Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 1. února 2011 ve 23:10® Jindřich

Malovec> Tak vymyšlený to máš dobře,teť ještě aby to fungovalo.Ale co,experimentovat se musí.Letos předělávám trny na držákách na 18 mm,mněl sem 14mm a dva mně ohnul sumec skoro do pravého úhlu.Při takovém tahu se asi s šňůrou moc dobře manipulovat nebude.Tak ať se zadaří.

Tento příspěvek byl editován 1.2.2011 22:15:18 uživatelem Jindřich.
Úterý 1. února 2011 v 19:26® Malovec
Malovec

Jindřich> Kdepak mám to vymyslený tak že z toho pípáku před zásekem šnůru vyndáš pípákem se pootočí na stranu dotáhneš a můžeš zdolávat :-)

Úterý 1. února 2011 v 18:56® milkynek
milkynek

wallys> to jsem viděl,proto to chci)))))

Úterý 1. února 2011 v 18:54® milkynek
milkynek

wallys> se nějak domluvíme,,,písnu ti do osobky. Díky

Úterý 1. února 2011 v 18:46® wallys
wallys
milkynek> ten jsem zapoměl napsat :-) ale dává se tam plast co drží trubky od radiatoru … jde oto že každý prut má jinak silnej blank a tato rolnička se nedává na špicu prutu,ale na spodek druhého dílu zde jsou v akci :-)
Tento příspěvek byl editován 1.2.2011 17:54:29 uživatelem wallys.
Úterý 1. února 2011 v 18:44® milkynek
milkynek

wallys> a je to i včetně toho klipu na prut?

Úterý 1. února 2011 v 18:40® wallys
wallys

milkynek> zde to máš .musí se ale do něj přidělat rtuťovej spínač a 3–5 mm led dioda kvůli menšímu odběru

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img40627.jpg
Úterý 1. února 2011 v 18:35® milkynek
milkynek

wallys> a máš foto?

Úterý 1. února 2011 v 18:20® Bubla
Bubla

HaD> zdar Dejve.ja mam ty el.rolnicky s priposlechem.sami o sobe nepipaj a blika jenom dioda.Pipa priposlech kterej ma dve polohy hlasitosti.da se u nich nastavit citlivost.sou dobre ale maj dve nevyhody a to ze nemaj vypinac(coz je pro nekoho vyhoda tim ze rolnicky funguji i jako alarm proti kradezi prutu).a takovej druhej nedostatek je ze se na prut pridelavaj gumickou ktera casem praskne a musis bud mit jine nebo si sam vymyslet jinej sistem uchyceni.snad sem ti nak pomohl

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img40626.jpg
Úterý 1. února 2011 v 18:05® wallys
wallys

milkynek> já je neprodávám … jen jsem psal jaké jsou ,ale dají se udělat za cca 450kč /ks

Úterý 1. února 2011 v 17:59® milkynek
milkynek

wallys> čus,můžu vědět zakolik je dáváš? Máš foto? Díky

Úterý 1. února 2011 v 17:42® Jindřich

Malovec> A jak se bude postupovat po záseku?Přece na zdolávání musí ten pípák dolů,nebo to chceš tahat rybu přez to?To by asi nebylo možné.Stejně tak si nedovedu dost dobře představit,pokud bys chtěl chytat na bojku,mnět povolenou brzdu.Můžeš mně to nějak popsat,jak to funguje?Dik.

Úterý 1. února 2011 v 17:38® wallys
wallys

HT> no v gruppo siluro Itália je prodává Yuri za 30 euro a já jsem si je udělal jen koupil komponenty :-)

Úterý 1. února 2011 v 17:36® wallys
wallys

Malovec> ahoj Peťo .. já k rolničce dávám gumičku a nespadne ani zaboha a když ji potřebuji sundat tak jen silněji trhnu a je to

Úterý 1. února 2011 ve 12:24® Malovec
Malovec

pruhac> Je to dole u navijáku takže tam není takovej švih a ten prut tam tolik nepruží takže to tam drží celkem dobře , zatím to oskoušené ještě nemám ale vypadá to že to bude plnit svou funkci k tomu odlétávání : když už jsem přišel asi o 4 rolničku že mě při záseku uletěla z prutu tak jsem přišel na to že stačí na prut pod ni nalepit kousek izolačky a rolnička drží jak přibitá

Úterý 1. února 2011 ve 12:21® HT
HT

wallys> Co stojí ta tvá el. rolnička?

Úterý 1. února 2011 v 11:24® sgt.mooody

Jak vždy říká můj děda. Achjo radisti.Ryba se má správně vysedět a ne zalíst do bivaku a chrápat.. A dle mého názoru,stejnak neni nad rolničku.

Úterý 1. února 2011 v 9:11® pruhac
pruhac

Malovec> To je docela dobrej nápad.Já zkoušel dávat hlásič na starou vidličku se závitem,kterou jsem lehce ohnul,ale neosvědčilo se mi to.Cinkání je cinkání.Jen mě napadá jak to drží na prutě při záseku?Neulítává?

Úterý 1. února 2011 v 8:05® Malovec
Malovec

Někde na videu jsem viděl že dávají na sumcové pruty hlásiče při chytání s povolenou brzdou našel jsem na netu držák přímo na prut :http://www.slaviacentrum.sk/…id-1386.html ale zdálo se mě to zbytečně drahé tak jsem vynyslel zě skusím použít držák na zeď na trubky na topení a celkem to funguje sedí to na všechny pruty co mám doma stačilo jen vyvrtat větší dirku na hlásič a stojí to pár korun.

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img40612.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img40613.jpg
Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:44® Mikyška
Mikyška

coss> Zdar. Několik jich mám.

Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:14® wallys
wallys

marven> no ,ale už není problém je opět udělat :-) kdyžtak je vemu na For fishing

Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:12® wallys
wallys

HaD> jinak klasika je klasika,ale když ti při klasice sumec pomalu rovná prut nebo za vychru urve trhačku tak otom ani nevíš ,takhle když se ti prut naorovná začne souvysle pištět a víš otom že tam je :-)

Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:09® marven

wallys>ok

Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:06® wallys
wallys

marven> zkoušel jsem je na sucho a jsou super .. fungují jen na pohyb zezadu dopředu .. boční pohyb negativ :-) No a dost jich už nemám max 8kusů ,zbytek už je pryč

Pondělí 31. ledna 2011 ve 20:02® hrdobec
hrdobec

Ja to viděl v akci a je to příšernost.Střídal sem na Pádu nějaké Poláky na fleku a ty je měli na prutech.Foukal vítr a než chlapci stihly zbalit tak to vlivem vichru asi 4krát samo spustilo.Takovej bordel sem na rybách v životě neslyšel.Je to jak alarm od auta když spustí za bivakem a to se vubec neslučuje s moji představou o posezení u prutu.Nicméně kdo tvrdě spí tak aspon neprojede záběr ale já dám přednost klasice

Pondělí 31. ledna 2011 v 19:49® coss

zdar,neni tu uzivatel tld cka,nejlip 30ky

Pondělí 31. ledna 2011 v 19:47® marven

HaD> čus dejve napiš Wallysovi majich dost ale skušenosti mít nebude ted je kupoval

Pondělí 31. ledna 2011 v 15:12® macek2
macek2

HaD> hodně si tyto přístroje pochvaloval nick ,,Bubla" osobně skušenost nemám, jednu dobu jsem uvažoval že si ty hvízdáky koupím ale nakonec stoho sešlo, netvrdím že je to špatná věc ale ten typický zvuk rolniček je mi milejší a taky mě odradila cena asi 60eur za kus. PS:celkem dlouho tě tady nebylo vidět:-)

Pondělí 31. ledna 2011 ve 13:30® HaD
HaD

Zdar, máte někdo zkušenosti s elektronickou rolničkou? Někde jsem to zahlédl a nevím, co si o tom mám myslet.

Neděle 30. ledna 2011 ve 23:50® hrdobec
hrdobec

plechh> Jezdim tam ale hlavně na kapry.Na noc vyvezu jeden prut na sumíka tak se občas nakej splete.Ciste na sumce jedu spíš na berounku mam ji za barákem