Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 15. června 2011 ve 23:00profil byl smazán
-
Sumci z delty L´Ebre-včera v noci..
- Středa 15. června 2011 ve 22:54profil byl smazán
-
Sumci z delty L´Ebre-včera v noci.
- Středa 15. června 2011 v 15:54® džigit
-
timbab> dík
- Středa 15. června 2011 v 15:52® timbab
-
džigit> Tica je prověřenej stroj.To Rhino se jeví že je o stupeň výš.Jo a Tica má dvě cívky.
- Středa 15. června 2011 v 15:49® rychlý franc
-
to srneček no já hlupáček naivní si pořád ještě myslím, že když se rozhodnu dobrovolně přidat ke skupině lidí za účelem čehosi, co mi navíc přináší radost a klid, tak by bylo docela dobrý respektovat jakési zásady, které si tato skupina podivných živočichů vytvořila. Myslím si, že nejde ani o omezování, natož buzeraci, je to jenom snaha dopřát těm nešťastnejm rybkám jakousi možnost pokusu o přirozenou reprodukci a dále zabránit vyrybnění revírů, to by pak stačilo jít k vodě s buřtama a grilem.
Je potřeba mít na paměti, že plochy revírů jsou konstantní se spíše zmenšující se tendencí a rybožroutů přibývá, tak je potřeba nás držet zkrátka protože s počtem všech úměrně stopá i počet dobytka.Neber to prosím jako nějakou křečovitou reakci, jenom vysvětlení proč mě tohle míchá (obecně ÚMYSLNÉ porušování RŘ)
- Středa 15. června 2011 v 15:44® džigit
-
timbab> a porovnání s tou Ticou vidíš jak?
- Středa 15. června 2011 v 15:40® timbab
-
džigit> Parťák ho má a je to celkem dost solidní naviják.
- Středa 15. června 2011 v 15:26® rychlý franc
-
to hrdobec
s tou zkroucenou šňůrou souhlasím, ono se to projeví spíš při přívlači. Ale mám bobečky od té chvíle, co mi kudrlinka omotala koncové očko, aniž bych si toho všimnul a pak jsem musel dávat nový - Středa 15. června 2011 v 15:25® džigit
-
hrdobec> já ji měl objednanou a nedošla,tak jsem se „nechal“ přemluvit…
- Středa 15. června 2011 v 15:21® rychlý franc
-
no já nevím, taky jsem o něm uvažoval, ale leknul jsem se tý velikosti, je to spíš zbraň na medvěda
- Středa 15. června 2011 v 15:20® rychlý franc
-
já mám na sumíky jedinej smekáč, taky kvůli náhozu a je to tohle http://www.anglerswarehouse.com.au/…t_detail.asp?… ale myslím si, že tuhle práci zastane i bytelnej velkokapacitní kaprařskej namotávač. V itálii Juri a jeho grupa chytá fousky na 60 – 80kový okuma longbow a jsou to ryby větší než já
- Středa 15. června 2011 v 15:13® hrdobec
-
džigit> Koupil bych tu Ticu Cybernetic,je vyzkoušená a navíc ještě i levnější.Mám dvě a všechny velký sumce jsem vytáhl s jejich pomocí.Jinak smekač šnuru kroutí ale to je asi tak vše,i na zkroucenou zdoláš totéž co na nepokroucenou
- Středa 15. června 2011 v 15:02® džigit
-
rychlý franc> tohle vím,tak dík za oživení
Jenže u nás bez lodi a jakékoliv závážení,či zanášení zakázáno!!!
Ptám se vlastně,zda někdo má přímou zkušenost-nechal jsem se přemluvit+ šňůru XH - Středa 15. června 2011 ve 14:54® rychlý franc
-
to Osprey
dík, dostal jsi mne z tropického amoku, a ejhle, hned mi přestaly modrat uši a špička nosu ?!?!
A taky ruším napřesrok ty fousáče v březnu, jinak zbytek příspěvku platí FFF - Středa 15. června 2011 ve 14:49® rychlý franc
-
to Džigit
KAŽDÝ SMEKACÍ naviják kroutí vlasec i šňůru, a to VŽDY, když leze vlákno ven a není odklopený řadič, protože to vyplývá už z principu jeho konstrukce. Aby nebylo vlákno zkroucené musel by ses k němu chovat se strojovou přesností – kolik vlákna se dostane z cívky při odklopeném řadiči, tolik ho musíš navinout zpět při zavřeném řadiči, protože zde dochází ke kroucení vlákna protisměrně a tak se kroucení vzájemně vyruší !!! Všechno ostatní – povytažení vlákna na zkoušku jak je utažená brzda, prokluz brzdy při zdolávání ryby, nebo ve vázce… to vše kroutí vlákno a všechny tyto otáčky se SČÍTAJÍ !!!. Kup si lacinej multík – deska přitáhnul mladej tohle http://www.rajrybaru.cz/…lx-450l.html na to dáme cca 60kg Tuf, nebo Sufix a je hotovo. Ono to s těma silama při zdolávání není tak horký -vem si kanystr a dej do něj 10l vody, stoupni si na popelnici, prut měj vodorovně a jestli ten kanystr zvedneš, tak nemáš prut ale oj od žebřiňáku. Takže se navijáku moc neboj – ty síly nejsou na špičce prutu a potažmo na vlákno a naviják nijak hrozivý. To je všechno je jenom zdání u rukojeti, tam je to i 6–8 násobně víc ( viz fyzika jednoduché stroje – páka) Ty hrozivý hodnoty nosnosti vlákna jsou spíš pojistka aby se vlákno nepředřelo o kamen, větev, nebo potopenej traktor a neztrácelo tak rychle na nosnosti. Přeji mnoho úspěchů a klid při lovu a vždy si pamatuj – nejhorší smrt je z vyděšení- to chce klid a nohy v teple
- Středa 15. června 2011 ve 14:14® džigit
-
Nemá s ním někdo zkušenost? http://www.kl-angelsport.cz/…-Cat-680-FDX
- Úterý 14. června 2011 ve 23:05® Srneček
-
ježíš marjá.Toreador a rozzuřený býk.Připadá mi to komické.Ještě že mladíka na břehu nenabral na rohy.
- Úterý 14. června 2011 ve 20:22® osprey
-
rychlý franc> V pohodě, kolego. To je soukromák. Taková louže přecpaná rybama, kolem který vyrostlo luxusní ubytování a teď je potřeba sehnat klientelu.
Lovec nic neporušil – a taky nedokázal nic světoborného, když na plus mínus hektarové vodě dostal jednoho z několika místních sumců.
- Úterý 14. června 2011 v 19:57® rychlý franc
-
Ježíši já jsem kokot k předchozímu příspěvku si nejdříve klikněte tady
http://www.novinky.cz/…ako-byk.html?…
to jsem v tom rauši zapoměl na nejpodstatnější část pokecu
- Úterý 14. června 2011 v 19:55® rychlý franc
-
Nevím nevím, ale myslím si, že k tomuto by se měla postavit čelem RS, včera a na karasa??? Mám nepříjemný pocit, že zákaz lovu na rybku je dán zákonem a i kdyby tam měli nějakej trapnej pokus o místní úpravu ,tak tato by musela zákon respektovat – pokud bude lidem toto procházet, tak já příští rok jedu na sumíky koncem března!!!
To je stejný jako na Labi se dostat ke zdymadlu na lodi kolem půl jedné v noci = slalom mezi tak 20 pytlákama, co mají navíc vyvázáno k protějšímu břehu !!! V životě tam nonstop nebyl – jenže ani RS
- Úterý 14. června 2011 v 17:03® Ferro
-
Jak uz psal Mako, velice podarena vyprava do Spa na horni. Michale diky!
- Úterý 14. června 2011 v 16:59® mako
-
Zdar, tak jak jsem slíbil informuji o výpravě s Ferrem. Byli jsme u Michala Kováře na „horní“ a byla to naprostá masáž. I díky jeho radám a řybářskému přispění se podívalo z vody mnoho ryb a dost i nad 2 metry. Fero, Michale – díky kluci !!
- Pondělí 13. června 2011 ve 14:51profil byl smazán
-
osprey> ´Jasně, chápu a rozumím!! V klidu
Tento příspěvek byl editován 13.6.2011 14:53:08 uživatelem .Oni půjdou sumci do tření, takže teď se cpou. Kapři už ve tření jsou. No a více méně se chytá na stejné věci jako v čechách.I když většinu rapal a jiných věcí kupujeme pro lov na moři. Ale jak je vidět, i na řece plní tyto věci svůj účel.
- Pondělí 13. června 2011 ve 14:14® osprey
-
Fishing Team Romeo> Díky. Takovéhle chytání by mě i bavilo.
Neber to ale jako projev zájmu. Chybí čas, peníze a vlastně úplně všechno
Zajímalo mě ale, s čím se vláčí tam, kde to není jen o metrovkách.
- Pondělí 13. června 2011 ve 14:01profil byl smazán
-
osprey> Míro, toto ale nebyla přímo Rapala, toto je od firmy teklon d.p.a, 14cm, 42g, se dvěma trojháky, zvuková. Mimochodem, včera byla la luna llena – úplněk!
- Pondělí 13. června 2011 ve 13:09profil byl smazán
-
osprey> Ahoj Míro. Všichni sumci od března do teď byli chyceni pouze na přívlač. Nějak jsem se tomu začal více věnovat. Respektive Andis mě do toho konečně dokopal
. Vše máme stejné, pruty Milo Lewiathan Catfish na 300g, navijáky Penn Spanfisher 850, šnůru mám tufku na 70kg,Andis Haminhway asi na 55 nebo 60kg. Přesně nevím. A nástrahy používáme především gumové ryby od Storm jaké jsi viděl na videu a rapaly.S živými rybami chytáme pouze s klienty.
Romeo
Tento příspěvek byl editován 13.6.2011 13:10:20 uživatelem . - Pondělí 13. června 2011 ve 12:55® osprey
-
Fishing Team Romeo> Jestli je to na přívlač, tak to gratuluju. Co to bylo za cajk. Naviják je podle mě Penn Slammer nebo Spinfisher, zajímal by mě prut, šňůra, nástraha.
Díky předem.
- Pondělí 13. června 2011 ve 12:52profil byl smazán
-
Delta L´Ebre včera v noci- 205cm
- Pondělí 13. června 2011 ve 12:50profil byl smazán
-
Delta L´Ebre včera v noci- 205cm
- Sobota 11. června 2011 ve 21:29® Zbyndas
-
Ahoj, máte někdo zkušenosti s prutem WFT BALTIC PILK 260cm/30–150g/3 dílný? Jako naviják máme s kamarádem koupené Penn slammer 460 a pletenku zatím vybranou nemáme… Chceme sestavu využít pro sumčí vláčku. Předem moc děkuji za případné zkušenosti a rady