Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 20. května 2010 ve 20:23® HaD
-
sidonius> lína používám jen výjimečně a jen koupeného. Uloveného bych nepoužil, to mi přijde škoda. V DVD to byla shoda, lín není nutnost. Na hladinu je dobrej karas, tloušť, kapr a cejn malý (skalák). Tlouště preferuji.
- Čtvrtek 20. května 2010 ve 20:21® HaD
-
vladah> 0,40 je až moc. Nedá se s tím chytat. Kamarád na sumce úspěšně chodí s 0,28mm a většinu do 140 cm vyndá. Ono přetrhnout prutem vlasec 0,28 mm není úplně snadné. Pletenka je ale jistější,
- Středa 19. května 2010 ve 20:22® tankaboth
-
Bubla> díky taky jsem z nich měl velkou radost )))
- Středa 19. května 2010 ve 20:12® Knot
-
všechny zdravím,chtěl sem se zeptat jestli někdo nema zkušenost s chytanim sumiku na přehradě Dalešice?Jakmile zacnou dravci tak tam jezdim s kamaradem na vlacku porad ale sumce jsme jeste nezkouseli.tak jestli muzete poradit nebo dat nejakej tip na lokalitu nebo techniku chytani tak by to bylo uplne supr.dik moc
- Středa 19. května 2010 ve 20:07® vladah
-
osprey> díky tak už vím co si vybrat k svátku pletenku k navijáku tak na 20kg by mohla stačit, snat mi budou stačit gumové kopyta
- Středa 19. května 2010 ve 20:05® osprey
-
vladah> Tak to bych vzal pletenku tak na 15 – 20 kg. Budeš házet daleko a s vlascem se to hůř seká, ryba taky může být velká a navíc vám to tam táhne.
- Středa 19. května 2010 ve 20:00® vladah
-
osprey> jedná se o Labe v Ústí nad Labem je to docela dost kamenu a jsou tu i jiné překáždy a docela silný proud
- Středa 19. května 2010 v 19:56® osprey
-
vladah> Komplikovaná otázka. Na čisté vodě stačí na sumce do 110 – 120 cm i dobrá pětadvacítka – vlasec. Na vodě plné překážek s výskytem velkých ryb nemusí stačit skoro nic.
Tento příspěvek byl editován 19.5.2010 19:56:49 uživatelem osprey. - Středa 19. května 2010 v 19:50® vladah
-
chtěl sem se zeptat jestli by mi na vláčení sumcu stačil vlasec 40mm a nebo bude lepší šnura???
- Středa 19. května 2010 v 17:09® sidonius
-
HaD> díky, přesně tak jsem to myslel, jeden na trhačku a jeden na hladinovku, ALE NEVÍM JAKOU NÁSTRAŽNÍ RYBU POUŽÍT (na tu hladinovku), aby vydržela cákat co nejdéle, veškerý postup při vyvážení a přípravě montáže jsem viděl na tvém DVD – fakt supr, všechno podrobně popsané a vysvětlené. Viděl jsem, že používáš na hladinovku lína, toho se pokusím taky chytit, ale když se to nepovede, tak mám použít třeba menšího kapříka nebo tlouště? nebo něco jiného? díky moc
- Středa 19. května 2010 v 16:26® timbab
-
džigit> Tak stejně s tou vzdáleností na kterou to nahodím to je k ničemu.
- Středa 19. května 2010 v 16:24® džigit
-
timbab> uč se,nevíš kdy to budeš potřebovat
- Středa 19. května 2010 v 16:04® timbab
-
džigit> Já už to snad bez vyvážky ani neumím
- Středa 19. května 2010 v 16:01® džigit
-
timbab> no právě
s kaprem na konci se nahazovat nedá…
- Středa 19. května 2010 v 15:49® timbab
-
džigit> Přes dva pruty je to na nic.Ale když není jiná možnost tak co se dá dělat že?
- Středa 19. května 2010 v 15:37® džigit
-
HaD> Je to obtížnější,ale sám máš jednu vychytávku přes dva pruty a na severovýchodě to asi jinak nepůjde
Tento příspěvek byl editován 19.5.2010 15:38:19 uživatelem džigit. - Středa 19. května 2010 ve 14:48® HaD
-
slepyc> bez vyvážky to není snadné. Zkus podvodní splávek, nebo koncový. Zátěž podle typu lovu. Sekat ihned.
- Středa 19. května 2010 ve 14:46® HaD
-
Sumík> taky bych se toho zamotání bál a raději mám těžší zátěž.
- Středa 19. května 2010 ve 14:45® HaD
-
sidonius> jeden prut na trhačku, druhej na hladinu. Dával bych to do míst, kde je slyšet lovit, případně tam, kde se zdržuje v noci nejvíce drobnějších ryb.
- Středa 19. května 2010 ve 13:03® slepyc
-
jo a ještě jak daleko od břehu házet?
- Středa 19. května 2010 ve 12:58® slepyc
-
zdravím všechny, chtěl bych si letos chytit prvního sumce a na 99% to bude bez vyvážky. chtěl bych vědět jestli mám dát olovo průběžně nebo na pevno a jestli mám dát sumíkovi čas na zažrání nebo sekat hned po záběru? popřípadě co je lepší, položená nebo rybku pod splávek? díky za všechny rady a petrův zdar
- Úterý 18. května 2010 ve 22:01® Sumík
-
sidonius> Ahoj,sice tu jsou jiní profíci,já mám chyceno jen pár sumíků,ale zkusil bych normálně trhačku za teplého letního večera…
- Úterý 18. května 2010 ve 20:44® Sumík
-
Zrovna jsem dokoukal dvd s Pavlem Tomim,všiml jsmem si jeho montáže s podvodním splávkem,vypadalo to že chytá na stojáku,bez bužírky proti zamotání,nástraha kapr…a jeho uchycení za prsní ploutev a druhý trojhák za řitní ploutev.Montáž zavážel a použil klasický sumcoví doutník olovo průběžné,myslím tak 200g.Proč to tedy píšu,jsem začátečník v lovu sumců a co jsem tak četl po článcíh ať už tady či jinde, tak je to docela dost rozdílné…Olovo mi přišlo malé,kapr s tím musel cestovat a napíchnutí ryby za spodní část se mi taky moc nezdálo…tak neví
jsem z toho všeho jelen - Úterý 18. května 2010 v 18:38® sidonius
-
tím stavidlem jsem myslel hráz
- Úterý 18. května 2010 v 18:27® sidonius
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jakým způsobem chytat sumce na rybníku, který má 7,4ha, max hloubka je kolem 3–4,2 metru(pouze u stavidla), jinak kolem rybníka je les a louka, ve vodě pár potopených vrbiček, jinak profil dna atd neznám(údaje jsou od majitele). Jedu na ten rybník poprvé-na 14 denní výpravu jako instruktor na dětském rybářském táboře, a chtěl bych zkusit chytit sumce-prý má aspoň jeden kolem 2 metrů a další jsou menší, tak alespoň nějakého ulovit, aby děti viděly jak vypadá král českých vod. díky za rady, více informací o tom nevím, jo a majitel povídal, že sumec jim tam žere kačeny, tak by možná byla dobrá „HLADINOVKA“, aby se ryba plácala na hladině a dělala stejný cákance jako kačena – šlo by to?
díky moc - Úterý 18. května 2010 v 0:49® Bubla
-
osprey> uz tam je.dik
- Pondělí 17. května 2010 ve 23:43® osprey
-
Bubla> Tak snad bude časem líp. Ale divím se, proč je to nežere.
Video pěkný. Chceš ho hodit mezi ostatní videa, co na chytej máme? Můžu to udělat.
- Pondělí 17. května 2010 ve 23:20® Bubla
-
osprey> ja je zmensoval a dokonce v tom programu kterej mi to poradilo ale na konec stejne nic.a pak mi dosla trpelivost a vybod sem se na to
Tento příspěvek byl editován 17.5.2010 23:21:24 uživatelem Bubla. - Pondělí 17. května 2010 ve 23:01® osprey
-
Bubla> Fotka, aby sem šla vložit, musí mít po delší straně max. 1600 bodů. Dělá to problém spoustě lidí. Je to jedna z věcí, které musíme odstranit.
- Pondělí 17. května 2010 ve 22:48® Bubla
- kdyz mi nesly vlozit ty fotky tak dam aspon odkaz na videjko