Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 15. prosince 2010 ve 22:11® timbab
-
cvarák> No asi to nebude žádnej zázrak ale stačit by to mělo.Ale nemůžu posoudit naživo jsem to neviděl.
- Středa 15. prosince 2010 ve 22:05® cvarák
- Středa 15. prosince 2010 ve 22:04® cvarák
-
timbab> http://rybar.braunstar.cz/…e-no-limit.o tomhle sem přemejšlel
- Středa 15. prosince 2010 ve 21:35® timbab
-
cvarák> Máš nějakej přesně na mysli?Jinak každý prut má nějakej limit.Já bych do toho nešel.
- Středa 15. prosince 2010 ve 21:15® cvarák
-
čus mohli by ste mi říci jakou zkušenost máte s pruty z kategorie „no limit“ a jaký je váš názor na ně. Díky
- Středa 15. prosince 2010 v 17:41® kerob
-
Fishing Team Romeo> z tech Pennu by mohl byt vhodny SPINFISHER 750 SSM. A o multiku neuvazuje?
- Středa 15. prosince 2010 ve 12:46profil byl smazán
-
ladamaj> Každopádně díky Láďo!!
- Středa 15. prosince 2010 ve 12:42profil byl smazán
-
osprey> Víš co Míro, tady jde o to, že ve Španělsku je to fakt drahé. Některé věci konkrétně navijáky i o 65%. Další věcí je, že těch sumců je tam daleko více než v ČR. O jejich délkách a hmotnosti ani nemluvím. Já spiningu až tak nehovím,protože mě do 10minut začne bolet mezi lopatkami. Jestli u toho špatně stojím nebo co,nevím. Takže Andisovi nechci doporučit jednak nějaký nesmysl a pak něco,co mu vydrží jednu sezonu za hromadu peněz. On skutečně je spiningem posedlý.Proto bych volil něco celokovového. Což třeba Penny jsou..Ale jaký?!
Tento příspěvek byl editován 15.12.2010 11:43:25 uživatelem . - Středa 15. prosince 2010 ve 12:35profil byl smazán
-
džigit> Ten vypadá hodně dobře!!
- Středa 15. prosince 2010 v 10:32® džigit
-
osprey> a co povíš na tohle http://www.tropicliberec.cz/…celer-e-4500
- Středa 15. prosince 2010 v 1:02® ladamaj
-
Fishing Team Romeo>to ti moc nepomohu sám ho nevlastním.Mám Greyse,Sangery,Mosselu a sem stím spokojen.Jinak písni Ivo Slámovi a ten ti 100% poradí sám mám převážně vše právě přes něho.Ty Penne jsem okukoval také ale v té době dost drahá věc ale supr mám jejich pruty a od toho Shimána jsem měl starší verze ty byly supr ale dnešní pokud není drahé tak bych nic nebral je to věc názoru ale vše od Shimána šlo z domu.
Tento příspěvek byl editován 15.12.2010 00:04:27 uživatelem ladamaj. - Středa 15. prosince 2010 v 0:01® osprey
-
Fishing Team Romeo> Vláčecích navijáků na sumce se najde dost.
Jde o to, jak velké a na jaký prut. Co taková Daiwa – modely Saltiga, Certate 4000, Seagate. Nebo Ryobi Fishing Safari. Dobře vypadají mořská Shimana – mořská Stella a Twin.
Nebo nějaké vláčecí multíky – třeba Abu Record.
- Úterý 14. prosince 2010 ve 23:25profil byl smazán
-
ladamaj> Ahoj Láďo…ale jaký model?!!
- Úterý 14. prosince 2010 ve 23:20® ladamaj
-
Fishing Team Romeo>ahoj z mého hlediska Shimano mě vůbec nesedí takže bych volil Penne ten určitě nezklame.
- Úterý 14. prosince 2010 ve 20:58profil byl smazán
-
Pánové, mám dotaz. respektive né já, ale můj kamarád ze Španělska. Jaký by jste doporučili naviják se zaměřením na spining, na sumce. Pouze od značek Shimano, nebo Penn? Děkuji Romeo
- Úterý 14. prosince 2010 ve 13:19® pruhac
-
sampon> nic moc.
- Úterý 14. prosince 2010 ve 12:51® Calipo1
-
Sumík> tak protože nepředpokládám ,že bys chtěl nahazovat s dvacetimetrovým ponorem ,tak to budeš asi zavážet. Nejjednodušší je sednout si do člunu,přijet na místo , spustit celou navázanou sestavu bez ryby ke dnu.Nad kaču nedávej zarážku,tak bude kačena na hladině a olovo bude propadávat ke dnu. Až narazí olovo na dno,tak si přidrž šňůru nad kačou prstem. Potáhni šňůru asi o takový kus zpět nahoru,jakou jsi měl délku návazce a pak ještě o takový kus o jaký chceš mít rybu nad hladinou. (to znamená pokud má návazec 70 cm ,potáhneš zpět o 70 cm,chceš mít rybu 50 cm nad dnem,tak ještě potáhneš 50 cm nahoru).Pak strčíš nad kaču zarážku,aby olovo nepropadlo zpěz na zem a dáš zarážku i pod kaču ,aby jsi nevytáhl celou montáž k hladině až to došponuješ.Pak přivážeš trhačku,vytáhneš návazec nad hladinu ,napichneš rybu a spustíš pomalu z pět.Ale Výsledkem toho všeho je to ,že ti v dvacetimetrové hloubce nástražka za chvilku zdechne.,kromě kapra a úhoře. Ale pokud budeš chtít chytat na takové hloubce u dna ,použij kapra a kamenou montáž. Je to něco jako chytání na podvodák ale bez podvodáku a místo olova je kámen na trhacím vlasci. Ale nejlepší taktika je nevymýšlet pi.oviny
- Úterý 14. prosince 2010 ve 12:35profil byl smazán
-
pruhac> Ahoj…To je vlastně téměř stejný systém. Mě jen snad vyhovuje, že celou tu konsrukci (nerez. drátek + polys. kulička), mám celý rok v břašně a kdykoliv potřebuji, je to navázené v mžiku. Ale systém jak jsem již psal,je stejný. Hezký den.Romeo
- Úterý 14. prosince 2010 ve 12:17@ Jarka
-
slimak> Děkuji a jaký je Lowrance Mark 5×?
- Úterý 14. prosince 2010 v 11:43® slimak
-
Jarka> lowrance x125
- Úterý 14. prosince 2010 v 11:15@ Jarka
-
Jaký echolot mám koupit příteli na chytání sumců s vábničkou? Do 10.000kč?
- Úterý 14. prosince 2010 v 8:25® sampon
-
jak se dari a jak chytanipruhac>
- Úterý 14. prosince 2010 v 1:18® pruhac
-
Fishing Team Romeo> zdar,ja na zpapování hloubky v lovným místě používám klasickou 30g kačenu na štiky,která je na konci vlasce,před ní cca20cm pevná zarážka,a za zarážkou trubička proti zamotání 30cmdlouhá a olovo cca110–130g.Stačí si změřit vzdálenost od rolničky navyjáku po první očko a násobit než se káča ukáže na hladině.
- Pondělí 13. prosince 2010 ve 23:24profil byl smazán
-
sidla_napajedla> Jj…to bez pochyby. Vyzkoušet se má skutečně všechno!
- Pondělí 13. prosince 2010 ve 23:22profil byl smazán
-
Sumík> Zmapuj si dno. Polystirenovou kuličkou (koupíš jí v drogerii)protáhni nerez drátek. Konec ohni a zatáhni zpět drátek. Tím ti ohnutý konec zajede do polys. kuličky. Odměř si od jednoho ke druhému konci 20,5cm a drátek přeštípni.No a na konci drátku udělej očko tak,aby jsi spotřeboval těch 0,5cm. Silon, nebo pletenku protáhni olovem (používám slzu s očkem 70g) a konec přivaž k volnému očku drátku. Ten drátek je tam proto,aby se polys. kulička nezamotávala do šňůry (nebo silonu. Celou tuto sestavu nahoď do místa,kde chceš chytat,nebo kde tě zajímá kolik je vody.Prut opři do vidliček a jednou rukou přitahuj vlasec a druhou namotávej na naviják do doby, než ucítíš že je drátek u olova. Pak si změř délku od překlapěče navijáku k prvnímu oku prutu (dejme tomu že je to 150cm). Povol si brzdu a prstem od překlapěče vymotávej silon k oku. Vždy na jeden zátah. A tak pokračuj do chvíle,než ti vyjede plys. kulička na hladinu a pak počítej. Například to uděláš 2×, čímž si vymotal z navijáku 3m a k tomu připočti 20cm drátku s polys. kuličkou. Celá výroba ti zabere cca 5 minut. Podle toho pak zvolíš i hloubku do které chceš nástražní rybu spustit.Mimochodem, do 20m rybu nespouštěj, tam sumec nebude ani v zimním období. Co by tam také dělal!Romeo
Tento příspěvek byl editován 13.12.2010 22:27:35 uživatelem . - Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:53® osprey
-
Sumík> Ono by to šlo, ale musel bys mít přehled o té hloubce – nahoru bóje, dolů šutr a trhačku bys uvázal kus nad ten šutr.
Ale nejsem praktik. Já sumce jen vláčím a moc jich nemám.
- Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:38® Sumík
-
osprey> ano to znám,ještě tedy nezkoušel ale to napravím.Myslel jsem spíše klasickou bojku trhačku…
- Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:31® osprey
-
Sumík> Je nesmysl nemít představu jaká je někde hloubka. Ale představ si montáž, kde je zátěž na konci (spadne na dno), kus nad ní plovák a mezi ně dáš na boční přívěs rybu (musí se to ošetřit, aby se nezamotala). Jak vysoko od zátěže si ji dáš, tak vysoko bude nade dnem. Hloubku opravdu vědět nemusíš.
V létě se i na hlubokých vodách dává nástraha většinou kus pod hladinu. Když je teplo, většina ryb nechce mrznout někde u dna. I když jsou výjimky, které potvrzují pravidlo.
- Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:30® timbab
-
Sumík> Změřím si hloubku olovnicí a pak už mám představu.
- Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:27® Sumík
-
Ahoj tady na foru.Nemáte někdo nějaký fígl jak bez echa přesně umístit rybu cca třeba 50cm nad dno aniž máte představu jaká je hloubka atp…?Zajímá mě třeba taky to jak se umysťuje hluboko ryba na velkých vodách třeba kde je hloubka víc jak 20m.?