Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 26. května 2010 ve 14:03® Michall
-
Sumík> pokud je napůl vypuštěná přehrada, tak to určitě vyraž…JSOU BLÍŽ U SEBE
- Středa 26. května 2010 ve 14:01® Michall
-
Sumík> kopírovat montáž podle někoho se mi zdá blbost, každý chytá jinde a jiným způsobem. po zahájení vyraž k vodě a zkoušej, to co se ti bude šikovat, tak to používej, záleží na lokalitě kde lovíš(někde je velký proud, jinde zase stojatá, mělká voda, někde zase jezdí loď za lodí, prostě musíš improvizovat)…také jsem měl takové začátky, ale já jsem se snažil ke všemu dojít sám, sice to trvalo déle, ale zase mám větší radost z úspěchu…teď už chodím na internet jen „závidět“ ulovky
…hned jak odmaturuju tak jim pojedu vyprášit kartáče
- Středa 26. května 2010 ve 13:58® Sumík
-
HaD> Na přehradě v Praze je vyjímka a dravci nejsou hájení,sumců je tam hodně,ale je na půl vypuštěná a já nevím jak na ně?
- Středa 26. května 2010 ve 13:52® HaD
-
Sumík> teď je u nás hledat nemůžeš, jsou hájeni
Montáž je stejná, jen nastražení se liší – ryba by měla být nastražena ocasem směrem ke splávku.
- Středa 26. května 2010 ve 13:48® Sumík
-
Prosím Vás, chtěl bych chytat s podvodním splávkem na stojaté vodě, montáž je stejná?Je tato metoda učinná na stojáku?A kde vlastně v této době hledat sumce?Na hloubce nebo večer na mělké vodě?Není počasí zatím nic moc,takže sumci budou asi zalehlí…
- Středa 26. května 2010 ve 12:03® HaD
-
Futureriver> sory, nevšiml jsem si, že to máš na přívlač. Obě šňůry jsou pěkný, ta slabší je trochu hrubší. Mě se víc líbí ta 0,23 – je hladší (myslím, že je z více svazků. S tím motáním nevím, je to podle mě dáno spíše používáním a navijákem.
- Středa 26. května 2010 v 10:07® Futureriver
-
HaD> ahoj, díky za radu,na tom prvním odkazu,jsem našel jen samý silný šnůry(na vláčku asi nepoužitelný,–možná jsem se špatně koukal nevim..), ale ten druhej odkaz : gigafish-powerline,ty vypadají pěkně ,stejně bych šel ale asi do tý olivově zelený , myslíš že by stačila na tu vláčku 0,20 na 18,1´kg nebo 0,23 na 26,7kg. ještě dotaz..-je odolná vůči oděru ?nemotá se?-prodejci mi totiž radili, že prej jsou lepší spékaný šnůry-nenasakují vodu a tím zamezují zamotání na smekacím navijáku.Hodlám si pořídit nějakou tu pletenku na smekací naviják PENN 360 SLAMMER(že prej vydrží všechno tenhle naviják…
- Úterý 25. května 2010 ve 21:06® HaD
-
Futureriver> Osobně doporučuju TUFLINE – www.zico.cz nebo GIGAFISH – www.gigafish.cz. Obě šňůry jsou vynikající. Výhoda gigafishky je že je i žlutá (pro lov v noci praktické).
- Úterý 25. května 2010 ve 21:04® HaD
-
Sumík> ptáš se a když Ti někdo poradí, vysvětlíš mu že nemá pravdu
Tvoje šňůra je použitelná, nicméně riziko ztráty ryby při „těžké“ sumcařině je poměrně velké. Např. při lovu s podvodním splávkem je velké riziko oděru o věci pod vodou a jak již bylo řečeno, snížit nosnost Tvojí šňůry je mnohem snažšší, než u dvojnásobného průměru. Navíc při běžné sumcařině potřebuješ velmi energický zásek a tam je riziko utržení mimořádné. Pro přívlač je ten průměr zase hrozně moc. Pokud budeš chytat na 20–30 cm nástrahy a půjdeš po rybách 150–180 cm a výše, je to vhodná volba. Jinak je podle mě nešťastná.
- Úterý 25. května 2010 ve 14:33® silurus
-
SILURUSTEAM Senica, rybárske potreby LUMA – Vráble a MsO SRZ Komárno Vás pozývajú na IV. ročník celoslovenských rybárskych pretekov v love sumca na Vodnej ploche odstaveného ramena Vážskeho Dunaja pri obci Kameničná, rameno KONKOLI revír č. 2–1070–1–1 (28,6ha) MsO SRZ Komárno v dňoch 27.8. – 29.8.2010 info. www.silurusteam.szm.sk
- Neděle 23. května 2010 ve 20:42® chosebaits
-
Koukám koukám a je vidět,že je sezona za dveřma.Teď o vejkendu jsem si byl oživit zacházení s echlotem L –125 a už se moc těším až smočím hulky a proklepu vodu těmi kouzelnými dřívky.)) Už aby to bylo.
- Sobota 22. května 2010 ve 14:42® Sumík
-
BuBu99> Jen jsem chtěl znát názor zkušenějšíchů…
- Sobota 22. května 2010 ve 13:19® BuBu99
-
Sumík> tak nevím proč se na to ptaš když na ni stejně chytat budeš
- Sobota 22. května 2010 ve 12:31® sgt.mooody
-
Sumík> Jeden čas jsem chytal na 0,28 pletenku na nákých 30kg zátěž od esoxu se zdoláváním ryb žádné problémy neměla..Teda ryb rybiček ještě jsem se nesetkal s žádným přez 50kg
..Ale problém byl v tom jak říkal timbab,po cca 2 měsících jsem jí musel vyhodit,většinou chytám na Orlíku kde je plno skal a kamenů a pletenka byla kompletně sedřená.Proto jsem si také koupil něco silnějšího a jsem spokojen s 0,60.
- Sobota 22. května 2010 v 11:33® timbab
-
Sumík> Tak když už tu šňůru máš tak nemá smysl něco vymýšlet.Vyzkoušej jí a uvidíš jestli to bude ono či ne :1
- Sobota 22. května 2010 v 11:16® Sumík
-
BuBu99> Ano,to máš pravdu.Ale sumec žije ve vodě,takže ryba je ve vodě vždy „lehčí“ než na souši,při zdolávání výpady jdou do prutu.Takže váha sumce se rozloží do celého vybavení,šňůrá,naviják,prut a rybář.To spíš jak píše timbab,jde o to předření…
- Sobota 22. května 2010 v 11:05® Sumík
-
Michal.Pat> Ahoj,kam na pijavice?taky jsem se už tady na to ptal.Až do doby kdy jsem je potkal…Kousek od baráku vypouštějí jednu nádrž,no a právě pod kameny zapadlími v bahně spousta pijavic koňských,už plná sklenice
takže letost vyzkouším… Jinak co myslíte,počasí zatím nic moc,půjdou už sumci?třeba na podvodní splávek?
- Sobota 22. května 2010 v 10:59® BuBu99
-
Sumík> říkáš že u nas jsou sumci do 50 kg možna máš pravdu schvalně si tu 30kg šnůru pověs na ni nějake závaží a těch 40 kg nevydrži prostě je to na sumce málo a jestli to chceš jako univerzal tak na štiky a candaty používam 0,16 a ne 0,40
- Sobota 22. května 2010 v 9:47® džigit
-
Futureriver> zkus mrknout tady http://www.chytej.cz/…-se-snurama/ ,už je čas to znova oživit
Tento příspěvek byl editován 22.5.2010 09:47:27 uživatelem džigit. - Sobota 22. května 2010 v 1:37® Jak.novi
-
Michal.Pat> Stím bude asi problém.
- Sobota 22. května 2010 v 1:14® Michal.Pat
-
Nevite kde by se dali sehnat konské pijavice?
- Pátek 21. května 2010 ve 22:30® timbab
-
Futureriver> Celkem dobrá je tahle http://www.tropicliberec.cz/…sonic-zelena
- Pátek 21. května 2010 ve 22:27® Futureriver
-
…sice dražší ,ale co by jste řekli na tuhle pletenku : http://www.rybacentrum.cz/…cial_Dynema/ (0,25 na 17.5kg)?
- Pátek 21. května 2010 ve 21:48® Futureriver
-
Ahoj, měl bych dotaz:), koukám, že tu taky někdo řeší co na sumce (vlasec-pletenka), chtěl bych se Vás zeptat, jakou by jste mi poradili pletenku na přívlač na sumce(..značku). V každém obchodě raděj něco jinýho o pletence na smekací naviják. Někdo mi radí ,,spékanou např. fireline, že nenasákává vodu a tím se nezamotá ,druhý prodejce zase klasickou nespékanou a že se klasická nemotá.. Pak si má člověk vybrat..
Jedná se mi o to, že když si koupím pletenku za 500–600Kč ,tak aby se na ní netvořili uzly a vydržela chvíli dýl.. Předem díky za rady pro výběr pletenky
- Pátek 21. května 2010 ve 21:17® timbab
-
Sumík> S tou velikostí sumce máš pravdu ale ber v potaz i oděr.Co předřeš dřív?0,40 nebo např. 0,90?
- Pátek 21. května 2010 ve 21:14® Sumík
-
timbab> I když máš 100kg šňůru a sumec ti zajede do vázky stejně ji budeš muset urvat…chudák sumec
V našich podmínkách dosahuje sumec vyjímečně hmotnosti přes 50 kg.Myslím tedy že takové šňůry jsou naprosto univerzální a postačující.Je jistě pravda že na tak silnou šňůru jako je 100kg si člověk může dovolit více rvát sumce a tedy mu nedovolit zajíždět do překážek…moc děkuju za radu jak s pletenkou,někde jsem četl že pletenku je dobré namáčet před tím, aby byla dobře utažená,tak jsem se raději zeptal.
- Pátek 21. května 2010 ve 20:28® timbab
-
Sumík> Tá šňůra bude stačit jen do doby než jí přerveš a pak chudák sumec
Šňůru navíjím za sucha ale musí být dost utažená aby se nezařezávala.Aby se neprotáčela na cívce je dobrý jí podlepit kobercovou páskou popřípadě podmotat silnějším vlascem:1
- Pátek 21. května 2010 v 17:05® Sumík
-
A jak se vlastně šňůra namotává na cívku?Je potřeba aby byla mokrá?Nebo se něčím musí vypodložit?Pro vás je to asi stupidní otázka,ale věřte ,poprvé používám pletenku…
- Pátek 21. května 2010 v 16:20® sgt.mooody
-
Sumík> Na sumíky bych řekl že tady v ČR to bohatě stačí
ale candoše jsem na šnůru ještě nechytil,jen jednou na vlasec 0,40 ale nejwíce candátů na vlasec 0,18–0,20.
- Pátek 21. května 2010 v 11:59® Sumík
-
Ahoj chci se zeptat koupil jsem si od Pennu šňůru O,40 na 30kg. Myslím že by to mohlo stačit na naše podmínky…?Chci jí taky totiž používat při lovu jiných ryb,jako ostatní dravci hlavně candáti atp.Osobně nemám rád moc silné průměry.Tak teď si nejsem dost jistý jestli jsem udělal dobře