Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 21. května 2012 v 11:27® HaD
HaD

sidla_napajedla> podle mě jen blbě opsáno

Pondělí 21. května 2012 v 10:50® osprey
osprey

sidla_napajedla> Jestli ti jde o těch pár gramů váhového rozdílu nebo rozdílu v kapacitě, tak to bych vůbec neřešil. Vem si jenom, že jak to namotáš, hned tam máš 15 deka navíc.

Kapacitu bych si prohlédl na stránkách výrobce. Ale při tom, jak se kecá ohledně průměru vlasců a šňůr, bych to opět nijak dramaticky neřešil. Rozhoduje konkrétní návin. Pokud to máš na Moravu, mělo by tohle stačit bohatě.

Neděle 20. května 2012 ve 20:04® sidla
sidla

neporadí mi nikdo?? jak je to s těma multákama?

Neděle 20. května 2012 v 15:59® sidla
sidla

Calipo1> jasné,ale mě to vůůůbec nic nestálo,materiál atd, jen ten čas můj,je to pro mě,tak to neřeším,…jojo Vánoční stromeček :-D oběšený věcma

Neděle 20. května 2012 v 10:20® sidla
sidla

můžete poradit ? stejné názvy,ale rozdílné převody,váha a kapacita?

http://www.rybina.cz/…-level-wind/

http://www.tropicliberec.cz/…0-level-wind

Pátek 18. května 2012 ve 12:10® Calipo1
Calipo1

sidla_napajedla> nebudeš,blbě jsem tě pochopil :-) .. Dělal jsem to já s otcem mojí mladé.. garážová zábava v zimě :-) ..
Ten ruční vozík co chceš dělat bych udělal z hliníku .. byl by lehký,pevný,vydží napořád a ušetříš za barvu.. Hliník je levný,zpracování je dažší jak u železa,ale když si to svaření někde domluvíš,tak se to dá udělat za levno .. Nebo když už to chceš dělat ze železa,nech si to pozinkovat,to bych ti i poradil kde, stojí to cca 16 kč bez dph..lepší barva tě o moc levněj nevyjde a hlavně ten pozink vydrží. Udělal bys jen konstrukci a podlahu bych udělal třeba s voděvzdorné překližky. Jinak když jdu tady na sumce, mám takový obal na pruty,do kterého narvu všechno,včetně stojanů,bojek i deštníku .. ten hodím na záda ,léhatko do ruky,barel s rybama do druhé a jdu.. Když není moc času,tak chodím jen poblíž auta .. Teď ale když ,mám konečně vozík,budu schopný spustit sám loďku na vodu .. bude to větší pohoda.. zakotvíš se a spustíš kačeny po proudu .. O půlnoci stáhneš, vyspíš se a ve čtyři ráno znovu .. a nemusíš se drbat s věcma.. už se těším

Čtvrtek 17. května 2012 ve 23:14® sidla
sidla

Calipo1> ted budu jak debil vypadat :-D malý vozík,na věci Z AUTA, ne na auto hehe, jinak pěkná práce! tos dělal celé sám? paráda'' mě bylo líto dávat 2000,– za RUČNÍ vozík co mi stejně vyhovovat nebude, tak jsem koupil za 400kola, v práci utočil bronzové pouzdra s nererovýma oskama a jinak to bude obyč z trubek a doma natřu, pak sem dám foto pro zajímavost :-)

Ty jak štracháš věci na sumce k vodě? já chodím aj 45min přes pole atd, a s 17l kýblel plný ryb a 4 udicama je to masakr + židle atd ,..

Středa 16. května 2012 ve 22:52® Calipo1
Calipo1

sidla_napajedla>

foto/diskuze/sumcarina/2012/th-img49002.jpg
Středa 16. května 2012 ve 22:47® Calipo1
Calipo1

sidla_napajedla> podklad dávat nemusíš.. Ale říkám,pro tebe bude ten velký zbytečný. Jestli šňůru máš,tak jo.. myslel jsem, že nemáš.. Já dělal taky vozík pod loďku je to asi týden co jsem dostal SPZ. Papírování už máš za sebou?

Středa 16. května 2012 v 19:43® sidla
sidla

Calipo1> já nerad dávám nějaké podklady atd, pak člověk jen odhaduje kolik té šnury tam je atd,..šnuru mám, na smekáču a multáku mám power pro 0.56 na 75kg a samou chválu, ted jsem skusil Giants Fishing Master Catfish 0.75 jen na 88kg,ale 300m,četl jsem chválu tak uvidíme. ale ještě ju musím na něco namotat,tak přemýšlim,a vybírám ještě, nemám toho času moc protože si ted dělám ještě vozík na ryby :-D jo a taky bych rád 1/3 slevu,kdo by ne

Středa 16. května 2012 v 18:38® Calipo1
Calipo1

sidla_napajedla> Je a není :-) .. Ono těch 800m 0,50 je monofilu a když tam dáš stejně tlustou pletenku,je to o poznání míň. Když tam budeš chtít dát pořádnou šňůru,třeba 0,90mm a narvat tam 300m, tak se to hodí .. Ale ta čtverka ti bude bohatě stačit.. jestli si to budeš objednávat z rybolov.cz ,tak si u nich vem i tu šňůru bekley ultra cat 0,65 mm „100kg“ .. super šňůrka a nezabere moc místa. Jinak já ty mulťíky mám s třetinovou slevou, takže za ty prachy spokojený jsem .. ale počítám s tím,že nevydrží všechno

Středa 16. května 2012 v 10:42® Merza

Merza> Známý je má a je s nimi spokojen. Ale jak jsem se porozhlédl dále tak na něj nemáto moc kvalitní názor :-) Můžu vědět tedy důvody? Díky

Středa 16. května 2012 v 8:51® Merza

A jaký názor máte na tento typ multíku? Díky

http://www.e-ryba.cz/…-30-LW-LH-HM

Úterý 15. května 2012 ve 21:19® sidla
sidla

Calipo1> anení ta 6/0 gl moc velká zbytečně? 800m 0,50 heh :-) asi pujdu do té 4/0 jestli jsi ted aspokojený za ty peníze

Úterý 15. května 2012 v 15:50® sidla
sidla

Calipo1> děkuju děkuju, já myslel že máš od pennu senátory dle fotek, díky moc. tys už nějakýho toho sumce vytáhl, takže jak drží je vše v cajku. já se rozmýšlím mezi wft offshore30 a tou okumou cv55l, ale ted juknu asi zpět na ty mitchel

Úterý 15. května 2012 v 0:55® Calipo1
Calipo1

sidla_napajedla> zdar.mám 4 kousky, tu největší velikost 6/O gl (nebo tak nějak se to jmenuje) už asi čtvrtým rokem. Zatím drží,ale moc od nich nečekám. Cena odpovídá kvalitě. Na Moravu-proč ne … Ať se daří

Pondělí 14. května 2012 ve 22:55® PREPARATOR

Prodám originální formu na výrobu loďi na sumce wor 5 a jiné formy. Jedná se o vrchní a spodní díl a vše dokumentaci k tomu potřebnou, např. ke schválení lodě a pod. Bližší info na SZ.

Sobota 12. května 2012 v 18:59® HaD
HaD

macek2> díky :-) Řadič se u dvou kusů zasekával na dvě otočky na jedné straně dělalo to balík šňůry u strany. Stačilo jej jen vždy popostřčit a jel. Ale dělej to v noci při souboji. Tak jsem to provizorně vyřešil gumou, která ho z té polohy vždy popostrčila a pak už jel normálně.

Sobota 12. května 2012 ve 14:30® macek2
macek2

David Havlíček> s tím řadičem mě to překvapilo co jsi psal,ten můj convektor mi slouží už asi sedmým rokem bez problému,samozřejmě se může najít nějaký nepovedený kousek ale zatím jsem o problému s řadičem neslyšel až od tebe,jinak dodatečně ti taky gratuluji k báječným rybám.

Sobota 12. května 2012 ve 13:32® sidla
sidla

a máte někdo zkušenosti s multíka od mitchelu? ty Riptide nebo jak ?

Sobota 12. května 2012 v 11:26® ladamaj
ladamaj

mako>doufám že pošleš nějaké foto jako David.Já se chystám do španěl už několik let ale to zdravíčko mě moc brzdí.:-(

Sobota 12. května 2012 v 10:53® sidla
sidla

David Havlíček> děkuji!

Pátek 11. května 2012 ve 22:38® HaD
HaD

mako> klíďo :-) není to z mé hlavy :-)

Pátek 11. května 2012 ve 22:38® HaD
HaD

sidla_napajedla> nebyl…když nejde o zdraví, jde vlastně o houno

Pátek 11. května 2012 ve 22:03® mako
mako

David Havlíček> Dobra hlaska, das mi svoleni ji pouzivat -o)))) tak to by byla parada nejaky novy koukacky na zimu ! My razime 1.6. zas do spanel … Tak snad to bude good …

Pátek 11. května 2012 ve 20:32® sidla
sidla

David Havlíček> :-D jasné chápu, a teda průser by to byl nebo ne?s těma levnějšíma typama…

Pátek 11. května 2012 ve 20:28® HaD
HaD

sidla_napajedla> ten naviják Ti bude sloužit třeba 20 let. Ve finále to bude tak 2,– Kč měsíčně navíc. Uber měsíčně na dvacet let rohlík, budeš mít lepší naviják a lepší postavu :-)

Pátek 11. května 2012 v 19:49® sidla
sidla

David Havlíček> jasné pár stovek, ale já bych se rád vlezl tak do 3000 aj se šnurou a ta mě vyjde na 800,–cca. jinak ja jukal už po http://www.rybina.cz/…-level-wind/ ale jak říkám,nechcu mít v sumcařině zbytečně tisícovky navíc a navíc ta kapacita je zbytečně moc. myslíš že by byl tento nebo ta 230 průser? http://www.rybina.cz/…o-s-radicem/ nebo ten wft http://www.e-norsko.cz/…offshore-20/

moc moc děkuju za odpověd.

hessak> jojo já vím že někdo je spokojenej,jiný by za to nedal ruku do ohně, já mám okumu taky tu clasiis 452l a pohoda zatím,ale na nějaké obry ze španěl to nebude, ikdyž cajk netahá že.....

Pátek 11. května 2012 v 16:28® HaD
HaD

hessak> já nevím přesně velikost, ale dva ze tří zlobily…

Pátek 11. května 2012 v 15:18® hessak

sidla_napajedla> ja mam okumu convector cv 55 a zatim bez problemu, loni v Spanelsku sem na ni vyndal 190cm sumce a letos na padu vytahla par stromu a radic drzi, ale samozrejme nekdo jinej muze mit jinou zkusenost…