Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 3. prosince 2010 ve 13:16® Horalcz
-
Sumík> Zdar,ten první odkaz se mi neotevřel,hlásil chybu.Nevím jak ostatní sumcaři.Já mám vybranej tenhle :http://www.nasoutokushop.cz/…cv-55l-d2821
Měl jsem problém ho sehnat,že je prý žádanej.Chtěl jsem původně něco od Pennu,ale tam jsou ceny někde tochu výš.Bohužel.ale myslím si,že v dnešních dobách by se měli snažit všichni dělat kvalitu.
Tento příspěvek byl editován 3.12.2010 12:18:50 uživatelem Horalcz. - Pátek 3. prosince 2010 ve 12:11® Sumík
-
Ahoj,začínám se sumcařinou a poohlížím se po multíku do 2tis. Chtěl bych znát váš názor na tohle http://www.tropicliberec.cz/…--super-akce- a nebo toto http://www.tomi-korda.cz/…-old-20-25-/?…
- Pátek 3. prosince 2010 v 11:47profil byl smazán
-
jarryn21> Blb…mnoo!!! Jak by se asi jemu líbilo, kdyby s ním tak někdo z té výšky prásknul do vody..
- Pátek 3. prosince 2010 v 10:37® jarryn21
-
- Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 23:46® wallys
-
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 0:49profil byl smazán
-
chosebaits> Taky souhlasim,jenže i an místech kde si myslíš,že je vše ok tak maj snad i stromy oči a uši.
- Středa 1. prosince 2010 ve 21:50® ladamaj
-
chosebaits>to máš pravdu pak tam stoho jsou vetšinou jatka.
- Středa 1. prosince 2010 v 18:57® chosebaits
-
Srneček> Také rád pouslouchám to božské ticho u vody stím krásným cinkáním rolniček,plný očekávání onoho ciiinkcinkcink,ale na spaní to není a také jsou místa ,kde nepotřebuješ cinkáním dát všem najevo že máš záběr.Chytit rybu a mít okolo sebe 20 čumilu není to pravé ořechové.
- Středa 1. prosince 2010 v 18:56® ladamaj
-
Srneček>samo sebou souhlasím také používám i hlásiče mám na ně příposlech takže v dešti opravdu supr věc.Kor když ho máš v kapse a začne to bzužet tak nějaké kapky deště vůbec nevnímám.
- Středa 1. prosince 2010 v 18:46® Srneček
-
ladamaj> jasný „vždy to jde nějak udělat“ Ale někomu vyhovuje rolna jinému hlásič. Já osobně rolnu.Je super když to tak lehce pocinkává,čučíš do vody, vnímáš ten cinkot a pak po dlouhém čekání ranec a frrrrrrrr. Jen by těch ranců mohlo být víc.U nás to tu zrovna fousama moc nepřekypuje.
- Středa 1. prosince 2010 v 18:45® ladamaj
-
chosebaits>to nejsi sám co já se kolikrát naskáču no ale na druhou stranu pro mě opravdoví relax.
- Středa 1. prosince 2010 v 18:43® ladamaj
-
Fishing Team Romeo>to chápu stím pak nejdenic dělat ale co ti závydím že seš veku tam se já už nikdy nedostanu
sem rád když to jde aspoň zde občas se dostanu na slovensko mám tam spoustu příbuzenstva no a tam si i zastřílím divočáky a to vše bez lístku strýc je hospodář tak nic nepotřebuji vše zařídí.Další rodinky Maďarsko,Rakousko,no a od silvestra neteř v USA nejhorší je ta dlouhá cesta a muj zdr.problém.Jinak bych hned cestoval ale i tak si pěkně zachytám.
- Středa 1. prosince 2010 v 18:41® chosebaits
-
Srneček> V pohodě,neberu to zle.Ale s těma rolnama mám také problém!! Někdy je záběr až se lekneč a někdy je to takové,že nevíš jestli je to nástražka nebo sumík a musíš sledovat chování hulky.Pokud přijde jemnej záběr ve spánku ,tak jseš v … Také tě rolny při záběru prozradí před celou rybářskou populací u vody a to je někdy naprd,kord když chytáš přes čáru
Tento příspěvek byl editován 1.12.2010 17:43:07 uživatelem chosebaits.Mě se to už netýká,nebo jako funkcionář musím jít příkladem a hlavně si to prostě nemužu dovolit!!!
- Středa 1. prosince 2010 v 18:30® ladamaj
-
Srneček>souhlasím jinak je mám převážně tak natočeny aby ta voda vytékala.
- Středa 1. prosince 2010 v 18:26® Srneček
-
chosebaits> jen rejpu.Neber to zle!
- Středa 1. prosince 2010 v 18:25® Srneček
-
chosebaits> To je v pořádku!!Nepřipadá ti ,že se to tu nějak moc rozepisuje kvůli těm rolničkám?
Přitom když prší tak je stačí otočit pod prut a cinkají dál.
…
- Středa 1. prosince 2010 v 18:11® chosebaits
-
Srneček> OK,možná jsem to blbě podal a tak se omlouvám.
- Středa 1. prosince 2010 v 15:53® pruhac
-
Bubla> Zdar,taky jsem párkrát rolničku hledal bůhvíkde,ale nakonec jsem je sundal z těch krokodýlků,pružinku trochu nath a přilepil jsem je elektrikářskou páskou ke špičkám.Sice cinkám i při příchodu k vodě ale aspoň už je nemusím hledat a cinkaj i při sebemenším zatřesení špičky.
- Středa 1. prosince 2010 v 15:47profil byl smazán
-
mannice> Souhlasím…
- Středa 1. prosince 2010 v 15:46profil byl smazán
-
ladamaj> Ahoj Láďo.. V zimě je vábnička zbytečná. Pokud sumce najdeš, nebo víš kde jsou sjetí, tak spustit menší rybku nade dno. No a pak jen vyčkávat. On to vezme, pokud tam je… Na druhou stranu se mi jednou stalo, že se zvedla voda (ale hodně), to hnula s rybami a sumci lítali po hladině a tloukli do ryb. To je asi 4 roky zpět. V Deltebre kde jsou transbordadory (trajekty), vzhledem k vysoké vodě a silnému proudu byli trajekty přikurtované ke břehu. Za nimi se pochopitelně voda točila. Tam jsem jich tenkrát nalapal na malé úhoře cca 1,5m pod hladinou na plavačku „mraky“. No a na závěr k tomu pouštění sumců. Již jsem se o tom zmiňoval. V regionu Catalunya je přísný zákaz pouštění sumců zpět do vody. Je to hlídané a pokutované 300eury. Pro další porušování, z toho hrozí kriminál. Pochopitelně že je nesmysl zabít takového sumce který má třeba 80kg. Bohužel je tam udavačství na denním pořádku. Takže se mi už stalo, že mě letos v Ampostě policie fakt hlídala a jednou jsem musel sumce 35kg zabít, protože mi stáli za zády. Tak ať se ti daří a hezký den.. Romeo
- Středa 1. prosince 2010 ve 12:47profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Tak ona je spíš aktivita sumců mnohem menší než přes letní měsíce.Zabrat asi určitě může,ale řek bych že potravu tolik nevyhledává.Člověk musí mít asi štěstí a vést nástrahu přímo před papulou,nebo položit nástražku přímo k němu.Pak je nejspíš možnost,že ho zapřáhne člověk i v zimních měsících.
Tento příspěvek byl editován 1.12.2010 11:48:23 uživatelem . - Středa 1. prosince 2010 v 11:55® ladamaj
-
Fishing Team Romeo>ahoj jak píšeš o sumíkách tak jsem je kolikrát našel ze son.a vábkou sepokoušel je rozhejbat.Vše neůspěšně možná že sem dělal někde chybu no nevím.V sumcařině se člověk stále učí jednou fuguje to a jindy ono ale pokud to jde tak sem na vodě ale hodně mě brání zdr. problém a to je kámen ůrazu.Jinak přeji spoustu krásnejch soubojú s naším gigantem tomu musí člověk opravdu propaadnout ale když mužeš takovou rybu pustit tak to opravdu hřeje na srdci,nikdy jsem sumíka domů nepřines a vůbec toho nelituji.Skrátka paráda když pouštíš takoví ulovek spět do volné přírody.
- Středa 1. prosince 2010 v 10:43profil byl smazán
-
wallys> Já nevím proč v čechách jsou lidé v domění, že v zimě sumci neberou!Jen se nacházejí v klidných místech o proti létu.
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 23:14® wallys
-
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 22:31® Bubla
-
cormoran> sumce chytam uz jenom v Italii a bivak mam vzdy od prutu tak do 5metru.rolnicku sem proste neslysel.partak co spal blyz u prutu rikal ze mozna slysel neco jako mensi cinknuti ale nic nerek.jak sem rek tyden nespat nevydrzim tak ze to neberu jako vlastni chybu.A kvuli tomu sem si koupil ty el.rolnicky.
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 22:21® cormoran
-
Bubla> S tou rolničkou je to zajímavý. Pár „tichejch“ záběrů jsem už taky měl, ale nakonec vždycky aspoň cinkla..A jinak s tím spaním je to čistě tvoje věc. Nevím, jak u vás, ale u nás to řád nijak nezakazuje. Jak si kdo vysvětlí pojem manipulace bez prodlení už je asi věc názoru
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 22:11® Bubla
-
cormoran>
Tento příspěvek byl editován 30.11.2010 21:12:10 uživatelem Bubla.kdyz neprsi spim pod prutama ale to by mi v te chvili bylo stejne k nicemu pac rolnicka stejne ani necinkla.jedine bych musel bejt celou noc vzhuru a koukat na pruty ale to bohuzel vydrzim jen jednu noc ne cely tyden a ani neznam nikoho kdo by vydrzel tyden nespat.
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 22:00® cormoran
-
Bubla> Čoveče, popravdě já taky ne. Trochu jsem to promazával a smazal jsem toho víc, než bylo zdrávo. Tohle je dobrá tatarština
Mělo tam bejt něco jako, že kdyby sis nerovnal kosti v bivaku, mohl jsi na záběr reagovat a rybu zdolat
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 21:54® Bubla
-
cormoran> tu posledni vetu nak nemuzu prelouskat???
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 21:43® cormoran
-
Bubla> Zdravím, nechci ti do toho nijak kecat, nebo rejpat, ale o rybu si nepřišel dle mě kvůli rolničce, ale kvůli sobě. Kdybys sis něr reagovat a rybu zdolat..