Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 9. ledna 2011 ve 13:28® HT
HT

Horalcz> Myslím, že by ti toho tituse už manželka nekoupila, dva roky se už nevyrábí. To co se prodává jsou en zbytky co zůstali někde na skladě. Mimochodem, u nás se nikdy na pultech neobjevily. To nejsou totiž normální titusi, jsou to SILVERY, kovové tělo a nerez převody.

Neděle 9. ledna 2011 ve 13:23® Horalcz
Horalcz

HT> Toho tituse mi chtěla koupit manželka k narozkám,ale já ho nechchtěl.Myslím,že je zbytečně drahej jako shimana.Smekáče mám taky http://www.usumce.cz/…-gg-100.html
a jsem s ním taky spokojen,pak mám multík Penn 320GT. Ale chci spíš multík.

Neděle 9. ledna 2011 ve 12:16® HT
HT

Horalcz> Já mám multíky i smekáče. Multíky má tyto: http://www.buzzillions.com/…reel-reviews A smekáče mám tyto: http://www.freetime.com.au/…_details.asp?… Smekáče mám už sedm let a multíky pět let. Vše funguje jako nové.

Neděle 9. ledna 2011 v 11:13® Srneček
Srneček

páka je páka.Mam doma hvězdu i páku a páku prostě dáš na krev jedním tahem.Je to rychlejší a funguje to jak má.Takže kdybych mohl doporučit,tak samo že páku,která je i citlivá. Ale 10 lidí 10 názorů.Jednomu vyhovuje to a druhýmu zas tamto.Ahoj

Neděle 9. ledna 2011 v 11:02® Horalcz
Horalcz

HT> nevím,mě prostě zatím vyhovuje hvězda,nemám s ní problém.Možná kdybych si někde vyzkoušel páku,tak bych se rozhodl jinak.Ještě to zvážím a uvidím,kdo má jaké zkušenosti a poradí co je lepší. A co máš ty za multíky nebo navijáky.

Sobota 8. ledna 2011 ve 21:04® HT
HT

Horalcz> Páka je ideální, rychle dotahneš a když chceš, tak natvrdo.

Sobota 8. ledna 2011 v 19:48® Horalcz
Horalcz

HT> Já vím že je to dovozce,tam jsem to taky měl objednaný už v létě a právě tam mi řekli,že nejsou. No vidíš a já jsem zase zvyklej na řadič a hvězdici a s tý pákovky mám zase strach já.Mě to moc nepřesvědčilo,jen vlastně na půlkruhu ubrzdit rozjetou rybu.Ale možná se mýlím.

Sobota 8. ledna 2011 v 18:54® HT
HT

Jax> těžko říct, pro tuto informaci bych napsal na tyto stránky co jsem ti dal, anebo tam zavolal. Jinak nenech se zmást tím, že potřebuješ lano jak na tahání auta, já už roky používám průměr 0,60 a ještě mě nezklamal. Kdysi jsem zašínal na 0,50 a tu pletenku mám do teď. Ještě na ni čas od času lovím a je OK. Mám tuto:

http://www.sumcaruvsvet.com/eshop.php?…

Sobota 8. ledna 2011 ve 14:55® Jax
Jax

HT> jakou velikost té Solterry by si doporučil.Myslíš že ta SLR 20 by mohla pojmout 250 m tufky 0,80 ?

Sobota 8. ledna 2011 ve 13:49® timbab
timbab

Horalcz> Tý 0,80 na tu Okumu tolik nenarveš.

Sobota 8. ledna 2011 ve 13:09® HT
HT

Jax> Taky jsem měl strach, že mě to nepujde, ale jde to a jak lehce.

Sobota 8. ledna 2011 ve 12:39® Jax
Jax

HT> U multíku bez řadiče mám obavy z rovnání šňůry při zdolávání.A od­montovat ten řadič není myslím problém.

Sobota 8. ledna 2011 ve 12:33® HT
HT

Horalcz> Ten odkaz co jsem dával níže je přímo na dovozce, ten tu 55. nenabízí, tak asi ví proč. Ještě ale zapřemýšlej, jestli nebude lepší jít do pákové brzdy. Ta hvězdicovka není úplně ideální. Nejde dotahnout natvrdo a než to z povelené brzdy dotahneš nakonec, tak to chvilku trvá.

Sobota 8. ledna 2011 ve 12:29® HT
HT

Jax> Dělají ji i bez řadiče, raději bych bral tu. Řadič je nanic, vyjede ti z něj šňůra, špatně to nasadíš a je po něm. Můj první multík byl bez řadiče, zvykl jsem si na to během chvilky. Mám ho už pět let a stále šlape. Je to OKUMA TSW.

Sobota 8. ledna 2011 ve 12:22® Horalcz
Horalcz

Jax> přesně tak,už jsem ji měl objednanou 3× a vždycky ji stornovali,že není po celé ČR a ani ve skladech.Tak přemýšlím o té 45. Convector CV 45L 300m / 0.45mm 2+1 4.0:1 Convector CV 55L 570m / 0.50mm 2+1 4.0:1 Podle mě se na tu 55 vejde přibližně 350 až 400 m šnůry 0.8 a na tu 45 si myslím,že dostanu tak 100 až 150m.Ale to je jen muj odhad.

Sobota 8. ledna 2011 ve 12:11® Jax
Jax

HT> Taky nevypadá zle a oproti Shimanu ma i řadič.Což je pro mě přijatelnější

Sobota 8. ledna 2011 ve 12:00® HT
HT

Jax> A co tento, je to nástupce Titusů. http://www.vmfish.cz/…ory/solterra[7809]

Sobota 8. ledna 2011 v 10:13® Jax
Jax

Horalcz> Nebo trochu připlatím a vezmu časem ověřenou kvalitu http://www.nasoutokushop.cz/…tld-20-d3798

Sobota 8. ledna 2011 v 10:09® Jax
Jax

Horalcz> Jojo ten chci pořídit taky,ale je dost problém tu pětapadesátku sehnat.Všude píšou že je skladem,ale jakmile tam zavoláš tak bohužel.A nevíš náhodou kolik pletenky 0,80 mm se na tu Okumu vleze ?

Pátek 7. ledna 2011 ve 20:35® timbab
timbab

Horalcz> Convector je slušnej mulťák.

Pátek 7. ledna 2011 ve 20:32® Horalcz
Horalcz

cvarák> mě ten magnetic taky moc neoslovil.já si budu na jaře kupovat tenhle. http://www.nasoutokushop.cz/…cv-55l-d2821

Tento příspěvek byl editován 7.1.2011 19:33:43 uživatelem Horalcz.
Pátek 7. ledna 2011 ve 14:00® macek2
macek2

Fishing Team Romeo> To já vím také jsem nastražil kapra cca 65cm a zakousl se do něj sumík cca 150cm fak jsem valil oči ale na tak velké kapry jsem bez problému vytáhl vic sumců v podobné velikosti to ale bylo na bojku, na vábničku jsem byl s tak velkými kapry ůplně bezůspěchu a to jsem to skoušel často co mi taky zbylo když menšího nastražáka jsem nemněl, pokaždé co se nějaký sumec zvedl tak rychle zase odplul asi se tak velké nástrahy lekl, chtěl jsem jen říct že mi Tomi tvrdil že na vabku je kapr 60–70cm bezproblému ale sám za mnou přišel jestli bych mu nedal pár karasů nebot tam měl klijenty a neměl na co chytat samozřejmě jsem mu vyhověl ale bylo mi divné že mi poradil kapry do 70cm kteři se dají na kukuřici celkem snadno nachytat a přitom sám takové nástražky nevyužívá,nechci ho nějak očernovat ale mrzelo mě to.Taková moje negativní skušenost s Pavlem Tomim.

Tento příspěvek byl editován 7.1.2011 13:06:25 uživatelem macek2.
Pátek 7. ledna 2011 v 11:04profil byl smazán

macek2> Já ale také používám někdy takto velké kapry na Ebru. A je až divem , jak malí sumci jsou do nich schopni „střelit“. Loni se mi ale po pravdě vyplatili menší ryby max do 40cm, ať už karasové, kapři, nebo lysy..Romeo

Pátek 7. ledna 2011 v 0:51® džigit

macek2> no teda,boříš nám mladým sumcařům mýty :-D

Pátek 7. ledna 2011 v 0:33® macek2
macek2

Sumík> Tomiho neber tak vážně mě třeba povídal že běžně používá na Ebru na vábničku kapry 60 až 70cm,když jsem k němu po 5 měsících na Ebro přijel a přivezl jsem si sebou s CR 40 karasů tak za mnou dvakrá přišel jestli bych mu dva dal že prý na vabku je ideální ryba do 30cm jinak to némá cenu a taky už to není pán sumcař jako v minulosti protože se už pár let věnuje víc myslivosti něž rybám pokud ovšem nejsi zbohatlík který ho prachama nepřesvědčí aby vyměnil flintu za pruta a šel ti nějakého vyvábit,čemu má pak člověk věřit!

Tento příspěvek byl editován 6.1.2011 23:35:43 uživatelem macek2.
Pátek 7. ledna 2011 v 0:05® macek2
macek2

cvarák> tenhle multík určitou práci odvede ale nevím kolik let ti bude sloužit zálezí jak intenzivně se budeš lovu sumců věnovat,multík za 1500 je spíš tak pro začátek na takové to domácí žvíkání teda chytání:-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 23:08® Venca Zelenka
Venca Zelenka

je vpodstatě jedno jaký použiješ špagát a jestli dáš bužirku, letos jsem použival 3 šňůry a půžil i 2mm bužirku a neviděl jsem rozdíl, hlavní je pevnost a aby se netřepila, letos se ukázalo, že rozhodující počet a velikost háčků. Na návazce co jsem měl z minulé sezony a bezproblémů na ně tahal ryby jsem úplně propadl, upravil jsem háčky a úspěch, přitom špagát zůstal stejný.Ale jak už to tak bývá v další sezoně může být všechno jinak.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:27® Sumík
Sumík

Horalcz> Spíše bych používal bužírku jako prevenci proti zamotání.Jen jsem si tak na to vzpoměl.Všude totiž vidím že ji používaj.Viděl jsem instruktážní video při navazování podvodního splávku s černou bužírkou a pak náhodně, poslouchal Tomiho že je to prý blbost že to tam nemá co dělat…

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:00® Srneček
Srneček

Sumík> hele je fuck jakou má barvu když je šňůra kvalitní.Ale každopádně podle světlé „bílá,žlutá“ se dá dost dobře orientovat.Nejlepší je když jedou lodičkáří a řveš na ně BACHA ŠŇŮRA!!!!…čumí jak kund.a z ryby dif by se nepodřízli. Takže pro Tvojí i kolemplujících orientaci je světlá gut.Jinak je to fuck.Ale nevyplatí se šetřit.;-)

Tento příspěvek byl editován 6.1.2011 20:01:56 uživatelem Srneček.
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:39® cvarák
cvarák

čus mohli byste mi říct váš názor na tenhle multík okuma magnetix mg 45sl : http://rybar.braunstar.cz/…etix-mg-45ls