Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 3. dubna 2010 ve 20:25® RedTom
-
HaD>o tom koncovém splávku jsem četl v tvé knize a tento rok to chci vyzkoušet. Jen mě zajímá jestli se to nějak nemotá.
- Sobota 3. dubna 2010 ve 12:07® HaD
-
Sumík> pro koncovej splávek nepotřebuješ znát hloubku.
- Sobota 3. dubna 2010 v 8:28® Leonardo
-
Sumík> ještě je možnost si tam zaplavat a umístit rovnou trhací bojkovou montáž
- Sobota 3. dubna 2010 v 1:50® Sumík
-
HaD> bohužel momentálně nejsem schopný vyvážet montáže,takže jsem odkázaný pouze na odhoz přes dva pruty.Takže připadá v úvahu jen podvodní splávek,koncoví splávek(ale nevím jaká je přesná hloubka na revíru)takže nepoužitelná,nebo právě ta činka.Vím že jsou s ní problémy při záseku,ryba se kolikrát vůbec nesekne,je to nesportovní atp…ale mě nic jiného nezbívá.Upozorňuji že sumce chci chytat letost poprvé a především na řekách jako Labe,Berounka.Nevím jak jinak bych je mohl s úspěchem chytat…
- Pátek 2. dubna 2010 ve 22:48® HaD
-
Sumík> na podvodní splávek bych jí nedával, tam by to riziko zvýšené bylo. Na činku to jde, ale činku raději opust. Není to moc pěknej zážitek. Na mrtvou rybu moc velká efektivita není. Může ji vzít, ale je to spíše náhoda. Třeba na Ebru se tak chytají – třeba na hlavy z candátů, ale tam jsou na to zvyklí – hodně lidí tam masaří a hlavy se vyváží na vodu a sumci si zvykli. Dokonce znám člověka, kterej takhle cíleně krmí. U nás bych tak nechytal.
- Pátek 2. dubna 2010 ve 13:52® timbab
-
Sumík> Proč na mrtvou rybu?U tý vytuněný montáže nevím o co jde,jestli to je z DVD tak to jsem neviděl a musí se vyjádřit HaD
- Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 20:56® Sumík
-
Ta tzv.vytuněná montáž ryby dá se použít na podvodní splávek nebo na činku,nebude se to motat?Jaká je asi úspěšnost lovu sumců třeba na mrtvé ryby?
- Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 20:52® Jak.novi
-
janecek> Ještě ne a ani nechci. Osobně mám doma knihu od HaDa a ta se stala mou Biblí o lovu sumce. Ale Kubík se docela rozepsal (hodně tlustá kniha) o tom žádná.
- Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 20:40® HaD
-
Malovec>
- Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 20:12® Malovec
-
HaD> dík , zdolávat snad umím (trošku)
- Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 20:01® janecek
-
Už jste někdo vyděl tu novou knížku od jakuba?
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:48® timbab
-
Sumík> dej tam 20–40g bužírka určitě nevadí
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:18® HaD
-
Malovec: úplně v pohodě. Na takovej Sportex vytáhneš i stopadesátku, když nebudou vázky a velkej proud. Naviják myslím taky v pohodě – a pokud budeš zdolávat tak, jak se zdolávat má, odděláš ho dříve navíjením při práci s těžkou nástrahou.
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:10® džigit
-
osprey> Teď jsem dovybavil vláčku,nastává čas šňůr
Tento příspěvek byl editován 1.4.2010 19:12:39 uživatelem džigit.do 17.září mám na Pasohlávky dost času
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:05® Tommy
-
Malovec> ještě ne strejdo,ale pracuju na tom
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:03® osprey
-
džigit> Stačí, když ti ji někdo na ten týden půjčí
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 18:50® džigit
-
osprey> to bych si musel nejprve koupit tu šňůru
Tento příspěvek byl editován 1.4.2010 18:50:49 uživatelem džigit. - Čtvrtek 1. dubna 2010 v 18:01® osprey
-
džigit> Zasedni na týden někde na Mušově, zavez to ke korytu a když Pánbůh dá, staneš se z teoretika praktikem
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:46® Sumík
-
jaký jsou standartní gramáže splávků pod vodu?Třeba na karase 12cm a lína 20cm?A ta bužírka všude okolo neodradí to sumce?
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:38® Malovec
-
Tommy> nazdar strejdo , už máš všechno nakoupeno?
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 16:23® Sumík
-
Škoda že můžu chytat pouze ze břehu bez zavážení.Ten koncovej splávek je moc šikovnej,ale jak jsem vypozoroval z DVD nedá se s ním chytat aniž by člověk nevěděl jaká je tam hloubka.Zkusím vyfotit ten podvoďák a budu rád za nějaký komentář k němu.
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 11:51® Tommy
-
Malovec> jo tak labíčko jo cukrouši
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 11:48® Malovec
-
osprey> jj přívlač , jinak dík za rady , převážně chci zkoušet Labíčko
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 9:23® Tommy
-
džigit> Neboj,svět je plnej teoretiků
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 9:01® džigit
-
BuBu99> jo a pro doplnění.Pořídil jsem si ji jako svou první „silnou“ šňůru přes e-shop.Pak jsem si začal vybírat osobně a začal dělat silové testíky.Ono to má trochu delší pozadí a důvody.Zvažoval jsem i článek o kupování šňůr a obecných zkušenostech z prodejci.Nemám moc úspěchů při lovu,do Španěl a do Norska nejezdím a tak jsem nenašel odvahu a dost drzosti jej napsat.Ono,koho by taky zajímaly zkušenosti sumcaře „teoretika“…
Tento příspěvek byl editován 1.4.2010 09:04:24 uživatelem džigit. - Čtvrtek 1. dubna 2010 v 8:42® džigit
-
BuBu99> ahoj,je to takové nahrubo pletené „lano“,po zimním spánku mi stvrdla.Vloni v Pasohlávkách jsem ji nejprve namočil a znova přemotal,pak jsem si vesele vyjel zavézt a najednou stojím.Zjistil jsem,že se mi při odvíjení nehezky zařízla-podotýkám,že jsem si při znovunamotávání dával pozor a taky nemotal jen tak na volno.Průměr je o hodně víc,než se udává a nosnost o hodně míň a navíc se docela třepí.Pokud jsi viděl Hadem zmiňované Pwerline,tak tohle vedle sebe je sakra rozdíl!Jako dobře utkaná nit vedle příze s kolovrátku.Já osobně bych už nebral a raději připlatím-ono to asi nebude tolik.Navíc,pokud toho nepotřebuje na návin přes třista metrů…
- Čtvrtek 1. dubna 2010 v 6:13® BuBu99
-
džigit> mas s tou dynemkou nejakou negativni zkusenost?
- Středa 31. března 2010 ve 22:41® osprey
-
Malovec> Pro případ, že se HaD zpozdí: Prut dobrý, naviják neznám, ale ono se to ukáže po první sezóně. S vlascem 0.30 mm by sumec do 120 cm neměl být problém. Větší podle typu vody, místa, které je k dispozici a chování ryby po záseku.
On je potíž v tom, že sumec může mít metr, ale taky dva. A jsou obrovské rozdíly ve fyzických dispozicích jednotlivých ryb. Mám vyvláčené tři sumce přes metr – dva démoni a jeden odpadl po minutě.
(Předpokládám, že se bavíme o přívlači.)
- Středa 31. března 2010 ve 21:14® Malovec
-
HaD> čau Davide chtěl jsem se zeptat :Loni jsem si pořídil tuhle sestavu , spíš teda na candáty ale zajímalo by mě jestli se to dá použít i na sumíky ? Prut :Sportex Carboflex CX 2723 – 270cm gramáž 55 , Naviják :Mivardi Precision 4000
- Středa 31. března 2010 v 19:57® RedTom
-
timbab> dík ta nevypadá špatně