Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 12. ledna 2011 v 18:01® busemi

sgt.mooody> to sice ano ale když lovím sumce koncem října a vložím na montáž cejna,Tak zam po půl hodce se ani nehne ale za to lín je tak aktivní že když sumec pod ním leží tak ho nenechá napokoji.

Středa 12. ledna 2011 v 17:58® busemi

sgt.mooody> ojoun je výborná ryba ze začátku sumcové sezony u nás takže červen a červenec s postupem času dále už nejni tak dobrý protože sumec přestává být agresivní. je to jedna z ryb která požírá sumcovy jikry a tak je to pro něj nepřítel.Používám ho hlavně u skal se zlomy na mělčinách raději plotici.

Středa 12. ledna 2011 v 17:43® sgt.mooody

macek2> Tak to jo.Budu to muset také vyzkoušet :-) .Jen vždy když jsem chtěl použít okouna(30–35cm) tak jsem měl obavy že toho na trhačce moc nevydrží.Proto mě to také vždy odradilo,mám rád když o sobě nástražka dá vědět.

sidla_napajedla> Jojo,tak když jsou háčky umístěny tam kde mají být,tak se sumík většinou o trhajdu drbne sám.S trochou štěstí samozřejmě :-)) .

Středa 12. ledna 2011 v 17:01® sidla
sidla

macek2> a k tomu patří i systémky, protože sumec nemá za lubem toho ,,okouna,, sežrat ale jen podlachmat v tlamě, proto je nejlepší používat systém háčku a zasekávat hned, než ho zase vypluje,.. hodně jsem o tom četl

Středa 12. ledna 2011 v 15:46® macek2
macek2

sgt.mooody> Okoun a stejně tak ůhoř požírají jikry jiných ryb taky i jikry sumce,proto okoun je pro sumce hlavní přirozený nepřítel na kderého instinktivně ůtočí i když nemá hlad,proto je tak ůčinný hlavně v období kdy se sumci třou.

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 14:48:00 uživatelem macek2.
Středa 12. ledna 2011 v 0:18® sgt.mooody

sidla_napajedla> Asi jo no,ale to by bylo zas ke kaprařině.Hlavně si myslím že když je nákej ten sumejš při chuti a narazí na nástrahu tak to prostě zblajzne.

Středa 12. ledna 2011 v 0:15® sgt.mooody

busemi> Nápodobně,taky se mi zatím nejvíce osvědčil lín,hlavně je to dělník. (Na trhačku)Ale zase je to línek a těch už taky zrovna moc není,tak je ho i na druhou stranu trochu škoda..Proto není špatné mít v rezervě karáska nebo toho cejna. A na dno jsou tutoví ty rousnice no.Z mího pohledu.

Už jsem hodněkrát slyšel že je okoun na sumejše dobrá volba,můžu se zeptat čím je tak vyjímečný?

Úterý 11. ledna 2011 ve 22:05® busemi

sgt.mooody> mě teda nejvíc vyhovuje lín a okoun ale u nás jsou tyto ryby v těch místech hůře chytatelné

Úterý 11. ledna 2011 ve 21:20® sidla
sidla

sgt.mooody> asi tak,..hold každá ryba neholduje změnám třeba jak kapr

Úterý 11. ledna 2011 v 18:29® pruhac
pruhac

Fishing Team Romeo>Jasan,raději zůstanu u osvědčených cejnů a plotic.Stejně dík za názor.

Úterý 11. ledna 2011 v 17:04® sgt.mooody

To jsou zas dohady,stejně je nejlepší rybka(cejn,lín,plo­tice apod.) nebo chomáč rousnáků :-)) Normální klasa,potom už stačí bejt jen na správném místu ve správnou dobu.A neviděl bych v tom zas nic extra. :-) (Mluvím o ČR).

Pondělí 10. ledna 2011 ve 23:22profil byl smazán

pruhac> Já jako kaprař, dávám jako podklad kukuřici.Nebo mix př.kukuřice,šrot,řep­ka atd. V tom se myslím nemusím rozepisovat..No a na vrch po třeba hodině, nebo dvouch (v prvních fázích krmení!) dohazuji pelety a boilie. Já vážně krmím střídmě. Ale dvakrát deně včetné dohazování v průběhu dne. Jestli ráno hodím a večer po kile pelet a 200kuliček boilie (to je má taxa na českých revírech, v SP více-pochopitelně), tak za dvě vycházky jsem myslím loni chytil na „kalištích“ u Karviné 6 nebo 8 sumců. A nějaké kapry…největšího jsem tam vystřelil 22kg. Jasně, žijme v reálu, jestliže tam naházím ráno a večer řekněme po 5kg pelet a boilie, tak ti sumci tam najedou.Ale tím vytlačí kapra a pak, těch menších je vždy více, než těch fakt velkých.Jsou daleko hltavější, takže ti fakt velcí-tak na ty nic nezbude. I kdyby tam člověk naházel 2× deně po 50kg, tak s těmi velkými sumci, že jich nachytá v jeden den po 10-ti kusech, je to „ASI“ vážně jen na ten jeden den…možná dva! A jsou to podle mě skutečně vyhozené peníze, protože ne jen mě, ale i ostatní rybáře zajímají velcí sumci. A pokud nachytám za noc 10 sumců řekněme od metru do dvou, tak to nemusím se tahat někam na Ebro…nebo i jinam. Mohu být v ČR, nebo u slováků… Fakt nevím no, nechci se s nikým hádat. A je mi tak nějak i vcelku jedno. Protože vím, jak to tam je a není!

Tento příspěvek byl editován 10.1.2011 22:26:25 uživatelem .
Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:53® pruhac
pruhac

Fishing Team Romeo> Jasně rozumim Ti a kolik bych měl zhruba krmit kdybych je přece jenom chtěl vyzkoušet.Jak jsem psal,předemnou je tam nikdo nezkoušel,ale na boilí se povede vytáhnout tak 6–8 ks ročně.Většinou menší ale vím o pár kusech 170–186cm.

Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:48profil byl smazán

pruhac> Ale já jsem na pelety nachytal, ale ve velkém a ve velkých, nikdy! A ti kterým sem řekněme oponoval, protože tu řeku dole mám namakanou, tak to nikdy nebyly úlovky, které v dnešní době jsou a existují. Asi tak…

Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:46profil byl smazán

osprey> Ty Míro, ale já na moje pelety v Čechách sumce chytám řekněme bez problému. Né ale velké!!! Vždyť je to i v mém článku. Nic méně, jsem spíše „kaprař“, prostě kapr mě baví, když to tak řeknu. Proto možná nechytám i včetně Ebra, kde jsem na rybách za rok nejvíce na pelety, či rybí boilie sumce v takové míře, protože krmím střídmě. Oni tam jsou fakt přemnožení. A toho kapra jsou podle mě schopni vytlačit. V létě jsme to ale zkoušeli, měl jsem své pelety. Já nevím kolik kil jsem tam vyplácal, ale fakt hodně. a na jednom fleku jsme dávali do krmné zony dva pruty na pelety s delší dobou rozpadu a dva buď třeba na játra, nebo calamary a nebo rybu. Ta peleta v žádném případě nebyla tak úspěšná. Osobně si myslím, že i tomu sumcovi se to špatně i sbírá…Bavil jsem se o tom s klukama i z Amposty, z Xorty, Tyvenis a nikdo tam nikdy nenachytal v takovém kvantu fakt velkých sumců.Ani to neslyšeli a jsou to všechno průvodci! To že např. z 10-ti měli dva až tři okolo dvou metrů a zbytek to byli malí sumci na tuhle vodu…Nevím no, mě tohle asi nikdo nevnutí tomu věřit. Na rybu, to ano…nad tím se ani nepozastavím!

Tento příspěvek byl editován 10.1.2011 21:52:07 uživatelem .
Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:38® pruhac
pruhac

Fishing Team Romeo> Takže za ně radši neutrácet,když na vodě,kde bych je rád zkusil,na ně nikdo nechytal a zůstat u osvědčených ryb(technik):-)

Tento příspěvek byl editován 10.1.2011 21:38:31 uživatelem pruhac.
Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:28profil byl smazán

HT> Asi to bude tak jak píšeš..:-|

Pondělí 10. ledna 2011 ve 21:59® busemi

v česku pelety na sumce moc nefungujou.. když sem záměrně chtal sumce na pelety tak sem nikdy sumce na ne nevytahl. ale když chytám kapry na pelety občas tam nějakej malinkej vousáč připluje.. V česku jsou nejlepší nástrahou ryby

Pondělí 10. ledna 2011 v 18:50® HT
HT

Fishing Team Romeo> Já ti taky nic nutit nebu. Asi nejezdíš na ty správné místa. Tady tohoto na fotce a dalších dvanáct o něco menších jsme lapli minulí rok. Nevěříš? Tak nevěř! Jinak ke sto kilům jsem se ještě nepřiblížil.

Tento příspěvek byl editován 10.1.2011 17:54:00 uživatelem HT.
foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img40136.jpg
Pondělí 10. ledna 2011 v 18:04® osprey
osprey

sumec120> Na pelety si ryby musejí zvykat. Když toho někde padnou do vody metráky, začnou se o to ryby zajímat včetně těch největších – tj. sumců.

S dvaceti kily pelet si můžeš rozkrmit na řece flek, pochytáš podle typu pelet nějaké kapry, možná tlouště a s trochou štěstí i jeden dva sumíci budou. A do dvou metrů jim asi bude kousek chybět.

Pondělí 10. ledna 2011 v 17:59profil byl smazán

HT> Já ale netvrdím, že je nežerou! Ani že není možné jich nachytat tolik, jak píšeš za den. Spíše jaké?! Nikdo na celé planetě mi nevnutí, že jich za den nachytal více jak 10, od 50 do 100kg!Například…po­dotýkám!! Za těch 8 let co tam jsem…nikdo a nikdy!

Tento příspěvek byl editován 10.1.2011 17:00:38 uživatelem .
Pondělí 10. ledna 2011 v 16:46® marven

sumec120> mam jich asi 18kg HALIBUT, 2kg jsem nahazel do vody za 1000kč ti jse nechám jsou z dírou

Pondělí 10. ledna 2011 ve 13:58® jb

HT> dík

Pondělí 10. ledna 2011 ve 13:26® HT
HT

jb> WFT Never crack catfish boat.

Pondělí 10. ledna 2011 ve 13:25® HT
HT

Fishing Team Romeo> S tím Ebrem ti musím oponovat, lze tam nachytat i více než deset sumců za den, to nemluvím o noci. Pelety tam prostě fungují, u nás je to jiné.

Pondělí 10. ledna 2011 ve 13:04® jb

ahoj.můžete mi někdo doporučit prut na sumce tak do 2500 na naše vody?Díky

Pondělí 10. ledna 2011 ve 12:34profil byl smazán

sumec120> Sumcové rybí pelety jsou běžně k zakoupení. Po případě ti je objednají. Ale ze zkušenosti, a jak píše tady nick HT, ryba je o hodně, ale hodně procent úspěšnější. A pak, nevěř všemu co kdo napíše o peletách a sumcích, ať už z Ebra, nebo Pádu! Jsou to obyčejné „kecy“… Né, že by ten sumec to nežral, to netvrdím, ale nechytají se na pelety takové kusy a v takovém počtu, jak někteří napsali. A když nemáš rybu, zkus Calamary, nebo játra. Pochopitelně ne v České republice!! Romeo

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img40134.jpg
Pondělí 10. ledna 2011 v 11:25® HT
HT

sumec120> dej na háček raději rybu a bude to levnější.

Neděle 9. ledna 2011 ve 23:16® sumec120

zdravím chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte náký zkušenosti s lovem sumce na pelety v jižních čechách a jestli nevíte kde by se náký sumcařský pelety dali sehnat jak vnadící tak nástražní předem děkuju

Neděle 9. ledna 2011 ve 14:18® Horalcz
Horalcz

tady je něco pro poslech,snad ji znáte a bude se líbit.Je to taková naše hymna. :-)) http://universal.cz/…d/sample/713#…