Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 23:55® Calipo1
-
frantakapr> Jo,asi jsem to blbě napsal.. ono to teče na pohled do velkého kýble,protože je uzavřený,aby tam nešel bordel z venku, ale pod tím vtokem je ten malý kbelík,takže to vlastně teče tam.. rozumíš,ne
? Ale chápeš to dobře.. chce to akorát dobré čerpadlo,aby to mělo sílu nasát i ty sračky. Zitra převážím nástražky domů do bečky, teď je mám už od pondělka asi v sedmdesáti litrovém lavoru a už jsem to musel čistit.. Ono ta voda není špinavá jako tak,ale plave tam takový jakoby hlen a z toho když v tom jsou se pak zaplísňují.. doufám,že budou zítra v pohodě,dá to práce to nachytat. Jinak to čerpadlo mám až na dně, oni se ty ryby když mají klid moc nehýbou a nerozvýří to,tak je to potřeba tahat už ze dma,kde se to usazuje.. aspoň mě se to osvědčilo. Samozřejmě je dobré ten písek občas proprat.. V tom malém kýblu ho mám ještě v zácloně,aby se nevyplavoval.. ono totiž když uděláš do toho malého kýblu ty dírky moc malé,tak je ten písek ucpe a teče to vrchem .. je potřeba udělat trochu větší,aby aby nevycházel i písek,tak je ještě v té zácloně..
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 23:05® frantakapr
-
Calipo1> dík za dobrý typ, vypadá to jednoduše,jen mi nesedí, že vodu z bečky taháš do velkého kýble, mám za to, že by měla jít do malého kýblu, jinak ti hned z velk. kýble přeteče, aniž by prošla pískem. Jinak nátok z bečky máš zhruba kolik ode dna ? jinak jsem slyšel, že někdo dává do vody trochu soli a hypermangan.
Tento příspěvek byl editován 7.6.2012 23:08:28 uživatelem frantakapr. - Čtvrtek 7. června 2012 ve 22:41® Calipo1
-
frantakapr> Ahoj. Tu filtraci jsem si sám udělal .. nic na tom není .. Koupil jsem čerpadlo do jezírka a tím tahám vodu do velkého kbelíku,kt. je nad bečkou ..V tom kbelíku je menší kbelík s křemičitýn pískem posazený na dlažební kostce, a v něm jsou malé dírky,aby protekla voda. Voda teda proteče přes malý kýbl s pískem do velkého. Tím že otvor na odvod vody z velkého kýblu mám tak 10 cm od dna a tím, že ten malý kýbl je na kostce, může se případný uniklý písek usadit na dně velkého kýblu a nepřepadává do nádrže s rybama.. S tou plísní mám občas taky problém,když přechovávám ryby v malé nádržce, která není čištěna. Je to hlavně u plotic a perlínů. Nevím proč to tak je,ale mám teorii, že je to z toho,když dáš ty čerstvě chycené ryby do té nádrže, do rána se z nich uvolní ty sračky z rybníka,co mají asi v šupinách pak v tom plavou další dva dny a výří to kolem sebe,sedá to na ně a za dva-tři dny chytají tu plíseň. Ve velké nádrži,kterou přečerpávám přes ten písek se mi to nestává.. Jinak si to neumím vysvětlit..
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 21:16® frantakapr
-
frantakapr> Už jsem jedno fórum našel,staré 3 roky, dokonce jsem se i zapojil
, ale moc jsem se nedozvěděl.
- Čtvrtek 7. června 2012 v 19:50® frantakapr
-
Calipo1> všechny zdravím, prosím tě, mohl bys mi blíž popsat, co máš za tu pískovou filtraci, tuším že na bazén. já mám s přechováním ryb problém pořád. mám filtraci mechanickou, takovou hubku,denně čištěná, zároven mi čeří vodu, ´+ bublinkovač. nádrž, cca 800 l, je z nerezi,zaizolovaná,je umístěná mezi domem a garáží, zelená minimálně. Vodu jsem původně dával ze studny, pak z vod. řádu, letos jsem si stáhl dešťovku z okapu. Ryby občas dostanou po těle něco jako houbu,jsou zubožené, dokážou s tím i nějakou dobu žít,pak hynou, většinou jim ale pomůžu .Nikdy jsem jich tam neměl myslím přehnaně,max dvacet ryb asi 25–35 cm, ale většinou do deseti kusů. Dostávají tu houbu myslím vzájemě jedna od druhé. nádrž jsem už drhnul x-krát.myslím že ryby dokážu uchovat tak 20 dní max, pak nastává zmíněný problém.Ryby jdou do nádrže myslím hodně slušné. Event. jestli se tu uchovávání ryb řešilo, prosím o odkaz. tuším, že rybám nesvěčí ta nerez,nebo špotná filtrace. Zatím dík , budu rád za každou radu.
- Čtvrtek 7. června 2012 v 11:54® Calipo1
-
sidla_napajedla> když máš volno jednou za čas a jedeš k vodě na poslední chvilku bez nástražek s tím, že si je chytneš tam a nechytneš, tak to je pak opruz.. Já i když jdu dřív s tím,že si zachytám i na feeder,tak si beru aspoň dvě plotice,nebo perlíny-kdyby náhodou.. a když nachytám, tak použiju čerstvé a ty z bečky zas odvezu domů.. Ale když to nemáš doma kde mít,to je nahovno. Ty bydlíš v paneláku? Jestli tam máte sklep,tak si sežeň nějakou starou plastovou popelnicu,nebo menší bečku nebo něco a v tom se dá taky pár ryb uchovat.. akorát tam musíš přidat i filtr, protože když je mám v malé nádržce,tak se ta voda dost špiní a pak se zaplísňují ..
- Čtvrtek 7. června 2012 v 10:34® timbab
-
sidla_napajedla> Já mám kulatou káď zakopanou v zemi a se vzduchovacím motorkem mi tam nástražky vydrží celej rok.Zatím je bohužel prázdná,není čas je nachytat a ještě musím zakopat novej přívodní kabel
Tento příspěvek byl editován 7.6.2012 10:36:04 uživatelem timbab. - Čtvrtek 7. června 2012 v 10:16® sidla
-
Calipo1> je to na prd, zahradu máme tak 5min autem, takže pěšky daleko
dobrých 30minut a každý den jezdit a kontrolovat ryby je na prd, asi budu muset vždy chytnout čerstvé. jojo ty horka jsou na prd, mě v prtavém rybníčku vydrželi aj plotice třeba týden – 14dnů ale v těch tropických vedrech nevydržely ani cestu tam
jojo ty bečky máme taky, neco vymyslím. nic jdu smočit pickera na chvílu, dneska mám volno už
- Čtvrtek 7. června 2012 v 9:46® Calipo1
-
sidla_napajedla> S prací je pech.. Jinak ty ryby mám ve stodole ve stínu, ale jak někdy jsou ty mega horka,tak se to přehřálo a vychcípalo. Ale býval jsem doma jen přes víkendy, teď tam budu natrvalo,tak to ohlídám a budu chladit. Mám to v takové te plastové bečce v kovové konstrukci jak to má teď každý na zahrádce na vodu .. objem nevím jaký má .. 1000 litrů určitě. Mám tam čerpadlo s pískovou filtrací, co jsem si udělal a ještě kompresor na bublinky..
- Středa 6. června 2012 ve 21:10® sidla
-
Calipo1> já měl možnost minulý rok líny, letos už ne. k tomu jsem dal výpověd v práci a od 1.7 nastupuju jinam, takže čas nemám, ještě že existují dobří kamarádi a mám přislíbené tlouště na 15.6, to mám zbytek dovolené a jdu přes noc zkusit nějakého přemluvit
jak je skladuješ? v bečce venku? kolik litrů? - Středa 6. června 2012 ve 20:27® Calipo1
-
sidla_napajedla> každý den není posvícení.. příště. Já od pondělka naháním nástražky, i v dešti .. sezona za rohem a bečka prázdná
- Středa 6. června 2012 v 18:44® TondaN
-
sidla_napajedla> To já už rousnice vzdal vždy tam dám rousnic, že to je chuchvalec jak něco, ale zbavit se kaprů a cejnů aby je nechali na pokoji nelze…
- Středa 6. června 2012 v 15:11® sidla
-
Calipo1> čáu, jojo byl jsem, vydržel jsem až do pulnoci ale nic :-/ jeden jsem hodil na sumíka a s druhým jsem se bavil s kaprama
- Úterý 5. června 2012 ve 23:07® Calipo1
-
sidla_napajedla> Zdar.. šak co řešíš, podmínky ideální:) .. voda jde nahoru, přikaluje se.. sumcův čas.Vezmeš si deštník. Kdybych měl žížaly a nějaký kaprový prut, už tam sedím
- Úterý 5. června 2012 ve 20:42® Pjota
-
Zdravím. Uvažuji o koupi echolotu Lowrance MARK-5× PRO. Chci ho používat hlavně při přívlači z lodě a na lov sumců. Hlavní účel, proč si pořizuji echolot je hledání zajímavých míst a starých koryt řek. Zajímá mě, jaké máte zkušenosti s tímto sonarem a jak jste s ním pspokojeni a jestli je vhodný k mím účelům. Také by mě zajímalo, jestli jde k napájení echolotu použít např. 12V baterie z aku vrtačky. Nechce se mi platit 700kč za spešl baterku a dalších 700kč za ještě víc spešl nabíječku.
Poraďte případně nějaké levnější řešení napájení echolotu. Díky za vaše reakce.
- Úterý 5. června 2012 ve 20:42® Pjota
-
Zdravím. Uvažuji o koupi echolotu Lowrance MARK-5× PRO. Chci ho používat hlavně při přívlači z lodě a na lov sumců. Hlavní účel, proč si pořizuji echolot je hledání zajímavých míst a starých koryt řek. Zajímá mě, jaké máte zkušenosti s tímto sonarem a jak jste s ním pspokojeni a jestli je vhodný k mím účelům. Také by mě zajímalo, jestli jde k napájení echolotu použít např. 12V baterie z aku vrtačky. Nechce se mi platit 700kč za spešl baterku a dalších 700kč za ještě víc spešl nabíječku.
Poraďte případně nějaké levnější řešení napájení echolotu. Díky za vaše reakce.
- Úterý 5. června 2012 v 17:10® zdenour
-
zdar chlapi,poradil by mi někdo s jednohákama na sumce?budu chytat na cejna cca 25 cm popřípadě plotici a potřeboval bych poradit jakej jednohák ke kombinaci s trojháčkem 2/0 možná 3/0.jednohák bude ve hřbetu rybky a trojhák navolno v prsní ploutvičcce.postačí jako fixovací jednohák 6/0 a nebo raději nějakej větší?díkec
- Pondělí 4. června 2012 v 16:16® sidla
-
kurva přes víkend jsem s těží za sucha nasbíral 100žížal že půjdu sednout na sumcíka do půlnoci a takové počasí
- Pondělí 4. června 2012 ve 12:44® milkynek
-
Zdarec, kdyby někdo chtěl,prodávám tuto Daiwu. Více do SZ. Díky
- Neděle 3. června 2012 ve 20:29® Bonis317
-
ssg.Jimmy Wild>jj kamarád tu koupi myslel tak aby si to ošahal, a pak se pustil na větší „level“…
- Neděle 3. června 2012 ve 20:11® ssg.Jimmy Wild
-
Bonis317> Jo ten multík mi udělal radost. Vypadá fakt dobře. Poměr kvalita/cena tam je dobrý. Jinak po věcech od WFT jsem také koukal…pěkné. Určitě taky slušná volba.
Jak říkáš… Je to do začátku. Až si to člověk několikrát vyzkouší a bude vědět co mu sedí a co ne, tak pak si samozřejmě koupí set lepší a takový, co mu bude sedět ve všech směrech.
Tento příspěvek byl editován 3.6.2012 20:13:33 uživatelem ssg.Jimmy Wild. - Neděle 3. června 2012 v 19:54® Bonis317
-
ssg.Jimmy Wild> jako vypadá ta sestava pěkně..k tomu oba začínáme s lovem sumíků, takže počítám že ty začátky budou drsný, ale jak se řiká „opakování dělá mistra“. Nad tím setem jak máš jsem taky uvažoval. Nakonec jsem se rozhodl o prut od WFT a naviják od Tica a na druhý multík od Pennu jak uvádíš ty.
Tento příspěvek byl editován 3.6.2012 19:57:17 uživatelem Bonis317. - Neděle 3. června 2012 v 19:33® ssg.Jimmy Wild
-
Bonis317> Taky jsem pro začátek uvažoval nad tím setem od Lineaeffe, který koupil ten tvůj kámoš, ale nakonec jsem zvolil jinou variantu. Prut Colmic Bomb One (no limit) za cca 550 Kč a k tomu jsem koupil multík Penn Level Wind (který je zlevněný z 2300 na 999 Kč – ale já ty slevy beru s rezervou) a musím říct, že ten multík (ten jsem bral, jako prioritnější) vypadá velmi dobře, robustně a materiál velmi pevně… no a prut je tak normál. Nic extra super, ale pro začátek a hrubé zacházení a za tu cenu asi dobrý. Ted už to jen vyzkoušet v akci.
- Neděle 3. června 2012 v 19:18® Bonis317
-
sidla_napajedla>prosim tě chtěl bych zkusit dát nástražku na vyvěšenou před starý jez, který je po vodou. Echolotem jsem zjistili pod jezem hodně vymletých jam balvanů a hodně vázek typu – větve. Jinak i v létě u toho jezu je kyslíku dost jelikož se tam voda převaluje přes jez.
- Neděle 3. června 2012 v 18:44® sidla
-
TondaN> ne? já dával min rok klasickou činkovou bojku a ryby mi od 8 do 9 hodin večer zdechaly, deficit kyslíku ve vodě, ohřátá voda, rozdíly ve vodním sloupci jsou veliké. u nás je totiž trhačka zakázaná, takže to řeším vyvazovanou, protože nic není součástí bojky co by zůstalo po záseku ve vodě.
takže přes den jedině ze dna a na večer pořádnou rybu k hladině. cejn je dobrá volba, i jako jiné bílé ryby, jen jsem chtěl oponovat
- Neděle 3. června 2012 v 18:31® TondaN
-
sidla_napajedla> To asi ne, ale sám osobně přes den prochytávám výmoly, prohlubně, zatopené stromy nebo prudké zlomy. A přes noc když dávám nástrahu pod hladinu tak se mi ještě nestalo, že by mi zemřela.
- Neděle 3. června 2012 v 17:20® sidla
-
TondaN> a pokud je 35 ves tínu a máš to na vyvěšenou 10cm pod hladinou? taky boduje cejn a plotice? nesmysl,..
- Neděle 3. června 2012 v 16:37® Bonis317
-
Kluci kamarád koupil sestavu Lineaeffe Hard Spin 2,7m 100–250g a multík Lineaeffe JD 500 jako set na sumce za 990,–Kč. Chtěl bych se zeptat zda není lepší investovat do začátku víc do prutu i multíku. Předem díky
- Neděle 3. června 2012 v 15:37® Bonis317
-
TondaN>to máš pravdu, no vyzkouším plotice a cejny a uvidim co bude lepší..skusil bych to tak metr pod hladinu.
- Neděle 3. června 2012 v 15:24® TondaN
-
Bonis317> Každá voda je jiná a sumec loví takový druh ryb, které se tam vyskytují… U nás nemáme moc línů takže když nastražím lína o kterém se říká, že to je 100% nástraha tak na něj mám mnohem méně záběrů než na plotici nebo cejna.