Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 28. října 2011 ve 23:43® hrdobec
-
Mikyška> Máte zabíjačku?Kámoš taky tak prej budou sebou ruzný dobroty na posilnění)Honza se zatim rozhlíží ale na jaro parník určitě bude))
- Pátek 28. října 2011 ve 23:17® Mikyška
-
Mikyška> A co Honza. Už koupil parník?
- Pátek 28. října 2011 ve 23:15® Mikyška
-
hrdobec> To je fakt že už je skoro listopad. Nějak moc rychle to utíká a nestíhám sledovat co je za den. Třeba dneska mám sobotu a je pátek. Ale za to asi může ta zabijačka.
- Pátek 28. října 2011 ve 22:54® hrdobec
-
Mikyška> No já myslim že ted už tam skoro nikdo nebude,listopad bejvá liduprázdno a většinou jsem tam už moc lidí nepotkal.Nával je spíš od pulky září do konce října ale možný je všechno
- Pátek 28. října 2011 ve 22:46® Mikyška
-
hrdobec> Jasně. Snad budeš mít kliku. Letos se i na kanále pár slušnejch sumíků laplo. Je docela možný že to tam díky vodě bude docela v obležení.
- Pátek 28. října 2011 v 19:37® hrdobec
-
Mikyška> Nejspíš v neděli vyrazim.Pojedu klidně na pár dnu na kanál a pak se kdyžtak přestěhujem.Je to výzva))
- Pátek 28. října 2011 v 17:30® svery
-
Ahoj už jste někdy zkoušeli tohle? http://www.nikl.cz/…a-dravce.php
- Pátek 28. října 2011 v 11:06® Jax
-
Venca Mach> Myslím ,že nic jinýho než ty obloučky (stínování)na tom echu nevymyslíš :o).Prostě je zapnutá identifikace ryb nebo je vypnutá a to je stínování.
- Pátek 28. října 2011 v 10:28® Mikyška
-
hrdobec> S odjezdem nic nebude. Večer sem mluvil s Vaškem z fishingtravelu a voda prej de nahoru a ještě by tam měla dorazit další ze zhora. Takže vyhlídky nic moc. A kluci co s nima byl v kontaktu od tud prý utekli. Navíc mi do toho ted vlezla nějaká práce. Známej mě uprosil na krov a v domě má babičku která se z něj nehne. Tak je to dost akutní. Možná tam zajedu na pár dní koncem listopadu. A co ty jedeš?
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 22:57® hrdobec
-
Mikyška> Tak jak s tim odjezdem? Chčije a chčije))
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 22:15® Mikyška
- Jeden poctivej záběr.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 20:00® Srneček
-
ladamaj>
Tento příspěvek byl editován 27.10.2011 20:02:38 uživatelem Srneček.já taky ne.Jen vyluzuji zvuky
,ale jo,občas klepnu.
....................bačkorou
- Čtvrtek 27. října 2011 v 16:19® ladamaj
-
Srneček>Já to trénoval v betonovém bazénu a stejně bych si netrouf říct že to umím perfektně.
- Čtvrtek 27. října 2011 v 16:17® ladamaj
-
hrdobec>no říkám jedno že tomu musí člověk opravdu propadnout pak už nemá rybařinu jako koníčka ale jako koně no a nedá se počítat kolik co stojí buď chci a nebo nemohu.Přesto sme stejného názoru.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 13:47@ Venca Mach
-
Ahoj, mám jeden problém a prosím všechny o radu. Zakoupil jsem si sonar na sumce přes Ebay – Lowrance Mark 5× a ten je sice v Češtině, ale nemá český manuál. Jestli jej někdo z vás vlastní, prosím poraďte mi, jak si nastavím v menu režim stínování na lov s vábničkou? Buď tam mám symboly ryb, nebo je vypnu a jsou tam jen ty tzv.obloučky. Nevím, kde to stínování v menu vyhledat. Děkuji za každou dobrou radu!!!
- Středa 26. října 2011 ve 23:56® osprey
-
Mikyška> To je pro mě přijatelnější, ale stejně bych zkusil nějakou tu velkou gumu. Uvidíme. Teď je to už o ničem. Nemám vybavení, neumím vábit a je zima.
- Středa 26. října 2011 ve 23:43® Mikyška
-
osprey> Častěji než rybu používám rousnice.
- Středa 26. října 2011 ve 23:11® osprey
-
Mikyška> Díky. Mě se na živou rybu chytat nechce. Ale snad se jednou k lodi a echolotu dopracuju a pak by to stálo za úvahu.
- Středa 26. října 2011 ve 22:53® Mikyška
-
osprey> Podle mě je nejdůležítější se chovat co nejklidněji. A vzhledem k malé hloubce dávám nástrahu pod kačenu a nechávám kus volné šňůry aby jí sumec mohl trochu lépe dobrat. A chce to i mít jistej cit pro vábení. Na takto malé hloubce je hodně malá pravděpodobnost zachytit reagujícího sumce na echolotu. Jak sem psal níže používám vábničku s hodně malou hlavou, tudíž i síla zvuku je menší. A další důležitou věcí je aby měli chuť. Otázka záběru na přívlač je těžko odpověditelná. A i pro mě osobně zajímavá. Párkrát sme s bráchou něco podobneho zkusili a jen jednou se povedlo bráchovi během chvilky chytit tři malý do cca 45 cm. Ale těžko posoudit jak velkej vliv na to měla vábnička. Kolikrát se to povede i bez ní.
Tento příspěvek byl editován 26.10.2011 22:54:49 uživatelem Mikyška. - Středa 26. října 2011 ve 22:35® osprey
-
Mikyška> Má vábení z malé hloubky nějaká specifika?
A zaútočil by vyvábený sumec i na umělou nástrahu, třeba velkou gumu?
- Středa 26. října 2011 ve 22:25® Mikyška
-
Srneček> A jeden pěkně vrklavej kamen pod nohy.
- Středa 26. října 2011 ve 22:21® Srneček
-
Mikyška> vábnička a vana ,to je na hovno.Nejlepší to je někde na břehu tak 20cm hloubka a kamenité dno
- Středa 26. října 2011 ve 22:17® Mikyška
-
RuSaKsRo> Jak napsali kluci. Pokud to neumíš tak na vodě kde se vábí často to nemá smysl ať máš vábničku jakoukoli. Já sem si kdysi koupil jednu za cca 1100 kč a v současný době už jí téměř nepoužívám. Udělal sem si vlastní které mi sednou do ruky a na rozdíl komerčně vyráběných i jednotlivé průřezy dokážu udělat slabší. Na svoje vábničky mám rybu i z hloubky lehce pod dva metry. Tak pokud ti mohu poradit s výběrem tak si jí nech od někoho udělat a nauč se s ní nejdřív třeba ve vaně a pak teprve vyraž k vodě.
- Středa 26. října 2011 ve 22:16® JHolc
-
osprey> No právě
- Středa 26. října 2011 ve 22:09® Mikyška
-
macek2> Tak to přeju hodně štěstí jestli pojedeš. Co mám info, tak od včerejška tam šla voda o metr nahoru a ještě asi pude. Prej tam slušně lilo. Já měl jet zítra a asi to zrušíme.
- Středa 26. října 2011 ve 22:00® osprey
-
JHolc> Vágner 120 kilo nemá…
- Středa 26. října 2011 ve 21:26® JHolc
-
Je tu někdo? Koukám na ČT1 na Vágnera a nějak se mi těch stodvacet kilo nezdá… Ale takové ryby nechytám. Zajímal by mě váš názor. Díky.
- Středa 26. října 2011 v 16:12® macek2
-
hrdobec,ladamaj>jo jo ,taky jsem pár lidí už takhle ,,odpálkoval" a ty kyselé ksichty jaké maj,když potom odcházej,to mě taky potěší
- Středa 26. října 2011 v 16:06® macek2
-
Srneček>jedno je jisté, sumec sežere tolik, kolik sám potřebuje,na rozdíl od mnoha ,,taky" rybářů kteří berou kolikrát více než sami potřebují,běžně slíchávám jak nějaký ten řybář říká,,musím vzít jednoho kapra kamarádovi do práce,jedno pro sousedku,jednoho pro doktora atd.atd., to je podle mě ten hlavní rozdíl mezi masařkou a dravcem.A pak v té vodě má něco být,smutné je že ti co sumce nenávidí to všechno svádí na něj.
- Středa 26. října 2011 v 8:55® ladamaj
-
macek2>Dobrá odpověď,Já mu řek že asi moc chytat neumí a na brambor že neberou
a když sem pouštěl 8 tak mě řek proč chodím k vodě,no pane rádoby rybáři abych měl ještě v žívotě šanci něco chytit