Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 6. června 2011 v 17:54® hessak
-
Noodling> jak sem psal, usetrit chci ale ne na ukor kvality…
hrdobec> ja bych urcite i jinou snuru kupoval tak na tech 80kg+, ale asi to padne na tu tuf linu, tu radi vsichni vsude..
- Pondělí 6. června 2011 v 17:53® džigit
-
Má někdo přehled,kolik vejde Tuffky 0,60 na Cybernetic 100? Orientačně,kvůli objedání
Tento příspěvek byl editován 6.6.2011 17:54:34 uživatelem džigit. - Pondělí 6. června 2011 v 17:38® Noodling
-
hrdobec> Nechtěl bych se nikoho dotknout, ale chtít ušetřit zrovna na tomto místě může jen … (hodně nerozumný rybář
- Pondělí 6. června 2011 v 17:28® hrdobec
-
hessak>Určitě si radši připlat i když je nouze o peníze,to znám velmi dobře ale na šnuře se šetřit vážně nevyplatí.Kámoši jeli před lety na Ebro a poradit si nedali a vzali levný šnury cca na 50kilo a vrátily se bez sumce ale urvali snad 15ryb vocasové.
- Pondělí 6. června 2011 v 11:44® hessak
-
macek2> prave proto se tu ptam, zatim mam furt v planu tu tuf line, ale penez prave uz moc neni. Vyprava prece jenom neco stala, tak sem chtel aspon na necem usetrit, ale pokud by to melo stat za prd tak si samozrejme radsi priplatim. Pokud vsichni pouzivaji tuf linu, pac proste nema levnejsi konkurenci, tak neni co resit… Jinak dik za rady…
- Pondělí 6. června 2011 v 11:06® macek2
-
hessak> to je potom těžké poradit,sáhni hlouběji do kapsy a kup tu tuf line je to jistota,chystáš se do španělska to je celkem nákladná výprava,tech pár set korun co si připlatíš za šnůry tě už nespasí.
- Pondělí 6. června 2011 v 9:45® hessak
-
macek2> na tu sem taky koukal, levnejch snur je dost me de o to aby taky byla k necemu, proto shanim nakou levnou, ale vyzkousenou… Nerad bych zaprah neco peknyho a nechal to tam okovany…
- Pondělí 6. června 2011 v 9:22® macek2
-
hessak>co todle, http://www.kingfishshop.cz/…mm-300m.html
- Pondělí 6. června 2011 v 8:36® hessak
-
ahoj chtel sem se zeptat, jestli by ste mi nekdo neporadil nakou snuru. Premejslim nad tuf line, ale je dost draha, tak by me zajimalo jestli mate nekdo dobrou zkusenost s nakou relativne levnejsi snurou… Nas vylet do spanelska se uz nezadrzitelne blizi, tak uz je treba neco pokoupit… Dik za rady
- Pondělí 6. června 2011 v 8:32® hessak
-
ahoj chtel sem se zeptat, jestli by ste mi nekdo neporadil nakou snuru. Premejslim nad tuf line, ale je dost draha, tak by me zajimalo jestli mate nekdo dobrou zkusenost s nakou relativne levnejsi snurou… Nas vylet do spanelska se uz nezadrzitelne blizi, tak uz je treba neco pokoupit… Dik za rady
- Neděle 5. června 2011 v 17:08® pruhac
-
macek2> Dík budu to namotávat na smekáče.
- Neděle 5. června 2011 ve 13:58® macek2
-
pruhac>náhodou dneska jsem navíjel novou šnůru tak jsem ti to pofotil.
- Neděle 5. června 2011 ve 13:43® macek2
-
pruhac> já si vždy namotávám šnůru sám,do kyblíku si dám klubko nové šnůry aby mi to při navíjení netancovalo všude do stran pak navlhčím starý hadr přes který mi mezi prsty projíždí šnůra,hadr tisknu v ruce tak aby přes něj procházela šnůra napnutá díky tomu se šnůra pěkně uloží,taky zálezí jestli namotáváš na klasický smekáč nebo na multík,na multíku se šnůra kroutit nebude a když už tak minimálně.
- Neděle 5. června 2011 v 9:46® pruhac
-
macek2>ohledně utažení šňůry,a jestli nebude z tý navíječky méně zkroucená?
- Sobota 4. června 2011 ve 20:49® Radek1977
-
http://www.levnelode.cz/ Ahoj, hledáme s kamarádem vhodnou loďku na lov sumíků s použitím vábničky, ale abychom ji mohli v pohodě vozit na střeše našeho auta? Je vhodná tato pramice Kačka z nabídky- rozměry: délka cca4150, šířka 1250mm? Děkuji za radu.
- Sobota 4. června 2011 v 17:35® macek2
-
pruhac> a s čím chceš poradit?trochu to nechápu,máš technický problém jak sám namotat šnůru nebo chceš koupit a namotat šnůru s kamarádem z ekonomického důvodu.
- Sobota 4. června 2011 v 15:37® pruhac
-
zdar chlapi,poradte mi,budu natáčet novou pletenku na navijáky a nevím jestli ji mam namotávat sám nebo říci kamarádovi a natočit ji z navíječky?
- Pátek 3. června 2011 v 16:34® hitil
-
Zdar, najde se nejaka spolecnost (parta) ke ktere bych se mohl obcas pridat na rybolov, myslim nejaky vyjezdy napr, madarsko, slovensko,rumunsko, tuzemsko,. lod apod. bych se nejak spolupodilel, sam byt na vsecko je naprd. Min 2 + více dnů
- Středa 1. června 2011 ve 22:53® hrdobec
-
mako> Tak dík,sumcařina je pestrá))Pak písni jak se dařilo,držim palce
- Středa 1. června 2011 ve 21:57® mako
-
hrdobec> tak, tak každá zkušenost se počítá ..... my to zas teď zkoušíme letadlem, tak jsem zvědav co poberem .. -o)) Jinak ty kapry jsi měl úžasný, to jako klobouk dolů ..... když jsme v sumcařině -o))
- Středa 1. června 2011 v 16:41® hrdobec
-
Fryw>Ahoj.Vlasec se kroutí mín než šnura ale kroutí se taky.Na D7 bych ale koupil raději šnuru na cca 90kg protože tam plavou možná nej.ryby u nás.Zavážet přes překlapěč.Za 2.Podvodák je spíš na tekoucí vodu takže spíš trhačka nebo činka.3.Na podvodák a na tyčovou boji tedy činku stačí vidlička a povolená brzda.4.zdolává se klasicky.At se daří
- Středa 1. června 2011 v 16:33® hrdobec
-
mako> JJ byl jsem už třikrát.Poprvé super na sumce a podruhý na kapry takže už jsem potřeboval asi letos dostat přes čumák.Ale zas jsem byl s Pádíkem a velkou lodí takže jsem si rozšířil obzory o několik desítek km Pádu a to taky neni k zahození a hlavně v červenci zas vyrážim k dalšímu pokusu))
- Středa 1. června 2011 ve 14:30® Scanix
-
Fryw> ad 1) urcite ano, vlasec se krouti, proto jedine pres preklapec… ad 4) mas specialni prut, jehoz ocka jsou uchycena tak, ze se musi prut takto pouzivat…jinak vzdy klasicky, jinak by mohlo dojit k poskozeni prutu
- Středa 1. června 2011 ve 14:12® Fryw
-
Zdravím. Nedávno jsem viděl video „chytáme sumce s Davidem Havlíčkem“, které bylo opravdu narvané informacemi. Pěkně popsané montáže, výbava a způsob lovu. Měl bych dva drobné dotazy.
- Bylo zmíněno, že u smekacího navijáku, když se naváží přes povolenou brzdu, dochází ke kroucení šňůry a po několika navezení se znehodnotí. Týká se to i vlasce, nebo silonu odmotávání přes brzdu tolik neškodí?
- Sumečka bych zkoušel chytit asi nejdřív na Dyji 7, jelikož tam s kamarády pravidelně jezdíme a líbí se nám tam. Bohužel neznám profil dna a nikdo z nás nevlastní echo,tak to bude zavážení na blind. Jaká by tam byla vhodná montáž? Osobně bych volil podvodní splávek. Hlavně kvůli jeho jednoduchosti. Nebo je na tuto vodu nějaká vhodnější montáž? Moc se mi nechce nechávat na hladině trhačku…ale pokud by tento způsob byl mnohem výhodnější, asi bych do té trhačky šel.
- Nemám stojan na prut. Je vhodné si ho vyrobit nebo při některých způsobech lovu (třeba na té dyji 7) stačí prut hodit klasicky do vidliček?
- Při použití smekacího navijáku se ryba zdolává klasicky „očkama k vodě“ a nebo se též otáčí navijákem nahoru, jak jsem viděl při použití multíku?
- Středa 1. června 2011 ve 14:07® mako
-
hrdobec> ahoj, no jasně, to byla fakt paráda … tak jsem zvědavej na tu horní, co nám vydá za poklady. Ty si ale letos už v itošce byl i s úspěchama, ne ? … měj se a ať se daří
Tento příspěvek byl editován 1.6.2011 14:08:12 uživatelem mako. - Úterý 31. května 2011 v 19:18® hrdobec
-
mako> čus.řek bych že loni to bylo dost dobrý ne?230tka se nechytá každou sezonu,byl to super ulovek.Tak at se daří,já přijel včera z Itošky a 4dny bez záběru ale jinak super akce z bezva lidma takže stejně spokojenost
- Úterý 31. května 2011 v 8:18profil byl smazán
-
Andis Kukainis, člen Fishing Team Romeo.
Tento příspěvek byl editován 31.5.2011 08:18:36 uživatelem . - Pondělí 30. května 2011 v 9:36® osprey
-
Fishing Team Romeo> Tak tak…
- Pondělí 30. května 2011 v 9:27profil byl smazán
-
osprey> To každý Míro…a je jedno jestli je to rybařina, nebo jiný koníček!Když se to ale nějakým způsobem člověku vrací, tak mu to ASI ani nepřijde..
Romeo
- Sobota 28. května 2011 ve 21:42® osprey
-
Fishing Team Romeo> Ale jo, já to rozhodně neodsuzuju a naopak mě vůbec netankuje ten kapr – je to tam nepůvodní ryba.
Jenom prostě do rybařiny peníze spíš rvu