Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 19. dubna 2011 v 6:54® martas-.-

tak chlapy dekuji;-) na stojaku skusim dam na jeden buzirku na jeden ne a uvidim a pak muzu dat echo.Je to malej lom kde jsou sumci velice premnozeni a moc lidi o tom nevi tak to bude idealni na zkousku

Úterý 19. dubna 2011 v 0:13® hrdobec
hrdobec

Venca Zelenka> Stojáky jsou obecně těžší co se týče opatrnosti ryb to je pravda.Jezdim hlavně na řeky a tam to nevadí vubec ale u stojaku si tak jistej nejsem

Pondělí 18. dubna 2011 ve 23:43® Venca Zelenka
Venca Zelenka

macek2> bužirka na návazci většinou není problém, ale kvůli té trubičce se na to občas vyprdnou, na tekoucí vodě to až tak nevadí, ale na stojáku jo.

Pondělí 18. dubna 2011 ve 23:22® Mikyška
Mikyška

martas-. → U nástražky 35+ bych dal trojháky tři a pokud chceš aby volně viseli tak můžěš rybu prošít nebo sem viděl používat klip na uchycení podobnej spínacímu špendlíku ( domácí výroby).

Pondělí 18. dubna 2011 ve 22:23® Srneček
Srneček

hrdobec> však mi to doženeme.Zatím se měj ahoj.Roba došla z rachoty ;-)

Pondělí 18. dubna 2011 ve 22:17® hrdobec
hrdobec

Srneček> Já to znám velmi dobře i když to tak z posledních výprav nevypadá.Dostal jsem tam přes čumák cca 6krát a to pořádně z 10ti výprav celkem ale vydržel jsem a dobře udělal

Pondělí 18. dubna 2011 ve 22:11® Srneček
Srneček

hrdobec> ano,to je ten most „trefa“…Přesně,tím člověk vnitřně sílí a dostává další a další zkušenosti.Jéžíš- kolikrát nás to ještě vypeče.Nejsme první a zdaleka ani ne poslední :o))

Pondělí 18. dubna 2011 ve 22:06® hrdobec
hrdobec

Srneček> Aha,ten most co je vidět vede přes gnoccu do Porto tolle tak už sem snad doma.Určitě to k tomu patří jak píšeš člověk pak rád vzpomíná i na takovéto utrapy

Pondělí 18. dubna 2011 ve 21:52® Srneček
Srneček

hrdobec> nene na Gnoccu. Ftipný bylo ,když jsem čučel na kámoše jak si uřezává z prsaček gumačky,aby měl vůbec v čem ject domů.:-D Byl to fakt hukot.Ale to k tomu patří!!!Začlo to v 9 večer a my jsme se zastavili až v půl pátý ráno.A úplně vyřízený.A o tom to je.Bylo nám ouvej,ale teď se tomu smějeme a už kujeme další pikle. :-D

Pondělí 18. dubna 2011 ve 21:41® hrdobec
hrdobec

Srneček> Tak to je pech ale takovej už je Pád.Příště to bude určitě lepší,duležitý je vytrvat.Koukám že jste byli na Goru jestli se nepletu?

Pondělí 18. dubna 2011 ve 21:29® Srneček
Srneček

hrdobec> Ahoj.Ani se neptej.První 2 noci 3 záběry,z toho 2 ryby ,no škoda mluvit.3 noc bez záběru,nic neobvyklého.4 noc­.Začlo se zatahovat,což by jsme přivítali,ale to co nastalo během 2 hodin to byl děs.Slejvák vichřice,krupo­bití.Bušilo to do nás přes 4 hodiny.A hle,stro­my na vodě.Nu což,začlo nám to brát klacky ,takže jsme odřezávali sestavy aby nám to nerozlámalo cajk.Během chvíle všude 20cm bahna voda se začla zvedat „k tomu příliv“.Kámo co budu povídat.Dostali jsme přes kokos jak psi.:-D :-D :-D .Už se těším na příště.Jinak to bylo celkem fajn.Dorazili jsme dom o 3 dny dříve.....jedna fotečka když to bylo OK.Rybu sem ani snad dávat nebudu :-))

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img42002.jpg
Pondělí 18. dubna 2011 ve 21:04® Calipo1
Calipo1

macek2> ale vyšlo nám to tak tak. Sem říkal,když sem odjížděl,že ještě tak týden a už se budou třít a kluci co dnes přijeli říkali,že už to přišlo. Za měsíc to bude zas horké období,tak uvidíme

Pondělí 18. dubna 2011 ve 20:54® hrdobec
hrdobec

martas-. → Bužírkou nic nesnížíš toho se neboj,já ji používám pořád a sem tam i něco chytnu takže v bužírce bych problém neviděl.

Pondělí 18. dubna 2011 ve 20:51® hrdobec
hrdobec

Srneček> Zdar,tak jak bylo v Italii? dařilo se?

Pondělí 18. dubna 2011 v 19:21® macek2
macek2

Calipo1>nemáš zač, zpráva mi došla,jen jsem si to přecetl a valil jsem do rachoty a pak už neodepsal nějak už jsem na to nemyslel ale to neva hlavně že jsem ti napsal to o co jsi mě žádal.

Pondělí 18. dubna 2011 v 18:41® martas-.-

a na sumce to nema vliv si myslim

Pondělí 18. dubna 2011 v 18:40® martas-.-

tak jake mate zkusenosti s buzirkou?podle me je to dobry, trochu jako ochrana a navazec je tvrdsi a nemusel by se tak motat

Pondělí 18. dubna 2011 v 18:10® Calipo1
Calipo1

macek2> ahoj. Nevim,jestli ti došla zpráva,co jsem ti posílal,takže díky za info. Snad to tam probnu příště

Pondělí 18. dubna 2011 v 17:48® macek2
macek2

Venca Zelenka> já si nemyslím že by bužirka na návazci výrazně sníží počet záběrů.

Pondělí 18. dubna 2011 v 16:20® Srneček
Srneček

martas-. → jak píše hrdobec.Nosnej k prdeli a ryba by měla mít tendenci plavat ke dnu.Na návazec navlíkneš hadičku co používaj kapraří a tím se také eliminuje zamotání."někdo používá,někdo ne.Musíš zkoušet a zkoušet.Přijdeš na to.Ale správné nastražení je bod číslo 1!!

Pondělí 18. dubna 2011 ve 13:49® martas-.-

Venca Zelenka> Dekuji za radu, ocenim kazdou a budu rad za kazdou, ale todle se mi moc nelibi

Pondělí 18. dubna 2011 ve 12:31® Venca Zelenka
Venca Zelenka

martas-Možná by tí mohlo pomoct, když chceš mít volný trojhák, navlíknou na olovo 1,5mm PVC trubičku tak o 15 až 25 cm delší než návazec a zafixovat a na návazec dej bužirku víc proti zamotání nemůžeš udělat, ale výrazně tím snížíš počet záběrů.

Pondělí 18. dubna 2011 v 7:07® martas-.-

pomuze kdyz udelam treba metrovej navazec a celej ho potahnu treba elektrikarskou trubickou?

Pondělí 18. dubna 2011 v 6:39® martas-.-

hrdobec> Dik za odpoved kdyz tedy dam nosny trojhak do ritni ploutve a druhy spustim volne pod prsni ploutvicku(pomocnym jednohackem)zvisim opet moznost zamotani?a dva trojhaky staci asi bez problemu i na nastrazku ke 40cm?ja tam mel totiz dva a docela razantni zaber a nic stoho nebylo:-(( asi mensi sumec nebo blbe trefil

Neděle 17. dubna 2011 ve 23:31® hrdobec
hrdobec

martas-. → První hák od olova,tedy nosnej někam k řitní ploutvi a druhej do prsní ploutve.Zkrátka by na stojáku ryba měla bejt hlavou dolu a i tak se větší potvora občas zamota

Neděle 17. dubna 2011 ve 23:16® martas-.-

Zdarec uz asi dva roky se snazim chytat sumiky, ale porad se mi stava ze pokud rybu potrebuji dostat do vetsi hloubky tak se obcas zamota nad olovem!moje otazka je jak nastrazit vetsi ryby 35–45cm aby se motaly co nejmene:-) predem dekuji za odpoved a chytam na stojaku

Sobota 16. dubna 2011 v 19:23@ sváři

zdar mám ještě jeden dotaz když bych chtěl Okuma Solterra u který je první varianta SOLTERRA 15LX a druhá SOLTERRA 15LX LEFT HAND.Tak se ptám kterou variantu mám vzít když chci a bych ho měl na prut s očkama dole a točil levou rukou do předu? předem moc děkuju za odpověď

Sobota 16. dubna 2011 ve 14:03® macek2
macek2

sváři> na sumcařinu se použít dá ale spíš je to naviják na kapry,za ty prachy si pořit třeba Ticu Cybernetic nebo Penna Spinfinder.

Sobota 16. dubna 2011 ve 12:41@ sváři

Zdar mohli byste mi říci váš názor na tento naviják okuma axeon axs 90.Zda-li je vhodný pro sumcařinu nebo ne.díky za odpověď. http://www.abc-rybarske-potreby.cz/…-axs-90.html

Pátek 15. dubna 2011 ve 21:38® marven

zdravím chtěl bych nabínout kdyby se chtěl někdo přidat knám jedem 24.4.na pád mužu nabídnout zajištění povoleky a pujčení lodě na zavážení