Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 28. prosince 2011 v 1:15® hrdobec
hrdobec

Mikyška> víc těšit už se nedá)))

Středa 28. prosince 2011 v 0:10® macek2
macek2

Mikyška,Hrdobec> to já už to dneska nevydržel a vyrazil jsem k vodě a podařilo se chytit tuto zvláštní potvoru,nevím co to je? nemá to fousy tak to nepoznám:-D ale nástražka by to byla dobrá

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img46521.jpg
Úterý 27. prosince 2011 ve 22:58® Mikyška
Mikyška

TOMMY CATFISH> Někdy to může být co záběr, to ryba a jindy se povede proměnit třeba jen polovina nebo i míň záběrů.

Úterý 27. prosince 2011 ve 22:56® Mikyška
Mikyška

hrdobec> Tak to do toho března budeš muset vydržet. Aspoň se budeš daleko víc těšit.

Úterý 27. prosince 2011 ve 20:55® Fryw
Fryw

TOMMY CATFISH> jsem na tom stejně, ale vzdávat se nehodlám. Když ne trhačku s rybkou, tak aspoň rousnici klasicky ze dna skoro na každé vycházce. Trpěl jsem utkvělou představou, že když budu rousnici máchat dostatečně dlouho a často, tak se musí alespoň nějaké sumčí miminko chytit. Nebylo tomu tak. Nejčastěji na řece, občas na Dyji 7. Na obou revírech jsou sumci (na té řece jich prý do metru je hodně a byl tam chycen i 1,7 m – info z více zdrojů, některé z nich určitě důvěryhodné).

Ono se to časem zlomí, jen je to třeba zkoušet kdykoliv to půjde…

Úterý 27. prosince 2011 ve 14:08® ladamaj
ladamaj

TOMMY CATFISH>oni totiž jezdí za mnou a já jim to zařizuji také i když některé organizace se cukaj přesto hodně prosadím a otom je kamarádství když nás takhle roztrhly stejně je to kničemu.

Úterý 27. prosince 2011 ve 13:28® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ladamaj> tak to je dobré :-) je dobré mať takých známych :-)

Úterý 27. prosince 2011 ve 13:02® ladamaj
ladamaj

TOMMY CATFISH>jo tomu věřím jezdil a jezdím k vám rád dostávam extra povolení k rybolovu a to zdarma.No leta tam jezdím a co máte euro tak už bych ani nechytal,vše mě zařizuje strejc takže se onic nestarám no a chytám a když je povolen odstřel divočáků,vysoké a další zvěře tak si i zpestřím návštěvu odstřelem no co víc chtít.:->

Úterý 27. prosince 2011 ve 12:29® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ladamaj> :-) daju sa aj tam pochytať pekné ryby :-)

Úterý 27. prosince 2011 ve 12:05® ladamaj
ladamaj

TOMMY CATFISH>no a není to škoda!

Úterý 27. prosince 2011 v 9:38® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ladamaj> to su pekné rieky ale tak ja na ne nechodím :-(( škoda nooo ja ken východné skovensko

Úterý 27. prosince 2011 v 9:37® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

hrdobec> :-) to wiemm ale tak to je nejaka záhada :-) dobrý je aj okoun :-)

Úterý 27. prosince 2011 ve 3:59® ladamaj
ladamaj

TOMMY CATFISH>Trnava no a cca 20km od a vní Bratislavy.Nadalší bych už musel hodně přemýšlet kam všude sem za komančů jezdil Váh a Hron sem měl nejraději jo a malí Dunaj v blízkosti Kalinkova moc pěkná místa rád vzpomínám.

Úterý 27. prosince 2011 v 0:57® hrdobec
hrdobec

macek2> vždyt to píšu že trpělivost je nejdůležitější a to hlavně v zimě :-D

Úterý 27. prosince 2011 v 0:55® hrdobec
hrdobec

TOMMY CATFISH> Vím dobře co je pleskáč,je to má nejoblíbenější nástražní ryba :-) .Trhačka se nemusí nutně utrhnout při každym záběru,dost ryb jsem zasekl a teprv tim urval trhací vlasec a to i když se prut ohnul do luku.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 22:35® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ladamaj> :-) rodinu v Prešove ? :-) či celkovo na Slovensku ? tak mu to vysvetlite :-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 22:31® ladamaj
ladamaj

TOMMY CATFISH>když hrdobec neví co je pleskáč :-D ale já mu dyžtak pomohu s překladem na slovač jezdím jak chytat tak střílet divočáky no a spoustu další havětě.Jinak tam mám spoustu příbuzenstva.:->

Pondělí 26. prosince 2011 ve 21:25® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

a teraz si idem pozrieť rybieho bojovníka- časť india gúnč :-) parádny sumec to je :-) ale my ostávame pri našich :-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 21:24® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

hrdobec> nazdar :-) noo viem treba proste čakať :-) jeden som raz mal síce záber na rybníku. Mal som nastraženého pleskáča vysokého tak niečo nad 30 cm a bol som tak 15 m od udíc, ešte podotíkam na trhačky a zrazu počujem – klep a zrazu pozeram a celá udica v paráde ohýbala sa tak že sa skoro zlomila a dokým som pribehol k udici tak to prestalo proste to bol brutálny záber a viem že to pleskáč nemohol byť ale čo je na tom zaujímavé tak sa neodtrhla trhačka. Ten záber prišiel podvečer a pleskáč žil celý čas až dorána kým som ho nevytiahol a nepustil päť :-) čo už proste smola celé je to nejaké záhadné ale najlepšie je na tom to že sme to videli 3 či viacerí :-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 20:23® chosebaits
chosebaits

macek2>:-D

Pondělí 26. prosince 2011 v 19:42® macek2
macek2

hrdobec> mě už trpělivost dochází a to teprv zima začala,nejraději bych někam vyrazil:-)

Pondělí 26. prosince 2011 v 19:31® hrdobec
hrdobec

ladamaj>je to tak,trpělivost je to nejdůležitější

Pondělí 26. prosince 2011 v 19:12® ladamaj
ladamaj

hrdobec>naprostý souhlas znám to ze svích začátků.

Pondělí 26. prosince 2011 v 18:51® hrdobec
hrdobec

TOMMY CATFISH> Ahoj. Dva roky nic neznamenaj.Já chytil prvního vekýho sumce (163cm) čtvrtou sezonu co jsem se tomu věnoval a to jsem měl cca 40 až 50vycházek za léto. A ty mělčiny bejt tebou brzy vyzkoušim,muže to přinést uspěch

Neděle 25. prosince 2011 v 19:58® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Mikyška> dikks :-) no už čakám 2 roky :-D ale nechodim často na sumce tak do 10 vychádzo na sumce a potom skoro všetko prívlač Chodil som chytávať pod domašu ale až pod vyrovnávačku a viem že sú tam sumce. ale už tam nechodím. Toho roku som chodil s kamošom na Ružín ale on si neda powedať ja som mu wrawel podne do plytčín tam budu šmejdiť tie sumce ale on vymišťal hlbky ta čo užž

Neděle 25. prosince 2011 v 18:45® Mikyška
Mikyška

TOMMY CATFISH> Taky přeju všechno nejlepšejší. Chce to vydržet a zkoušet. Chodíš jen na stojáky ? Co třeba řeka po proudu dolu pod Domašou? Mohlo by to tam bejt jednoduší sumíka vystopovat.

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img46486.jpg
Neděle 25. prosince 2011 v 18:28® Mikyška
Mikyška

macek2> V itálii sem to taky jednou zkoušel, ale měl sem jen nástrahy které používám u nás na Lužnici a s nima sem se tam nechytal. Ta hloubka a proud chtěji něco trochu jineho. Pokud budeme mluvit o vláčce přes den kdy je třeba dostat nástrahy co nejvíce ke dnu, kde by se měl vyskytovat předpokládanej ůlovek. Lehké plandavky a nepotápivé woblery sem tam nedostal. Nehledě na to že sem neměl ani vytipovaný nějaký top místo. Prostě jen zkouška na náhodu.
Něco jineho je to na domácí vodě kterou znám a i podle průtoku sem shcopnej odhadnout kde by ryba měla bejt. To už je jen o tom věřit nástraze a házet a házet… A záběr bud příjde nebo taky ne. A pak když už kolikrát člověk nevěří, tak po hodinách dřiny přijde rána do prutu.
V tý itošce bych to chtěl taky ještě vyzkoušet. Hlavně po tom co sem loni slyšel ten rachot při tahu cípalů. To by mohl bejt ten správnej čas pro vláčku.
Přeju ti aby si se tý rány do prutu dočkal co nejdřív. Pak už je jen kousek ktomu propadnout sumcovláčce. A probdělejm večerům s vláčákem v ruce.

Neděle 25. prosince 2011 v 11:21® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Spomienka na minulé leto :-) boj sa nekonal ale krásny pocit na duši dedieť si podvečer pri udiciach :-) občas trepne rolnička ale nič veľké sa nedeje :-) aj tak je to krásne

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img46472.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img46473.jpg
Neděle 25. prosince 2011 v 10:38® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

macek2> dikks :-) ako píšeš je to o trpezlivosti a isto to nevzdám :-) chodil som s kamošom ma jednu lokalitu kde je mnoho sumcov ale tak sa im mic nechce :-) on stále vyberal také pre mňa dosť nezaujímavé miesta- chodili sme chytať do hlbokej vody a ja som tušil že tý šmejdi budú v plytčinách :-) a bolo to tak potom som sa dozvedel že v tých miestach kde som ja chcel isť tak že tam chytli 2 sumikov jeden nad 40 kg a druhý tesne pod :-) tak čo už noo :-) možnu budúcu sezónu to výjde

Neděle 25. prosince 2011 ve 3:18® macek2
macek2

TOMMY CATFISH> tobě,a všem přeji vše nej do nového roku,chytat sumce chce hodně trpělivosti,nev­zdávej to určitě jednou prolomíš smůlu a zadaří se.