Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 13:25® mako
-
J.H.> No jo no, … možný to klidně je. Taky jsem tam za pár let zažil dost … místní se s místním stejně nakonec domluví …
- Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 13:15® J.H.
-
mako> psal jsem to jen proto že jsem byl svědkem jak u cca osmi párů prutů nebyla ani noha a když kolem projížděla RS s zástupcem svazu,myslím že tam byl příslušník policie se psem,jen trochu zpomalili a to bylo vše.
- Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 12:42® mako
-
J.H.> Letos jsou docela vidět, projíždějí skoro každý den a vím, že hledají další profesionály … Ale je to obrovská přehrada na to, aby rybářská stráž se svými možnosti sjednala naprostý pořádek. Nechci se nikoho zastávat, ale v českých podmínkách uhlídat 100% tak rozlehlou vodu asi nejde …
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 11:43® Srneček
-
martinfish1> Často u řeky přes noc nejsem.To spíše na přehradě,ale ano řeším to stanem.Problémy nejsou,ale víš jak,narazíš na bl-ce a když bude chtít znepříjemnit chytání tak to udělá ať máš stan nebo ne.Nikde ale není psáno,že nemůžeš u řeky stanovat.To snad jen v některých CHO a to by bylo v RŘ napsáno.Vždyť vodáci také stanují zrovna tam ,kde zakotví.Když to není napsáno přímo v RŘ tak to neřeším.Lépe je místo udržovat stále uklizené
Tento příspěvek byl editován 5.8.2010 11:44:02 uživatelem Srneček.,je to menší provokace na bl-ce RS
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 11:39® J.H.
-
Srneček> ono spíš nejde o to jestli ryby chytaj nebo ne. Rybářský řád říká že je na Orlíku zákaz používání vábniček. Když tam klepe „nerybář“ nemůže ho nikdo soudit. Ale to je ukázka toho jak tam nefunguje rybářská stráž.
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 10:51® martinfish1
-
Srneček> jak to řešíš , když chytáš na řece a jseš tam přes noc postavíš si někde bivak ? Nejsou s tím problémy ?
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 10:12® Srneček
-
mako> no jo.Ono pokud je to bez prutů tak si myslím jim nikdo nemůže nic vytknout,protože vlastně ryby ani nechytají.Ale proti gustu…
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 10:03® mako
-
Srneček> Jo na Orlíku je to celkem coloryt všedního dne … a to na podzim, jak se to vylidní, tak je to ještě horší … -o)) Minulej tejden tam nějací maníci klepali jen tak bez prutů a zjišťovali koncentraci ryb pro výběr místa na bójky … nakonec ale myslím nechytli nic …
Tento příspěvek byl editován 5.8.2010 10:04:23 uživatelem mako. - Čtvrtek 5. srpna 2010 v 10:01® mako
-
HaD> Jo, určitě je to možný … taky nevím přesně … jen odhaduji, to víš. .. -o))
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 9:30® Srneček
-
LojzaRybka> naštěstí je nechranická veliká,takže by se to tam nemuselo zprznit hned v začátcích.A mohlo by to tam být velice zajímavé.Ale příklad.Orlík má taky zakázané vábení.A 2 roky po sobě co jsem tam byl,tak tam stejně nějací maníci bouchali jak o život.A pokaždý to byl někdo jiný.
- Středa 4. srpna 2010 ve 14:49® LojzaRybka
-
Od příštího roku bude ne Nechranické přehradě zrušen zákaz vábniček,tak doufám že to mnohé potěší
- Středa 4. srpna 2010 ve 13:36® Daffne
-
Srneček> Myslím že sinice na ulovení sumce mají ten nejmenší vliv. Ale to když mu do huby narveš špagát a budeš se tvářit jako king před fotoapárátem tak to na příští ulovení danného sumce( který to samozřejmně přežije) bude mít velký vliv. Však víš o čem píši že???????
- Úterý 3. srpna 2010 ve 14:21® HaD
-
mako> podle mě budou i vody, kde to sinice negativně ovlivnit mohou. Menší a mělké nádrže – tam dojde k podstatnému úbytku kyslíku a to dobré není. Může to ale fungovat jak říkáš – ryby to zkoncentruje pod hladinu a sumci do nich snáze najíždějí. Těžko říct – nemám v tomto směru dost zkušeností.
- Úterý 3. srpna 2010 v 10:23® mako
-
osprey> Jo jo, kor letos je všude v okolí mraky lidí, jak u vody, tak na vodě rychločlunů, tak i po lese… a to víš, že je všude spousta blbců, stejně jako všude .....
- Pondělí 2. srpna 2010 ve 23:07® Srneček
-
díky za názory pánové k té sinici.
- Pondělí 2. srpna 2010 v 18:18® osprey
-
mako> Znám to…
Ale jsem pouhý teoretik. Už před dvaceti lety jsem lezl v sutích na Orlíku s prutem v zubech, pak jsem tam roky nechodil a teď se tam pomalu začínám vracet.
Nespěchám, prostě se tam občas vyloupnu a sem tam i něco chytím. Takže to i po těch letech znám velmi povrchně. Na můj vkus je tam moc lidí a příliš často se tam setkávám s jevy, ke kterým nedokážu být nezaujatý.
- Pondělí 2. srpna 2010 v 15:58® mako
-
osprey> jo jo, tak svatojánské proudy a voraře nepamatuju … -o)) Ale v hospodě už jsem slyšel ledacos … nevěstince pro voraře, krmný stanice pro povozy … -o)) Nikdo s pamětníků, které znám se moc sumcům nevěnuje … -o)) Já jen napsal vlastní zkušenost, ale popravdě na sumce Orlík není nic moc. Sice tam budou mega kousky, ale na velikost vody je koncentrace ryb, jejich zvyky a nálady téměř zaručující neúspěch … řeky jsou výrazně plodnější. Ale slyšel jsem o znalcích Orlíku, kteří dokážou předvídat trasy migrujících sumců a předkládat ideálně zasmrádlé optimálně velké kousky mrtvých ryb, ale znáš to … -o((
- Pondělí 2. srpna 2010 ve 14:57® osprey
-
mako> Když jsem to psal, myslel jsem na lidi, co tam jsou od doby, kdy ta přehrada stojí. Těch lidí je hodně a vědí o té vodě, co já v životě vědět nebudu.
Pokud jde o ty sinice, vím o tom z praxe prd a nebudu svoje soukromé teorie nijak hájit.
Jsem rád, že jsi se ozval.
- Pondělí 2. srpna 2010 ve 14:37® mako
-
osprey, Srneček > Ale jó, jsou na síti .. -o)) Já mám na Orlíku od 2004 chalupu a sumcuju tam každé léto víkendy plus občas dovolená. Podle mě to negativní vliv nemá, minimálně já ho nepozoruji. Spíš mám pocit, že je to v průměru lepší, aspoň co se menších ryb týče. Ale může to být tím, že obvykle to vykvete okolo půl července, kdy obvykle sumci končí tření. Taky je možné, že na sumce má vliv jen teplota a sinice jsou neutrální. Ale přijde mi, že sinice zvednou bílou rybu víš k hladině kuli nedostatku kyslíku a snad to taky některé druhy žerou. Někdy jsem si i říkal, že ty sinice sumcům ztěžují orientaci a spíš najdou nástrahu než se honit za rybama někde po vodě … každopádně negativní vliv jsem nezaznamenal. Mimo toho smradu .. -o))
- Pondělí 2. srpna 2010 ve 14:15® osprey
-
Srneček> Sinice má vliv na všechno – už proto, že se vyskytuje v určitých specifických podmínkách (teplá voda a tak). V noci může masa sinic spotřebovávat kyslík, vylučují produkty své látkové výměny, ovlivňují vyýskyt ostatních forem planktonu.
Prostě je to dost markantní věc na to, aby se projevila. Konkrétní dopady výskytu sinic a ještě k tomu na určitý rybí druh, to bude asi problém. Troufám si ale tvrdit, že nic pozitivního to nebude.
To by chtělo někoho, kdo tráví rok co rok léto třeba na Orlíku – jenže tihle lidé se na síti zas tak moc neprojevují.
- Pondělí 2. srpna 2010 v 11:18® Srneček
-
martinfish1> no to máš pravdu.Chatařů dost.Ale…zase jak kde.Nejlepší je když ti za tmy naschvál svítí halogenou po vodě
.Taky už jsme to tak zažili a ne jednou.Stačí držet hu*bu a oni po chviličce přastanou.Jak se začneš dohadovat tak jedou dál.To víš ,že stojí ale z druhý strany
- Pondělí 2. srpna 2010 v 11:12® Srneček
-
Už jsem se ptal 2× a nikdo mi nebyl schopen odpovědět.Takže pro ty zkušené!! Má sinice vliv na sumce a na jeho ulovení??? Doufám,že do třetice mi někdo odpovíte.Dík
- Pondělí 2. srpna 2010 v 8:51® martinfish1
-
Srneček> Hracholusky jsou pěkná voda , ale neznám to tam . Je tam plno chatařů , kteří jsou pěkně protivný. Raději mám u vody klídek .
- Pondělí 2. srpna 2010 v 7:20® Tommy
-
marven> To si piš,že to musíme zopáknout,ale tentokrát si vyber prosím Tě jinej méně agresivní hmyz
- Neděle 1. srpna 2010 ve 22:09® Srneček
-
martinfish1> proč ne na Hracholusky?Jsi na ně zanevřel?Vždyť z Plzně na ně doplivneš. Máš to 30 minut cesty „autem“ a ryby by tam nějaké byli.Jen otázečka.
- Neděle 1. srpna 2010 ve 21:38® Malovec
-
marven> škoda že jsis ty trencle nenechal , v sanitce by to určitě ocenily
- Neděle 1. srpna 2010 v 19:55® marven
-
wallys>
Tommy> čus panové akorát pro legraci sem vám Bohouš netrfil velikost nemohl jsem je nasebe narvat ale nalada byla výborná zase by to chtělo zopakovat ale bez vos
- Neděle 1. srpna 2010 v 19:42® SimBlack
-
martinfish1> no záleží odkud si. z plzně je to docela kus no. já to mam 20 km tak jezdim hlavně tam. Zvíkovec je taková malá vesnička přímo u Berounky.
- Neděle 1. srpna 2010 v 19:35® martinfish1
-
SimBlack> a kde bych našel ten Zbíkovec ?
jinak díky za radu
- Neděle 1. srpna 2010 v 19:27® wallys
-
Tommy> koukal jsem takové apartní … úplnej manekýn