Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 5. května 2011 ve 22:47® osprey
osprey

pompak> To nejde říct takhle jednoduše. Je to flek od fleku, záleží na období, na počasí, na tom jak velkého sumce chceš (na velkého bude asi lepší ta ryba).

Čtvrtek 5. května 2011 ve 22:41® pompak

ahoj chlapy chystám se na soukromák na sumce co myslíte jakou mám dát nástrahu rybu nebo radši rousny? je tam kolem 20ti metru hloubky tak zkusit radši hloubš nebo vejš??? předem díky za radu

Čtvrtek 5. května 2011 ve 21:20® ladamaj
ladamaj

hrdobec,osprey>lépe to podat už nešlo,pokud to někteří nedokáží pochopit.:->

Čtvrtek 5. května 2011 ve 20:50® hrdobec
hrdobec

osprey> Nojo,si tu nebyl a srneček byl lačnej vysvětlení tak jsem si dovolil tě zastoupit))))))

Čtvrtek 5. května 2011 v 19:11® osprey
osprey

hrdobec> Děkuji za asistenci. :-))

Čtvrtek 5. května 2011 ve 14:38® hrdobec
hrdobec

Srneček> Jo čeština je mé další hobby tak když si zas nebudeš vědět rady jsem k dispozici)))))))

Tento příspěvek byl editován 5.5.2011 14:38:58 uživatelem hrdobec.
Čtvrtek 5. května 2011 ve 13:05® Srneček
Srneček

hrdobec> :-D :-D :-D ,konečně pořádná čeština:-D

Čtvrtek 5. května 2011 v 0:37® hrdobec
hrdobec

Srneček>: Vysrat se na to je doslovný překlad)))))))))))

Středa 4. května 2011 ve 23:18® hrdobec
hrdobec

Pepa z depa>Nerad tě zklamu ale David má jiný holiny

Středa 4. května 2011 ve 23:16® Srneček
Srneček

osprey> co to je?.....hodit bobek…?

Středa 4. května 2011 ve 22:15® osprey
osprey

Pepa z depa> Pokoj od čeho? Je tak snadné tenhle server ignorovat. Pokud ti něčím vadí a nedá se to řešit konstruktivní kritikou, tak na něj prostě hoď bobek.

Středa 4. května 2011 v 19:25® macek2
macek2

Pepa z depa> jaký sumec?? ty jsi asi v ryb.kroužku nebyl že?!jinak bys poznal rozdíl mezi sumcem a tunákem:-/a taky by mě zajímalo proč ti vadi
provozovatel chytej.,tvé zajimavé příspěvky by vysvětlil jedině nízký věk,tak vystup z anonimity vypln si kartu at víme co jsi zač,

Středa 4. května 2011 v 18:02@ Pepa z depa

hrdobec> To je provozovatel Chytej, resp. to, co z něj zůstalo? Konečně bude pokoj.

Středa 4. května 2011 v 18:01@ Pepa z depa

Fishing Team Romeo> Kurva to je sumec jak noha.

Úterý 3. května 2011 v 19:23® hrdobec
hrdobec

macek2>Ok.

Úterý 3. května 2011 v 19:03® macek2
macek2

hrdobec> OK.Tak já Lumíka obeznámím a detaily pořešíme až to bude trochu aktuální.

Úterý 3. května 2011 v 18:37® hrdobec
hrdobec

macek2> Tak super.Mě moc lákaj hlavně místní kapři ale sumíka taky určitě skusim.Byl jsem tam zatim jen jednou ale fakt se mě tam líbilo a hlavně je to velká voda takže člověk nemusí šeptat aby něco chytil jako na Dyji v Bulharech.Plá­nujem tam vyrazit někdy v červenci tak bysme to pak doladili jak budete moct

Úterý 3. května 2011 v 18:30® macek2
macek2

hrdobec>proč ne! D5 mě taky láká,ty zajistíš nějakou tu višnovici,lumír nám bude vařit a já třeba zajístím dostatek nástražních ryb a stím ostatním se už nějak poperem.:-)

Úterý 3. května 2011 v 18:07® hrdobec
hrdobec

macek2> To ještě doladíme,na Moravě jsem ještě nechytal a rád poznávám nový místa takže se tomu taky nebránim.Co D5 v letě až bude 24h lov? Bude tam sice tlak ale když bude dost višnovice tak nám to tolik vadit nebude

Úterý 3. května 2011 v 17:56® macek2
macek2

hrdobec> týý vado!! je to on,ty gumáky poznávám, já mu říkal at nejezdí na ryby sám,ale možná ho vyplivne on ho ukecá na nějakou dobrou pojistku:-)) Společné rybačce se samozřejmě nebráním a jaký revír? né že by dyje byla špatná ale raději bych to viděl na moravu z důvodu příznivějších podmínek co se týče ryb.řádu ale pokut je ti milejší dyje?? tak pojedem tam! není problém.

Tento příspěvek byl editován 3.5.2011 17:58:08 uživatelem macek2.
Úterý 3. května 2011 v 17:41® hrdobec
hrdobec

Neni to Lumír?

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img42263.jpg
Úterý 3. května 2011 v 17:35® hrdobec
hrdobec

macek2> No radši přiznám že jsem si poplet strany než že nepoznám tunáka)))))JJ Lumír mě volal a čuměl jsem jak tele že mne takhle vypátral ale pojištovák je vlastně i trochu detektiv takže se nemužu divit.Bavili jsme se že by nebylo od věci spáchat v létě společnou rybačku,bud na Dyji nebo Moravě

Úterý 3. května 2011 v 17:26® macek2
macek2

Fishing Team Romeo> To je škoda:-( já už si chystal gumák,elektro­motor+vesla,tři­cítku vlasec,tvistry a podběrák:-D :-) né zamozřejmě si dělám prdel, svou reakci jsem nemyslel tak vážne,samozřejmě jsem tak trochu tušil že to nebude jen tak,tvoje reakce mé tušení jen potvrdila.

Úterý 3. května 2011 v 17:01profil byl smazán

macek2> Nepřišel, protože tu licenci nedostane. Musí mít trvalý pobyt ve Španělsku, NIE nebo DNI a není to až tak jednoduché tu licenci vybavit, myslím pro člověka s jiným občanstvím. Ale dá se..! Taky je druhou věcí, že z těch několika záběrů, třeba i 10-ti záběrů, se zdolá jen jeden tuňák.Práce na několik hodin. Nejvíce to končí zlomenými háky, roztaženými háky,vymotanými šňůrami protože odejde naviják, zlámanými pruty.. Následně s malou lodí, je to taková řekněme menší sebevražda. Ke všemu ty tuňáci se zdržují tam,kde je velká hloubka, cca od 65m a výše. Což je od delty cca 8 mil. A tam křižují jednak lodi s rybáři chytajícími do sítí a taky stráž. Takže dělat si problémy a platit kvůli tuňákovi pokutu 3500euro a být hlídán, to se asi nikomu nevyplatí. Ono to skutečně není až tak jednoduché, že by si člověk řekl:tak, a teď jedu chytat tuňáky! Neopomenu, že polovina úlovku je kapitána lodi!

Tento příspěvek byl editován 3.5.2011 17:04:11 uživatelem .
Úterý 3. května 2011 v 16:34® macek2
macek2

Fishing Team Romeo>možnost ponechání si 30kg tunáka denně?? to je k neuvěření,český rybář (masař)by si přišel na své.

Úterý 3. května 2011 v 16:29profil byl smazán

hrdobec> Tallam se běžně chytá nejen v deltě Ebra, ale přímo ve vnitrozemí na řece, až po první jez na Tivenys nad Tortosou, což je cca 55km od delty proti proudu. Především ale v letním období. Slaná voda se dostává hlavním korytem proti proudu až právě po tento jez na Tivenys. Běžně se tu chytají také dorády, mořský okoun lubina/llobaro,ly­sy, palomety. Romeo

Úterý 3. května 2011 v 16:18profil byl smazán

osprey> Míro máš pravdu. Tuňák je fakt silná a bojovná ryba. Ten na fotce měl těsně nad 30kg a tahali jsme ho s klientem těsně nad 3h. A střídali jsme se. protože Adrian řídil loď. Tuňák bojuje do posledního momentu a na loď ho pak vytahuješ buď polomrtvého, nebo mrtvého, protože padne vyčerpáním. No a o výbavě, to je kapitola sama o sobě. Brzda navijáku dotažená na fest, jinak to vymotá všechno. Mé oblíbené Penny, se na to nechatají. Uspěla ale Tica Cybernetic, což mě překvapilo. Jenom podotknu, že toto nejsou velcí tuňáci, Adrian má chycené i 250-ti kilové. A na prut! Mě nikdy moře až tak nebralo, ale co jsem zažil letos, když jsem je viděl jak doslova tlučou v hejnech do rybiček ragalu blanco, to je něco nepopsatelného. Ani v televizi to člověku nedá takové pozdvižení, jako když to vidí na vlastní oči. Romeo

Tento příspěvek byl editován 3.5.2011 16:20:23 uživatelem .
foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img42262.jpg
Úterý 3. května 2011 v 16:06profil byl smazán

hrdobec> Ano v levo nahoře je bluefish, španělsky tallam. Je to tak trochu psycho-ryby:-)) , skáče jak šílená a není problém aby ti skočila při zdolávání přímo do lodě. Klasická lanka, která se u nás používají na lov štik, ve vteřině překousne jak nic!:-|

macek2> Ano je to tuňák, ale tak malí jak píšeš 70cm, jsou hájení. Musíš mít povolení-licencia esport, ne tu klasickou-licencia recreativa. Stojí 150euro na rok. Za den si smíš ponechat pouze 1 tuňáka od 30kg výše.O chuti čerstvého masa z tuňáka, to se rozepisovat nebudu, to člověk musí sám zažít.Fantasie..!:->

Tento příspěvek byl editován 3.5.2011 16:08:22 uživatelem .
foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img42258.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img42259.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img42260.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img42261.jpg
Úterý 3. května 2011 ve 14:26® macek2
macek2

hrdobec> no já si říkal-nepopletl si libor strany??:-) a taky že jo ale to nevadí stane se, jen si mě trochu zmátl..,zase razíš na PO!? ku.va ty se máš,tak jim dej co proto a at se daří,jo vím že ti volal Lumír (zloděj cigaret) ten umí překvapit,že.Tady ho máš se 170-tkou z české řeky.

Tento příspěvek byl editován 3.5.2011 14:31:58 uživatelem macek2.
foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img42257.jpg
Úterý 3. května 2011 ve 12:38® hrdobec
hrdobec

osprey> To by se mě taky líbilo a hlavně ta ryba je fakt nádherná.Cetl jsem kdysi článek o sumcaření z delty Ebra a bluefish jim to zbalil na bojku ale jak skákal a házel hlavou tak jim to u břehu ukous ale musel to bejt zážitek i tak.A hlavně dost nečekanej na řece