Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 9. února 2011 v 15:35® wallys
-
HaD> v obci nevyužiješ ani lod ani zaplavání .. vtom ..
- Středa 9. února 2011 v 15:29® HaD
-
wallys> na více místech. V obci ne. V čem je to jiné?
- Středa 9. února 2011 v 15:17® wallys
-
HaD> přímo v obci Bulhary ????? bych tě chtěl vidět … spíšsi chyatal v rezervaci než tam …
- Středa 9. února 2011 v 15:14® wallys
-
Srneček> nedohledal
jsem koupil novej
- Středa 9. února 2011 ve 14:11® sgt.mooody
-
Já používám jen smekáče(na ČR),je to prostě klasa a přijdou mi pohodlnější.Multiplikátor jsem držel 2× v ruce a vícekrát už ho používat netoužím.Zkrátka každý má to svoje.
- Středa 9. února 2011 ve 13:44® HaD
-
Srneček> tak nějak
- Středa 9. února 2011 ve 13:32® Srneček
-
HaD> já si představuji nahazování s nástražkou tak max.když jdu na štiku.
- Středa 9. února 2011 ve 13:29® Srneček
-
wallys> cajk už jsi asi nedohledal co?Vím,že jsi chtěl jakékoli echo vedoucí k dohledání
- Středa 9. února 2011 ve 13:14® HaD
-
wallys> na Dyji 4B jsem odchytal asi 14 dní s multíkama a neměl jsem pocit, že bych potřeboval smekáče
- Středa 9. února 2011 ve 13:05® wallys
-
HaD> no asi moc nechytáš na Vysočině nebo Dyji 4Bulharech .. pak bys poznal jak jeti multík k velkýmu H..
- Středa 9. února 2011 ve 12:31® HaD
-
HaD> slabiny má i Chuck Noris. Dvě
- Středa 9. února 2011 ve 12:30® HaD
-
wallys> taky se nechci dohadoval. Jen mě prostě těch 50% případů s nutným použitím smekáče nejde do hlavy. Kdybys řekl 10%…
- Středa 9. února 2011 ve 12:27® wallys
-
HaD> o zdolávání nebyla řeč ,jen o rychlém dovýjení šnůry .. nechám to být páč nikoho nepřesvěčuji o tom že něco je lepší ,jen píši otom že multík není řešení na všechno a má i své slabiny . kdybych byl přesvědšený že multík je na Ho… tak jich tolik nevlastním
- Středa 9. února 2011 ve 12:15® HaD
-
Srneček> Zažil jsem opravdu málo situací, kdy bych vyloženě smekáč nutně potřeboval. Fakt je, že mám dvourychlostní multíky a umím navíjet fakt ďábelsky rychle
a nahazovat umím i s multíkem a místům, kde by bylo potřeba nahodit nad 40 m se vyhýbám. Kdybych ale chtěl na takových místech chytat, stejně bych to řešil s nahazováním jinak. Nad cca 15 metrů se stejně musí nahazovat s pomocným pruty, kde postačí obyčejný naviják. Neumím si dost dobře představit nahazovat celou montáž s nastraženou rybou na 30,40,50 nebo více metrů. Chytal bych pak s dost velkou pochybností, co se jak zamotalo, jaké háky z ryby vypadly či jak na tom nástražka je.
- Středa 9. února 2011 v 11:56® Srneček
-
HaD> obtížně přesvědčitelnej bejt můžeš,ale názor na doporučení smekáče mít můžeš
a myslím,že špatně by jsi nedoporučit.Vždyť jich zas tolik těch TOP není.
- Středa 9. února 2011 v 11:51® Srneček
-
HaD> jj,i když nejsem vysloveně proti smekáčům,tak multíky u mě vyhráli na první čáře.
- Středa 9. února 2011 v 11:31® HaD
-
Srneček>
v ohledu výběru navijáku jsem obtížně přesvědčitelnej
- Středa 9. února 2011 v 11:29® HaD
-
wallys> tak to někdy dáme závod v navíjení. Ty se svým smekáčem a já s multíkem. Schválně, jestli budeš rychlejší s velkým splávkem, olovem a nabitou rybou.
Nepředpokládám, že máš na mysli rychlejší zdolání sumce.
- Středa 9. února 2011 v 11:05® Srneček
-
sakra Had se nějak rozplazil.
Já mam multíky s takovou kapacitou šnůry,že když pojedu ven ,tak nebudu nahranej.A tady u nás na malých revírech fousové moc nejsou.No a na větší vodě máme zavážení dovoleno.Je to holt jak kde.I když zákaz zavážení je víceméně nesmysl.
- Středa 9. února 2011 v 10:58® wallys
-
HaD> nutnost .. velkej proud , mrak stromů a potřeba rychle dovíjet
- Středa 9. února 2011 v 10:24® HaD
-
wallys> a v těch 50 % to byla nutnost, nebo jen chuť?
- Středa 9. února 2011 v 10:23® HaD
-
Jose.Pepe> myslím, že velmi dobrá volba
- Středa 9. února 2011 v 9:26® Jose.Pepe
-
HaD> díky za info. vybral jsem si multík WFT offshore lw ld 30, jsem začátečník. co si o tom myslíš?(návin,konstrukce) a k tomu tufku na 91kg, je to dobrá kombinace nebo to k sobě nejde? chtěl bych chytat na bojku a pod.splávek většinou v ČR,ale chci to vzít i do ciziny.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:50® wallys
-
HaD> no potom co mě loni vykradli auto a čorli mí všechny multíky a WKDF tak na smekače ,ale jinak jsem to střídal podle lokality co jsem navštěvoval .. asi tak 50/50 jak multík tak smekač .. ale zase já za rok strávím tak 90 dní Ve 3–10 deních výpravách na sumcích po celé ČR
- Úterý 8. února 2011 ve 21:42® HaD
-
wallys> s čím chytáš častěji?
- Úterý 8. února 2011 ve 20:51® marven
-
wallys> ok
- Úterý 8. února 2011 ve 20:50® wallys
-
marven> no kupovat nemusím nic kdyť víš že jich mám dost .. ale asi bych neupřednostnil jednu či druhou konstrukci .. jj v sobotu se určitě uvidíme .. už se navás klucí moc těším
- Úterý 8. února 2011 ve 20:46® marven
-
wallys> ja vím ale co stím hodlaš dělat stím prostě nic nenadělaš musíš se zařídit jak to je kup multíky z pořádnou kapacitou a hurá naně ja už se nemužu dočkat. Na vystavu pojedu asi v sobotu školení nam zrušily tak se potkáme
- Úterý 8. února 2011 ve 20:37® wallys
-
marven> no to jo to mám .. si zrovna živě vzpomínám na 3 roky na Vysočině a Moravě kdy kdybych neměl smekače tak si ani nezachytám … no a moc dobrej pocit z toho tedy nemám
ještě že ty časy jsou tatam ,ale štve mě že mám kolem sebe pár zajímavejch vod kam kvůli zákazu už ani nechodím max nachytat nástražní ryby a pak jedu jinam . a ono asi není moc lidí co by za sumcařinou jezdily X krát do měsíce přes 100km na vody kde se smí zavážet či chytat z lodi .. a chytají si ty své místní revíry a jednou začas sjedou na Mušov či Labe
- Úterý 8. února 2011 ve 20:32® HaD
-
wallys> tomu nerozumím. Na malém toku nahodím stejně s multíkem jako se smekáčem a zabírající rybě je salám, jestli chytám na lískovej prut bez navijáku nebo na rákosku s multíkem. Nebo mi něco uniká?