Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 12. října 2011 ve 20:26® chosebaits
-
mako> už to pomalu pakuji,nebo zanedlouho jedu na Ebro.Tady v ČR je už asi konec,ale asi mi to nedá a pokud se umoudří počasí tak prudnu vábku či bojku.Počítám že to bude už jen o líčení než o lovu sumce.
- Středa 12. října 2011 ve 20:22® mako
-
To jsou zas debaty … radši bych šel na věc .....
- Středa 12. října 2011 ve 20:22® chosebaits
-
Scanix> Tak to teda pardon a budem čekat.Doufám že se nečeká až to ten sumec doroste na laně
Tolik času nemám.
- Středa 12. října 2011 ve 20:18® Scanix
-
chosebaits> on ceka na tu fotku 260 od kamarada…
- Středa 12. října 2011 ve 20:13® chosebaits
-
A je to .Kolega Romeo tu právě na chytej byl,ale už asi nereaguje.
- Středa 12. října 2011 v 16:01® hraji
-
Takže typicky české porušování místních předpisů v zájmu vlastního byznysu. Peníze se musí točit.
- Středa 12. října 2011 v 15:59® chosebaits
-
Fishing Team Romeo> Víš,ono je to fakt těžké nereágovat. Není to tak dlouho co si se tady předvedl!! Pondělí 30. srpna 2010 v 17:32® Fishing Team Romeo Diskuze: Sumcařina chosebaits> Ano vím…chtěl jsem upravit můj komentář,ale vypršel mi čas. Těch fotech je tak povíce. Ti kapři, pokud si všimneš, jsou na umarkatových deskách, ne na zemi.Hodinu nám tam pomáhali dva mladí kluci je polévat vodou, ukládat protože sebou házeli, než nás vyfotili. Všichni kapři zkončili zpět ve vodě. Před 4 lety byl skvělým výdělkem chycení a převezení ryb do Německa. Němci si pro ně sami jezdili s tranzity, v nich obrovké kádě se vzduchováním.Za 70-ti kg sumce jsem běžně dostával od 500 do 700euro. Pak to španělé zakázali a je to tresné, stejné jak už jsem ti psal, pouštění sumců zpět do vody…Pokuta je od 150 do 300euro, po dalším porušení ti ji zvýší a pak, pak končíš před soudcem s flastrem a pokutou okolo 2500euro…
Prodával si sumce za xxx peněz a kapry si poléval hodinu vodou.To že kapři plavou,tak o tom dle fotky budu jen spekulovat. Toto ti připadá normální?????? Baví tě chytat ryby a nebo jen ty peníze???Já jsem na to nereagoval,ale mám to v hlavě neustále .Ty se považuješ za profi rybáře který žije 8 let ve španěl a máš tam chyceného nej. sumce.Věř že toto není žádné měřítko .Lidé se také neposuzují podle toho jak má kdo velký pohlavní UD či ňadra a ani podle toho kde žije.Lidi se posuzují podle toho jak se chovají,co mají v hlavě (v některých případech i na hlavě-např.jitrnici).Nemyslím si ,že je tak velký problém se chovat k rybě slušně a dvojnásob k rybě kterou chci pustit.Ty ani šéf nemáte celtu. Mam ti jí koupit zde v supermarketu za cca 50 kč a poslat poštou??? Věř,že to co tady všichni vidíme není dobré zacházení s rybou. To i ti caparti z našeho ryb.kroužku by ti mohli jít příkladem.To že to tam RUS,D,RU a jiní příslušníci jiných národu nedělají tě přeci nezavazuje k tomu aby si se choval tak jak se chováš.Kdybys jim šel třeba příkladem,tak budeš třeba i dobře reprezentovat rybáře z ČR .Tady dřív podložka pod rybu byla hloupost nad hloupost a dnes celkem běžná věc.Místo toho aby si trochu uznal nějaké klopítnutí a nebo aspoň mlčel tak ještě hledáš ALE a kopeš kolem sebe! Tady se dostávám že každá manéž má svého klouna. Nejsem ortodoxní chyť a pusť a nějakou tu rybu domu vezmu,ale snažím se chovat slušně k rybám i přírodě.Pokus se zlepšit své chování a pak si sem dávej fotek třeba až po zahlcení celého chytej. Nikdo z nás nejsme svatej a v životě jsme nějakou botu udělaly.Hoď zamyšlení nad sebou a měj se fajn.Pepa
- Středa 12. října 2011 v 15:05® Shrek
-
ladamaj> vem prachy, já vemu auto a jedeeeeem
- Středa 12. října 2011 ve 13:32® ladamaj
-
Alivio>ahoj to já bych hned jel také.
- Středa 12. října 2011 ve 13:12profil byl smazán
-
osprey> Téměř všechny velké sumce jsem převážel dolů k deltě. Tlak rumunů a rusů žijících v sp je takové maso, že se o tom ani rozepisovat nebudu.
Letos mi Andis těsně před tím než jsem ho vyhodil ukázal jednoho chlapa, který skupuje ulovené sumce. Bez rozdílu zda je to sumec 5kg, nebo 100kg. Zamražené je v Transitu s chlazením převáží do Rumunska na prodej. A je na tom finančně fakt dobře. Druhý, toho znám osobně, je to rus má v Ampostě ruskou prodejnu. Ten zase sumce skupuje na uzení a končí to na pultu k prodeji. No a závěrem jsou čínské restaurace…
Další takovou zajímavostí například je, že v některých rybářských prodejnách zmizely z prodeje sumcové kačeny. Myslím splávky. Nešlo mi to nějak do hlavy. Celá věc je v tom, že je zákaz lovu na živé ryby. Na druhou stranu je zákaz puštění ulovených sumců zpět do vody. Což si tak nějak dle mého názoru protiřečí, protože živá nástraha je na sumce mnohem lepší. S klukama z Forestal jsem jednou večer kecal z lodi. Shodou okolností jsem měl v lodi dva české klienty (úlovek 83kg). Příštím rokem se plánuje slovování sumců elektrikou. Jak skončí, to asi jistě každý ví…
- Středa 12. října 2011 ve 13:04® džigit
-
Alivio> kulový,prostě si pleteš Itálii se Španěly a ještě za cizí
Tento příspěvek byl editován 12.10.2011 13:05:20 uživatelem džigit. - Středa 12. října 2011 ve 13:02® osprey
-
Alivio> Co by ses trmácel. To je jako ti šílenci, co jedou 3500 km na Soroyu, tři dny zalezlí a zkroucení v autě, jedou nádhernou zemí, kolem úžasných míst a nezastaví, nepodívají se…
Jediný důvod, proč si neprodloužit cestu do Španěl o týden je, že bych se bál, že mi cestou někdo vybere to auto plné cajku. Ale třeba v té Skandinávii to nehrozí. Tam je v tom jen ta snaha už už chytat a co největší a co nejvíc.
- Středa 12. října 2011 ve 12:56® Shrek
-
osprey> aaaaaaa, hrubý nedostatek. Já už totiž myslim na tu cestu, jak je to daleko, jak se budu trmácet, jak se mi tam vlastně vůbec nechce a dělám to vlastně jen kvůli klidu na zdejším serveru.
Tento příspěvek byl editován 12.10.2011 12:56:39 uživatelem Shrek. - Středa 12. října 2011 ve 12:55® osprey
-
Fishing Team Romeo> Tohle musíš pořešit fakt jen a jen ty. Vím, že je u vás sumec škodná a ledacos riskuješ. Na to konto třeba celkem nechápu, proč jste vezli sumce několik km lodí. Může to být přání klienta, co já vím…
Vůbec tohle se mnou neřeš, spíš si udělej celkový koncept co a jak budeš dělat, co a jak prezentovat, jak argumentovat. Pro sebe.
Samozřejmě, pokud se ti přitom bude dařit chovat se k rybám s maximální šetrností, bude to ideální.
Tento příspěvek byl editován 12.10.2011 12:57:19 uživatelem osprey. - Středa 12. října 2011 ve 12:40profil byl smazán
-
osprey> Ale ono mi to Míro poznatky skutečně přineslo, včetně těch o kterých píšeš. A samozřejmě s nimi souhlasím, protože máš pravdu.
Ale tu plachtu, to po mě nechtěj. To fakt nejde. Šlo to do loňského roku. A taky což jsem ti již psal, sumcařina mě až tak už dlouho nebere, ani focení sumců. Ale to je o mě, pro jiné to TOP stále je, vím to… A nejen v čechách, ale všude v Evropě. Včetně angličanů…
- Středa 12. října 2011 ve 12:32® osprey
-
Alivio> Ty to být nemůžeš. Evidentně bys ty peníze v Itálii prošustroval, protože Romeo působí ve Španělsku.
- Středa 12. října 2011 ve 12:31® osprey
-
Fishing Team Romeo> Ono je nakonec jedno, jestli se vmísí nebo ne. Fakt je, že vytahovat tady špínu je k ničemu.
Každopádně bys měl zjištěné poznatky zanést do své praxe. Sehnat kus plachty pod rybu, preferovat focení krátce po ulovení – i kdyby ryba měla skončit na pánvi, změnit způsob vyvazování a celkově ho omezit a hlídat si, jaký materiál vypouštíš do éteru, to by neměl být takový problém.
Jako profesionál potřebuješ určitou míru zviditelnění, určité renomé a image. To si musíš budovat cílevědomě a dlouhodobě. Jak, to je na tobě.
- Středa 12. října 2011 ve 12:27® Shrek
-
Tak a dost hádek, našel jsem možné řešení a objektivní poukázání problematiky lovu sumců dle Romea. Takže řešení je následující: uvedu zde číslo konta, každý z vás na něj pošle nějakou přijatelnou sumu, řekněme 2000 Kč, já za ty peníze zaplatim výlet do Itálie, pojedu s Romeem na týden na sumce a pak o tom napíšu objektivní a nezaujatý článek – co vy na to?
- Středa 12. října 2011 ve 12:26profil byl smazán
-
chosebaits> Dobře… Napiš .
- Středa 12. října 2011 ve 12:22® chosebaits
-
Fishing Team Romeo> Já jsem žádné ženě nic nepsal,ale jen jsem reagoval na obhajobu jedné ženy na tvou adresu .Já ti později ještě něco písnu,ale momentálně musím jít něco zařídit a pak už tu budu. Budu mít týden volno a tak tady mužem psát.Koukám že to tu ožilo a tak ať to tu žije dál.PS- Každá manéž má svého klauna.
- Středa 12. října 2011 ve 12:09profil byl smazán
-
osprey> Je to smutné, máš pravdu. Ale asi osobní a součastné zážitky pánové od vody nemají a tak se řeší stále jedna a tatáž věc. A stále dokola… A to jsem požádal mé známé, aby se do této debaty nevměšovali. A chtěli… To by teprve bylo počteníčko
Tento příspěvek byl editován 12.10.2011 12:10:00 uživatelem . - Středa 12. října 2011 v 11:55profil byl smazán
-
chosebaits> Pasák nejsi, ale slovník jako pasák máš. Respektive tedy k ženám. Ty to zaručeně musí u Tebe hodně ocenit!
- Středa 12. října 2011 v 11:53® osprey
-
Lidi, je to smutný čtení.
Dalas> V tom s tím točením a psaním máš naprostou pravdu. Cítím to na sobě taky a mnozí další jakbysmet. Je spousta témat, o kterých psát nechci a s některými úlovky se už nechlubím. Je to tak lepší.
- Středa 12. října 2011 v 11:41® chosebaits
-
Andreaqve> Plnit si cíle tím že z ryb udělám kurvy a já dělám pasáká je opravdu ubohost!!! Uspěch,raspekt a ucta se buduje trochu jinak.Neboj,neléčím si zde své neduhy nebo méněcenost!!! Já jsem člověk spokojený a celkem se mi i daří a to nedělám pasáka.
- Středa 12. října 2011 v 11:25® ladamaj
-
Fishing Team Romeo>to že sem opravdu dobrák je pravda život se se mnou nemazlil a proto nechci dělat někomu problém.Zde mě zná dost členů osobně a ví jak sem natom ale sem na sebe tvrdej a neumím se litovat a ani šetřit.Skrátka dělám vše co mě zdraví dovolí i když kolikrát bych to už vzdal ale mám spousty přátel kteří mě dokáží povzbudit a opravdu si jich moc vážím a rád se snima setkávam,Takže vím o kamarádství opravdu své.Jinak jak to pujde určitě bych se na Ebro rád podíval synátor o tom básní pořád.Kdysy sem chtěl jet do Norska ale tam mě především táhlo točení velryb ale chytal bych určitě také ale to je pro mne už pasé.No užívám si života dokud to jde nikdo neví jak kdy dopadne já to dostal naráz a dabl no a žiju stím holt to jinak nelze.
- Středa 12. října 2011 v 11:05® ladamaj
-
Dalas>vlastním cd z Ebra kde jsi tahal pěkné sumíky.Jinak Ebro je pro mě daleko z důvodu KM jsem z převážné části na inv.vozíku auto mám řídit mohu ale tu dálku rysknout nemohu.Takže sem odkázán na dalšího šoféra no snad se dožiju až bude mít papíry syn vasekmaj.Jinak kolik stojí ebro mě Romeo psal a jakou cenu mě nabízí to zde nebudu rozvádět nestojím o hádky,sem jinak kliďas a pohodář.Musíme ovšem brát v potaz že na Ebru platí jiný RŘ jak unás ale je spousta rybářů kteří jedou jen za trofejí ale ryb si vážit neumí a pro takoví je i náš RŘ kus papíru.Nevím jak by se choval každej znás kdyby to měl jako zaměstnání ono se to dobře píše ale skutečnost bývá uplně jiná,už sem to zde psal nemohu Romea kritizovat nikdy sem u ničeho nebyl že si písnem to je skutečnost a myslím že v jádru jde o profíka a průvodce kterej skáče jak majitel píská,kařdej nějak ty kačky musí vydělat.Když se nad tím to zamyslíš tak naši podnikatelé se chovaj možná ještě hůř.Myslím že zde toho bylo už dost a než se dohadovat ,urážet je lepší se bavit rozumě nato ale člověk přijde až jednou třeba spadne do něčeho podobného jako já jinak ok.
Tento příspěvek byl editován 12.10.2011 11:10:07 uživatelem ladamaj. - Středa 12. října 2011 v 9:40profil byl smazán
-
ladamaj> Láďo, na Tobě je vidět dobrosrdečnost, jsi čitelný jak nápis na bílém papíru. Za 8 let mé práce na Ebru, jsem letos měl skutečně fantastické české klienty, kteří mě vyhledali a využili mých služeb. Tolika srandy, vtipů a fakt dobré atmosfery, jsem právě s čechy dlouho nezažil a řekl to i Enrique. Asi mám právě příležitost k tomu jim zde veřejně poděkovat např. Tomáši Dubskému z Českého Těšína, který byl za mnou dokonce letos 3× na Ebru (otvíral a uzavíral se mnou letošní sezonu), Radku Korabečnému z Frýdku Místku, Františku Češkovi z Prahy a Zdenkovi,Liborovi a Petrovi z Berouna a Prahy a dalším, za ty skutečně krásné chvíle plné vtípků, smíchu u vody. Je to totiž skutečně hezký pocit setkat se 2400km od Čech s dobrosrdečnými a milými krajánky. A asi i proto jim Svatý Petr dopřál toho co zažili a jaké krásné a trofejní úlovky rozzářily jejich očich a přinesly blažený pocit. Takové lidi je čest doprovázet a jsem opravdu šťastný, že jsem se s nimi setkal. Protože mezi námi vzniklo něco víc, něco co za peníze nekoupíš a to je skutečné přátelství…
Romeo
- Středa 12. října 2011 v 9:17profil byl smazán
-
Dalas> Ke vší úctě, jsi opravdu pitomec, to bych do Tebe neřekl. Kolik jsi toho přímo v deltě na Galatxo nachytal, že takhle mluvíš? Myslím kaprů a sumců? Asi moc ne, že?! Rozdílů je mezi námi několik, začnu třeba tím, že rekord sumce a kapra v deltě stále držím já, alespoň co se veřejně ví. Přeskočím to, že nepotřebného průvodce stále lidi kontaktují a skončím tím, že bych tedy bonduelku nikdy a nikomu neporadil jako nástrahu. Pokud by si nechtěl hrát s lysama.
A co se týče toho co jsem napsal, v životě se může přihodit totiž cokoliv a nikdy nevíš, koho budeš potřebovat. Kdyby nastal jakýkoliv problém, podotýkám jakýkoliv, tak konkrétně ty se na mě nikdy neobracej s žádostí o pomoc. Jen za tyto slinty a neustále narážky pro Tebe nehnu prstem.
- Středa 12. října 2011 v 8:01® Dalas
-
ladamaj> Romeo ti dal nabídku? Vždyt včera psal, že Čechy až na posledním místě a jen za těžký prachy a bla bla. Slinty, slinty, slinty Romeo veškerý tvý slinty tady měly od začátku jedinej cíl- ulovit pár lidí a vytlouct z nich pár peněz. V Deltě Ebra kluci žádnýho průvodce nepotřebujete, je to tam jednoduchý jak facka, licence si necháte koupit v Riomaru v rybářským krámu, cípalů na jemný cajk a bonduelku nachytáte kdykoliv, proud je tam většinou poloviční jak na PO. Akorát jak píše Lamadaj- je to trochu z ruky…
- Středa 12. října 2011 v 7:51® Dalas
-
zlovu> ))))oo narcis)) Profík jsem kolego pouze v oplodňování samic).. Asi hodně čteš u konkurence- když mi počítáš Rulandy)) Něco ti prozradím, ale nikomu to neříkej – i po flašce vínka pořád vím, jaké se kde napíše Y, doopravdy na šrot jsem kolego nebyl asi 27 let. Naštěstí mám dobu kdy jsem měl potřebu psát články a točit nějaká videa pro veřejnost doufám za sebou, píše a točí klipy a filmy kdejakej Olda, co chytl jednu štiku, dva kapry a sumce. Kupodivu většinou mnohem líp a lepší urovni, než tebou obdivovaný Romeo. Jo, máš pravdu, měl jsem sto chutí utlouct celou posádku tu jedinou noc, kdy jsem chytal na doslech, takový dělali bordel.., jen mi bylo líto stahovat nalíčené pruty.. čus