Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 4. března 2011 v 18:03® hrdobec
-
Jax> POvolenka cca 10éček a cesta záleží kolik vás jede v autě atd.Poprvý je lepší jet s nekym kdo se vyzná(pruvodce nebo cestovka)
- Pátek 4. března 2011 v 18:02® hessak
-
hrdobec> Dik. Jedem az prvni tejden v cervenci, ale uz ted se tam nemuzu dockat… Hlavne doufam ze pude chytat aspon na ty plotice, na oukleje si to vubec nedokazu predstavit a lov na pelety me moc nelaka. Kazdopadne to zkusime taky, ale radsi bysme chytali na rybicky…
- Pátek 4. března 2011 v 18:01® hrdobec
-
HT>Jasný.Já Ebro nijak neschazuju jen je to už od základu odlišný(stoják nebo těměř stoják a řeka s velkym proudem)takže se musí i odlišně chytat.
- Pátek 4. března 2011 v 17:58® hrdobec
-
hessak> tak to je jiná to je stopro lepší začít tam protože v Itálii budeš mít dost starostí i bez toho abys měl obavu co přijde po záseku.Tak at se nákej lepší sumík povede
- Pátek 4. března 2011 v 17:54® hessak
-
hrdobec> ja chci spis ziskat naky zkusenosti s bojem s poradnou rybou. Je mi jasny ze na padu to bude hodne jiny uz proto ze je to reka a ne prehrada… Videl sem naky videa a pad bude urcite o dost narocnejsi nez ebro…
- Pátek 4. března 2011 v 17:53® HT
-
hrdobec> Přesně tak, na Ebru je to úplně o něčem jiném než na PO.
- Pátek 4. března 2011 v 17:52® Jax
-
hrdobec> Na kolik tak příjde ta Italie + -?Myslím doprava,povolenka atd.
- Pátek 4. března 2011 v 17:48® hrdobec
-
hessak>Ahoj.Myslim že zkušenosti z Ebra na Pádu nebudou moc platný.Kamarád jezdil do Spaněl a pak jak píšeš vyrazil do Itálie.Několik výprav zkoušel lovit podobně a nic nechytli(tušim že pětkrát)přestože měl chycený pěkný sumce na Ebru.Nedalo mu to a sehnal partu co na PO léta chytá a vyrazil s nima.Na týhle výpravě zjistil co dělal špatně a uspěchy se dostavily.Navíc Pád často mění tvář takže lov znepříjemnuje a nekdy uplně znemožní spousta faktoru jako silnej proud,plovoucí stromy jak barák,kolísání hladiny apod.Z toho vyplývá že pokud chceš chytat v Ittálii Tak ty zkušenosti získávej rovnou tam protože nic jinýho nepomuže
- Pátek 4. března 2011 v 17:38® HT
-
hessak> Jo přesně tak, ani na horní se nesmí na jinou rybu než na ouklej. Jsem se minulí rok strašně bavil, když jsem tam do čeřínku, který se tam teda taky nesmí používat, lapal malé karasi, asi je nějaký dobrodinec přivezl jako nástražku a pak je pustil. Myslím si, že několik let tam bude karasí invaze, ale aspoň budou mít sumci co žrát. Tady se trochu dozvíte jak se tam dá a nedá lovit: http://www.mrk.cz/clanek.php3?…
- Pátek 4. března 2011 v 17:24® hessak
-
Jax> to je jasny
My to s tou italii mame stejne. Letos chcem ziskat naky zkusenosti na ebru a pristi rok by sme se chteli vypravit do italie..
- Pátek 4. března 2011 v 17:19® Jax
-
HT> Chtěl sem zkusit spíš Itálii,ale na to nemám zkušenosti zatim.
- Pátek 4. března 2011 v 17:17® hessak
-
HT> pockej to nesmis chytat na jiny ryby nez na oukleje ani na horni?
- Pátek 4. března 2011 v 17:17® Jax
-
hessak> No co už se dá dělat,hlavně že bude pohoda a o to jde především.
- Pátek 4. března 2011 v 17:15® hessak
-
Jax> Proto sme chteli na dolni, akorat sme zase necekali ze to bude kompilkovany s tim na co se smi chytat.
- Pátek 4. března 2011 v 17:10® Jax
-
HT> Tak to je supr,ale myslel sem si že to tak je.
Tento příspěvek byl editován 4.3.2011 16:10:52 uživatelem Jax. - Pátek 4. března 2011 v 17:05® HT
-
Jax> Na horní se nesmí bojkovat vůbec. Jinak pravidla stejné jako na spodní, viz. níže.
Tento příspěvek byl editován 4.3.2011 16:06:24 uživatelem HT. - Pátek 4. března 2011 v 17:01® Jax
-
Pánové když už se tu probírá to Ebro,jak je to s chytáním na bojku a pravidla vůbec na horní přehradě.V září jedu někam k Chipraně.
- Pátek 4. března 2011 v 16:59® hessak
-
Horalcz> ty si ho kupoval primo od nich?? jestli stoji o 400 nez maj na tech strankach a pripoctu k tomu postovny tak ho ma tady v kramu za lepsi cenu…
- Pátek 4. března 2011 v 16:57® HT
-
Horalcz> Jo, jsou to pěkné multíky, jen ta hvězdicová brzda, ta jim moc nepřidává.
- Pátek 4. března 2011 v 16:49® Horalcz
-
tak pánové právě jsem si přivezl z obchodu novej multík, http://www.sportcarp.cz/…-cv-55l.aspx. A musím říct ,že je moc pěknej a bude i pohoda s ním lovit.Tak snad něco přijde,abych ho testnul.Jinak jsem kecal o cenách a pan majitel mi říkal,že se dodávky zdržujou a že se nechce makat už ani číňanům a ceny jdou pěkně nahoru.Takže kdo si ho bude chtít pořídit bude si muset asi připlatit.Mě to vyšlo o 400 dráž.
Tento příspěvek byl editován 4.3.2011 15:50:22 uživatelem Horalcz. - Pátek 4. března 2011 v 16:35® hessak
-
chosebaits> jedem do kempu almaebre, mluvil sem s nakym Pepou Hupakem. Tak jestli je to takle tak pohoda. Na ty oukleje by to byl fakt mazec…
- Pátek 4. března 2011 v 16:17® HT
-
hessak>O žádných normalizovaných bojkách nevím, už několik let jsem tam nechytal tak ti nepovím, před pěti lety jsem tam byl naposledy a to jsme měli jako bojky červené nafukovačky z Extremfishingu. Teď jezdím jen na horní, je to tam volnější.
- Pátek 4. března 2011 v 15:40® chosebaits
-
hessak> Ke komu jedeš??? Na dolní smíš chytat na ouklej,ale tolerujou plotici. Těch je tam jako hnoje.Ničeho bych se nebál,jen se nesmíš chovat jako hovado a upozorňovat na sebe.
- Pátek 4. března 2011 ve 12:49® hessak
-
HT> no tak to si me moc nepotesil, vubec si nedokazu predstavit jak bych mel nastrazit nekolik oukleji a chytat sumce na pelety mi pride uz jako takova kaprarina… Ale co se da delat. Takze se tam celkove smi pouzivat jako nastrazka jenom ouklej, nebo to plati jenom pro bojky? Jeste sem nekde cet ze se smi pouzivat jenom normalizovana bojka, jinde sem cet ze musi bejt cervena, tak jak to teda je? A kde kdyztak sezenu normalizovanou bojku?
- Pátek 4. března 2011 ve 12:29® HT
-
hessak> Na dolní můžeš bojkovat, ale pouze na ouklej, svazuje se jich několik dohromady. Chytá se na dva pruty. Kapři se loví od svítání do soumraku, sumci taky tak s tím že jsou prodlouženi do půlnoci. Zákaz rozdělávání ohně, plyn. vařičů a samzřejmě zákaz dělání nepořádku. Povolenka je samozřejmostí, papíry budete muset mít i klodi. Doporučuju vyjet až k Mequinenze a lovit tam na pelety.
Tento příspěvek byl editován 4.3.2011 11:29:43 uživatelem HT. - Pátek 4. března 2011 v 11:06® hessak
-
HT> presne tak, prej pruvodcuje akorat na delte a na prehrady ani nejezdi. my uz mame zamluvenej hausbot s lodkou na dolni, ale cet sem tady ze si muzem nechat vyvezt lod i na horni, takze se tam beztak taky kouknem… Nevite kdo by mi teda moh poradit?
- Pátek 4. března 2011 v 10:50® HT
-
hessak> jeďte raději na horní, tam toho nalovíte víc.
- Pátek 4. března 2011 v 10:49® HT
-
Srneček> No ob právě v těch končinách neprůvodcuje, spíše v delťě.
- Pátek 4. března 2011 v 10:01® Srneček
-
hessak> a nic víc ti k tomu neřekl jo? Já bych také řekl,že zrovna on by ti mohl říci nejvíce,když tam v těch končinách průvodcuje jak říká.
- Pátek 4. března 2011 v 8:17® hessak
-
nevite nekdo jak je tou stou riba rojou, jak sem psal niz? Fishing team romeo mi moc neporadil, povidal akorat ze se tam nesmi chytat na kapry…