Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 15. září 2010 v 11:19® chosebaits
chosebaits

Srneček>Mužeš na to upozornit ty sám a pokud se ti nedostane odpovědi proč k tomuto došlo,tak to vyfoť a pošli na kraj!!!! Jedna MO má výlov,druhá jí dělá dozor a proto by se nemělo nic dít.Jelikož jsou dvě MO spřáteleny a obsazeny podobními lumpy,nikdo nic neřekne a je ticho po pěšině!!! Ty ryby co šli rovnou na popravu byli zajisté napsány jako vysazené do revíru a MO byli zaplaceny,tudíš jediný do byl okraden je řadový člen rybář!!!!!!!!!!!! Si s tímto stavem spokojen???A pro­to,nenechme si sr…na hlavu.

Tento příspěvek byl editován 15.9.2010 11:20:47 uživatelem chosebaits.
Středa 15. září 2010 v 9:34® ladamaj
ladamaj

chosebaits>zatím sem poznal sever jako jeden z nejhorších už když sem se sem přestěhoval ale určitě toho bude víc otom až se sejdem ok,budu se těšit poznat někoho komu to také není jedno.

Středa 15. září 2010 v 9:33® Srneček
Srneček

sgt.mooody> Co to je…napůlsoukro­mák…????

Jinak organizace jsou leckde na zabití!Třeba u nás!Výlov…hlava pomazaná si bere domů do svého „rybníčka“ ryb kolik chce.Kapr,šti­ka,amur i tolstoj.A nikdo se mu neodváží nic říct.Kde to jsme????Pro to jsem radši v jiné organizaci a hlavně ne tu.Jak píšete.Dokud tam budou TĚŽAŘI bude to k ho.vnu.A ty ke korytu jen tak někoho nepustí páč jim to sype.Je divný,že to vidí řadoví rybáři a představenstvo buď ví prd a nebo dělá,že nic nevidí.Ruka ruku myje.

Tento příspěvek byl editován 15.9.2010 09:35:08 uživatelem Srneček.
Středa 15. září 2010 v 8:40® chosebaits
chosebaits

ladamaj> Ok,zima bude dlouhá a bude dostatek času se třeba sejít.Jinak problémy nejsou jen na severu,ale všude.

Středa 15. září 2010 v 8:36® ladamaj
ladamaj

chosebaits>to máš pravdu a je toho ještě víc řikal jsem to i Rudovi jsme dost velcí kamarádi.Já osobně nemámnic společného ze severem sem na středočeském kraji tam šlapou organizace celkem v pohodě ale jak říkáš mladí lidé.To co bych stebou probíral se nedá zde probírat nestojím o hádky sem zde rád a kor v zimě ta je pro mě dlouhá když budeš mít zájem můžem klidně pokecat mockrát odemne odjížděj kluci i po 22 hodině není to problém,sem kamarádskej a né hadavej,namyšlenej rád poradím pomohu vždyť cobych dělal.

Středa 15. září 2010 v 8:09® chosebaits
chosebaits

ladamaj>Nebráním se nějaké diskuzy,ale diskutovat o něčem je jedna věc a řešit problémy je druhá věc! Nato aby se něco změnilo potřebujem dostat do MO mladé lidi který mají o toto zájem.Dokud se toto nestane,jsou všechny diskuse tak nějak nazmar!! Samozřejmě je toho více,to s tím kaprem je jen střípek problému.Např. Jirkov a Chomutov jsou od sebe 0,5 km a mají dvě organizace.Proč??? Tady se vyhazuje spoustu peněz např. na udržbu budov,pojištění budov,odměny funkcionářu atd.Je to jen další problém kudy utíkají peníze.

Úterý 14. září 2010 ve 20:30® ladamaj
ladamaj

chosebaits>z Března do Jirkova to není zas tak daleko,co se takhle sejít pokecat no a něco víc dořešit co ty nato.Sem v důchodu a času spousta zima na krku tak klidně písni na osobku nebo mejlík vše v kartě slyšel jsem o tobě hodně dobrýho od Rudy-(cudla).

Úterý 14. září 2010 ve 20:08® sgt.mooody

chosebaits> No jo svatá pravda,bohužel je to tak..

Úterý 14. září 2010 v 19:20® chosebaits
chosebaits

sgt.mooody> Ano,ostatní si to neuvědomují a dokud se tato politika nezmění,tak to jiné nebude.Tato politika se nezmění,dokud tam nahoře budou sedět tací jako jsou tam doposud a budou chvástat kapra.Kapr je doménou a pro jeho ochranu uděláme i míru sumce jen 50 cm,hlavně že bude kapr ochráněn.Chránit kapra před masařkama tím jak je chráněn ano,možná bych i přitvrdil,ale zase nadruhou stranu bych to nehrotil.Do rybníku nasypeš roček,dvakrát týdně mu nasypeš něco co je k mání a za dva roky máš kapra okolo kila.S jinou rybou to tak jednoduché není a proto by měla být ochrana k jiným druhum určitě větší než ke kaprovy.To je problém k zamyšlení a naleznutí receptu jak ochránit naše vody.

Úterý 14. září 2010 v 18:48® sgt.mooody

chosebaits> Už jen kuli tomu jak začínaj vymýšlet jak zbavit velké vody sumců a jiné populace mírou 50cm to je prostě bez komentáře..

Úterý 14. září 2010 v 18:46® sgt.mooody

chosebaits> Jojo to je fakt,nejhorší na tom je že ostatní si to neuvědomují. Vezmu příklad jedné vody co znám,je to sice takový na půl soukromák ale ta banda blbců co to tam vlastní to je neuvěřitelný,v ryb­níku kterej má 2 hektary a plave v něm 30 metráků ryb z 90% samí kapři.A když jim řekneš že by se tam nebylo znát pár sumíků a štiček tak tě pošlou víš kam..A takle to začíná bejt už pomalu všude a to mě děsí.

Úterý 14. září 2010 v 18:34® chosebaits
chosebaits

sgt.mooody> Ono nejde ani oto jaký kapr,ale jaké kvantum!! Všechny vynaložené peníze do kapru chybějí samosebou jinde na jiné ryby a všechny chovné rybníky jsou obsazeny kaprem,tudíš nemáme kde chovat jinou rybu!!! Pak se nediv,jak naše vody vypadají!!!

Úterý 14. září 2010 v 18:27® sgt.mooody

chosebaits> Nebyl by vrahem kdyby se do vod nasazovali hezcí kapři a né žádný vyžlata,aby rybáři masíci drželi pusu a nedopláceli na to tak jiný ryby.Co na to říct..Pak potom se nebudou dít takoví kraviny.

Úterý 14. září 2010 v 18:16® chosebaits
chosebaits

sgt.mooody> Chápeš to,že kapr je vrahem našich vod????

Úterý 14. září 2010 v 17:31® sgt.mooody

chosebaits> V tom případě si rozumíme,přesně tak jsem to myslel.

Úterý 14. září 2010 v 17:27® chosebaits
chosebaits

sgt.mooody> Nedostatek peněz a chyby v organizacích jsou dusledku tohoto všeho!!Kapr se stal mekou všech organizací a proto všechny ostatní ryby na toto doplacejí.Aby nebyl rozruch,tak aspoň toho kapra vysadíme a spoustu lidí umlčíme!!!! To je jednání a postup který bude všem hřát křesla a vy ostatní vláčkaři,mouchaři atd. buďte rádi,že máte kde chytat!!!! Tomuto se říká hospodaření a udržitelný chod všech MO.

Úterý 14. září 2010 v 16:54® sgt.mooody

Mezi náma když už se to tu rozebírá musím podotknout že některé organizace vysazují do svazových vod když to tak řeknu přímo ošklivé podměrečné pohublé nízké nevím jak to nazvat asi kapry tak to je čím?V tomto případě by bylo asi lepší kdyby v té vodě žádný ryby nebyli a nebo naopak nasadit dravce aby těm chudákům od té chudoby pomohli.Jelikož se v sádkách asi nijak bohatě neměli,tak to bude jedině nedostatkem potravy..Jde zas sice o jinou debatu,ale pořád mi nejde do hlavy proč tedy pořád snižují míru sumce velkého na některých úsecích jak je tu psáno i na 50cm? to mi příde jako uhozená blbost hlava a ocas..Ale přitom se do vod nasazují když to tak řeknu čím dál tim větší chcípáci jiných druhů ryb.Aspon u nás to tak je..A čím to asi tak je?Nedostatek peněz nebo chyba v organizacích? POZOR NETVRDÍM ŽE JE TOMU TAK VŠUDE Ale někde se chyby v našich vodách opravdu najdou..

Úterý 14. září 2010 ve 12:34® chosebaits
chosebaits

ladamaj> To on bude vědět,nebo je předseda.Nehledě na to,je v MRS a tam jsou o kus vepředu oproti ČRS.Je jen otázkou,jestli jde s davem nebo ne??? No nic,jdu se podívat na candoše,snad budou mít lepší náladu.:-)

Tento příspěvek byl editován 14.9.2010 12:37:19 uživatelem chosebaits.
Úterý 14. září 2010 ve 12:26® ladamaj
ladamaj

chosebaits>už jsem mu chtěl odpovědět.Musím stebou souhlasit víš očem je řeč,haji asi nemá představu kde bere organizace peníze na zarybnění dále to nebudu komentovat nehodlám se dohadovat to raději na ryby.:->

Úterý 14. září 2010 ve 12:19® ladamaj
ladamaj

Fishing Team Rodeo>to jsem rád protože jsem to opravdu ne myslel ve špatném.:->

Úterý 14. září 2010 v 11:23® chosebaits
chosebaits

hraji> Co,že bych udeřil na hřebíček??? Současný stav je ----- Do funkcí ať nahoře nebo dole se dostali lidi kdysi zapálení pro rybařinu,ale postupem času je samotná rybyřina přestala zajímat jako koníčka a dnes je zajímá rybařina z pohledu zdroje peněz!! Je uplně jedno,jestli je to formou mzdy,odměn či cesťáku,nebo každá kačka je dobrá.Někteří nahoře to mají už jen jako zdroj peněz-mzdu a mají to za pár do duchodu a tak nemají duvod se něčím zabejvat a něco měnit,nebo oni to chtějí v klidu doklepat do penze,ještě lépe pracovat i dál v teple.Proto abych tam zustal,budu držet usta,nebo kdo nic nedělá,ten nic nezkazí!!!To jak to vypadá u vody a co v ní plave je celkem jedno,nebo oni mají ryby z výlovu a sádek .Proto,aby vše bylo v klidu a ten dav rybářu nás odtud nevyhnal ,musíme nadpoloviční většině zavřít usta a to uděláme dobře když všude nasypem (v tvém případě vysadíme)kapra!! Rybáři jsou spokojeni-hlavně že platí,funkcionáři jsou také spokojeji-hlavně že to sype a tak proč něco dělat jinak????

Úterý 14. září 2010 v 10:52profil byl smazán

ladamaj> Jasně, pochopil jsem…ani jsem to nevztahoval nijak ve špatném..Romeo

Úterý 14. září 2010 v 10:10® chosebaits
chosebaits

hraji> Nemám strach,toho se neboj!!§ Jinak toto není nikde napsané, ale toto je v hlavách některých našich funkcionářu a to je ještě horší než někde na papíře!!!!! Papír toho snese hodně,ale co dokáže vymyslet hlava pomazaná je hrozné.Někdo umí hrát na všechny strany a chce se zavděčit většině a to je ten nej. pruser!!!! Jinak věř ,že jsem nejen pro naší MO udělal spoustu věcí k užitku,tím nemyslím mé povinosti jako člena.To ostatní co mám v plánu dělat pro naší MO si nechám pro sebe,nebo … V ČRS je bouhžel ještě spousta lidí kteří si držej korýtka pro něco,ale určitě né proto aby bylo krom kapra co chytat.

Tento příspěvek byl editován 14.9.2010 10:13:00 uživatelem chosebaits.
Úterý 14. září 2010 v 9:58® hraji
hraji

chosebaits> a tu tezi o atraktivnosti revíru po celý rok jsi našel kde? V kterém oficiálním dokumentu ČRS nebo MRS je napsáno, že revír musí být atraktivní po celý rok? A vůbec, co to je atraktivnost revíru? Jak a v čem se měří? Jak se „atraktivnost revíru“ projeví ve výsledcích hospodaření a penězích na zarybnění? Dostáváš se na tenký led svých neznalostí, tak pozor, aby ses neprobořil.

Úterý 14. září 2010 v 9:56® hraji
hraji

chosebaits> a ještě něco, nás hospodář říká, že se sype písek, ryba se vysazuje.

Úterý 14. září 2010 v 9:55® hraji
hraji

chosebaits> doporučuji ti zkusit jednu věc, místo psaní plamenných projevů na internetu zkus někdy pro vaši vodu něco skutečného udělat. Ano, píšeš o něčem, co neumíš pojmenovat, ale o to přesvědčeněji o tom píšeš. Jsi typický kandidát na tu červenou růži. Je logické, že hospodáře zajímá, co do revíru vysazuje a co se loví zpět. Ale aby byla „výtěžnost“ skutečný parametr, muselo by se podle ní vysazovat a nebo přidělovat peníze na další zarybnění. A to se neděje. Takže i kdyby se na revíru vysadilo 1000 tun kapra a neslovil se ani jeden, nebude to mít další rok žádný vliv na zarybnění a předělené peníze na nákup ryb. Takže celá výtěžnost se ukazuje pouze jako bublina živená neználky na netu.

Úterý 14. září 2010 v 9:25® chosebaits
chosebaits

No,pokud teda hodím tu výtěžnost revíru stranou,tak se dostávám k něčemu co má jiný název,ale já ho neznám.Pravdou je,že na revír se vysype např. 10 tun kapra a pokud se nevychytá aspoň 8 tun,tak je něco špatně a hledá se kdo za to může!!!! Tomuto se říká jak??? HOSPODAŘENÍ??? AHA. Revír musí být atraktivní celý rok,každý rok aby byl ten dav hladovývh masařek uspokojen a aby funkcionáři měli na členských schůzích klid.Tady je zakopanej pes a říkejte tomu každý ,jak chcete!!!!! Rozdejme si medajle,ženám dáme červenou ruži jako za totáče,poklepem si na ramena a hurá do nalejvárny. Téměř všichni jsou spokojeni a ta skupinka rebelu,tak ta ať nám ........!!!!!

Úterý 14. září 2010 v 8:42® Srneček
Srneček

„mno,někde to opravdu vypadá tak, jako by to chtěli vytěžit“

Úterý 14. září 2010 v 7:51® hraji
hraji

Nechci se s vámi dohadovat, ale ty nesmysly, co zde píšete o výtěžnosti a já nevím o čem, jako o jediném kontrolovaném výsledku hospodaření, mi nedají. Pánové, jsem ve výboru 30 let a deset let jsem předseda, všechny výkazy, které odcházejí na MRS a potom na Ministerstvo zemědělství podepisuji. Nepamatuji se, že by tam kdy byla nějaká kolonka výtěžnost. A ona tam nebyla. Takže přestaňte prosím vymýšlet a rozšiřovat nepravdivé údaje. Bodejť by taková pitomost nežila dál a dál, když ji podporujete na webu. Pletete si hospodaření na revírech s hospodařením na rybnících. Nebo mi někdo z vás poradí, jak se vypočítá výtěžnost, když vysadím 20 000 kus ročka ostroretky a ve výkaze úlovků se objeví 850 kusů o průměrné hmotnosti 0,5 kg?

Pondělí 13. září 2010 ve 23:43® ladamaj
ladamaj

osprey>naprosto stebou souhlasím už jsem to zažil na naší organizaci.Trvalo to jen rok sumcařů nás bylo málo a přesto se vše vrátilo spět jak bylo.Ale byl to tekrát otřes co se dělo.-(