Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 21:54® Srneček
-
ladamaj> ale k vodě tě nepošlu.Zde máš nějakou nápovědu
- Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 21:41® Srneček
-
ladamaj>o napichování či nastražení jsem nepsal.A myslím,že zkušeností máš dost a ryb máš okováno taky asi mraky,tak proč ta otázka…
- Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 21:21® ladamaj
-
Srneček>prosímtě mužeš mě popsat jak karasa napichuješ a nastražuješ mám stím špatné skušenosti dík moc.
- Čtvrtek 25. listopadu 2010 ve 21:10® Srneček
-
marven> O scepenění karase vím.O tom ví víc lidí.Proto jsem psal ,že je karas lepší na… a v uvozovkách.. „výdrž“ ,takže můj názor vypouštět nemusí,ale může. Čím víc názorů,tím si dotyčný udělá lepší představu.O tom je každá diskuse si myslím.:o)
- Úterý 23. listopadu 2010 v 11:23® pruhac
-
chosebaits> Ty se máš.
- Úterý 23. listopadu 2010 v 11:20® chosebaits
-
pruhac> Mám holčinu a možná se potatí,ryby jí zatím zajímají .
- Úterý 23. listopadu 2010 v 9:27® pruhac
-
chosebaits>Já si taky říkám že bych ještě parkrát vyrazil ale málo času.Tak držím palce ať máš syna.Já ho chtěl taky ale mám dvě sukně.Z té prní rybářka není tak snad ta druhá se potatí.
- Úterý 23. listopadu 2010 v 8:23® chosebaits
-
pruhac> Ještě neházím flintu do žita,doufám že z vody ještě stihnu do konce roku dostat nějakou pěknou rybku.Jěště bych potřeboval k uplné spokojenosti parťáka,tak doufám že mi dá žena syna. Jinak dík.
- Úterý 23. listopadu 2010 v 0:17® pruhac
-
chosebaits> Když budeš věřit tak tě štěstí neopustí.Každá rybka je super.Hlavně že mužem bejt u vody.Hodně zdaru v příští sezoně.
Tento příspěvek byl editován 22.11.2010 23:18:31 uživatelem pruhac. - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:46® chosebaits
-
pruhac> Z hlediska sumcu špatná,něco málo a malého bylo a to jak v ČR,tak i venku.Je pravdou,že jsem tomu letos v ČR moc nedal,nebo jsem se věnoval jiným rybkám.Letošní rok je u konce a já jsem naprosto spokojen,chytil jsem krásné ryby,užil si nádherné souboje a to je to hlavní.Kéž by mě štěstí neopouštělo!
- Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:41® ladamaj
-
pruhac>NO nato si budeš muset zvyknout vždyť jsme v čr já jako rs je mám na háku když mě nedaj normální přístup k vodě tak tam klíďo hodím člun naloží a přejedu no a když se jim to nelíbí tak ať mě to odnesou a není problém.Jinak v nutnosti mám placku,mob.tel.a přijede pol.a těžko obhájí rř proto píšu abys v zimě študoval a máš klídek.
- Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:40® pruhac
-
chosebaits>Tak to pošlu hned ráno!Tak to se máš,hold kdo nechytá nic se nenaučíJá jsem rád za každýho kterýho mám na břehu.Jáká byla letos sezona?ja zhruba 25ks od 80 do 150.Větší se mi pořád vyhejbaj i když tam plavou.
- Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:32® chosebaits
-
pruhac>Určitě to pošli do čas.rybářství,tam dostaneš odpověď bez zaujatosti na danou vodu.Sumec který za to stojí,se tam pověsí a to ostatní nestojí za řeč.Mám štěstí,těch neproměněných záběru mám opravdu málo.
- Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:23® pruhac
-
chosebaits> Jakou máš uspěšnost záseků na ten jednohák a trojhák?Zkoušel jsem to a z 8 záběrů 3 ryby.Necháváš je trochu rozjet a pak zásek nebo okamžitě.Zatím jen svaz a uvidíme,ale taky o tom přemejšlim.Myslíš že by to bylo lepší?
Tento příspěvek byl editován 22.11.2010 22:29:46 uživatelem pruhac. - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:13® chosebaits
-
pruhac> u ryb do 20 cm používám jednohák do hřbetu a trojhák na volno.U ryb nad 20 cm sestavu tří trojháku.Toto používám na trhačku,na podvoďák jeden jednohák do nozdry.Poslal si to do rybářství??
Tento příspěvek byl editován 22.11.2010 22:13:56 uživatelem chosebaits. - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:05® pruhac
-
ladamaj> 3tuduju a študuju ale chci si užívat rybaření a ne se porád hadat.copak je to tak těžký umožnit lov sumater jako jinde ve světě.Pořád se strachovat o noty když by to nemuselo bejt.:(
- Pondělí 22. listopadu 2010 ve 22:56® ladamaj
-
pruhac>staré přísloví srážka s vol.horší jak s náklaďákem.Naštuduj rř a stačí ti i malo např.označení revíru to zde na severu moc neznaj nebo se hájí že jim to kradou blbost.RŘ JE DĚRAVEJ JAK CEDNÍK NAŠTUDUJ A BUDEŠ SE DIVIT
.
- Pondělí 22. listopadu 2010 ve 22:00® pruhac
-
Calipo1> Naštěstí ještě za nic.Zkoušeli to za to že byl kamoš s bojkou asi 80m na vodě(plaval) a ja u prutů.Počkali až vylez a pak začli se zákazama.Když se zeptal kde je to napsaný tak prej v řádu(to plavidlo).Odpověděl jim že pokud si myslí,že je plavidlo jen proto že váží 120KG udá je za urážku.zmlkli a odešli.
- Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:10® Calipo1
-
pruhac> a za co ti to přesně sebrali ?
- Pondělí 22. listopadu 2010 ve 20:23® pruhac
-
Calipo1>No jo no,uvidíme co mi napíšou na muj dopis.Každej si to fakt vzklada po svým.I ta RS.Uvidíme.
- Pondělí 22. listopadu 2010 v 19:37® Calipo1
-
pruhac> kde není zavážení výslovně povoleno,tam je automaticky zakázáno. stejně tak lov z lodi. Stejně tak zaplavání s jakoukoliv pevnou součástí prutu ( šňůra,kotevní olovo,celá bojka)i nahazováním z vody. Hold takový je náš "šikovný " rybářský řád. Bacha na ně.
- Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:51® nurse02
-
Máte někdo zkušenost s cestováním za rybami a pobytem v Almaebre fishing camp? Případně Vaše osvědčená zařízení.
- Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:24® pruhac
-
chosebaits> Tak jsem to napsal a poslal.Jsem zvědavej na odpověď.Poradíš mi co je lepší zda trojhaky nebo jednohaky.Jaky maš zkušenosti?
- Pondělí 22. listopadu 2010 v 0:47® ladamaj
-
chosebaits>asi na tom něco bude jak říláš.Když by mě sebral noty tak to by opravdu šláp do hodně smradlavího hov..a noty bych měl okamžitě zpět a sním by to bylo opravdu špatné.Kdysy jsem poslal do databáze policistu z Prahy východ a jeho 2 kumpány za hrubé porušování rř,po roztržení povolenek jsou v databázi a nikdo je nezaregistruje to to dělám opravdu nerad ale když víš že by dostal noty zpět tak to končí takto.Jinak by se pleva od zrní nedostala.
Tento příspěvek byl editován 21.11.2010 23:48:48 uživatelem ladamaj. - Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:44® chosebaits
-
pruhac> Přesně je tam psáno toto- Na vodní ploše pískoven je zákaz používání plavidel pro vnadění a chytání ryb.To znamená,že zavážení nástrah je tam povoleno a každý mi muže ...... .....! Tady máš to povolené II. Povolené technické prostředky k lovu
- Udice, která je tvořena prutem, zpravidla navijákem, šňůrou nebo vlascem a háčkem nebo umělou nástrahou, popřípadě dalšími doplňky.
- Vábničky, plavidla, plovoucí nafukovací rybářské pomůcky určené k lovu ryb, echolot, podběrák, čeřínek, vezírek, vyprošťovač háčků, měřítko, stojánky nebo držáky na udice, čihátka, splávky, zátěž, nahazovací prak a další prostředky. Použití těchto prostředků specifikuje uživatel revíru v bližších podmínkách výkonu rybářského práva. Když ti někdo bude chtít sebrat noty,ať seberou také všem co mají zmiňované pomucky a to uvidíš rachot!!! Fakr napiš do časopisu rybářství a pak jim to omlať o hlavu!
- Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:03® chosebaits
-
pruhac> Jednou je RŘ napsaný a já se jím řídím a toto musí respektovat a dodržovat každý!!! Ti lidé u vás v MO tam tedy nemají co dělat,když nedodržují RŘ a dělají si zákony podle sebe. Je pravdou,že když do toho budeš šít,tak mužou zakázat zavážení,v tvém případě i zaplavání.Více méně bych napsal na US nebo do časáku rybářství a zeptal bych se na tento problém nějakého nezaujatého odborníka a pak bych je před celou členckou schuzí strapnil a poslal k čertu. O který revír se jedná?? Když tak mi to písni osobkou,ať si nepropálíš ono místo či vodu.
Tento příspěvek byl editován 21.11.2010 20:05:14 uživatelem chosebaits. - Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:54® pruhac
-
chosebaits>To máš pravdu.Jak jim to ale chceš vysvětlit.Znám dva co se o to pokoušeli až nakonec radši přešli k jiný organizaci a jezdí na ryby radši 60 km daleko jaký se jim dělo peklo.
- Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:48® chosebaits
-
pruhac> Najdi si v RŘ pomucky k rybolovu a tam máš i naf. člun.Ty z člunu nechytáš (nejezdi na vodu s prutem,jen s montáží)a ani nekrmíš,tudíš nic neporušuješ!!! RŘ je jednou psaný a platí pro všechny stejně a žádnej strejda z MO si nemuže upravovat RŘ dle toho,jak se mu to hodí.
- Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:42® pruhac
-
chosebaits> Ale RS to nevysvětlíš.Ti jak vydí člun tak jdou a sbírají to.Snažily jsme se to řešit i na schuzí,ale odpověd byla,že pomocí člunu zavažíme nástrahy a tudíž i ryby chytáme což je zakázaný a přes to vlak nejede.Holt funkcionáři co rybaří tak akorat od stolu.
- Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:35® chosebaits
-
pruhac> Pokud tam máš zákaz jen chytat a vnadit z lodě,tak zavážet mužeš oficiálně.