Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:32® Calipo1
Calipo1

cvarák> určitě si pořiď takový stojan ,po kterém jde mlátit kladivem. Často se ti to bude hodit. Nejlepší stojan se dělá tak ,že se zajde do prodejny se železem, koupí se trubka,kulatinka (minimální náklady) a svaří.Pokud není možnost svaření po známosti,určitě to udělají i někde třeba v autoservisu za drobný peníz. Co se týče stojanu na sumce tak je asi nejlepší nekupovat a nešpekulovat jak by měl vypadat ..tady platí,že v jednoduchosti je síla.. ať se daří

Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:22® osprey
osprey

cvarák> Koukni na tyhle. Měl jsem jeden v ruce, vypadal slušně.

http://www.al-boat.cz/…sumcovy-prut

Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:18® cvarák
cvarák

zdar mohli byste mi říct nějakou dobrou stránku na nějakej sumcovej stojan za rozumný prachy díky

Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:51® osprey
osprey

sidla_napajedla> Jo, dotažení taky dělá divy. Nevíš jak je to u multíků bez řadiče?

Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:21® sidla
sidla

osprey> a taky záleží jak si ho člověk namotá, někdy mi vlasek pěkně sedne a pokud ho moc bzdím tak zase nabyde,..

Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:02® osprey
osprey

sidla_napajedla> Jo, to bude fungovat na tom samém principu. Potíž je, že to dokážu matematicky naprogramovat, ale už ne zabalit na web. V době, kdy mě vzdělávali, o tom nikdo neměl ani šajn.

Obyčejně když plním navijáky, tak se tam vejde o trošku míň než spočítám, protože většina materiálů je reálně o něco tlustší než píše výrobce anebo některé šňůry nejsou ideálně kulaté.

Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:28® sidla
sidla

osprey> a pokud člověk ,,neprospěl,, v matice tak ten odkaz níže, sice jsem netestoval funkčnost, ale jako nápad dobré

Pondělí 17. ledna 2011 v 19:14® osprey
osprey

sidla_napajedla> Až na ty druhé mocniny ( to je nutné) v tom ta trojčlenka je.

A jinak máš pravdu.

Pondělí 17. ledna 2011 v 19:12® osprey
osprey

jb> Nejde o tvou odbornou úroveň, jde o tvou vůli se zúčastnit.

Já to vidím u sebe – furt něco píšu, upravuju, vkládám, dny utíkají a najednou Vánoce…

U HaDa je to podobné, spíš ještě horší.

Ale ono by to šlo. Je třeba začít otravovat od jara, musejí se přidat lidi a pak se o té události začne mluvit jako o něčem, co prostě bude.

Osobně sumce jen vláčím, za umělce se nepovažuju, ale hlavní podíl na úspěchu mají záležitosti KDE a KDY. Všechno ostatní je až za tím.

Pondělí 17. ledna 2011 v 16:07® sidla
sidla

osprey> já to vždy spočnu přes klasickou trojčlenku a hotovo, pokaždé mi to vyšlo.stejně s tím dojde člověk k vodě, prohodí a je to jinak.proto je lepší navíjet u vody a koupit rezervu 50m (tím nemyslím šnuru po 4kč/m,kde se každá koruna počítá)

Pondělí 17. ledna 2011 v 0:32® jb

osprey> připomínat můžu,ale bohužel je to vše co pro to můžu udělat.Asi tušíš,že bych tam jel jen okukovat profííky.Rady nedám.Možná sud?

Pondělí 17. ledna 2011 v 0:19® osprey
osprey

jb> Nic nebylo. Důvod je jednoduchý – čas.

Ale myšlenka jako taková žije, je třeba ji živit a připomínat.

Pondělí 17. ledna 2011 v 0:16® jb

a.Minulý rok pan HaD plánoval „sumcařský sraz“.Klaplo to?Nemůžu tu nic o tom najít.

Pondělí 17. ledna 2011 v 0:11® Srneček
Srneček

osprey> tak to je potom problém :-))

Pondělí 17. ledna 2011 v 0:04® osprey
osprey

Srneček> Jinak řečeno, přepočítat tyhle věci i s podviny apod. je pro mě snadná záležitost. Narážím na jediné – pokud počítám s průměrem 0.30 a ono je to ve skutečnosti 0.33, tak mi to, mrcha, nevychází:-))

Neděle 16. ledna 2011 ve 23:56® Srneček
Srneček

osprey> :-O :-O :-O

Neděle 16. ledna 2011 ve 23:39® osprey
osprey

Srneček> No vidíš, a to je jen matematický popis něčeho, co kopán do řiti nakonec zvládne i žák základní školy.

I když dnes se na něj nesmí být ani křivě podíváno, takže o kopání do řiti nemůže být řeč. Proto to taky neumějí.

V zásadě je to o tom, že návin závisí na průřezu vlasce (na ploše řezu) a protože to je plocha, potřebuješ na její výpočet druhou mocninu – průměru nebo poloměru, to je šumák.

Takže si z čísel 0.45 a 0.60 uděláš druhé mocniny. A kolikrát bude ta druhá mocnina čísla 0.60 větší než druhá mocnina 0.45, tolikrát bude menší návin.

Neděle 16. ledna 2011 ve 23:09® Srneček
Srneček

osprey> cože?:-D vůbec nevím co po mě chceš. :-O

Neděle 16. ledna 2011 ve 21:17® osprey
osprey

Srneček> To není jen odhad, vzal jsem na to kalkulačku, ale tipoval jsem něco pod 180 m.

Je to jednoduché – poměr délek návinů je nepřímo úměrný poměru druhých mocnin průměrů. :-D :-D

Neděle 16. ledna 2011 ve 21:01® Srneček
Srneček

cvarák> osprey má dobrej odhad! Pošlu ti na pomoc jeden odkaz který nejen tobě,by mohl pomoci.A je to celkem přesné!

http://www.fislari.cz/index.php?…

Neděle 16. ledna 2011 ve 20:52® osprey
osprey

cvarák> Jak které, nezdá se to, ale výrobci si s těmi průměry hlavu až tak nelámou.

Mělo by to být 160 – 170 m, pokud bude kulatá a opravdu 0.60 mm.

Neděle 16. ledna 2011 ve 20:01® cvarák
cvarák

čus mohli byste mi říct když mám multík o kapacitě 295m/0,45mm kolik do tohto multiplikátoru dám třeba 0,60mm šňůry

Neděle 16. ledna 2011 v 1:19® sgt.mooody

wallys> Tak tak :-) ..

Sobota 15. ledna 2011 ve 21:11® Srneček
Srneček

jb> jj přesně jak píšeš,šímo není zcela určitě špatné,ale pokud chceš dobré šímo ,tak by sis musel přimáznout.Spročka jsou gut.Jsou líbivé ale i dobré.Osobně mám 2 ks.Tím nechci říct,že WFT-éčko není dobrý.Jsou to výborné pruty.Myslím,že i ty spročka jsou plně dostačující.Pro lov ze břehu samozřejmě kup tu delší verzi,když už jsi se rozhodl pro Spro.Myslím,že budeš spokojen.Ahoj

PS:ještě k tomu šímu.Nevím jestli je tento zrovna nepovedený,ale také jsem je měl v plánu jednou koupit a po shlédnutí jsem od toho okamžitě odstoupil.Jsou to opravdu tlustý a tuhý klacky.Takže vím,že by mě to časem s,ralo a koupil bych stejně jiný.A co potom s klackama navíc?Prodat je pod cenou.A tak bohatý nejsme:-D

Tento příspěvek byl editován 15.1.2011 20:17:06 uživatelem Srneček.
Sobota 15. ledna 2011 v 18:41® jb

Srneček> Prosim tě to šímo je na těžší ryby nebo je to celkově nepovedenej prut?Sumík mi o něm psal a taky nic moc.Myslel jsem,že shimano je dobrá značka.No možná v jiné cenové skupině.

Tento příspěvek byl editován 15.1.2011 17:46:21 uživatelem jb.
Sobota 15. ledna 2011 v 15:59® jb

Srneček> Jdu do toho spročka-víc se mi líbí na kuk/nic jiného zatím nedokážu posoudit,ale časem…/

Sobota 15. ledna 2011 ve 14:35® Srneček
Srneček

jb> spročko či WFT.To je fuk.Oba pruty jsou dobré.Šímo force nebrat.Je to tlustej KŮL na kterým si menší rybu tady u nás ani nevychutnáš.A to bude u nás většina.

Sobota 15. ledna 2011 ve 13:50® wallys
wallys

sgt.mooody> jo to chápu .. mě i jako pokročilého potěší kažej sumík .. otom to přeci je ..

Sobota 15. ledna 2011 ve 13:30® sgt.mooody

wallys> Pravda :-D měl 70cm.. Ale mě jako začínajícího se sumcařinou potěší každá rybka :-)

Sobota 15. ledna 2011 ve 13:25® wallys
wallys

sgt.mooody> něco kolem 65 :-D