Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 23. července 2010 v 11:26® HaD
-
J.H.> já rozměry trhačky neřeším.
- Pátek 23. července 2010 v 11:25® HaD
-
DJ> neskutečný…já byl tři hodiny a ani záběr
- Pátek 23. července 2010 v 11:24® HaD
-
Srneček> byla to náhoda
)
- Pátek 23. července 2010 v 11:14® DJ
-
sgt.mooody> Na Labe nechoď, ryby skoro neberou. Byl jsem hodinku včera večer a vyvláčel jsem jen dva sumce 112cm a 90cm.
Tento příspěvek byl editován 23.7.2010 11:14:43 uživatelem DJ. - Čtvrtek 22. července 2010 ve 21:54® Srneček
-
mako> jasně,že musíš znát vodu.Ale když jí neznáš…tak je to náhoda.Byl to jen názor.Ale koukám,že HaD nachytal.Určitě vodu znal a jestli ne tak klobouk dolů.
- Čtvrtek 22. července 2010 ve 21:46® Virtuoz
-
HaD> To máš pravdu stává se mi že přijde záběr a sonar mi nic nezaznamená-při nižších hloubkách
- Čtvrtek 22. července 2010 v 18:44@ J.H.
-
Podle rybářského řádu je možno použít na „trhačku“ pomocnou bójku 15×15×30cm. Co ale když mám koupené nafukovačky tuzemské výroby (takže bych čekal že by mohly ušetřit dohady co se smí a co ne)jsou to takové spláclé balony kde se nedá mluvit o šířce,výšce,délce. Máte někdo zkušenosti s kontrolou rybářskou stráží ohledně bójky? Nebo co se vlastně smí??? Díky za všechny příspěvky!!!
- Čtvrtek 22. července 2010 v 16:44® HaD
-
mako> já tak chytával hlavně na mělkých řekách do 2,5 m hloubky. Tam je echo stejně skoro k ničemu. z 99% ryba přijede z boku a na echu se jen mihne.
- Čtvrtek 22. července 2010 v 16:41® haluzak
-
Cau chlapy.Mel bych jeden dotaz jsem sumcar zacatecnik,tak se ptam pomerne casto
Chci jet o vikendu na sumiky,ale ma se ochladit a prset,tak jsem se chtel zeptat jestli i v takovim pocasi berou,nebo jake pocasi je pro ne nejlepsi,nebo je to jedno?Jo a jezdim na ne na rybniky,ne na reky.
- Čtvrtek 22. července 2010 ve 14:31® DJ
-
Malé retro z dob našich otců. Z dob kdy sumci ještě nebyli přemnožení
- Čtvrtek 22. července 2010 v 11:34® sgt.mooody
-
Zdar,tak zítra se razím podívat na Labko tak doufám že tam koušou
- Čtvrtek 22. července 2010 v 8:28® mako
-
Srneček, ninic > Jde to i bez sonaru, ale musíš tu vodu znát, kde jaká hloubka, kde se obvykle zvedaj atd. Pak bych to dal někam do třetiny sloupce nad dno a jel bych jak píše HaD, spíš jako bych furt jen dováboval. Mě se ale obecně ukázalo, že pokud vábíš dobře, tak ani během záběru ho nevyplašíš … Ale sonar je sonar …
- Čtvrtek 22. července 2010 v 0:46® HaD
-
nicnic> já tak kdysi chytal a ryby jsem nachytal. Je potřeba vábit raději méně a více čekat.
- Středa 21. července 2010 ve 23:06® nicnic
-
Srneček> a přesto dík
- Středa 21. července 2010 ve 22:27® osprey
-
Srneček> Gratuluju. Ať jednou má co dělat, aby se udržel v zemi.
- Středa 21. července 2010 ve 22:04® Srneček
-
nicnic> nezlob se,ale s vábkou si to nedovedu bez echa vůbec představit a hlavně interval je individuální k dané situaci.Když se ti povede přivábit tak ho ani neuvidíš a pleskneš navíc a je v trapu.Podle mě to ani moc nejde.Úlovek spíše náhodný než cílený.Můj názor.
- Středa 21. července 2010 ve 21:41® nicnic
-
poraťte my někdo jak s vabničkou na sumce bez echolotu v jakejch serijich vabit
- Středa 21. července 2010 ve 20:43® Srneček
-
no paráda.Děkuji tomuto serveru a sponzoru soutěže o stojan.Je to moje premiéra.Ještě jsem nic na netu nevyhrál.
.Děkuji ještě jednou. Stojan navíc se vždy hodí.Vždyť to víte
.Posílám vám ještě jeden kuk od fouse který mi k tomu dopomohl.
- Středa 21. července 2010 v 17:50® cormoran
-
DJ>
Mně se jednou otřel při zaplavávání na sumce asi igeliťák o nohu a taky jsem málem kontaminoval, hnusnej to pocit..
Nemyslel jsem večer, ono by to stačilo aj přes den, pro začátek jenom z hladiny se šnorchlem
Třeba by ses potkal tváří v tvář s nějakým pedesátikiláčem, na kterýho bys pak mohl líčit.-) Takhle za monitorem jsem hrdina, ale asi bych z toho měl taky respekt..
Libor>
Tento příspěvek byl editován 21.7.2010 17:50:59 uživatelem cormoran. - Středa 21. července 2010 v 16:15® HaD
-
Máme za sebou losování soutěží! Soutěž o pletenou šňůru GIGAFISH dle vlastního výběru (http://www.chytej.cz/souteze/39/) vyhrál uživatel s přezdívkou Dejwík2504.
Soutěž o sumcový stojan (http://www.chytej.cz/souteze/38/) pak vyhrál uživatel Srneček.
GRATULUJEME A PŘIPOMÍNÁME SOUTĚŽ SOUČASNOU: http://www.chytej.cz/…an-a-cepici/
PO JEJÍM UKONČENÍ SE VŠICHNI MŮŽETE TĚŠIT NA SÉRII SOUTĚŽÍ O ZBOŽÍ DAIWA A CORMORAN. MIMO JINÉ SE BUDE SOUTĚŽIT O 3 EXKLUZIVNÍ NAVIJÁKY DAIWA LUWIAS (KAŽDÝ V HODNOTĚ 11.000,– KČ)
- Středa 21. července 2010 v 15:41® osprey
-
DJ> V dnešní době je ve vláčce každý „úlet“ zajímavý. Zvlášť když funguje.
- Středa 21. července 2010 v 15:20® Scanix
-
DJ> vidim to podobne, jak pise HaD, jsou vody, kde je sance na vetsi rybu vetsi, ale jinak je to klika, sam jsem se pres 130 nedostal a ono i lapit mimco do metru potesi a da to obcas praci, tech hodu je nepocitaje.
- Středa 21. července 2010 v 15:18® HaD
-
DJ> já myslím, že takovouhle úspěšnost má málokdo. S tou velkou rybou to chce prostě kliku. Musí lovit a musíš se jí trefit do cesty a apetitu. A jelikož je těch velkých podstatně méně, než těch malých, je to obtížnější. Mě se to ještě při vláčce nepovedlo. Já chytám především na Lužnici a když se trefím, mám jich za sezónu i mezi 10–20 od cca 80 do 110–120 cm. Velkýho jsem tu na prutu měl asi jen jednou. A ani o nikom tady nevím, že by dostával pravidelně nějaké ryby nad 150 cm. Mimo tradiční náhody a jednotlivé ryby
Takže až trefíš správné místo a čas, vohne se Ti prut až k rukojeti
Místo máš zřejmě super, tak jen vydrž.
- Středa 21. července 2010 v 15:13® Libor
-
cormoran> tohle dovedou jenom kormoráni
- Středa 21. července 2010 v 15:05® DJ
-
cormoran>Labe je OK, ale večer do vody nelezu. Chceš li, vemu tě někdy sebou a mužeš to zkusit. Sumec se mi jednou otřel o gumáku a stát se mi to ponořenýmu v řece..... Nerad bych tu řeku kontaminoval
Tento příspěvek byl editován 21.7.2010 15:07:41 uživatelem DJ. - Středa 21. července 2010 v 15:03® cormoran
-
DJ> Mě napadla jedna taková blbost, máte tam čistou vodu?
Tento příspěvek byl editován 21.7.2010 15:04:31 uživatelem cormoran.Dalo by se tam mezi ně potopit, když tam je do tří metrů vody, akorát to bude chtít trochu kuráže
- Středa 21. července 2010 ve 14:48® DJ
-
osprey> Začal jsem při vláčení nástrahy dělat něco jinak. Tahle maličkost ryby extrémně provokuje a přišel jsem na to čirou náhodou na Ebru. Pokud jde o přívlaš, jsem polomagor co ne že by uměl něco extra. Stále si spíš vymejšlim něco extra a někdy to zabere. Když jsem našemu hospodáři ukázal moje vláčecí hejno, málem omdlel:) řikal, že neplatí tvrzení, že co není zákázáno je povoleno
hejno ale maká úžasně – je to sestava několika smáčků provázáných fluok. tak aby se necuchali
Super nástraha na okouny.
- Středa 21. července 2010 ve 14:27® osprey
-
DJ> Za život! 4 kusy za život, ne v jediné sezóně. To bych radostí obtancoval náves
Já vím, že ve finále to není nic těžkého, ale je třeba stát ve správnou chvíli na správném místě a to je hodně důležité. Vlastně to nejdůležitější.
A pak jde jětě o to, aby se ryba potkala s nástrahou (někdy jsou sumci u dna a to je těžší než když aktivně loví nahoře).
Mimochodem, koukni se na poslední vložené video. Hodně nekompromisní sumcařina
Tento příspěvek byl editován 21.7.2010 14:28:03 uživatelem osprey. - Středa 21. července 2010 ve 14:23® DJ
-
osprey> 4 kusy jsou až až, já do letošního června neměl na vláčku ani jednoho. Koncem června jsem se ale jeden večer naštval, složil mušák, protože tloušti okamžitě vyklidily prostor z mně do té doby neznámé příčiny a dal jej do auta. Pohled na hodinky mi ale řekl že domu se mi ještě nechce, vyndal jsem teda sestavu na přívlač. Na třetí nához miminko 80cm a po pár minutách do ještě adrenalinem roztřesený ruky přišla bomba od ryby která jen jela. Naštěstí jsem tam měl malou gumu a sumec to snad přežije. No a od té doby co večer to sumec. Doved by to každej kdo chvilku rybaří a má trochu selskýho rozumu.
Tento příspěvek byl editován 21.7.2010 14:25:02 uživatelem DJ. - Středa 21. července 2010 ve 14:16® DJ
-
osprey> Jo zloušel, ale nic. Sumci berou nástrahu velmi razantně za břicho( prudce startujou ze dna v místech zlomů, hloubka od 3 do 1m) a tak jsem musel gumám na břicho přiděla trojhák. Někdy to jsou bomby, že by člověk značkoval spodní prádlo:) Stále přemítám nad tím zda tam je i sumec nad 150cm, nebo lépe 180 – 200cm. Po deseti večerech od 20 do 24 u vody a devíti rybách od 100 do 137 cm by to byl povedeným střípkem v cestě za 2m rybou
Ba ne, člověk musí trochu s pokorou. Spíš mě zajímá, zda tam může, nebo nejspíš bude velkej kus, když je v tom malém ůseku řeky tak velký výskyt malejch.