Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:31® pruhac
-
chosebaits> Jasan,v řádu je ,že není povoleno používat plavidlo k chytání a vnadění ryb.Takže pokud tam plavu nic neporušuju.U prutů mi většinou čeká kamoš s notama a když vylezu jde vlačet,nebo tam plave on a pak straží na kandáty.
- Neděle 21. listopadu 2010 v 19:56® chosebaits
-
ladamaj> To chce klid a nechat si sebrat noty,vono to má potom lepší grády a uděláš znich blbce na veřejnosti-))
- Neděle 21. listopadu 2010 v 19:51® ladamaj
-
chosebaits>naprosto s tebou souhlasím je vydět že znáš dobře zdejší problém.To ale ke všemu jsem musel tahat placku aby dali pokoj,já jsem RS na pohlaváře jinak kontrolovat celkem moc nechodím dělám to bez výhod ale když přijedu na středočeský kraj tak mě převážně znaj a RS chodí jen na pokec dáme kavčo a pohoda někteří členové chytej se mnou na některých vodách chytali a byli také překvapeni jak to opravdu chodí a žádné buzerování ani arogance no pohoda.
- Neděle 21. listopadu 2010 v 19:31® chosebaits
-
ladamaj>Je spostu vod kde je zakázán lov z loděk ,ale to neznamená že tam nesmíš zavážet či zakrmovat z lodě.Chytat z lodě a zakrmovat pomocí lodě je velký rozdíl!!! Párkrát už na mě členové RS přišli,spousta lidí třeba na pražský tam u vás mělo stímto problém!! Není nic horšího,než když členové RS neznají rybářský řád a chtějí prudit.Já říkám jedno,klidně mi vemte papíry,ale věřte že příjdete o placku i s papírama a většinou toho nechaj.Nafukovací člun je v rybářském řádu veden jako každá jiná pomucka k lovu (např.podběrák,číhátka a splávky,držáky prutu atd.) a pokud tato pomucka není u daného revíru zakázaná,tak je povolená.
- Neděle 21. listopadu 2010 v 19:10® ladamaj
-
chosebaits>to máš naprostou pravdu je to i v rř.Jinak mám takovou skušenost s Kyjic kdy tam ještě nebylo povoleno chytat z lodí,tam sem se setkal s RS no byl jsem házet bojlí no a stál sem ve vodě bylo mě řečeno že se to nesmí provádět brodění ale na druhou stranu že se smí brodit při vláčení.
To sem se už neudržel a zeptal se kde je to zapsáno no nikde takže jelikož sem vůbec nechytal a brodky sem už na sobě dávno neměl a pouštěl jsem tam dětem draka tak sem jim musel říct že větší blbos. sem ještě nezažil nakonec mě dali za pravdu takže jsme se normálně dohodli na kompromisu je tam daleko mělčina takže bys tam tahal ryby po blátě.Takže myslím že záleží asi trochu na pochopení dané situace možná se pletu ale dnes je to uplně jinak a to budeš určitě znát.
- Neděle 21. listopadu 2010 v 18:31® chosebaits
-
pruhac> Jen tak pro uplnost,pokud je někde zakázáno zavážet,tak to znamená i zákaz zanáčení či zaplavávání! Nemám nic proti nikomu,jen aby si nepřišel o noty.
- Neděle 21. listopadu 2010 v 18:01® Horalcz
-
čtu si tu diskusi o výdrži ryb.Máme taky stejnou zkušenost ze Slap,párkrát jsme nastražili živé rybky na candáty do 8m a zachvilku byly K.o.A o měsíc později jsme je dali jak na candáty znova do 8 m a pak i na sumíky do 15 a v pohodě.Pak nám jeden starousedlík říkal,že je to právě deficitem kyslíku a hlavně v těch letních nebo teplejších dnech. Chtěl bych se zeptat na jaký podvoďáky chytáte,kde a jak se vážou.Ještě jsem to nezkoušel,ale chtěl bych to zkusit.
- Sobota 20. listopadu 2010 ve 20:29® ladamaj
-
pruhac>no to je blb. tak použij rybu která je tam nejvíc.Tak to jsem začínal a také se zadařilo.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 16:39® pruhac
-
ladamaj>Jasně s člunem je to pohoda,ale u nás zavážet nemužem a ono plavat 100 metrů tam a 100 spátky 5× za hodku mě dost nebaví.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 15:14® ladamaj
-
pruhac>zkus to jako macek2 každá voda chce své lapal sem je i na okouna skrátka když mě přestane pracovat špička prutu tak vím že se něco děje no a pak hurá prut do člunu a kontrola nic tím neskazíš.
- Sobota 20. listopadu 2010 ve 13:51® pruhac
-
macek2> Budu muset nebo to už radši nezkoušet.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 11:45® macek2
-
pruhac> tak mi to připadá jako nevyřešitelná záhada
Tento příspěvek byl editován 20.11.2010 10:46:10 uživatelem macek2.skus na ten podvodák dát toho karase já bych ho nezavrhoval i když vím že cejn a plotka jsou lepší já na karase chytám často něbot u nás je to snadno dostupná nástražka a daří se.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 10:30® pruhac
-
cormoran> Že by?To mě nenapadlo,ale u káči se mi to nedělo.Ikdyž byla u dna.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 7:10® cormoran
-
pruhac> Ahoj, může to být tím, že je ta voda v určité vrstvě bez kyslíku a nástražka se tam jednoduše udusí. Bejvá to hlavně v létě. Například u nás občas zajdeme na jednu vodu (mluvím o stojáku), kde je hloubka kolem sedmi metrů a když dám na káče hloubku větší jak 1.5, někdy dva metry, tak je ta ryba do pár minut tuhá..
- Sobota 20. listopadu 2010 ve 2:15® pruhac
-
RedTom> Já dávám na tyč prut kolmo a k ukotvení šutr na trhačku nebo na gumičku.Záleží na vzdálenosti,do 30m na gumu,víc jak 30m na tr.Pro někoho nevýhoda,Musíš sledovat pruty,nebo aspoň přibližně vědět kde maš bojky.Sám se jim věnuju 4.rok a ještě toho spoustu neumím.Kolikrát jsem sekal do prázdna.Jeto o tom tam být a mýt nahozýno,jinak je o ničem.Musíš se ptát a taky sám zkoušet.Taky zde hledám rady a kamarády,kteří poradí.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 21:47® marven
-
RedTom>lepši jsou vydličky a povolená brzda
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 21:08® RedTom
-
jak dáváte pruty když chytáte na tyčovku nebo podvoďák nahoru s rolničkou nebo do vidliček?
- Pátek 19. listopadu 2010 v 19:14® pruhac
-
chosebaits> jasně čerstvě chycena.mam to k vodě kouseek takže si rybky nachtam těsně před lovem.takže to muže být i těma hakama.je jich moc.vyzkouším jen ten jednohak.
- Pátek 19. listopadu 2010 v 19:09® marven
-
pruhac> hele cejni jsou velice dobrá nastraha pokud ji moc nemorduješ při nastražování tak je lepší než třeba karas mame vyskoušeno že karas když cítí okolo nebespečí tak stuhne ani se nehne takže bych nazor srnečka vypustil z hlavy apokud se ti podaří chtit cejna sprsklého z belicí tak ten nemá chybu na labi je jich dost
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 18:13:11 uživatelem marven. - Pátek 19. listopadu 2010 v 18:28® chosebaits
-
pruhac> Na podvoďák dávám rybku 20 cm za nozdru a zatim žádná nezdechla a to byla i v hloubce okolo 10 m.Také nejraději chytám na trhačku,lepší se kontroluje stav nástražní ryby,montáže a hlavně to příjemně pocinkává do doby než příjde pořádný rachot -))).Fakt netuším co je za umrtím tvích ryb.Chcípla ti i čerstvě chycená a rovnou nastražená ryba???
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 17:29:05 uživatelem chosebaits. - Pátek 19. listopadu 2010 v 16:41® pruhac
-
ladamaj>Já poslední rok používám už jen tyč,protože na vodě kde chytám je zákaz zavážení.U této montáže mužu použí aspoň tzv.lanovku.je to sice pracnější ale lepší než bejt bez pejprů.vyzkoušel jsem taky všechny rybky který se doporučujou ale pro mě je cejn číslo 1.
- Pátek 19. listopadu 2010 v 16:15® ladamaj
-
pruhac>jestli mohu tak poradím já na podvoďák používám-tlouště,perlína, plotici. Karasa moc nemusím možná dělám špatně ale mám sním špatné skušenosti rovněž s uhořem.Nejraději používám trhačku,podvoďák ale odčas použiji i tyčovou bój s plováky záleží na okolnostech.Takže když jedu k vodě tak sebou táhnu spoustu věcí neboď nevím co použiju to až po kontrole sonarem pruty vozím 4 jezdím se synem takže klíďo letí vše na vodu.Zatím z mé skušenosti používám nástrahu která na dané lokalitě převládá nota bene sleduji vodu to je dost důležité abych věděl jestli loví vrchem nebo u dna pak frčím a předělávam montáže ty mám už předem připraveny vždy se něco zadaří i když je menší také potěší.
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 15:17:29 uživatelem ladamaj. - Pátek 19. listopadu 2010 ve 14:53® pruhac
-
ladamaj> Věřím,ja na cejny už taky nedam dopustit.Jak jsem už před tím mame na ně nejvíc záběrů.Letos v srpnu jsme s kamarádem zkoušeli takový malý test.ja stražil cejny a bělky a on líny.Já za 4 dny 12 kusů od80do150cm.kamoš 1 kus 100cm.Vše na tyč.jen ten podvodák mě štve,že mi to nejde.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 14:40® ladamaj
-
pruhac>a věř tomu že co ti píše chsebaits je opravdu skutečné nastražoval jsem spoustu ryb ale na Labských tůních jsem pokaždé bodoval s cejnem 35cm ale používám i na tekoucích to poznáš když není ryba aktivní.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 13:50® pruhac
-
chosebaits> jasne,ale kde?Při nastržení na tyčovou bojku nemám žádný problem a u trhačky taky ne a to mam občas hloubku až ke dnu a tři trojhaky.Napadlo mě,že je to možna tím že by se ta rybka u podvodaku snáz vyčerpala ale nevím.myslím že raději zustanu klasiky.Tyčovka či trhačka.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 12:18® chosebaits
-
pruhac> Já bych řekl,že bude chyba někde při nastražení.Cejna a plotici bych nezatracoval,sice mají kratší životnost oproti karasku či línu,ale… Není přece učelem být u vody s čilou rybou celý víkend,je učelem chytat sumce a v některých případech je cejn či plotice horkým favoritem.
- Pátek 19. listopadu 2010 v 8:58® pruhac
-
Srneček> To máš pravdu,ale na vodě kde chytam jsme na líny nebo tlouště neměli nikdy tolik záběru jako na cejny.nevím proč ale asi jsou na ne ty slizký potvory naučený.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:54® Srneček
-
pruhac> cejn vydrží hovno.Už je lepší „na výdrž“ karas.A makáč je i lín.Dře jak pes a vydrží.Ale dost lidí na to nadává
Tento příspěvek byl editován 18.11.2010 18:55:38 uživatelem Srneček.Chytá se i na jelce,ale s tím nemám zkušenosti.Snad poví někdo jiný. ,–)
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 10:59® ladamaj
-
Radek1977>skus to jak ti radí vladah na to jsem zapoměl,jinak se daj kontaktovat prodejci nebo oslov ty co sem ti psal rádi poradí.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 7:07® vladah
-
Radek1977> http://www.uloz.to/…ance-125-rar tady máš odkaz ale nevim jestli tam bude vše