Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 30. srpna 2010 v 17:32profil byl smazán
-
chosebaits> Ano vím…chtěl jsem upravit můj komentář,ale vypršel mi čas. Těch fotech je tak povíce. Ti kapři, pokud si všimneš, jsou na umarkatových deskách, ne na zemi.Hodinu nám tam pomáhali dva mladí kluci je polévat vodou, ukládat protože sebou házeli, než nás vyfotili. Všichni kapři zkončili zpět ve vodě. Před 4 lety byl skvělým výdělkem chycení a převezení ryb do Německa. Němci si pro ně sami jezdili s tranzity, v nich obrovké kádě se vzduchováním.Za 70-ti kg sumce jsem běžně dostával od 500 do 700euro. Pak to španělé zakázali a je to tresné, stejné jak už jsem ti psal, pouštění sumců zpět do vody…Pokuta je od 150 do 300euro, po dalším porušení ti ji zvýší a pak, pak končíš před soudcem s flastrem a pokutou okolo 2500euro…
Tento příspěvek byl editován 30.8.2010 17:36:44 uživatelem . - Pondělí 30. srpna 2010 v 17:04® chosebaits
-
Fishing Team Romeo>Neřešil jsem sumce na zemi,ale devět kapru!!!!Ty asi nebyli nikam převezeni,pokud tedy do toho nepatří i udírna. Né nic ve zlém a je mi vcelku do toho ho…,ale prezentace něčeho s takovýma fotkama aspoň mě nepřipadá normální.Opravdu nejsem ten blázen který bez kliniku nejde k vodě,také položím rybu na zem,když jiná možnost není a také si občas rybu na pekáč vezmu,ale vše s rozumem a né s plným mrazákem.Znám situace u vody i na lodi a hold někdy ublížíš rybě i když nechceš,ale to je právě kdy nechceš a situace je taková jaká je. Nepřišel jsem rýpat jak je na netu(hlavně vedle)normálem,jen jsem upozornil na nevhodná fota.Pokud to vám nevadí,tak je vše v naprostém pořádku .Mužeš mi poslat na osobku ceník vašich služeb??? Zdar Pepa.PS Je běžné,že rybáři chytají ryby ve španěl na maso a pak to vezou 2000 km???
- Pondělí 30. srpna 2010 v 16:59profil byl smazán
-
chosebaits> A ještě jedna řekněme rada.Pokud pojedeš chytat konkrétně na Ebro a budeš kontrolován policií, vyvaruj se debatám o pouštění sumců,o podložkách a desinfekci. Nemáš ani tušení, jak s lidmi jednají a jak umějí být krutí a brutální. A odvolání nenajdeš nikde. Jsou to jiní lidé a lidé bez „tváře“ a lidskosti. Hodně právě čechů a slováků tam skutečně dopadlo mizerně, dobití a v podmínkách o kterých se veřejně pouze špitá. Je to smutné, ale je to tak…Romeo
Tento příspěvek byl editován 30.8.2010 17:00:36 uživatelem . - Pondělí 30. srpna 2010 v 16:39profil byl smazán
-
chosebaits> Tak asi takhle…pokud je ryba ve vaně-je živá.Ve vaně ukládám ryby pro známé kteří si je převezou na své rybníčky,nebo sportovní revíry.Co se týče sumců na zemi a jednoho zavěšeného na plotě-jsou lidé,kteří nejedí a naopak kteří je jedí.Dále a to už jsem tu zmiňoval, na všech vodách v provincii Catalunya je trestné pouštění sumců zpět do vody.Stejně tak jako nejsem ten typ „ajatinového rybáře“-co bez desinfekce na vyčištění ranky po seknutém háčku v tlamě ryby nejde k vodě a který atakuje,chytračí a „buzeruje“ druhé rybáře ať už u vody či někde ve kvízu na internetu, tak i nejsem ten typ rybáře který si nechá při zdolávání ryby pomáhat. Kdyby jsi si ty fotky prohlédl skutečně dobře,tak si všimneš že jsem s klientem u vody a oba máme na svých prutech zapřáhnutého sumce. Strašně rád bych chtěl vidět Tebe, nebo tobě podobné rybáře jak zdolávjí sumce např.80kg s prutem v jedné ruce,s druhou držící tlamu sumce a do toho ještě pod něho dávat podložku. O rybolovu z lodě ani nemluvě, ale není problém ti osobně předvést že po 3hodinách boje vyvalím 100kg sumce do lodi bez jediné Tvé pomoci.A k naší klientele:Většina našich klientů jsou zahraniční rybáři třeba z holandska, francie, německa ruska atd. Jsou to lidé kteří jsou na tom finančně řekněme o hodně jinak. Ještě jsem neviděl,že by si kdokoliv z nic vzal sumce nebo kapra na jídlo. Pokukud se s velkou rybou chtějí fotit přímo v Embarcaciones při lodích a s celým teamem. tak je pro nás velkým rizikem takového sumce pouštět zpět do Ebra. Protože je tam tolik lidí a nikdo nemůžeme vědět, kdo z nich nás udá. Takoví sumci bohužel končí smrtí. Ale na vodě, bez čumilů jsou vracení zpět. Pokud takového sumce zabijeme, je myslím mnohem lepší abych ho někomu daroval na jídlo, třeba rumunům, nebo někomu kdo sumce jí. Sumec je ve Španělsku neprodejnou rybou, catalánci jí pohrdají a doslova ji nenávidí!! Myslím, že pokud o tomto nic nevíš…což se může stát i u jiné věci a z jiného oboru, zkus před tím něco pozjišťovat, nějaké informace, než pak zbytečně „zčeříš“ vodu. Hezký den…Romeo
- Pondělí 30. srpna 2010 ve 14:54® chosebaits
-
Fishing Team Romeo> Člověče,ťukl jsem na vaše stránky,abych zjistil co nabízíte v tom Španělsku,nebo se tam chci zase podívat a ty vaše fota na vašich stránkách jsou teda brutální až mě to odradilo.Např. 9 kapru vyskládaných na zemi,tři sumci ve vaně,kapr a sumec ve vaně,sumec pověšenej na plotu atd.To je normální a takto se lákají lidi na Ebro??? Jestli ano,tak raději nikam nejedu!!! To se pak nemužem divit,že kam přijede čech nebo slovák,tak je trnem v oku!!! Nic vezlém,nejsem žádná konkurence a ani vás nenapadám,ale toto mi nepřipadá normální.Je faktem,že to aspoň někdo přizná veřejně,že ryby prostě masí uplně všude.Jasně,nemasíte to vy,ale vaši zakázníci a vy stím nic neuděláte.
- Pondělí 30. srpna 2010 v 7:51® cormoran
-
Losfedos> Myslím, že pozdě určitě nebude. V sobotu naměřil kamarád podle echa na Labi 19,5 stupně, což ještě krásná letní teplota
- Neděle 29. srpna 2010 ve 22:03® osprey
-
Losfedos> Hlavně se podívej, co se valí za počas. Ten kalendář není tak důležitej…
- Neděle 29. srpna 2010 v 19:25® Losfedos
-
Zdravim chtel jsem se zeptat jestli zacatkem zari neni pozde na sumce,chystam se na dovolenou a jestli ma cenu to zkouset,chytat budu na cinkouvou boji,nebo na trhacku,nebo hledat sumce hloubeji…diky za radu…
- Sobota 28. srpna 2010 ve 21:30® osprey
-
Prutos> Naštěstí to hodně často končí narovnanými háčky, což je ideální varianta.
- Sobota 28. srpna 2010 ve 21:07® Prutos
-
osprey> To ano , o pár takových případech taky vím. Vždycky je mi tý ryby líto. Osvěta je v tomto důležitá, když už ryba zabere, je třeba ji pak i úspěšně vytáhnout. Pak je na lovci co s ní udělá…ale nechat ji chcípnout se sešitou tlamou, to je prostě špatně.
- Sobota 28. srpna 2010 ve 21:00® osprey
-
Prutos> Tož vítaj v klubu.
Ale ten velký vezme jednou v roce taky.Jak se spálí, je vymalováno. Mnoha lidem v mém okolí zabrali na různých lokalitách sumci této velikosti na přívlač. Zdaleka ne vždy ale byli zdoláni. Proto ten návod.
- Sobota 28. srpna 2010 ve 20:54® Prutos
-
osprey> Ty mu teda radíš. Prej galeje…to je slabý slovo. Zarputilé snaze cíleně uvláčet velkýho sumce se může oddat jen absolutní magor
- Sobota 28. srpna 2010 ve 20:30® osprey
-
pompak> Vláčej. Dá se to, ale jsou to dost galeje. A potřebuješ vyměnit na nástraze kroužky, trojháky, před nástrahou 80 cm návazce ze silné pletenky a na navijáku pletenka na 25 – 30 kg.
- Sobota 28. srpna 2010 v 18:15® pompak
-
čau chlapy mam na řece vyhlídlího sumika asi tak 160–180cm vym kde se pohybuje ale je tam docela proud jen dole je drobet menší ale tam se nedaří plave tam samá tráva nevym jak ho vyndat potřehoval bych radu.díky
- Sobota 28. srpna 2010 v 10:01® Horalcz
-
sgt.mooody>hele jedinej kdo je vlastně přemnoženej a všechno zničí je člověk
- Sobota 28. srpna 2010 v 0:51® sgt.mooody
-
Horalcz> Tak tak kdyby do vody lidi pořád nerejpaly tak jsou vody pořád jako bývaly ale bohužel jak jde doba tak jde i voda.Ale se zarybněním je to pořád stejně ty ryby tam pořád jsou!
.
- Pátek 27. srpna 2010 v 19:28® J.H.
-
mako> jenom mrňousky,ale příští rok jim dáme!
- Pátek 27. srpna 2010 v 19:17® mako
-
J.H.> mas pravdu, kapriku je dost, jestli vic nasazujou ? Ale prave letos po lonske bide je celkem sranda s cejnama, aspon tedy u nas. Ale je to o hejnech, dva dny jdou, pak dva dny zas ne … co sumci, mas na orlasu neco ?
- Pátek 27. srpna 2010 v 19:04® Jak.novi
-
kerob> Bohužel obrázek dnešního národa – když to děláš jinak, patříš do pekel horoucích.
- Pátek 27. srpna 2010 v 19:00® Horalcz
-
sgt.mooody> Přesně tak,jak říkáš.Příroda si to vyrovná sama,pokud se jí do toho lidi nebudou srát.To jsou jen lidský výmluvy jak toho co nejvíc vymlátil a vylovyt.
- Pátek 27. srpna 2010 v 17:41® sgt.mooody
-
kerob> Bolen je ryba která se živí hlavně potěrem a je fakt že na orlasu jich je dost.Ale žádný dravec u nás není přemnožen to je hloupost..Jediní dravci co jsou u nás přemnoženi jsou neortodoxní masaři a vody jsou zkažené tím co se do nich hází vše je dnes předimenzované.Ale sumci a jiní dravci za to určitě nemůžou..
- Pátek 27. srpna 2010 v 16:43® kerob
-
sgt.mooody> je to alibi neschopnej dedku – na Orliku jsem mel konflikt s nejakym vymazancem, kterej na me rval at se opovazim toho bolena co jsem chyt pustit zpatky, ze jsou premnozeny a ze jim vyzerou vsechny ryby… proste kosoctvercovina na druhou… poslal jsem ho v rit. Nedavno jsem byl svedkem, jak chtel chlapek pustit sumejse zpatky do berounky a okolni bobkari ho malem zlyncovali…
- Pátek 27. srpna 2010 v 11:45® J.H.
-
mako> Nazdárek,my právě nachytali víc kaprů než cejnů. Stejné nástrahy stejná místa a tak jako dřív brali cejni tak berou kapři což je tedy lepší ale přinejmenším divný.
- Pátek 27. srpna 2010 v 11:15® sgt.mooody
-
Přemnožení sumce to je zas vtipkaření,zrovna včera jsem vyrazil na noc na labko počásko parádní a bez záběru jak na trhačku tak ani ze dna prostě nic.A před týdnem jsem byl na Orlasu 3 dny jsem měl zaveženou bojku nonstop a výsledek?Také nic.Za to však jako zajímavost bylo ulovena 26ks candáta to bylo pěkný sice míry okolo 50 ale šly.Ale sumci u nás určitě přemnoženi nejsou
možná na nákých úsecích nákej ten potěr ale jinak vždy když tuhle větu slyším tak je mi to k smíchu
.
- Pátek 27. srpna 2010 v 10:29® mako
-
J.H.> Ahoj, ja letos zas po dvou letech cejnu dost … i kaprici dobry, ale ty sumci …
- Pátek 27. srpna 2010 v 7:34® cormoran
-
vladah> Taky jsi mě špatně pochopil..Nikdy jsem nebyl toho názoru, že je sumec přemnoženej. Řekni mi o nějakým úseku, kde tomu tak je..Až přijdu opakovaně nějkolikrát k vodě na různý fleky a vyndám na vláčku, nebo na bojku desítku sumců za večer, třeba změním názor. To, že se ti povede udělat do půlnoci někdy i dva záběry na bojku, to u mě není známka přemnožení..
Tento příspěvek byl editován 27.8.2010 07:39:58 uživatelem cormoran. - Pátek 27. srpna 2010 v 7:30® cormoran
-
HaD> Není, teda aspoň dle mě, ale většina ostatních to vidí jinak a veze se na vlně právě toho názoru o přemnoženým sumci a snažně vybíjí ryby už lehce přes míru..A tím „u nás“ jsem měl na mysli plošně celou ČR.
Tento příspěvek byl editován 27.8.2010 07:35:10 uživatelem cormoran. - Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 23:46® Horalcz
-
HaD> Hele nechám to na vás.Ten mincíř je v pohodě a nepřevažuje.Samozřejmě je možný všechno,nic není 100%.TY váhy jsem viděl,a chlapy si je fotily.Sám jsem se i divil jaké jsou tam váhové rozdíli mezi 232 a 242,to bylo 20kg.Nebo 220 a 230,byl tam rozdíl jen 3 kg.Tak nevím.Uvidíme letos a pokusím se udělat co nejvíc fotek.Ty sumce mám taky vyfocený,ale jak jsem psal nechytl jsem je já,ale kamarádi.Ale jeden z nich tu má myslím fotku v tofejních ulovcích.
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 23:28® Horalcz
-
Fishing Team Romeo> Vše v pohodě,jsem rád že se dozvím i něco s Ebra i z druhé strany.To víš ten říká to a ten zase tohle.Se sumcema na Pádu je to taky podobně,neměl bys ho vrátit zpět,správně ho máš usmrtit a vyhodit.Jsou to plevelné a přemnožené ryby.Chápu samo sebou i zákazy,díky masařině a národnostem,které ji provozujou.Já neříkám,že si rybu od vody neodnesu,ale nemasařím.Já si rád zachytám,relaxuji a pobavím i když ryby pouštím nebo neberou.
Tento příspěvek byl editován 26.8.2010 23:36:24 uživatelem Horalcz. - Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 22:26® J.H.
-
vladah> já si taky myslím že sumec s obsádkou kapra nemá nic společného. Letos na Orlíku (což sumcová lokalita je) ostatně jako každý rok je to tak že týden v měsící kapři berou jako ďasi a zbytek je o jednom max. dvěma úlovkami za den mírových kaprů takže se nedá říct že tam ubývají na úkor sumce. Spíš už třetí rok postrádáme cejna…