Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 6. dubna 2012 v 17:19® cormoran
-
chosebaits> No ještě aby ne takhle pěkně při pátku v podvečer..
Tento příspěvek byl editován 6.4.2012 17:20:21 uživatelem cormoran. - Pátek 6. dubna 2012 v 17:19® cormoran
-
Mikyška> Tak snad vám to vyjde a vyčasí se
Já jsem si letos o nějakým chytání z lodi mohl nechat jen zdát. Měli jsme s sebou prcka a ten samozžejmě nesměl u ničeho chybět. Už jenon při tom zavážení, jak se kolikrát naklonil přes bok, se mi ježily chlupy až na pr…
- Pátek 6. dubna 2012 v 11:04® chosebaits
-
cormoran> V pohodě.
- Pátek 6. dubna 2012 v 8:48® Mikyška
-
cormoran> To znám. Sotva přijedu domu, tak bych hned jel zpátky. Počasí se tam do tý doby může změnit několikrát a nakonec může bejt i hezky, ale stačí jeden plavák na hoře a může bejt po chytání. Hlavně aby moc nefoukalo, protože chci bejt co nejvíc na lodi.
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:48® cormoran
-
Mikyška> Tak to trochu závidím, jel bych hned znovu. Teď tam hlásej ochlazení a docela vítr. Snad to přejde, než pojedete, ať máte pěkný počasí na focení těch dacanů
S tím zvětšováním fotek jsi mi teď připomněl, jak si kolega nechal zvětšovat nějaký fotky z ESP. Jak byl při tom prohlížení v takový tý rybářský euforii, tak si na flashku namrskal plno fotek a cena ho nějak nazajímala. Když prej na něj vybalil foťák tu částku, tak se mu protočily panenky Takže na zvětšování bacha
- Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:27® Mikyška
-
cormoran> Jedem za čtrnáct dní. Tak už se těšim. Ještě sem dolaďoval něco okolo lodě. A kámošum se to hodí v tomhle termínu. Tak snad vše klapne a užijeme si to a třeba i něco lapneme.
Taky se v časech půstu rád zastavim nad fotkama. I sem párkrát uvažoval o tom si některou nechat zvětšit, ale nějak sem nikdy nemoh vybrat. Skoro u všech se mi zdá že to není ůplně ono. Třeba chybí kousek ploutve co už se nevešel do záběru a podobný maličkosti. A ty když se povedou vychytat tak je to paráda. Krásně se to píše , ale taky nejsem žádnej fotograf,
- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 7:42® cormoran
-
Mikyška> Díky, vyřídím
Na každý zahraniční, kromě tý první, to bylo Španělsko a největší byla 190ka. Jinak loni Taliánsko 215ka a letos ta 201ka, takže super.
S tím souhlasím, vždycky je to na komunikaci. Ale tohle se fotilo na tři foťáky, tak by byl kolega na roztráhní a nevěděl, komu koukat do objektivu dřív
Na těch fotkách je určitě co vylepšovat, třeba na tu od hlavy jsem se docela snažil narvat tam nějak slušně tu rybu, ale holt to kolem už jsem neviděl. Teď od kompu bych taky poslal dva kolegy v pozadí do řiťouse a i ten pytel u toho bivaku tam nevypadá dobře. Ale co, nikdo z nás není fotograf a pár slušných dokumentačních fotek jsme si myslím přivezli, takže jsem za to rád. Vždycky si říkám, že ty fotky jsou už jen třešničkou na dortu, ke který se při oživování zážitků vracíš
Ty se letos nechystáš na jih?
Tento příspěvek byl editován 5.4.2012 07:43:10 uživatelem cormoran. - Středa 4. dubna 2012 ve 21:59® Mikyška
-
cormoran> Taky se připojuju ke gratulaci. Jestli se nepletu tak se vám na každý výpravě povedla dvojka a to je super výsledek.
Jinak co se týče fotky a vodítka, tak je to i trochu věcí spolupráce foceného a toho kdo je za foťákem. Pokud by vodítko bylo u zadní strany tlamy, tak by nebylo možná vidět vůbec. A trochu to tam rušej i ty rukavice. Ale je to čistě jen můj názor. Prostě i ta fotka je týmová práce.
- Středa 4. dubna 2012 v 15:05® cormoran
-
chosebaits> Kdyby bylo po mým, taky se fotím bez lana, tak fotka působí hned jinak, ne jak se psem na vodítku. Ale byla to věc kolegy, sumík byl docela dost živej a bál se, aby měl alespoň nějakou fotku, tak ho hned neodvazoval. K tomu uvazování – nikdy jsem to moc nemusel, ale když jsem to viděl prvně ve Španělsku, tak jsem si o tom udělal jinej obrázek. Rybě tím neublížíš a navíc když ho potom pouštíš, tak máš větší jistotu, že nepošel vyčerpáním z boje. Kdyby nám tak mohli říct, co je pro ně lepší, jestli je trápit focením vyčerpaný po boji, nebo jim nechat malej voraz a pak vlítnout na focení.
A co se týče toho sejmutí, tak ať. Každej má právo se vyjádřit k tomu co vidí, nebo si přečtě na veřejný diskuzi. Tak to beru a když už takovou fotku vložím, tak s tím počítám. Jestli už pak nějakej ochránce, kterej v životě neviděl sumce, vybleje nějakou chujovinu, tak si z něho nebudu nic dělat. Na druhou stranu mě může někdo pořádnýma argumentama přesvědčit, že je to tak špatně z takovýho a makovýho důvodu a já svůj názor na uvazování rád přehodnotím
- Středa 4. dubna 2012 v 8:43® chosebaits
-
cormoran> akorád bych to fotil bez lana než vás tady někdo na netu sejme.Ono asi takto-já už sumce nevážu.Prostě fotím jak to přijde-noc či den.Jinak fota jsou pěkná.Ryba taktéž
Tento příspěvek byl editován 4.4.2012 08:43:52 uživatelem chosebaits. - Úterý 3. dubna 2012 ve 22:22® Michal.Pat
-
Ahoj, Rád bych si koupil sumcový prut na chytaní ze brehu vetsinou na trhacku,chytám na laby,lužnici u Koloděj a obcas vyrážíme i na Ebro. mam vybranej Prut na sumce STRIKEFORCE 330 Daiwa je to dobrá volba nebo mi doporučíte něco jiného?
Díky za odpověd.Michal T.
- Úterý 3. dubna 2012 ve 21:49® cormoran
-
chosebaits> Díky, vyřídím jí hlavně kolegovi, tady je ten jeho novej osobák
- Úterý 3. dubna 2012 v 8:59® chosebaits
-
cormoran> Paráda-gratulace
- Pondělí 2. dubna 2012 ve 20:51® cormoran
-
Parádní ryby klucí
Tento příspěvek byl editován 2.4.2012 20:52:00 uživatelem cormoran.My byli minulý týden a řekl bych, že jsme si nemohli vybrat horší termín. Hned druhej den po příjezdu se začali třít cejni a pár dní na to karasi, takže velkej problém byly nástražky. Když už se nějaká povedla, pověsila se na ní metrovka, těch bylo celkem dost. Kolega pak nabil dvoukilovýho karase a trefil 201ku, krásná ryba. Fotil jsem ho na jeho foťák, takže čekám na fotky..
- Čtvrtek 29. března 2012 ve 20:07® hrdobec
-
chosebaits>Taky dík chlape
- Čtvrtek 29. března 2012 ve 20:06® hrdobec
-
mako>Díky
Tento příspěvek byl editován 29.3.2012 20:08:23 uživatelem hrdobec. - Čtvrtek 29. března 2012 v 10:26® chosebaits
-
hrdobec> Pěkné,gratuluji.
- Středa 28. března 2012 ve 21:42® mako
-
hrdobec> Hezky, tak jim ještě dejte !!
- Úterý 27. března 2012 v 17:10® hrdobec
-
macek2>Rád bych ale mam nějakou práci v tomto týdnu tak to nešlo
- Úterý 27. března 2012 v 16:00® macek2
-
hrdobec> to je pěkné,už za tyden se vracíš,tak to sí tam měl rovnou zustat
- Úterý 27. března 2012 ve 12:18® TOMMY CATFISH
-
hrdobec> tak tak
už len chodiť často na tie sumčeky
- Úterý 27. března 2012 v 9:28® hrdobec
-
TOMMY CATFISH> Určitě se dočkáš,a když ne tento rok tak třeba příští. Hlavní je to zkoušet a zkoušet
- Úterý 27. března 2012 v 9:22® TOMMY CATFISH
-
hrdobec> takého chytiť ach jaj
no dúfam že tohto roku to už príde
- Pondělí 26. března 2012 v 19:49® hancakov
-
Dnes se zase zadařilo, pozdrav z Ebra. Vábnička – 209 cm
- Pondělí 26. března 2012 v 19:48® hrdobec
-
macek2>čus nádhera. Taky jsem včera přijel a lapli jsme 13ryb,z toho dva nej shodně 160cm. Za tejden valim zas na 10nocí
- Neděle 25. března 2012 v 19:48® macek2
-
chosebaits,Mykiška> Díky chlapi.
- Neděle 25. března 2012 v 18:19® chosebaits
-
macek2>První vlaštovky se vracej z jihu a nesou dobrou správu. Gratuluji.
- Neděle 25. března 2012 v 16:00® Mikyška
-
macek2> Tak to je paráda. Gratuluju.
- Neděle 25. března 2012 ve 14:14® macek2
-
Ahoj lidi,tak jsem se dneska ráno vrátil s Itálie a výpravu hodnotím jako hodně povedenou, celkem jse nám podařilo ulovit 30 sumců ve velikostech 100 až 142cm a tři nej měli 165,170 a 176cm taky se nám na bojku pověsila štika 95cm,pár fotek jsem si už do alba vložil ale ještě čekám na kolegu který mi dodá vědšinu své fotodokumentace.
Tento příspěvek byl editován 25.3.2012 14:18:58 uživatelem macek2. - Pondělí 19. března 2012 v 18:47® ferdyx
-
hancakov> pěkná práce