Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 21. dubna 2012 v 19:46® chosebaits
chosebaits

pruhac> není zač

Sobota 21. dubna 2012 v 0:14® hrdobec
hrdobec

Srneček>Díky chlape,byla to pecka:-)

Sobota 21. dubna 2012 v 0:13® hrdobec
hrdobec

frantakapr> Chlape normálně to riskni,na kanále neni co podělat,prostě bud to pujde nebo ne a nic jinýho v tom nehledej. Nevidim duvod vejlet odpískat kvuli neůčasti jednoho kolegy,byt je to zrovna ten poměrů znalý.Ti kdo tyto a jiný revíry kdysi objevili to měli mnohem těžší než ted vy a přesto jeli a často i nachytali.Mi­nimálně uděláte zkušenost a ryby chytnete na dalších výpravách,navíc záruku úspěšný rybačky ti nedá nikdo,ani ten nejůspěšnější rybář co na Pádu kdy chytal takže vlastně o nic nejde.Stačí když ti kámoš poradí kde vyřídit papíry a můžete začít :-)

Pátek 20. dubna 2012 ve 20:04® Srneček
Srneček

hrdobec> obrovská gratulace k tomu krásnému sumci!!:-> Krásná ryba.Lahoda pro oči.Musel to bejt fakt zážitek.

Pátek 20. dubna 2012 v 18:18® frantakapr

ahoj chlapi, 29.4. jsme měli jet ve čtyřech lidech na 5 dní do itálie na sumce. kamarád, který jezdí na jedno místo několik let akci ze zdr.důvodů odřekl.bohužel neumíme nikdo řeč a z neznalosti místních poměrů jsme akci odpískali. Kdyby si někdo znalý it.poměrů chtěl jet s námi zachytat, byli by jsme rádi. Máme konkr. místo, jedná se o kanál,který skoro neteče, vozík, lodku, rakev a jedno volné místo. Máme 50 karasů 30–45 cm.V případě, že se s nikým nedomluvíme, karasy nabízím za 700 kč, tak jak jsem je pořídil. Budu rád za názor, jestli to risknout i tak ve třech.Jsme z ostravy,můj tel. 603 11 59 77. Dík Franta Jinak na let. sezonu přeji mnoho ulovku. zdar

Pátek 20. dubna 2012 ve 12:28® pruhac
pruhac

timbab>

chosebaits> Zdar pánové,tak dneska mi přišli ty semy.Oproti těm starým proutkům jsou snad o polovinu lehčí a zas takový žvejkačky mi nepřijdou.Uvidíme až je poprvý vyzkouší u vody.Dnes jen test s kamarádem cca 95Kg a obstáli.Ve spoji nekloktaj a ani nebylo slyšet žádný praskání laku nebo něčeho jinýho jako u těch starých.Za tu cenu obstojný nářadí.Ještě jednou dík za předchozí rady a komentáře.

Tento příspěvek byl editován 20.4.2012 12:28:55 uživatelem pruhac.
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 23:10® TondaN
TondaN

Ahoj chtěl bych se zeptat nemáte někdo zkušenosti s nakupováním navijáku z http://www.pennfishingstore.com Ceny tam jsou poloviční jak v ČR a hlavně tam je mnohem větší výběr…

Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 22:30® hrdobec
hrdobec

:-D ladamaj>

Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 22:08® ladamaj
ladamaj

hrdobec>no jasně hlavně ať se to zase nemotá jinak té nástražce dám cihlu na břicho potvoře.:-))

Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 21:24® hrdobec
hrdobec

ladamaj> Neni zač,zkusit se má přece fšechno :-D

Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 21:15® ladamaj
ladamaj

hrdobec>dík za radu hned jak to pujde skusím tak krátký sem nikdy neskusil okamžitě napravím moc děkuji.

Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 20:50® hrdobec
hrdobec

Stavba> Určitě,to by mělo pomoct

Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 20:50® hrdobec
hrdobec

ladamaj> Já dřív byl nas…nej když se mi nepoved návazec a udělal jsem ho moc krátkej a pak jsem zjistil že to ničemu nevadí,spíš naopak. Některý mam i cca 20čísel k nosnýmu háku takže fakt megakrátký a fungujou v poho

Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 20:22® ladamaj
ladamaj

hrdobec>ahoj mám také dost špatnou skušenost s dlouhým návazcem ohledně motání.Takže pořád zkracuji po kousku no chce to trochu vychytat můj názor.:-|

Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 20:10® Stavba

hrdobec> Ahoj, dik za radu. Loni sem pouzival navazce, tak tech 80 cm, ale on takovej tloust nebo karas to dokaze nekdy poradne zamotat. Pro letosek to vyrazne zkratim.

Čtvrtek 19. dubna 2012 v 19:52® hrdobec
hrdobec

svery> Ahoj,používám Tuflaine 91 a 94kilo

Čtvrtek 19. dubna 2012 v 19:51® hrdobec
hrdobec

Stavba> Podle mě je správně ta druhá možnost,navíc s kratšim návazcem mi tolik sumců nespadne při zdolávání,ale to je jen moje osobní zkušenost. Rybka se nemusí pohybovat uplně přirozeně protože sumec často loví zraněný nebo jinak pohybově omezený rybky bo je to pro něj jednodušší a tak věřim že žádný podezření nepojme ani v tomto případě

Čtvrtek 19. dubna 2012 v 19:18® svery
svery

hrdobec> Ahoj můžu se zeptat jakou šnůru a jakej průměr používáš? Díky :-)

Čtvrtek 19. dubna 2012 v 18:34® Stavba

Mikyška> kdyz se navazec zkrati treba z tech 70 cm na 30 cm, aby mela ryba min pohybu, nemelo by to vliv treba na zabery? nastrazka zafixovana tezkym olovem na kratko by mohla prece vzbudit podezreni pro zkusenejsiho sumejse? a nebo naopak kratsi navazec a tim mensi pohyb zajisti, ze se sumec snadneji trefi (treba u blaznivyho karase)?

Úterý 17. dubna 2012 ve 22:13® hrdobec
hrdobec

zdenour> na stojáku je tohle nejlepší zpusob a protože funguje tak nic jinýho nevymejšlim.Navíc chytám téměř výhradně na řekách ale i tam jsou místa kde to skoro stojí a tam rybu píchnu nosnym hákem blíž k ocasu.Bud do hřbetu nebo u řitní ploutve

Tento příspěvek byl editován 17.4.2012 22:15:07 uživatelem hrdobec.
Úterý 17. dubna 2012 ve 21:27® Pavel_77
Pavel_77

zdenour> a nebo dej nad olovo zarážku, aby se nemohlo pohybovat :-)

Úterý 17. dubna 2012 ve 20:46® zdenour

hrdobec> nevíš jestli je ještě nějakej dobrej způsob nastražení?dík za rady:)

Úterý 17. dubna 2012 v 19:59® Mikyška
Mikyška

zdenour> Ještě bych trochu zkrátil návazec, a klidně tam dej i těžší olovo. Trochu to rybu přibrzdí.

Úterý 17. dubna 2012 v 19:38® hrdobec
hrdobec

zdenour>zdar,vlas­tně si to už vymyslel takže rada neni třeba :-)

Úterý 17. dubna 2012 v 18:35® zdenour

zdar borci,poradil by mi nekdo jak nastrazit okouna na stojáku na klasickou trhacku.systém dvou trojháčků.loni jsem s tím měl problémy protože první nosnej trojhák od olova jsem dával do hřbetu a druhej jsem dával do prsní ploutvičky přes sichrajsku.okoun ale vyjížděl pořád směrem k hladině a přejel nad olovo a zamotal se skoro pokaždý.návazec byl tak 70 cm dlouhej.olovo 130g.přemýšlel jsem jestli by nebylo lepší dávat první trojháček až někde dozadu k ocasu a ten druhej nechat v prsní ploutvi aby se tlačil dolů.dík za rady:)

Úterý 17. dubna 2012 ve 14:41® Bonis317
Bonis317

Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat. Právě jsem hledal video o umělém výtěru sumce a našel jsem krátké video zde na chytej.cz. Nevíte někdo kde najít delší video od výtětu po chov tohoto velikána našich vod…předem díky

Tento příspěvek byl editován 17.4.2012 14:42:21 uživatelem Bonis317.
Sobota 14. dubna 2012 ve 20:08® MatesKGB
MatesKGB

Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto prutem? http://www.parys.cz/…-catfish.php?…

Letos začnu pokoušet ty macíky a dost uvažuji o tomhle prutu, přijde mi jako dobrej univerzál…

Tento příspěvek byl editován 14.4.2012 20:10:19 uživatelem MatesKGB.
Pátek 13. dubna 2012 v 17:54® hrdobec
hrdobec

Horalcz>Dva jednoháky nad sebou ale píchám ho jen na ten spodní,za hlavou.Nicméně to že zásek nesedne se mě stává taky a to jak u úhoře tak i při lovu na jinou rybu s trojhákama.Hlavu si s tim ale nedělám bo i tak to občas vyjde:-)

Pátek 13. dubna 2012 v 17:47® Horalcz
Horalcz

hrdobec> jj díky,snad to vyjde. A měl si jen jednohák nebo dva.My s klukama nakupujem vždy úhoře,věříme jim stejně jako cejnům a karasum.Loni na podzim jsem měl pravě na úhoře záběr a i s ním odjel,ale jak se rozjel,začal táhnout,pak se nejspíš jednohák pootočil a vyjel mu s tlamy.Sekal jsem pořádně a docela dost na tvrdo.Úhoř byl podrápanej.Tak nevím kde byla chyba,možná jsem to pokonil já,nevím.

Pátek 13. dubna 2012 v 17:37® hessak

hrdobec> dik, ale doufam ze k tomu nedojde :-D