Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 21:57® MuRRon
MuRRon

Zdravím, byl bych moc rád kdyby mě někdo poradil ohledně těchto dvou Echolotů, ale sám osobně se přikláním ke Lowranci 5× pokud by byl ještě jiný lepší echolot těchto dvou značek prosím poraďte a pošlete odkazy http://www.normark.cz/…/serie-500/H umminbird-Fishfinder-570× http://www.grundik.cz/…ark-5x-pro.h?tml

Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 20:14® macek2
macek2

Losfedos> toje těško poradit co se týče toho navijáku já použivám tica cybernetik a okumu titus 50 a jsem spokojen šlape to jak má jak na vabku tak i na bojku s prutem ti neporadím nebot sám nevím jaký na vabku koupit protože v současné době chytám na esoxy VNF 270cm a to se mi zdá dlouhé tak scháním něco v délce 240cm.

Tento příspěvek byl editován 26.8.2010 20:15:09 uživatelem macek2.
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 19:52® Losfedos
Losfedos

Zdravim ,chtel jsem se zeptat jaky prut a multik popripade smekaci navijak na chytani sumcu na vabnicku z lodi,diky za odpoved .cena do 8000kc.

Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 13:32® timbab
timbab

vladah> Myslíš že to je sumcema?To s těma kaprama?

Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 13:30® vladah
vladah

HaD> cormorán má pravdu sou zde useky kde sou sumci přemnožený neni sice jistou že se každej den vytáhne jeden ale je to tu opravdu přemnožený a je zázrak že tam člověk chytne kapra

Čtvrtek 26. srpna 2010 v 10:39® HaD
HaD

cormoran> u vás je přemnoženej sumec?

Čtvrtek 26. srpna 2010 v 10:13profil byl smazán

vladah> Je to dané zákonem. Nebudu lhát, že velké sumce také pouštím, protože nemám prostě to srdce je zabít. Ale abych Vám odpověděl na Váš dotaz. Sumec se ve španělských vodách nevyskytoval. V roce 1974 jistý němec převezl do Španělska nevím kolik plůdků sumce a vypustil je přímo na Mequinenze. Sumečkům se tam pochopitel dařilo a postupem let se hodně přemnožili. Tím začalo přibívat škod na ostatních rybách. Je o tom na internetu i doklad z celnice, kdy tento němec udal do formuláře, že tyto rybky má na rybolov candátů. Nevědoucí španělé ho s tím bez problému pustili. Sumci se pochopitelně dostali až přímo k deltě, kde začli vyžírat ostatní ryby. Španělé sumce doslova nenávidí, pohrdají touto rybou a to zvláště kvůli tomu, že vybíjí jejich nejoblíbenější rybu a tou je lubina (catalansky llobaro). Pokud jezdíte na dolní tok tak víte, že taková štika nebo candát tam téměř nejsou. Proto vydali tento zákon, který zakazuje pouštění sumců zpět do vody a to pod pokutou 150 až 300eur. Doporučuji všem, pokud si chytnete velkého sumce, což i pro mě je prostě nádherná ryba, vyfoťte se s ní a rychle a hlavně bez přítomnosti očumujících catalánců, ho pusťte. Věřte mi, že přičumující catalánec vás okamžitě půjde udat. Bez rozdílu jestli ví něco o rybařině, nebo jestli je či není rybář. Proto se zpřísnily i kontroly rybářů všemu druhy policie v Catalunii. Během měsíce jsem jich měl 12 nebo 13 a to mě tam znají, také vědí co dělám s kým atd. Hezký den Romeo

Tento příspěvek byl editován 26.8.2010 10:17:57 uživatelem .
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 8:19® cormoran
cormoran

vladah> V krátkosti – protože se tamější papaláši shodli na tom, že je tam sumců víc, než je zdrávo a vytlačují původní druhy ryb. Něco jako ten fenomén u nás – přemnoženej sumec..

Čtvrtek 26. srpna 2010 v 6:26® vladah
vladah

Fishing Team Romeo> bud zdráv jen by mě zajímalo proč je zakázáno poštět zase sumce zpět do svého prostředí

Středa 25. srpna 2010 ve 21:30profil byl smazán

macek2> Přesně!!!!!

Středa 25. srpna 2010 ve 21:16profil byl smazán

Horalcz> Začetl jsem se dál do celé diskuze. Jak píšeš o Ebru a Pádu. Řeknu Ti to asi takto,jsem průvodce na Ebru pro zahraniční rybáře. Jsem tu už 6 let.O tom co smíš a nesmíš bych s tebou hodně, ale skutečně hodně polemizoval. Shrnuto to skutečně v rychlosti:Veškeré zákazy a příkazy vznikly do mecquinenzi nahoru ve chvíli, kdy právě češi, slováci, poláci a rusové začali masařit. Dnes jsou tyto zákazy i na dolním toku. Čili max prutů na které chytáš jsou dva kusy. Chytat můžeš nonstop. Jestli máš na udici jeden hák, nebo deset, nikoho nezajímá. Podotýkám že chytám na dolním toku. Ale faktem je, že před cca 6–7 lety mě už tam každý znal a jestli jsem chytal na dva pruty, nebo deset prutů, nikoho nezajímalo a ani teď nezajímá. Maximálně na to upozorní, dejme tomu policia civil, local, nebo mossos de esquadra.. Když ale všicni píšete s takovým přesvědčením, a znalostmi ze Španělska, nebo Italie, proč třeba neupozorníte lidi, respektive rybáře z čech o tom, že v celé Catalunii na všech řekách je přísný zákaz pouštění konkrétně sumců, zpět do řek. Je to dané zákonem. Je to „flastrované“ pokutou od 150 do 300 eur, v případě opakovaného porušení tohoto zakona, Tě zavřou do cartelu-kriminálu na nějaký čas a opět dostaneš finanční „flastr“. Neber si to prosím z mé strany nijak osobně, nemíním tím nic zlého proti Tvé osobě, Tvé rybařině či zkušenostem a znalostem, jen asi jsem přišel mrknout sem na Chytej.cz v nepravou chvíli a asi né úplně s flegmatickou náladou. Přeji Ti mnoho hezkých a úspěšných chvili u vody. Romeo

foto/diskuze/sumcarina/2010/th-img37160.jpg
Středa 25. srpna 2010 ve 20:51profil byl smazán

HaD> Ahoj Davide…Už jsem zpět z Ebra a 12.9 už tedy ne autem, ale leticky pádím zpět. Ale k tématu a těm vahám. Zaráží mě jedno, že je Svět plný oblbováků a zkouší to veřejně mezi lidmi, kteří už nějaké slušné ryby nachytali. Na druhou stranu, protože toto není pouze tady, ale MRK tím favorituje, ty váhy ryb jsou skutečně rozdílné. Záleží na vodě, na potravě atd.To všichně víme. Můj rekord kapra je 107cm-na Ebru a vážil 15kg. Na nejmované lokalitě v čechách jsem jeden rok na podzim vypálil kapra o 90cm a měl rovných 19kg. U sumců je to stejně tak. Z Riumar mám před 3 lety chyceného sumce 100kg, délku nevím protože to zase až tak neprožívám, ale byl velký :-) . Jinak sumec na Ebru o délce 220cm mívá v průměru odlišnost váhy plus-mínus 10kg. Jak jsem Tě v průběhu esemeskou informoval, tak se mi tam povedlo loupnout během dvou měsíců cca 70 sumců a okolo 400 kaprů. Největší měl 230cm-leteckou měrou nad rybou a měl těsně nad 80kg. Podotýkám že všechny cifry jsou uvedené od malé do největší ryby. Aby nedošlo k omylu, že jsem chytal jen velké ryby. Mimochodem se mi také povedlo chytit kočku, která v noci šmajdala okolo tripotu, přes něhož jsem měl přehozené komplet udice a jak kousala do pelety, tak si „blbka“ zasekla hák do tváře. O chaosu ve 3 hodiny ráno, kdy jsem byl rozespalý, to nemá smysl více se rozepisovat. Takže si myslím a jsem o tom i přesvědčený, že je jen otázka časi kdy tito lidé přestanou už konečně do éteru lidem věšet „bulíky“ na nos. Hezký den Romeo

foto/diskuze/sumcarina/2010/th-img37159.jpg
Středa 25. srpna 2010 v 9:50® HaD
HaD

Horalcz> mě to nepřesvědčilo. Pokud byly ty váhy skutečně tak vysoké, je škoda, že jsi to nezdokumentoval a nevyfotil hlavně přesvědčivě ty ryby. Protože tahle těžký ryby Ti nikdo asi neuvěří.

Úterý 24. srpna 2010 ve 22:28® macek2
macek2

Horalcz> koukl jsem do tvého fotoalba,no ten mincíř ??nevím nevím podobný měl můj prapra děda vytahanéj za ty roky, nic na něm neviselo a ručka ukazovala 5kg,nevím jestli ta váha nebyl i váš případ.A pokud se mýlím tak se omlouvám nechci na vás házet žádnou špínu jen se mi zdaj ty hmotnosti ryb vysoké.

Tento příspěvek byl editován 24.8.2010 22:31:03 uživatelem macek2.
Úterý 24. srpna 2010 ve 21:09® Horalcz
Horalcz

macek2> Kdybych u toho nebyl tak to psát nebudu.Koukni do mého fotoalba,tam je váha tý 220,bohužel je to trochu mlhavý,ale je tam vidět 95 kg.A některé ryby jsme museli zvedat ve třech i ve čtyřech.Tak nemám vyfocené všechny váhy.

Úterý 24. srpna 2010 v 16:20® macek2
macek2

HaD> mám stejný názor že ty váhy jsou tak trochu přehnané.osobně mám chycenou 220cm 70kg (viz.fotoalbum) a to už byl dost vypasený jedinec, tak bych chtěl vidět tu 95 kilovou 220-tku.

Úterý 24. srpna 2010 ve 12:38® kerob
kerob

Horalcz> na paypal.com se zaregistrujes (podobne jako pri zakladani free emailu) a nastavis si tam svou platebni kartu (nelze vsechny, ale tvoje banka ti kdyztak vystavi netovou platebni kartu). Paypal si z tvyho uctu strhne myslim 50 kc jen pro overeni, ze vse funguje jak ma (to 50 ti vratej pri prvni transakci). Ve vypisu z uctu uvidis u ty transakce s paypalem 4mistny cislo – to cislo vepises do kolonky (odkaz na verifikaci ti prijde od paypalu mailem) a hotovo. Platit pres PP na Ebay je ta nejjednodussi zalezitost… je to naprosto intuitivni a vede te to krok za krokem. Netreba se bat, otevrou se ti neskutecny moznosti…

Doba dodani je ruzna a zavisi na velikosti zasilky, mistu odeslani a zvolenym zpusobu dopravy – vetsina beznych veci chodi tak do 10ti dnu, casto do tydne a jeste se mi nestalo, ze by to trvalo dele nez cca 14 dni od zaplaceni.

Úterý 24. srpna 2010 v 11:02® HaD
HaD

Horalcz> ty váhy se mi nezdají. Ještě kdyby to bylo u jedný ryby, ale u všech tak příšerný váhy – nezdá se mi to. Máš fotky?

Tento příspěvek byl editován 24.8.2010 11:03:12 uživatelem HaD.
Pondělí 23. srpna 2010 v 16:30® Horalcz
Horalcz

kerob> jo,ale ja přes paypal ještě neplatil.No budu to muset vyzkoušet.A říkáš do týdne a bez problémů.

Neděle 22. srpna 2010 ve 21:44® kerob
kerob

Horalcz> kupuju z ebay kdeco a to porad. Funguje to jednoduse, vec koupis, pres paypal zaplatis a vetsinou ti do tydne prijde postou.

Neděle 22. srpna 2010 v 15:04® Pádík
Pádík

Zdravím, nemáte někdo kontakt na Xaviera Wellu? Přišel jsem o něj.Budu vděčný za zprávu, díky.

Neděle 22. srpna 2010 v 10:47® Horalcz
Horalcz

HaD> Tak,tak

Neděle 22. srpna 2010 v 0:19® HaD
HaD

Horalcz> ty čísla v závorce by měly být váhy???

Sobota 21. srpna 2010 v 10:28® Horalcz
Horalcz

Tak jsem tam přidal pár foteček,co jsme chytili v Itálii.Tak snad se budou líbit.

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:48® Horalcz
Horalcz

Jax> přihodím nějaké fotky z Itálie,co jsme nachytaly nebo spíš chlapy :-))

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:45® Horalcz
Horalcz

Jax>jako já.Manželka je už dávno zpracovaná,to je ok.Ale musím šetřit.

Pátek 20. srpna 2010 v 18:07® Jax
Jax

Horalcz> Super musím začít zpracovávat manželku :-D a šetřit :-(

Pátek 20. srpna 2010 v 18:00® Horalcz
Horalcz

Jax> Na Ebru je právě problem,že tam chytáš na pelety,že nemůžeš tohla a tamto.V Itáli jezděj na kontroli,ale pohoda.Snad jen háčky upravuli,že smíš použít jen trjhák a jednohák.Nevím.To vždycky zjistěj kámošové a pak se podle toho zařizujem.

Pátek 20. srpna 2010 v 17:57® Horalcz
Horalcz

Jax> Já jedu do Itálie po 5,takže pořád začátečník.Ale není se čeho bát.Je to pohoda.Je to velká řeka,ale má i klidnější ramena Po di Goro,taky tam jezdíme,když nechcem na hlavní tok,kvůli lodí a tak.Na to Ebro jeď ,bude nějaká zkušenost.Do itálie stejně musíš jet s někým zkušenějším,než přijdeš jak na to.Taky se stále učí.Loni známí z Hradce vytáhli 220(95),230(98),a druhá skupinka 242(120),232(­100).A říkali že,maj tyhle macky po deseti letech.Tak si musím ještě 5 let počkat :-))

Pátek 20. srpna 2010 v 17:50® Jax
Jax

Horalcz> Na Pád si zatim netroufám sem v začátcích se sumcařinou a tam když to vydím na videích je to trochu adrenalin :-D A na to Ebro mě tahá kamoš už tři roky.Jen mě tam smrdí ten lov na pelety není to ono:

Tento příspěvek byl editován 20.8.2010 17:51:53 uživatelem Jax.