Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 10. ledna 2012 ve 14:58® sidla
sidla

já mám taky sumca, od 2cm, ted má dobrých 25cm, a jak psal osprey,má rád klid, tmu. ale je paráda vidět jak loví atd :-) taky se mu chystám dát svobodu,.

jinak nejlepší je okoun, ale rád se nažere až k zdechnutí, pozor na to, štika je fajn, ale jen jedna, dvě se nesnesou. kapr je bordelář, všechno rozryje

Úterý 10. ledna 2012 ve 12:31® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Měl jsem. Hodně žere, rychle roste a naučí se někde povalovat, takže se s ním moc zábavy neužije. Tak jsem ho pustil.

Úhoř se navíc rád zahrabává a utíká z akvária, mník je super, ale potřebuje hodně studenou vodu, duhák je magor – projdeš kolem akvárka a rozbil by si pomalu hlavu o sklo. Candát moc nevydrží.

Z dravců je dobrá štika, ale žere jako nezavřená (> spotřeba krmení + nároky na filtraci), prima jsou okouni a ježdíci, ale občas mezi nimi dochází k nečekaným úhynům.

Celé jsem to vyřešil tím, že dnes už akvárko nemám a chodím se dívat do vody.

Úterý 10. ledna 2012 v 10:44® TondaN
TondaN

TOMMY CATFISH> Já ho tam mam a pokud ti mohu poradit dávej si tam jen sumečky do 15cm jakmile jsou větší tak ostatní obyvatelé akvária pomalu ale jistě mizí..

Úterý 10. ledna 2012 v 10:14® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

má z vás niekto sumca v akváriu ?

Pondělí 9. ledna 2012 ve 21:20® chosebaits
chosebaits

MatesKGB> Rř nezakazuje do jaké hloubky dáš trhačku.Vše je jen na tobě a to je ta správná rybařina.Pojede sumec k hladině??Má tam co hledat?? Pokud se tu ryba nahladině neukazuje tak pravděpodobně sem sumec nepojede na večeři!Na druhou stranu tam dole muže ležet a ty ho chceš podráždit a lapnout. To je vše už jen na tobě.

Pondělí 9. ledna 2012 ve 21:18® timbab
timbab

MatesKGB> A jak hluboko chceš tu rybu dát? Omezeno to není ale počítej že délka trhacího vlasce mezi bójkou a pomocnou musí být stejně,nebo ještě lépe větší než je hloubka v jaké je nastražena ryba.

Pondělí 9. ledna 2012 ve 21:13® MatesKGB
MatesKGB

chosebaits> To mi je jasné, že nikdo nemůže vědět kde sumec zrovna bude lovit. Nikde sem se nedočetl jestli je vhodnost trhací bójky omezena hloubkou vody nebo jestli je to jedno?

Pondělí 9. ledna 2012 ve 20:54® chosebaits
chosebaits

MatesKGB> Tak to chce jen a jen skoušet.Nikdo ti nemuže přeci říci jestli ten sumec bude šmejdit u dna,ve sloupci či u hladiny.

Pondělí 9. ledna 2012 ve 20:40® MatesKGB
MatesKGB

Skromný dotaz:-)

hodí se nastražovat trhací bójku i na vodu kde je hloubka i 15m+? Nebo se na takových vodách hodí chytat spíše na podvodní splávek? Díky

Neděle 8. ledna 2012 v 18:09® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

chosebaits> pozriem :-)

Neděle 8. ledna 2012 v 18:07® chosebaits
chosebaits

TOMMY CATFISH> Všude.Právě jsem byl a něco jsem lapl-Z lovu

Neděle 8. ledna 2012 v 17:50® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

chosebaits> :-) a kde beru ? :-) ja už nemam rybarsky som už musel odovzdať :-)

Neděle 8. ledna 2012 v 17:37® chosebaits
chosebaits

TOMMY CATFISH>Ryby žerou neustále,jen to chce vědět kam na ně a mít na to ten správnej cajk.

Neděle 8. ledna 2012 v 15:05® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

chosebaits> :-) ta čo ryby kušu ? či ich kormoši kušu ?

Neděle 8. ledna 2012 v 15:03® chosebaits
chosebaits

TOMMY CATFISH> zdar hochu-))

Neděle 8. ledna 2012 ve 14:31® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

nazdar hoši :-)

Sobota 7. ledna 2012 ve 13:39® chosebaits
chosebaits

Horalcz> Tak to určitě! Z jednoho povedeného odchovu není možné dělat závěr.

Sobota 7. ledna 2012 ve 13:22® Horalcz
Horalcz

chosebaits> No neříkej hop dokud si nepřeskočil.Jednou neznamená pořád,uvidíme zase na podzim.Taky bych chtěl aby to vyšlo,ale je to jen naše přání.

Sobota 7. ledna 2012 ve 13:09® chosebaits
chosebaits

Horalcz>Už se vám kulej ti malí fousáčci a povolení bude taky.Už se těším na další výlov.

Sobota 7. ledna 2012 v 11:32® Horalcz
Horalcz

chosebaits> Ále máme jen pár set metrů dál,přes potok,je jen německej.A ski mám,ale jiné značky.:-))

Sobota 7. ledna 2012 v 11:17® chosebaits
chosebaits

Horalcz>Ty máš tak sky a né Penny-))) Penny tam také nemáte,nebo ten supermarket někdy zavážím a začíná na B. Ahoj Horale.

Sobota 7. ledna 2012 v 9:54® Horalcz
Horalcz

TondaN> Ahoj,já mám ještě PENNy,jeden mám Milenium 240 50lbs je to pevný a přitom i pružný prut a je bez problémů.A druhý mám Never Creck – http://www.tomi-korda.cz/…00g/d-70716/ a můžu říct,že je to super prut.Ale je stejně na každém jak si vybere a co mu sedne.

Pátek 6. ledna 2012 ve 23:20® Venca Zelenka
Venca Zelenka

TondaN> Mam WFT aj Penn a jsou to držáky, zatím jsem nezlámal ani jeden narozdíl od jiných jsem snima spokojený, otázka který vybereš některé jsou docela bydla, ty oceníš když zlámeš v proudu veslo :-)

Pátek 6. ledna 2012 ve 22:14® Mikyška
Mikyška

TondaN> Zlomit se dá každej prut. S WFT zkušenosti nemám. Měl se je v ruce jenom na výstavě. Sportexe mám jednoho. Team waller boat a nemůžu si stěžovat. Až na tu cenu. jinak celkem zajímavě vypadaj tyhle klacky. http://www.mlsnastika.cz/?… Ale ještě sem je neměl v ruce.

Pátek 6. ledna 2012 ve 20:48® ladamaj
ladamaj

timbab>osobně ji vlastním také a naprostá spokojenost.

Pátek 6. ledna 2012 v 19:36® timbab
timbab

TondaN> Já mám Charismu do 420 a nemůžu si stěžovat.Ale na multík není vhodná.

Pátek 6. ledna 2012 v 19:33® TondaN
TondaN

Je to se omlouvám takže lepší bude Sportex Team Waller Fun Drift… Mně by spíše ale zajímalo jak ty wft vydrží ,protože se mi hodně stávalo sice s DAMama ,že při záseku jsem 2 pruty zlomil tak ,proto koukám po těch sportexech ,který jsem ještě nezlomil jsou sice za hnusnou cenu ,ale pořád tam mam 10 let na blank. A co koukám tak hodně lidi chytá na ty wft a ta cena tam je docela rozdílná.. proto jsem se ptal zda s těmi pruty nemá někdo zkušenosti…

Pátek 6. ledna 2012 v 18:15® timbab
timbab

Mikyška> Vidíš,ani jsem se nepodíval co to dal za prut.

Pátek 6. ledna 2012 v 18:10® Mikyška
Mikyška

TondaN> Ten sportex co si uvedl je vláčák.

Pátek 6. ledna 2012 v 17:36® timbab
timbab

TondaN> Tak to vem určitě ten Sportex pokud vybíráš z těch co jsi uvedl.Ještě lepší by byl delší prut cca 3,0 až 3,3m.