třeba můj echolot má spotřebu max. 500mAh. Takže klasická NiCd dejme tomu 1200mAh ti vydrží cca 2 hodiny. Hlavně při použití gelovky se musí používat nabíječka, která hlídá koncové napětí, protože jinak se baterie při překročení maximálního koncového napětí 14,4 V zničí. Gel začne zplynovávat a baterie ztratí kapacitu. Trochu jinak je to u AGM baterie, kterou mnozí považujou za gelovku, každopádně i u té se musí hlídat koncové napětí 14,7 V!
- Sobota 9. června 2012 v 9:32® carll
-
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat ,jestli někdo nemá zkušenosti s tímto setem Prut Sert Mimbeau 2,4m 60/120g + naviják Stator,chtěl bych zkusit nějakého sumíka a cena tohoto setu je lákavá.Nejsem sumcař,ale zkusit se má všechno.Díky za rady.
- Pátek 8. června 2012 ve 14:47® Horalcz
-
David Havlíček> nabíječka za 500 v lidlu,univerzalní, malá,i na gelovky,super.
- Pátek 8. června 2012 ve 12:45® HaD
-
Pjota> akumulátor k echolotu koupíš zhruba za 300 KČ. Nabíječku nevím – používám velkou k elektromotoru.
- Pátek 8. června 2012 ve 12:44® Horalcz
-
Calipo1> ahoj,čtus i tu vaše příspěvky a možná se vám to pokusím,vysvětli.Taky mám akvria a vždy když nakoupím nové rybky a nebo měním vodu,dávám tam určité léčivo.Protože,když dáš ryby s rybníka nebo z jiného akvárka do svého.Bude tam jiné složení vody.Nehledě na to že asi na vaše nástražky občas sahnete rukama a tím ji poškodíte sliz,(Plotky,perlíni) jsou náchylní.Pokud je vytáhneš z rybníka tak bys musel dát rybám stejnou vodu.Proto ta filtrace co tam máte je na místě a dá se i pro tak velký nádrže koupit v akvaristice a budou tam mít i nějaké léčivo pro ryby.Při to léčivu,když ho tam nakapeš by se nemělo filtrovat,ale hodně vzduchovat.Já i normálně filtroval a ryby pokud nejsou moc zdevastovaný by měli být do týdne fit.Nevím jestli to bude fungovat jako v akvariu,ale chtěl jsem trochu pomoct.když tak dejte vědět jestli to pomohlo.
- Pátek 8. června 2012 v 0:28® frantakapr
-
Calipo1> to, že by se to mohlo vyplavovat mě napdlo taky, prvně jsem myslel na punčochu,ale ta by se asi brzo zasrala, záclona bude lepší. zítra se začnu poohlížet po nějakém čerpadélku,myslím, že už mám celý inštrument v hlavě vyprojektovaný, pak dám vědět. Dobrá filtrace bude asi fakt základ, pak budu špekulovat dál. Jednou jsem problém nastínil borcovi, co dělá do akvaristiky, tak že v skoro kubíkové nádrži by 30 ryb dlouhodobě neměl být vůbec problém. Ale jak říkám, zatím (cca 3 sezóna s nerez kádí)jsem dost často počítal ztráty. tak zatím a dík