Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 13. září 2010 ve 23:01® osprey
-
Ebony> Nedokážu to posoudit, jsem z daleka. Ale ono se opravdu pořád chytá na takové parametry jako je výtěžnost, návratnost násad apod. Hlavním kritériem kvalitního hospodaření jsou zatím pořád ryby vykázané v Přehledech úlovků. Je to hovadina, ale nesmrtelná.
Na Lužnici snížili sumci míru na 70 cm a nějak jsem si taky nevšiml, že by jich tam byl nadbytek…
- Pondělí 13. září 2010 ve 22:48® Ebony
-
Je to tak že 50 cm je podle mě hodně přehnané. Nemyslím si že je sumec na všech revírech přemnožený. Snad jenom na Odře. To by se ale mělo posuzovat každý revír individuálně. Pokud už chcou jeho stav regulovat, tak proč nepovolí vyvést bojku. Nebo povolit lov nonstop. Třeba jen na určítých revírech a za určitých podmínek. Myslím si že v tom našem kraji přetrvává ještě staré myšlení. Doufám že příští rok míru vrátí minimálně na 70 cm. Chtěl jsem touto cestou jen informovat jaké trendy u nás přetrvávají.
- Pondělí 13. září 2010 ve 13:24® Srneček
-
ladamaj> Tak si to hned prosím tě neber jako pomluvu.I když já v tom žádnou nevidím ani za mák.Zrovna tak jsem mohl napsat …nejsme Pepíci… a koho by ses teď zastal???Proto jsem nechápal tvojí reakci.Byla zbytečná a unáhlená."""Voda se tu nakonec rozčeřila kvůli tobě"""Ale zasejc bylo co číst
- Pondělí 13. září 2010 ve 13:22® osprey
-
Ebony> 50 cm není míra sumce, ale chovatelský zásah. Jestli je přemnožen natolik, že ohrožuje populace jiných druhů, je to možný krok k regulaci jeho stavů.
Očekával bych, že pokud stavy sumců poklesnou, vrátí se ta hodnota zpátky.
Samo o sobě je braní půlmetrového sumce domů naprosto o ničem.
- Pondělí 13. září 2010 ve 12:51® ladamaj
-
Smeček>nemám proč prudit ale nikoho nepomlouvám i přesto že zde je dost chytrolínů takže já jsem v poho.ok.
- Pondělí 13. září 2010 v 11:16® Srneček
-
ladamaj> jsem v klídku
nechápu co prudíš.Myslíš,že jsi jediný kdo zná osobně Kubu
.Tím jsem nechtěl vířit vodu.Ale najdou se i tací „jako ty“ co v tom vidí hned zlo světa.Nějak jsem tě teda v tomto případě nepochopil.
- Pondělí 13. září 2010 v 11:09® kerob
-
Ebony> co k tomu rict? Spatnej napad!
- Pondělí 13. září 2010 v 10:19® chosebaits
-
Ebony>To je špatné,aspoň 70 když né 90.
- Pondělí 13. září 2010 v 10:08® sgt.mooody
-
Ebony> TO je přímo hnus velebnosti!
- Pondělí 13. září 2010 v 10:03® Ebony
-
Už to tady bylo někdy zmíněno.Ale zajímalo by mě co chlapi říkate míře sumce na severní moravě 50 cm.
- Sobota 11. září 2010 v 16:09® chosebaits
-
Jinak pánové, je to jedno jestli J.V nebo …jsou dobří,mi je vnímáme jako nejlepší protože jsou zmedializovaný.Věřte,je tady spoustu jiných dobrých,možná lepších rybářu ,ale bouhžel-spíše bohu dík nemají tu potřebu se někde ukazovat a dělat ze sebe hvězdy!!! Nic proti nikomu,každý si volíme svojí cestu a tou si prostě jdem.
- Sobota 11. září 2010 v 16:03® chosebaits
-
vladah>Já ne.
- Sobota 11. září 2010 v 11:44® vladah
-
pánové mám na vás jednu menší prozbu nemá někdo vyzkoušené na Labi Halibut pelety??
- Sobota 11. září 2010 v 9:45® ladamaj
-
Fishing Team Romeo>Nemyslem jsem to nijak ve zlém to vžádném případě Jardu Vítka znám od dob kdy začínali ještě s Milanem Zelenkou supr kluci aspoň tak to jsem je poznal já.Jinak se občas sejdu s Ivo Slámou a klukama Šimků suproví kamarádi sem s nima rád.Takže znám spoustu špičkovích rybářu kde se pohibuji já nepíšu mohl by to někdo brát jako vychloubačnost a to nemám zapotřebí.Jinak z mé strany ok.
- Pátek 10. září 2010 ve 23:54profil byl smazán
-
ladamaj> Já vím, vždyť víš že chytám jinde…i když v ČR také…Až tak jsemt u debatu nezavedl…nenapadlo mě to! Fakt ne..
- Pátek 10. září 2010 ve 23:51profil byl smazán
-
Vitta> Ale je to blbost, to jsi chtěl říci..
Jen ne tak otevřeně.. Romeo
- Pátek 10. září 2010 ve 23:48profil byl smazán
-
ladamaj> Ně co tim povím a myslím to v dobrém, je to reakce na to co jsi napsal nicku osprey. Všicni do jednoho co jsme tu, se nijak nelišímě od Jakuba! V dnešní době a vrámci možností, se může skutečně vše! Ber to tak, Jakub prostě šel za svým cílem…a šel za ním hodně daleko. Ani jeho to každopádně nestálo málo. A tak je tam, kde je. Každý z nás by chtěl být na jeho místě, včetně mě! To je logické. Chytat ryba je přeci o tom, nabývat zkušeností, těch pocitů když se zadaří, ale ne o tom být jako je Jakub, Jarda Vítků , Nesh, Vale, Little i nebo kdokoli z jiných rybářů, kteří proslavili své jméno. Buď chci a nebo nechci, buď chci a hledám způsoby a nebo naopak nechci a hledám důvody. Fakt ale je, že takové kapacity jako je Jakub, by se mohly tady opřít do dizkuse. Bylo by to veselejší. Kdyby kapcitou nebyl, tak by jsme všichni byli na stejném postup. A to jsem zažil Jakuba na Ebru, když se mu fakt nedařilo. Romeo
- Pátek 10. září 2010 ve 23:19® ladamaj
-
Fishing Team Romeo>játra sou tak jak píšeš ale 1 problém.V ČR je to to zakázáno takže raději nedoporučuji RS tě nechá klidně nastraženou udici vytáhnout takže POZOR-hrubé porušení RŘ a muže tě to stát papíry.
Tento příspěvek byl editován 10.9.2010 23:22:05 uživatelem ladamaj. - Pátek 10. září 2010 ve 23:19profil byl smazán
-
Srneček> Hezké přirovnání a diplomacie…nooo nechávám na hlavě.. Víš co myslím, že neúspěch ktery se stane je v tom případě, že zkouší jednu věc, jednu teorii. O tom to ale je, protože ryba je nevyspytatelná, a od nás se očekává to, že budeme chytřejší! Fakt bych uvítal, kdyby se do této diskuze připojil Jakub, protože ví o čem je řeč! R.
- Pátek 10. září 2010 ve 23:02profil byl smazán
-
vlk1963> Srdce nevím, ale na játra 100%. Počítej ale s tím, že dudeš mít mnoho záběrů, především první dny,od těch menších. Musíš vytrvat! Pak příjdeš k situaci, že si řekneš, ža tam nejsou. A pak bác! Játra jsou skutčně účinná…A vůbec se neboj toho, dát je pod boj na veklé háky, nebo trojháky.Když je spustíš nade dno, na plovák, o to lépe! Romeo
- Pátek 10. září 2010 v 19:12® osprey
-
ladamaj> Já se mu nechci přiblížit mimo jiné proto, že si nemyslím, že je až tak fajn. Píšu to jen proto, že jsem se zřejmě před chvílí nevyjádřil dost přesně. Rozhodně si nemyslím, že bys s mými názory na JV dokázal souhlasit.
Dál už mlčím. Tohle téma nemá cenu vířit.
- Pátek 10. září 2010 v 19:02® Vitta
-
Možná se mnou nebudete souhlasit, ale mám pocit, že sumec je ještě pořád dravec s velkým „D“. To že se chová občas jako všežravec je dané specifikem revíru, jeho úživností, dobou tření a co já vím čím ještě......Proto bych plošně nevsázel na pelety, vepřové maso ap. Myslím si, že živá nástraha ( popř. její imitace) je prostě top......I když chápu, že vize, že se nebudu muset trápit s chytání nástražních ryb, jejich převozem atd. a bude mi k sumcařině stačit pytlík pelet, může být pro někoho lákavá.....
- Pátek 10. září 2010 v 18:52® ladamaj
-
osprey>asi tak nějak(souhlasím),Jakub je fajn chlap znám ho také osobně jakož i Rudu H..Jsou to lidé kteří něco dokázali a rádi se sejdou a poradí nakonec těch besed okolo rybařiny snima už bylo mnoho ale takhle hloupě o nich mluvit není na svém místě.Názory mohou být různé ale raději bych se držel při zemi.
- Pátek 10. září 2010 v 18:10® osprey
-
ladamaj> No, já osobně se nechci Jakubovi přiblížit naprosto v ničem… Ale diskuzi kolem jeho osoby vířit nechci. Nechme ho dělat, co umí.
- Pátek 10. září 2010 v 18:08® osprey
-
vlk1963> Pokud tam ten sumec je…
A taky nevím, jestli už se smí vnadit masem – kdysi se nesmělo a protože to nedělám, tak tuhle problematiku nesleduju. Vím, že ojebat se dá každý zákaz, ale naházet do vody několik kilo syrového masa mi nepřipadá košer.
- Pátek 10. září 2010 v 16:04® ladamaj
-
Smeček>nevím kdo jsi a je mě to celkem jedno jenom nech Jakuba napokoji.Tomu až se ty vyrovnáš tak smeknu takže klídek.
- Pátek 10. září 2010 v 15:25® Srneček
-
vlk1963> sumec není NIKDY jistej.Nejsme Jakubové. Iks výprav téměř bez záběru a povede se výprava kdy doopravdy žerou.Jde o to chodit a trefit den DÉ!A je úplně fuk jestli chytáš na to či ono.Ryba je ryba.Spíš než vnitřnosti bych šel do balíku rousnic.Ale nezkoušel jsem,nemohu soudit.
- Pátek 10. září 2010 v 10:51® vlk1963
-
Nazdárek všichni. Slyšel jsem od známého, že se dají sumci naučit na krájená vepřová srdce a játra. Zakrmovat místo asi pět dnů, šestý den to navázat na položenou, na jednohák píchnout kus srdce, vrhnout to na zakrmený flek, občas prohodit srdíčkem a játry a sumál je téměř jistej. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
- Pátek 10. září 2010 v 7:23profil byl smazán
-
Radek1977> Rozhodně Penn. Ale je to věc názoru! Romeo
- Pátek 10. září 2010 ve 2:27® Radek1977
-
osprey> Díky, asi prubnu ten Penn. Oba zmíněné prý fungují dobře a nezklamou. Jsem kaprař a se sumíky nemám vůbec zkušenosti, ale každý jednou začínal,že???