Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 22:19® Venca Zelenka
-
Fryw> jestli chceš tak mám doma nějaké věci které nepoužívám, se kterými jsem začínal do začátku by ti to mohlo stači, když tak pošli do osobky mail a pošlu ti fotky.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 22:05® Fryw
-
Díky za reakci a za doporučení lepšího vybavení. Jen škoda, že ta tica stojí tolik co bych mohl dát za komplet bez bižuterie. Já jsem prut vybíral v kategorii – mořský rybolov a sumci. Tak jsem myslel, že vyhovuje i na sumce. Mám obavu, že tuhle sezonu nebudu moct jít přes 2500 kč a touha vyzkoušet je velká…
Takže kdybych přecijenom trval na zmíněném prutu, tak radši vzít těch 300 g?
No, každopádně naviják byl navržen, a teď „levný sumcový prut“ a nějakou levnou pletenku?
Je mi jasné, že nakonec to bude jen na mé úvaze a peněžence, ale třeba při výběru malých navijáčků jsem zde dostal velmi dobré rady které mi napomohly koupit kousky, se kterými jsem velice spokojen…
p.s. jedná se o vybavení začátečnické, na první sezonu. Příští by to mohlo být s penězma trošku lepší, tak bych (pokud mě tato věc chytne) zainvestoval do něčeho rozumnějšího…
Tento příspěvek byl editován 26.5.2011 22:08:36 uživatelem Fryw. - Čtvrtek 26. května 2011 ve 21:17® osprey
-
Fryw> Rozhodnutí je na tobě, ale jdeš cestou ústupků a kompromisů.
Nečekej, že ti v tomto ohledu někdo požehná. Pilkrovací pruty mají vysokou gramáž, ale zejména ty do 250 g jsou hlavně na tresky do 10 – 15 kg. Levný smekací naviják možná vydrží a možná ne.
Hodně záleží na tom, co ti zabere. Rybu 120 cm s tím popsaným cajkem vytáhneš jak nudli, opravdu velký sumec ti nemusí dát šanci – záleží na podmínkách a kondici té ryby. Vlasec nepředstavuje s ohledem na prut, který sis vybral, až takový problém.
Já bych na tvém místě vzal levný sumcový prut, jako naviják Ticu Cybernetic a na tu pletenku bych taky našetřil.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 21:04® Fryw
-
Zdravím sumcaře, řekl jsem si, že bych rád tuto sezonu trošku „oťuknul“ sumcařinu. Bohužel, nemám ve výbavě nic, co by mi k tomuto účelu posloužilo. Budu muset nakupovat. jako student se budu muset zaměřit na absolutní „low end“. Přečetl jsem několik článků a for, podíval se na několik kvalitních videjí. Jediná věc, která asi bude muset odporovat doporučení bude použití silonu. Budu zkoušet na mě známých revírech, kam chodím často chytat a vím, že jsou bez vázek. Taky bych zašel na dyji 7. Nejsnadnější pro začátek mi přijde metoda s podvodním splávkem. Nástrahu budu zavážet (na dyji 7), další revíry které jsem uznal za vhodné jsou celkem malé, tam postačí nához…Nástraha bude rousnice, nebo menší rybka. K pletence mám výhrady čistě kvůli fin. stránce, jelikož jak jsem se dozvěděl, ta klade větší nároky na zpracování oček prutu.
Co jsem našel za výbavu, která by mohla vyhovovat.
Prut Akasa Pilk 2,7 m 180 g http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?… Dělá se i v gramáži 300g, ale s ohledem na to, že budu rybku zavážet, nebo nebude potřeba nahazovat daleko, tak bych volil menší gramáž…mohl bych využít například na štiku někdy jindy a 300g mi přijde příliš.
Naviják (smekací) bandit 800 http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?…
nebo Naviják SPRO Saltix 380 http://www.usumce.cz/…tix-380.html
vlasec Hi Power Line 0,565 mm 33,8 kg nebo Hi Power Line 0,715 46,3 kg
Děkuji za případné komentáře a návrhy. Vím, že to nebude žádná sláva, ale přijde mi to jako nejschůdnější cesta jak začít…
Tento příspěvek byl editován 26.5.2011 21:07:57 uživatelem Fryw. - Čtvrtek 26. května 2011 ve 20:36® Scanix
-
osprey> souhlasim, staci jen proutek treba pro lepsi pomer, trava muze byt zakrsla
Jinak bych takl rekl, ze mas asi miru v oku
- Čtvrtek 26. května 2011 v 16:52® osprey
-
sgt.mooody> Mě to nechybí. Podle mě má hodně přes metr, ale kousek do dvou. Já to dělám s fotkami taky tak.
Buď to je pěkná ryba nebo není. Centimetry mají význam pro lovce. Pokud se jimi nechce chlubit, je to jeho věc.
- Čtvrtek 26. května 2011 v 16:39® sgt.mooody
-
Fishing Team Romeo> A že by jsi občas připsal délku nebo váhu k rybě? Já z takových fotek tedy moc nevyčtu jestli ta ryba má metr nebo dva.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 13:56® osprey
-
Fishing Team Romeo> Pěkný fousáč. Pokud jde o toho mořského okouna, v Chorvatsku je předloni měli za 50 kun kilo. Asi by se vyplatilo začít s nimi obchodovat
- Čtvrtek 26. května 2011 v 11:50profil byl smazán
-
Delta Ebra včera v noci.Ta malá stříbrná ryba, je mořský okoun Lubina/Llobaro, nejdražší ryba v Catalunyi. Přes leto se vykupuje i za 50eur/1kg.
Romeo
- Středa 25. května 2011 ve 14:06® Noodling
-
http://www.novinky.cz/…o-sumce.html?…
Pěkný sumec a další důkaz toho, že cílený lov této ryby na boilie a pelety je úspěšný i u nás. A to podle mě ten největší boom teprve přijde
- Úterý 24. května 2011 v 18:34® timbab
-
Srneček> Jsou to dobrý pruty,nemůžu si stěžovat
- Úterý 24. května 2011 v 15:17® osprey
-
Fishing Team Romeo> Gratulace. Pěkná tmavá ryba – pokud to není jen osvětlením. Já mám tmavé sumce s výraznou kresbou rád.
- Úterý 24. května 2011 v 11:39® Srneček
-
Fishing Team Romeo> jj to už jsou z mého pohledu hezčí fokty.Pěkné,pěkné.
- Úterý 24. května 2011 v 11:27profil byl smazán
-
Noční lov na Deltě L´Ebre…
Romeo
- Úterý 24. května 2011 v 8:20® Srneček
-
.
- Úterý 24. května 2011 v 7:55® hessak
-
cau chlapi, neporadil by ste mi nekdo kde si v jiznich cechach pujcit echolot? Za mesic jedem do spanelska na sumiky a nechcem jet nepripraveny, v tom kempu kam jedem ho prej nemaj, tak by sme si ho potrebovali pucit nekde tady. Dik za odpoved!
- Pondělí 23. května 2011 ve 23:57® Srneček
-
timbab> tohle už je jiný kafčo
- Pondělí 23. května 2011 ve 23:56® Srneček
-
vladah> bombóna? to si děláš prdel ne?
- Pondělí 23. května 2011 v 16:03® timbab
-
Máča> Na multík tohle http://www.carpproduct.cz/…00-400g-3772
- Pondělí 23. května 2011 v 15:10® vladah
-
Máča> no jestli ti můžu doporučit tak plno lidí co znám nebo i já ho mám jedná se o Colmit http://rybar.braunstar.cz/…one-no-limit a jeto prut s kterym se chytá dobře
- Pondělí 23. května 2011 v 10:12® Srneček
-
Máča> řekl bych že v této cenové relaci je jedno jestli ten či onen.Jsou si podobné.Otázka je,čím to chceš osadit.Jsou víceméně na naviják.Kdybys chtěl dát multík otočenej nahoru,tak na to už mají málo oček.
- Neděle 22. května 2011 ve 20:31® Máča
-
Mám dilema zda si koupit Prut Esox SILURO SPIDER 3m 200–400g nebo Vmf GRIZZLY ve stejné gramáži. Máte s těmito pruty nějakou zkušenost, popřípadě mi doporučte obdobný v relaci do 2200kč .
- Pátek 20. května 2011 v 17:23® džigit
-
Srneček> já si teprve svůj vlastní chci pořídit,tak to prolejzám
Je toho na trhu hodně…
Chtěl bych něco s GPS a pamětí,ať můžu stáhnout data do PC,koukal jsem i na 3D.Ale to už je s cenou jinde - Pátek 20. května 2011 v 16:59® Srneček
-
džigit> jj je to možný.Jist si vůbec nejsem.Tak nějak jsem to pochopil a zkusil popsat z toho můj pocit.Přece jen jeden neví vše a od toho tu ty diskuse jsou.Třeba se někdo přidá o napíše svoji praktickou zkušenost a tím obohatí i nás popř. mě
- Čtvrtek 19. května 2011 v 7:41® džigit
-
Srneček> ahoj,asi pleteš.DSi znamená,volně přeloženo,foto pod tebou.Udá vaný úhel je někde 20/90 a někde 60/90
http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…si-3519.html
http://translate.google.cz/translate?…
Ovšem co to dělá při vábce nevím… - Středa 18. května 2011 v 17:09® Srneček
-
džigit> samozřejmě nákres pro představu.Možná se ale pletu
- Středa 18. května 2011 v 16:57® Srneček
-
džigit> taky z toho nejsem chytrej,ale řekl bych „pokud se nemýlím“ že tento ti nezobrazuje klasické kuželové echo.
- Středa 18. května 2011 v 16:43® tuči
-
DSIčko sice krásně vykresluje, ale podle mě, při vábení jde hlavně o to jakou plochu pod lodí zobrazí a to PROčko určitě zachytí větší když tam píšou 60–120 stupňů. DSI je podle všeho sice televize pod vodou, ale tím jeho klady asi končí.
- Středa 18. května 2011 v 16:24® džigit
-
HT> no,tam to teda vysvětlili?!?
Tento příspěvek byl editován 18.5.2011 16:27:40 uživatelem džigit. - Středa 18. května 2011 v 16:02® HT