Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 14. ledna 2012 ve 22:56® timbab
-
ras2ta> S čím chceš poradit?Vybavení,montáže,…?
- Sobota 14. ledna 2012 ve 22:50® ras2ta
-
ZDAR chlapi.Jelikoz chytate "VĚTŠÍ,, ryby chcu se zeptat jak bych mel se sumcarinou zacit.doposud sem chytl jem osmdesaticentrimetroveho fousace.pokud nekdo da nejakou radu – budu rad.dekuji
- Sobota 14. ledna 2012 ve 14:07® TondaN
-
yam-man> Já chytám už nějakej ten rok na http://www.sumcaruvsvet.com/…-OFFSHORE-20 sice nemá nějakou zázračnou kapacitu, ale pokud nechytáš na velké vzdálenosti tak těch 220m 0,56mm by mohla stačit, zatím mě nezklamal a velice dobře pracoval i v norsku.. Ten Penn co postuješ taky vypadá velice kvalitně..
- Sobota 14. ledna 2012 ve 14:04® chosebaits
-
yam-man> Já mám tento http://www.rybarskepotreby-zima.cz/…lh-1126.html a http://www.e-rybarske-potreby.cz/…oss-610.html a jsem spokojen.Určitě se najdou i jiné mašiny,ale tyto mám čtyři roky a zatím v pohodě a i sumce přez dva metry zvládly bez zaváhání.
- Sobota 14. ledna 2012 ve 12:11® yam-man
-
zdravím přátelé, potřeboval bych poradit s multiplikátorama v nižší cenové relaci.
mám vyhlídlé tyto http://www.foretfishing.cz/…radicem.html
a ještě od grauvel http://grauvell.cz/index.php?…
eshop tady http://www.grauvellshop.cz/…ell-SHARK-20
po zkušenosti s okumou clx 450l, která mě vyšla na 1200, si myslím že nepotřebuju conventor, tld a pod. máte zkušenost ?
chytám zejména na trhačku, menší vzdálnosti. snad příští rok i do španěl, nejen na sumce. děkuju za všechny postřehy
- Sobota 14. ledna 2012 v 11:43® lunimus
-
Venca Zelenka> ešte mi napadla jedna drobnosť, čo je nutnosťou pri takto veľkých systémoch. V prípade, že by došlo k mechanickému poškodeniu akvária, asi by ťa nepotešilo, keby ti celý dom vyplavilo a ty budeš musieť vodu v čo najkratšom čase „bezpečne“ odviesť mimo domu. Dá sa to buď s pripraveným čerpadlom, alebo na spodku akvária budeš mať výpustný ventil s redukciou na hadicu, ktorá ti dočiahne až von na dvor
No a pamätaj na to, že to nebude ako vypustiť 100L akvárium
– bežné čerpadlá majú reálny prietok okolo 3–4 tisíc litrov za hodinu (v závislosti od dopravnej výšky a iných atribútov i keď písané budú mať max 7600 l/hod) … a bude to taká malá povodeň
- Sobota 14. ledna 2012 v 11:35® lunimus
-
Venca Zelenka> Aby som tomu rozumel správne
… tam kde chceš umiestniť akvárium je pod príslušnou miestnosťou ďalšia miestnosť? … ak áno, prever si nosnosť stropu a tiež sa poraď so statikom
Ak pod podlahou, kde chceš akvárium umiestniť je štrkové/hlinené/iné podložie, skrátka nie je tam vzduchová bublina, budeš to mať jednoduchšue … bude zrejme dostatočné, aby si naozaj spravil len spevnený železobetónový rám
Druhá otázka ohľadom tvojho zámeru – plánuješ nechať v akváriu betónovú stenu a len priezory budú sklenené? Ak áno, počítaj s tým, že betón je pórovitý materiál a i keď pomaly, vodu vedie a akvárium by ti pomaly vytieklo, nehovoriac o tom, že budeš mať naskutočne vlhké múry atď. Do betónu sa dá ale tuším pridať „vodné sklo“ – bacha, je to žieravina a toto vodné sklo zabezpečuje betónu určitý stupeň vodotesnosti, ale i tak by som sa pri akváriu na to nespoliehal a minimálne by som vnútrajšok natrel vodotesným náterom. Ak si odhodlaný všetky tieto veci vykonať, odporúčam tiež, aby celé akvárium bolo monolitické, čiže ho musíš vyliať na 1× … neexistuje možnosť, že ti časť už vytvrdne a na druhý deň to doleješ – vzniknú ti tam zlomové plochy, kadiaľ môže ad1 unikať vzniknutou štrbinou voda, ad2. bude to výrazným oslabením „akvária“ čo pri tlaku zodpovedajúcemu objemu 2.400 L nebude zanedbateľné… No a na záver – nechcem ťa od takéhoto projektu odhovárať, lebo to môže byť naozaj dosť pekné akvárium, ale máš rozmyslené, čo s tým urobíš v prípade, že sa ti to raz jednoho dňa prestane páčiť? alebo pre nejakú technickú poruchu budeš musieť akvárium zlikvidovať?
- Sobota 14. ledna 2012 v 11:10® Venca Zelenka
-
lunimus> No v rodiném domku, ani si nedovedu představit jak bych dělal v paneláku základ 60 pod podlahu, jedíně ve sklepě. Říkkal jsem si, že bych udělal jednolitý železobetonový rám. Takový jako zdvojený věnec i vrchem a jen dvě otevřené strany na vložení skla.
- Pátek 13. ledna 2012 ve 22:53® lunimus
-
Venca Zelenka> K tomu tvojmu akvárku by možno bodlo, keby si prezradil, či bývaš v paneláku, alebo v RD. V paneláku dať akvárium takých rozmerov na podlahu je nemožné, ani za použitia spevnenia podlahy. Videl som ale vcelku excelentné riešenie pre ťažšie zotavy, viď narýchlo urobená škica. Je nutné urobiť zváranú konštrukciu a upevniť ju na nosný múr tak, aby maximálna váha bola prenášaná priamo do NOSNÉHO múra a pozor na to, aby si konštrukciu urobil tak, aby v max. možnej miere namáhala múr len vo vertikálnom smere. Betón má totiž dobrú pevnosť jedine na tlak. V ťahu a ohybe nevydrží takmer nič. V každom prípade takéto riešenie pre akváriá nad 1000l by som si pre každý prípad nechal overiť statikovi priamo v danom dome, kde musí pozrieť materiál, možné poruchy v múre a zváži tiež milión iných aspektov. Ale aby si mal nádej, videl som v paneláku takto vyriešené 1200L akvárium odobrené statikom
- Pátek 13. ledna 2012 ve 22:20® ladamaj
-
Venca Zelenka>to ti já neporadím,musíš za někým kdo dělá plánky a proočty ale každopádně se nejdříve poraď.
- Pátek 13. ledna 2012 ve 13:27® chosebaits
-
Nastyan> Ta je tak na amura a kurku chleba
.Rybku na ní mužeš dát tak do 10 cm a to na sumce není asi to pravá ořechové.
- Pátek 13. ledna 2012 ve 12:08® Nastyan
-
Zdravím, chlapi. Dostal sem tuhle vrhací bójku, tak se chci zeptat jesi se s tim dá vyrazit na sumce. Mně osobně se to moc nezdá… http://www.hobby-g.cz/…Bobbers.html
- Pátek 13. ledna 2012 v 11:13® TOMMY CATFISH
-
Radek1977> ten malý bi bol parádny v akvárku
a s tým väčším by som si rád zabojoval
- Pátek 13. ledna 2012 v 11:10® TOMMY CATFISH
-
osprey>
tak tie ostrieže budem mať je to krásna ryba. Na vn Ružín boli premnožené a tak rybáry ich nechávali na brehu
je to smutné ale tak čo už
a potom bola nejaká nákaza a mnoho ostriežov a zubáčov vykapalo
- Pátek 13. ledna 2012 v 10:42® Radek1977
-
Ať žije léto!!! Kamarádi z Hracholusek, menší neměřen, větší 175cm.
- Pátek 13. ledna 2012 v 10:38® Radek1977
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pátek 13. ledna 2012 v 10:16® Venca Zelenka
-
ladamaj> No kam ho dám tam ho dám akorát nevím jaké udělat základy, přecejom jakási tuna to bude, ale myslím že 60cm pod podlahu by mohlo stačit.
- Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:14® osprey
-
čabi> Tohle nepořešíš. Ideální je velký stoják.
A ber to tak, že příroda je takové veliké síto – milióny jiker a dospělosti se dožije pár kousků. Jak na tohle kolbiště toho mrňousa vrhneš, můžeš mu už jen držet palce.
- Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:04® čabi
-
sidla_napajedla> mám taky sumce cca 35cm ve 100l akvárku, na jaře ho chci vysadit,ale vůbec nevím kam,chci aby ho nikdo nesežral
- Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 20:47® ladamaj
-
sidla_napajedla>určitě mu takové akvárium postačí.
- Čtvrtek 12. ledna 2012 v 19:44® sidla
-
pěkné litry tady padají, myslím že pokud budeš mít 100l, a sumec ti vyroste do 30 čísel a pak ho pustíš, není co řešit
- Čtvrtek 12. ledna 2012 v 19:27® osprey
-
TOMMY CATFISH> Může být ledacos. Uvidíš sám. Já si koupil potápěčské brýle.
Pravda, v zimě je to kapku slabší…
- Čtvrtek 12. ledna 2012 v 19:26® ladamaj
-
Venca Zelenka>na takové akvárko bys opravdu potřeboval už masivní podklad.Znám jednoho který má akvárko přes celou stěnu a čištění provádí vrchem z místnosti nad ním a to používá potapěčskou výstroj.Takže to opravdu zvaž a nech si propočítat nosnost kam akvárko dáš.Osobně jsem dělal akvaristiku na kšeft a speciálně na vívoz když sem se musel přestěhovat z baráku do paneláku tak se vše zhroutilo na nosnosti a bylo mě zakázáno postavení stojanů právě ohledně nosnosti takže pozor abys na tom nebyl podobně což ti nepřeji spíše naopak držím palce aby ti to šlo dát tam kam ti to vihovuje.
- Čtvrtek 12. ledna 2012 v 17:28® TOMMY CATFISH
-
osprey> a ostrieže by mohli byť ? a nejaký ten sumec ? ale musím mať minimálne 200 litrové akvárium
- Čtvrtek 12. ledna 2012 v 11:38® osprey
-
TOMMY CATFISH> Tak ty rozměry ti u štiky a sumce dlouho nevydrží. Přírůstek 2 cm za měsíc je zcela běžný a může být i vyšší.
- Čtvrtek 12. ledna 2012 v 7:41® TOMMY CATFISH
-
osprey> sumca nejakého do 10 cm a potom možno aj šťučku a nejaké ostrieže malé tak do 4 cm
- Středa 11. ledna 2012 ve 23:59® Venca Zelenka
-
No já bych určitě nešel pod 300l já mám necelých 500l a někdy se mi zdá malé už v něm bylo snad všechno. U tak velkého akvárka jsou už potřeba 2 vzduchování a výhoda je že se tak nesviní někdy se podaří, že v něm vznikne přirozený biotop a nemusíš ho čistit rok. Otázka je kolik máš na to místa já jsem už i přemýšlel o zazděném tak 120 výška 100 šířka a 200 cm délka, ale to bych musel v obaváku udělat v podlaze nějaké základy aby to tu váhu uneslo.
- Středa 11. ledna 2012 v 18:12® osprey
-
TOMMY CATFISH> Já to nikdy neměl najednou. A pokud jde o velikost akvárka – to je jen otázka, jak velkou rybu v něm chceš mít. Měl jsem 60 l a když mi ryby přerostly přes hlavu, pustil jsem je do rybníka. Pochopitelně v létě, v zimě by to nepřežily. Sumce jsem měl asi 4 měsíce. Rostl fofrem.
- Středa 11. ledna 2012 v 8:42® TOMMY CATFISH
-
osprey>
a aké veľké by malo byť akvárium ? litre ? ako som spomínal chcem tam mať sumca a ostrieže a možno aj šťučku ale newiem kde ich zohnať lebo na východe nepoznám žiadnu liahňu ale tak musím nejak zohnať
- Středa 11. ledna 2012 v 8:41® TOMMY CATFISH
-
TondaN> ja mam male akvarko ale časom cem take welke aby som zohnal nejakého sumčeka do max. 10 cm a nejake male ostrieže len treba veľké akvárium