Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 20. května 2010 ve 20:23® HaD
HaD

sidonius> lína používám jen výjimečně a jen koupeného. Uloveného bych nepoužil, to mi přijde škoda. V DVD to byla shoda, lín není nutnost. Na hladinu je dobrej karas, tloušť, kapr a cejn malý (skalák). Tlouště preferuji.

Čtvrtek 20. května 2010 ve 20:21® HaD
HaD

vladah> 0,40 je až moc. Nedá se s tím chytat. Kamarád na sumce úspěšně chodí s 0,28mm a většinu do 140 cm vyndá. Ono přetrhnout prutem vlasec 0,28 mm není úplně snadné. Pletenka je ale jistější,

Středa 19. května 2010 ve 20:22® tankaboth
tankaboth

Bubla> díky taky jsem z nich měl velkou radost )))

Středa 19. května 2010 ve 20:12® Knot
Knot

všechny zdravím,chtěl sem se zeptat jestli někdo nema zkušenost s chytanim sumiku na přehradě Dalešice?Jakmile zacnou dravci tak tam jezdim s kamaradem na vlacku porad ale sumce jsme jeste nezkouseli.tak jestli muzete poradit nebo dat nejakej tip na lokalitu nebo techniku chytani tak by to bylo uplne supr.dik moc

Středa 19. května 2010 ve 20:07® vladah
vladah

osprey> díky tak už vím co si vybrat k svátku pletenku k navijáku tak na 20kg by mohla stačit, snat mi budou stačit gumové kopyta

Středa 19. května 2010 ve 20:05® osprey
osprey

vladah> Tak to bych vzal pletenku tak na 15 – 20 kg. Budeš házet daleko a s vlascem se to hůř seká, ryba taky může být velká a navíc vám to tam táhne.

Středa 19. května 2010 ve 20:00® vladah
vladah

osprey> jedná se o Labe v Ústí nad Labem je to docela dost kamenu a jsou tu i jiné překáždy a docela silný proud

Středa 19. května 2010 v 19:56® osprey
osprey

vladah> Komplikovaná otázka. Na čisté vodě stačí na sumce do 110 – 120 cm i dobrá pětadvacítka – vlasec. Na vodě plné překážek s výskytem velkých ryb nemusí stačit skoro nic.

Tento příspěvek byl editován 19.5.2010 19:56:49 uživatelem osprey.
Středa 19. května 2010 v 19:50® vladah
vladah

chtěl sem se zeptat jestli by mi na vláčení sumcu stačil vlasec 40mm a nebo bude lepší šnura???

Středa 19. května 2010 v 17:09® sidonius
sidonius

HaD> díky, přesně tak jsem to myslel, jeden na trhačku a jeden na hladinovku, ALE NEVÍM JAKOU NÁSTRAŽNÍ RYBU POUŽÍT (na tu hladinovku), aby vydržela cákat co nejdéle, veškerý postup při vyvážení a přípravě montáže jsem viděl na tvém DVD – fakt supr, všechno podrobně popsané a vysvětlené. Viděl jsem, že používáš na hladinovku lína, toho se pokusím taky chytit, ale když se to nepovede, tak mám použít třeba menšího kapříka nebo tlouště? nebo něco jiného? díky moc

Středa 19. května 2010 v 16:26® timbab
timbab

džigit> Tak stejně s tou vzdáleností na kterou to nahodím to je k ničemu.

Středa 19. května 2010 v 16:24® džigit

timbab> uč se,nevíš kdy to budeš potřebovat :-)

Středa 19. května 2010 v 16:04® timbab
timbab

džigit> Já už to snad bez vyvážky ani neumím :-))

Středa 19. května 2010 v 16:01® džigit

timbab> no právě :-(( s kaprem na konci se nahazovat nedá…

Středa 19. května 2010 v 15:49® timbab
timbab

džigit> Přes dva pruty je to na nic.Ale když není jiná možnost tak co se dá dělat že?

Středa 19. května 2010 v 15:37® džigit

HaD> Je to obtížnější,ale sám máš jednu vychytávku přes dva pruty a na severovýchodě to asi jinak nepůjde :-)

Tento příspěvek byl editován 19.5.2010 15:38:19 uživatelem džigit.
Středa 19. května 2010 ve 14:48® HaD
HaD

slepyc> bez vyvážky to není snadné. Zkus podvodní splávek, nebo koncový. Zátěž podle typu lovu. Sekat ihned.

Středa 19. května 2010 ve 14:46® HaD
HaD

Sumík> taky bych se toho zamotání bál a raději mám těžší zátěž.

Středa 19. května 2010 ve 14:45® HaD
HaD

sidonius> jeden prut na trhačku, druhej na hladinu. Dával bych to do míst, kde je slyšet lovit, případně tam, kde se zdržuje v noci nejvíce drobnějších ryb.

Středa 19. května 2010 ve 13:03® slepyc
slepyc

jo a ještě jak daleko od břehu házet?

Středa 19. května 2010 ve 12:58® slepyc
slepyc

zdravím všechny, chtěl bych si letos chytit prvního sumce a na 99% to bude bez vyvážky. chtěl bych vědět jestli mám dát olovo průběžně nebo na pevno a jestli mám dát sumíkovi čas na zažrání nebo sekat hned po záběru? popřípadě co je lepší, položená nebo rybku pod splávek? díky za všechny rady a petrův zdar

Úterý 18. května 2010 ve 22:01® Sumík
Sumík

sidonius> Ahoj,sice tu jsou jiní profíci,já mám chyceno jen pár sumíků,ale zkusil bych normálně trhačku za teplého letního večera…:-)

Úterý 18. května 2010 ve 20:44® Sumík
Sumík

Zrovna jsem dokoukal dvd s Pavlem Tomim,všiml jsmem si jeho montáže s podvodním splávkem,vypadalo to že chytá na stojáku,bez bužírky proti zamotání,nástraha kapr…a jeho uchycení za prsní ploutev a druhý trojhák za řitní ploutev.Montáž zavážel a použil klasický sumcoví doutník olovo průběžné,myslím tak 200g.Proč to tedy píšu,jsem začátečník v lovu sumců a co jsem tak četl po článcíh ať už tady či jinde, tak je to docela dost rozdílné…Olovo mi přišlo malé,kapr s tím musel cestovat a napíchnutí ryby za spodní část se mi taky moc nezdálo…tak neví
jsem z toho všeho jelen :-)

Úterý 18. května 2010 v 18:38® sidonius
sidonius

tím stavidlem jsem myslel hráz :-)

Úterý 18. května 2010 v 18:27® sidonius
sidonius

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jakým způsobem chytat sumce na rybníku, který má 7,4ha, max hloubka je kolem 3–4,2 metru(pouze u stavidla), jinak kolem rybníka je les a louka, ve vodě pár potopených vrbiček, jinak profil dna atd neznám(údaje jsou od majitele). Jedu na ten rybník poprvé-na 14 denní výpravu jako instruktor na dětském rybářském táboře, a chtěl bych zkusit chytit sumce-prý má aspoň jeden kolem 2 metrů a další jsou menší, tak alespoň nějakého ulovit, aby děti viděly jak vypadá král českých vod. díky za rady, více informací o tom nevím, jo a majitel povídal, že sumec jim tam žere kačeny, tak by možná byla dobrá „HLADINOVKA“, aby se ryba plácala na hladině a dělala stejný cákance jako kačena – šlo by to?
díky moc

Úterý 18. května 2010 v 0:49® Bubla
Bubla

osprey> uz tam je.dik

Pondělí 17. května 2010 ve 23:43® osprey
osprey

Bubla> Tak snad bude časem líp. Ale divím se, proč je to nežere.

Video pěkný. Chceš ho hodit mezi ostatní videa, co na chytej máme? Můžu to udělat.

Pondělí 17. května 2010 ve 23:20® Bubla
Bubla

osprey> ja je zmensoval a dokonce v tom programu kterej mi to poradilo ale na konec stejne nic.a pak mi dosla trpelivost a vybod sem se na to

Tento příspěvek byl editován 17.5.2010 23:21:24 uživatelem Bubla.
Pondělí 17. května 2010 ve 23:01® osprey
osprey

Bubla> Fotka, aby sem šla vložit, musí mít po delší straně max. 1600 bodů. Dělá to problém spoustě lidí. Je to jedna z věcí, které musíme odstranit.

Pondělí 17. května 2010 ve 22:48® Bubla
Bubla
kdyz mi nesly vlozit ty fotky tak dam aspon odkaz na videjko