Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 10. srpna 2010 v 16:20® macek2
macek2

mako> tech 68kg je dost přehnaná hmotnost zajímalo by mně čím ho vážil pokud ho vůbec vážil.jinak hezký kousek ta 70-ti kilovka to je ze španel že?

Úterý 10. srpna 2010 v 15:39® osprey
osprey

obrisek> Ano, i těch je dost. I když tady v kraji zatím moc ne. Jsme moc provinční a lidé tu vždycky věděli, co s rybou.

Když mi osmdesátiletý pán roztřeseným hlasem povídal, že ty dva podměrečné tlouště má pro slepičky, aby měly žlutější vajíčka, fakt jsem nevěděl, zda ho litovat nebo na něj být hrubý.

Nakonec jsem to přešel a všechno to vyřešil čas. Utekly dva roky a pán si mohl zarybařit se Svatým Petrem…

Můj učitel filozofie na VŠ povídal, že každý filozofický směr zanikne teprve tehdy, když jeho vyznavači fyzicky vymřou. A měl pravdu.

Úterý 10. srpna 2010 v 15:10® SimBlack
SimBlack

sgt.mooody> no já je tam právě moc nevídam :-)

Úterý 10. srpna 2010 ve 14:56® obrisek
obrisek

osprey> no ale ještě si opoměl rybáře,„ultra­lovce“Ti chytaj hodně a velké ryby.BP je pro ně cár papíru, když jdou nejlíp štiky v březnu, jdou na ně,sumci v květnu atd.Ale pouští! Jednoho takového znám.Viděl jsem ho jednou vláčet… 5× candát 70–80 a pár sumců…no a jel dom bez ryby…

Úterý 10. srpna 2010 ve 14:37® cormoran
cormoran

osprey> To věřím, nezasvěcení to vidí podstatně jinak. Ono je vlastně všechno tak nějak jinak. Člověk se pohybuje někde ve svojí komunitě rybářů a spoustu věcí (myšleno v rybařině) bere jako samozřejmost. Sotva ale vytáhne paty někam mimo, vidí pak tu pravou realitu..

obrisek> Když nad tím tak přemýšlím, tak jsi to asi trefil na hlavičku.-)

Úterý 10. srpna 2010 ve 13:54® osprey
osprey

obrisek> Je to tak. Česká rybařina se polarizuje. Najdeš v ní lidi, co nevezmou rybu i takové, co se těší, jak budou mydlit sumce, když se v květnu třou cejni.

Důležitý je směr, kterým se to ubírá.

Úterý 10. srpna 2010 ve 13:40® obrisek
obrisek

cormoran> podle mě o provokaci nejde.Ten borec jede ve starým levelu…Jednoho oného máme na jiném serveru a ten si dal sebe se sumcem v pozadí králíkárna jako profilovku.Pak lozil do sumcařiny pro rady :-)

Úterý 10. srpna 2010 ve 13:28® kerob
kerob

osprey> nastesti vetsina mych kamaradu z ryb to vidi hodne podobne jako ja, takze si nejak zasadne odlisne nepripadam, ale konfrontace s vnejsi realitou byva nekdy kruta. I nekteri kamaradi a pratele meli (a maji) tendence plnit mrazaky, ale s tema bud na ryby nejdu nebo dopredu jasne reknu, ze zpatky mym autem zadna mrtva ryba nejede, takze bud vlak/MHD nebo pustit… a lenost je strasna vlastnost :-D

A ruce bych lamal nekdy strasne rad a pokud mozno tak, aby v nich uz nikdy nesel udrzet prut…

Úterý 10. srpna 2010 ve 12:50® osprey
osprey

kerob> Ještěže máme ten Interfernet, jinak bych si už začal připadat méněcenný. Kdž člověk vidí, že není sám, hned je to lepší.

Ale pokud jde o pouštění velkých ryb, některým lidem by se musely přerazit obě ruce než by z nich tu nebohou fišli pustili…

Úterý 10. srpna 2010 ve 12:05® kerob
kerob

osprey> ja jsem taky v okoli za podivina, na rybach jsem porad, ale kdyz nekdo chce rybu, tak mu ukazu fotky a poslu ho do Makra… a vcera me kamarad poprosil, jestli bych ho nenaucil feederovat, ze ma nedostatek plotic na peprenky… poslal jsem ho do prdele. :-D

Úterý 10. srpna 2010 v 11:01® osprey
osprey

cormoran> mako> Oni jsou opravdu lidi, co za tou rybou nevidí víc než kus žrádla a s nejčistším svědomím se pochlubí, jakou úžasnou chytili rybu. A ta radost, když to dovlečou na dvorek a sousedi se chodí podívat…

Můžu všechny přítomné ujistit, že takový masař je u nás ve vsi vážená osoba. To já jsem za debila. Bez legrace.

Úterý 10. srpna 2010 v 9:23® cormoran
cormoran

macek2> Ono je to těžký. Jestli to sem ten člověk nedal čistě jako provokaci, tak to prostě bere jako normální a dokonce si možná myslí, že udělal správnou věc, když o tom slýchává dnes a denně od ostatních kolegáčků. Pro tyhle krmítkáře je jedinou božskou rybou kapr, a když chytne takovýho sumce, kterej si nějakýho toho kapříka občas podá, tak má pak o osudu rozhodnuto:-((

mako> Právě že způsob, jakým celou tu situaci popsal, mi přišel tak nějak moc uhlazeně. Pak ty slova s tím gafem, problémem s pověšením a tak, to zní dost provokativně, ale kdo ví.. Jinak parádní kousek, takovej rákosník:-)

Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 09:24:49 uživatelem cormoran.
Úterý 10. srpna 2010 v 9:14® mako
mako

macek2, cormoran> Je vidět, že pán je odborník .. -o((( Gaf, silon 0,5 mm, zalehnutý sumec u větve, zamotané bójky … fakt borec, klobouk dolu, kdo umí, ten umí …-o((( A docela rád bych viděl, jak měl při té délce 68kg, když tenhle měl 70kg … doufám, že mu vypraperovaná hlava zhnije a zápach zamoří celou vesnici … a o střevních potížích ani nemluvě …

Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 09:16:19 uživatelem mako.
foto/diskuze/sumcarina/2010/th-img36674.jpg
Úterý 10. srpna 2010 v 8:57® macek2
macek2

cormoran> je to peknej hnus i když si spoustu lidí myslí že sumec je škodná tak by mu mohly zachovat aspon trochu ůcty,že to vůbec někoho napadne omotavat sumci lano kolem hlavy a pak se dívat jak pod celou vahou jeho těla se mu zařezává do těla no prostě hnus,takové fodky bych tady ani nedovolil zveřejnovat.

Úterý 10. srpna 2010 v 7:35® cormoran
cormoran

Zdar lovci, co říkáte na dnešní příspěvek ve Z lovu. Myslím toho sumíka ke dvoum metrům visícího na trámu jak odsouzenec..Nějak mi to celé přijde jako provokace..

vladah> Jak jsem ti říkal už několikrát, něco málo přišetři a vezmi tu pletenku. Kolikrát to budeš potřebovat zavážet daleko a nejen v tohmle případě tě šňůra podrží, s monofilem bys ztěžoval život nejen sobě.-)

Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 07:37:41 uživatelem cormoran.
Pondělí 9. srpna 2010 ve 22:34® osprey
osprey

SimBlack> Labe?

Pondělí 9. srpna 2010 ve 22:28® sgt.mooody

SimBlack> Většinou je vídám ve vodě ;-)

Pondělí 9. srpna 2010 ve 22:06® SimBlack
SimBlack

čus kam se dá na sumce? kde sou:?? :-)

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:49® marven

Tommy> ale docela to de ted jse byly pod mostem jak bezdomovci prostě parádachrr

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:45® timbab
timbab

J.H.> To já radši žlutou abych jí viděl :-))

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:44® vladah
vladah

timbab> sem přemejšlel o cormoránu

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:42® J.H.

timbab> já mám zelenou,váhal jsem, ale pak jsem zvolil tu „nenápadnější“:-) .

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:40® timbab
timbab

vladah> Koukni na tu Gigafish nebo Hemingway.

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:38® vladah
vladah

timbab> tak díky se po nějaké podívám a snat to bude lepší

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:38® timbab
timbab

J.H.> A jakou?Já mám tu žlutou.

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:35® J.H.

timbab> 0,65mm

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:32® timbab
timbab

J.H.> Jakou máš Gigafishku?

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:29® J.H.

vladah> lepší je pletenka,se silnějším vlascem je horší pořízení už jen při vázání uzlů. Používám šňůru Gigafish a super. Jinak se tu dá sehnat.

Pondělí 9. srpna 2010 v 18:17® timbab
timbab

vladah> Dej tam pořádnou pletenku,bude to lepší ;-)

Tento příspěvek byl editován 9.8.2010 18:17:55 uživatelem timbab.
Pondělí 9. srpna 2010 v 18:10® vladah
vladah

timbab> jelikož sem do tetka používal 40mm vlasec a nepříde mi to ono musim používat na trhačku 20vlasec