Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 7. února 2012 v 17:24® ras2ta
-
jo jo s tim pocitam.jen me zajimalo jestli to de,kdyz se to budu ucit:)
- Úterý 7. února 2012 v 17:20® ssg.Jimmy Wild
-
ras2ta> No tak nahazovat se s tím dá, ale moc bych ot toho nečekal být tebou. Pokud budeš na velkém revíru, tak jsi podle mě s nahazováním téměř bez šance. A pokud budeš na nějakém menším, tak asi nahodíš, ale vzhledem k váze a k rozložení „závaží“ atd. nečekej nějakou závratnou vzdálenost nebo přesnost.
- Úterý 7. února 2012 v 16:45® ras2ta
-
osprey> ano to vim ze se spis zavazi,ale kdyz to neni mozne..:)studuju a studuju.poridil sem si i Davidivo DVD..:)
- Úterý 7. února 2012 ve 12:23® osprey
-
ras2ta> Nechá, ale taky jak s kterým. Záleží i na tom, co bys chtěl nahazovat.
U sumcařiny se ale daleko častěji zaváží – ono nahazovat třeba půlkilovou rybu (a to není nic přehnaného) s pořádnou kačenou a olovem je docela problém.
- Úterý 7. února 2012 v 8:36® TOMMY CATFISH
-
dobré ránko prajem
- Neděle 5. února 2012 ve 21:27® Mikyška
-
ras2ta> Nechá, ale chce to trochu natrénovat. Na první pokusy bych ti doporučil namotat nějakej silnej levnej vlasec. Pokud se zamotá nebude ztráta bolet tak jako v případě pletenky. Každej výrobce a multík je jinej a tudíž se bude i jinak chovat při nahazování. Prostě to chce vyzkoušet.
- Neděle 5. února 2012 ve 20:54® ras2ta
-
Mikyška> a da se aj s multikana nahazovat?
- Neděle 5. února 2012 v 18:34® Mikyška
-
MatesKGB> Ta cena je taková že se jedná o výprodej. Je tedy otázka zda je ještě k mání. Jinak za tu cenu snese určitě víc než smekáč stejné cenové kategorie. Něco podobneho má kamarád a vypadá bytelně. Jak se tento model chová při nahazování a jaká je možnost vyladění nevim. Každopádně je to menší model a díky menšímu průměru cívky pude lépe dobrždovat palcem. Bude se líp držet.
- Neděle 5. února 2012 v 17:58® MatesKGB
-
Mikyška> Chcu se zeptat je tento mulťák kvalitní za tu cenu a dá se s ním nahazovat ze břehu? díky
- Neděle 5. února 2012 v 8:19® ssg.Jimmy Wild
-
Mikyška> Prosím tě já budu na jaře v podobné situaci, jako hessak. Mohl bys mi také poslat kontakt na tu cestovku, která to je schopna vyřídit? Byl bych ti moc vděčný… Pošli mi to třeba tady do osobky. Díky moc…
- Sobota 4. února 2012 v 18:03® hessak
-
Mikyška> my jsme prave takovy dobrodruzi, takze chcem jet na vlastni pest, ale tohle by bylo dobry mit zarizeny predem… moh by si mi prosim te poslat nakej kontakt na tu cestovku pres kterou to resis?
- Sobota 4. února 2012 v 11:28® chosebaits
-
Tak pár fotek našeho bobříka jsem neuděl nebo po prvním snímku baterky ENDE.Asi zima bo co.Jedno foto teda mám,ale …
- Pátek 3. února 2012 ve 22:34® Mikyška
-
Stavba> Těžko říct co od toho očekávat. Pokud netrváš na smekáči, tak koukni na tohle. Kapacita je skoro stejná a cena nepatrně vyšší. A bude to festovnější než ten smekáč. http://rybar.braunstar.cz/…ku-s-radicem
- Pátek 3. února 2012 ve 22:09® Stavba
-
cau, nemate nekdo zkusenost s timhle navijakem? http://www.tropicliberec.cz/…vereign-6000 docela se mi libi ten pomalej prevod a velka kapacita … ?
- Pátek 3. února 2012 ve 21:10® Mikyška
-
hessak> Prvně sem jel s průvodcem, kterj vyřídil povolenky a vezl s sebou vlastní lodě. Prakticky nás dovezla ž na místo a tam nám byl po celou dobu k dispozici. Pak už sme jezdili na vlastní pěst a povolenky si nechli vyřídit přes cestovku. Povolenku si můžeš nechat poslat domu nebo vyzvednout na místě.
- Pátek 3. února 2012 v 17:55® pompak
-
Horalcz> taky mam chut do tohohle a co sem se ptal tak rikaly že by to stačilo ale nevim nemam zkušenost.tak raději počkam na vyjádření jiných
- Pátek 3. února 2012 ve 12:01® Horalcz
-
Myslíte že by mohl stačit i tenhle echolot http://rybar.braunstar.cz/…ance-x-4-pro
- Čtvrtek 2. února 2012 v 16:38® TOMMY CATFISH
-
Mikyška> to je ale motorofka
- Čtvrtek 2. února 2012 v 15:13® hessak
-
Mikyška> prave ze nemame lod s motorem a proto chceme jet spis sem nez na pad… To resis pres cestovku jenom povolenky, nebo s ni i jezdis? Italsky taky ani jeden z nas neumi, takze by sme si klidne priplatili, ale zase nechcem jet s cestovkou…
- Čtvrtek 2. února 2012 v 11:12® chosebaits
-
U nás také koušou stromečky a tak odpo až pujdu k vodě tak udělám pár fotek.
- Středa 1. února 2012 ve 23:43® Venca Zelenka
-
Mikyška> Asi to byl nějaký mladý amatér
- Středa 1. února 2012 ve 22:53® Mikyška
-
Venca Zelenka> Jj. Občas se i bobr utne a netrefí se do vody. Tenhle stromek měl cca stodvacet na pařezu.
- Středa 1. února 2012 ve 22:50® Mikyška
-
hessak> Povolenku si vyřídíš na poště. Musíš si vyplnit složenku. Já jelikož italsky neumím, tak to řešim přes cestovku. Normálně do delty stojí deset euro na tři měsíce a já to mám za dvacet s tím že kdybych měl nějaký problém tam mám pomoc na telefonu. V rámci té vyšší ceny. Jinak jestli se nepletu v této oblasti potřebuješ ještě jeden doklad z ůřadu přes životní prostředí nebo něco takoveho. Pokud si budeš brát loď s motorem tak musí být pojištěna ( modrá karta ).
- Středa 1. února 2012 v 0:23® Venca Zelenka
-
osprey> No nevím co říkají statistiky, můžu hodnotit jen co sám vidím, pro mě je bobr na těch šílených regulačkách jako jsou na Bečvě a Moravě jednoznačný přínos. Když se mu to dobře podaří položit do vody, tak ryby mají aspoň nějakou schovku, oporu v proudu a hlavně se mají kde vytřít, toho potěru je tam mraky. Při velké vodě se to občas někde šprajcne a uděláse jáma. Pro ryby jenom dobře, kde není vyvalený strom tam už není ani šupina aj ty oklejky stadyma zmizly.
- Úterý 31. ledna 2012 v 19:52® hessak
-
zdravim sumcare, chteli by jsme s kamaradama na jare vyrazit do italie a mame celkem respekt z padu, tak sme vymysleli jako alternativu mantovska jezera. Chtel sem se zeptat jestli s timhle revirem mate nekdo zkusenosti? Kde sehnat povolenku, jak je to s bivakem, dovezenym clunem, rybarskymi pravidli a podobne… Ocenime kazdou radu, do italie se chystame poprve, takze kazda rada dobra. Predem diky
- Úterý 31. ledna 2012 v 15:00® osprey
-
Bazalbub1922> Oni se nepřemnoží, furt se šíří dál (jsou teritoriální). Ale problém bude s dostatkem stromů. V přírodě to neustálým kácením vlastně pořád zmlazují a to jim vyhovuje.
Nakonec nás donutí nějakým způsobem jejich počty regulovat. Ochranáři budou vyvádět, ale regulují se stavy většiny druhů zvěře. Navíc rozumná regulace není žádné vyvražďování. Taková ta úžasná vize, že si sem pustíme velké predátory, například vlky, je hodně kontroverzní.
Z pohledu toků je zajímavé to, že bobři svou aktivitou zvyšují jejich členitost, množství úkrytů pro ryby a vkládají mrtvé dřevo do revíru, což lidi nesmějí. V Německu tvrdí, že kolem bobřích staveb narůstá početnost ryb.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 14:52® Bazalbub1922
-
U nás se dostali z Moravy až skoro 20Km proti proudu Olšavy. Dokud byla přes léto kukuřice vedle vody, tak ještě jakš takž ale jak ji sklidili, tak se pustili do stromů. A to sou tam bobři nově a myslím že nejsou přemnožení http://sumice.cz/cz/index.php?…
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:49® osprey
-
Venca Zelenka> Já vedle Toma nestál, když ho vytáh, ale nechal jsem si to několikrát vyprávět. Ale dvacet kilo není u bobra problém. Bylo to v létě, podvyživený jistě nebyl.
- Úterý 31. ledna 2012 v 9:21® Venca Zelenka
-
osprey> Tak tomu věřím, kolik odhadem měl? Bych nechtěl mít ty hlodáky zakouslé v řiti. Vloni vedle mě vylezl jeden z vody ani né 10m odemě a typl bych tak kolem 20kg to zvířátko má. Jo bobr je kámoš, nikdo jiný neumí položit strom do vody a to se to tam potom chytá.
- Úterý 31. ledna 2012 v 0:31® osprey
-
Venca Zelenka> Já viděl Prutosův cajk a teda nic moc. Na očkách prutu povolený lak a naviják už se s tím nikdy pořádně nesrovnal
A to mu ten hlodavec na břehu utekl s Rapalou v zadku.