Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 26. března 2010 ve 20:53® Leonardo
Leonardo

slimak> aha, to sem asi nějak přehlidl v tom nakresu, musim to přepsat…

Pátek 26. března 2010 ve 20:48® Sumík
Sumík

takže necháváš povolenou brzdu?a při záseku dotahuješ.Jáká je asi ideální výška rybky nad dnem při podvodním splávku.Při podvoďáku nezamotá se do hlavní šnůry.Viděl jsem prodávat podvoďák už na trubičce kudy se jen protáhne šnůra a připevní olovo,

Pátek 26. března 2010 ve 20:04® timbab
timbab

Sumík> použil bych třeba našívací montáž,na tažný vodě to jde ale lepší je podvoďák a sekám vždy,nečekám že by se seknul sám

Pátek 26. března 2010 v 19:53® Sumík
Sumík

co tedy doporučuješ aby zásek byl v tlamně v kartáči?Jinak jaké je použití činky v táhnoucí vodě jako je třeba Vltava?A zasekne se při téhle metodě sám?

Pátek 26. března 2010 v 19:29® timbab
timbab

Sumík> Lín je dobrá nástraha,ta montáž by měla stačit ale dávám i na tři trojháky.Na tu montáž co popisuješ to sumec má často zaseklý někde v hlavě nebo ve skřelích :-((

Pátek 26. března 2010 v 19:27® timbab
timbab

M.Pitrs> ten esox jeden mám a zatím k němu nemám výhrady na rozdíl od jinejch i dražších prutů

Pátek 26. března 2010 v 19:20® Sumík
Sumík

Jak dobrý je lín tak 20 – 25 cm na sumce na podvďák nebo na činku.Na sumce tak okolo 1m.?Stačí píchnout jednoháček do hřbetu a nechat vyset jeden trojkák podél ryby?

Pátek 26. března 2010 v 18:29® Bubla
Bubla

M.Pitrs> byt tebou tak na chytacku ze brehu si priplat a kup tenhle http://www.sumcaruvsvet.com/eshop.php?… ma uz celokovova ocka.spatny pruty to urcite nebude!

Pátek 26. března 2010 v 17:39® M.Pitrs
M.Pitrs

timbab> nu spíš ze břehu, ten esox nevypadá taky špatně

Pátek 26. března 2010 v 11:58® timbab
timbab

M.Pitrs> Na co ten prut budeš používat? Loď nebo ze břehu?Vypadá bytelně ale v téhle ceně můžu doporučit Esox catfish

Pátek 26. března 2010 v 9:23® slimak
slimak

Leonardo> tak to potom jo,já jen , že v tom nákresu to máš na 0,20 mm..

Pátek 26. března 2010 v 6:41® M.Pitrs
M.Pitrs

poradí mi někdo? zda ty pruty jsou na hovno nebo nejsou ? http://www.sumcaruvsvet.com/eshop.php?…

Čtvrtek 25. března 2010 v 18:52® Leonardo
Leonardo

slimak> hh už sem přišel o 2:-D ale mám tam tlustou trhačku kolem 0,40mm, někdy to může někam zapadnout a příjdu o sumce, dávám tam jen ty kuličky polystyrenový za 5Kč z květinářství.

Čtvrtek 25. března 2010 v 17:53® slimak
slimak

timbab> mládí v před..pochopil jsi to:) na rozdíl od kolegy džigita…pravde­podobně háže s multíkem 80 metrů..já si to radši zaplavu jen s olovem a přitáhnu druhým prutem a nikdo ti nemůže říct ani popel…

Čtvrtek 25. března 2010 ve 13:26® timbab
timbab

džigit> Já bych to taky nevyvážel,dělám to těma dvěma prutama-nemusím se s nikým dohadovat.Ale většinou jezdím na revíry kde se zavážet smí.

Čtvrtek 25. března 2010 ve 12:42® džigit

timbab> já vím,ale nerad slovíčkařím,tak jsem se ptal na odpovědných místech a bylo mi sděleno-toleruje se přes dva pruty!Loďka,plavání nebo zavážecí lodička nepovolena!Holt jiný kraj jiný mrav :-/

Čtvrtek 25. března 2010 ve 12:23® timbab
timbab

džigit> slimak myslí že se tam mluví jen o nástrahách a návnadách což se olova netýká a to jakýmkoliv způsobem je diskutabilní-bych nemohl ani splávek nechat jet s proudem,protože ho proud zanáší a je na něm nástraha :-D

Čtvrtek 25. března 2010 v 11:58® džigit

slimak> asi neumíš číst.Nějak Ti unikla formulka „jakýmkoliv způsobem“ :-)

Čtvrtek 25. března 2010 v 9:08® slimak
slimak

džigit> v českým řádu je zase zákaz zaplavávání a zavážení nástrah a návnad…takže když plavu s olovem je to košer

Čtvrtek 25. března 2010 v 9:06® džigit

tomasskala> nemáš kolego až tak úplně pravdu.Na severu/Ostrava/ máme napsáno zavážet a zanášet jakýmkoliv způsobem!Prutem se to ještě bere,ale loď NEE

Čtvrtek 25. března 2010 v 9:05® slimak
slimak

Leonardo> nechápu proč máš splávek na trhačce??? chceš o něj přijít???

Čtvrtek 25. března 2010 v 8:20® Leonardo
Leonardo

nejde mi tam vložit ten obrázek :-(( , tak jsem ho vložil sem: http://leteckaposta.cz/347145678 jen si ho stahni

Tento příspěvek byl editován 25.3.2010 07:21:51 uživatelem Leonardo.
Čtvrtek 25. března 2010 v 8:18® Leonardo
Leonardo

Sumík> Tady sem ti namaloval přesný postup jak to funguje.

Tento příspěvek byl editován 25.3.2010 07:19:37 uživatelem Leonardo.
Čtvrtek 25. března 2010 v 8:07® tomasskala
tomasskala

pokud každý zná rybářský řád tak ví že když je zákaz vyvážet nástrahu ,,tak tam není zákaz ježdění na lodi,, a proto si tam to olovo jednoduše zavezu a vrátím se zpátky se šnůrou v ruce a bojku si tam stahnu ,stejně jako v případě nahazování pomocí druhého prutu :-)) a to bez porušení RŘ

Úterý 23. března 2010 ve 23:13® timbab
timbab

Sumík> trubičku na hlavní šňůru,koukni na dvd a ptej se :-) Nejde přesně říct co je úspěšnější záleží na místě a i tak to jednou může bejt to a podruhý ono.

Úterý 23. března 2010 ve 23:09® Sumík
Sumík

Tu trubičku navlíknu na trhací vlasec?Moc všem děkuju za rady,opravdu člověk zde najde spousta informací…DVD jsem si právě objednal,tak se budu těšit a pak napíšu něco přesněji co mne zajímá.Co myslíte jaký způsob je účinější v hlavní sezóně,podvoďák nebo bojka?

Úterý 23. března 2010 ve 22:39® timbab
timbab

Sumík> no když dáš vlasec tak akorát (nutno odzkoušet)tak to nepraskne a dej tam nějakou trubičku nebo tak,když dáš jen karabinu tak se to může zamotat a šňůra nepůjde přitáhnout zpět

Úterý 23. března 2010 ve 22:39® džigit

Sumík> prohlídni dvd,nebo přečti knihu a pak i dotazy budeš líp formulovat a lidi Ti líp pomužou s tuningem na dané loviště

Úterý 23. března 2010 ve 22:35® Sumík
Sumík

DVD si určitě pořídím…Myslel jsem že Kámen je navázanej na trhacím vlasci a ten pak karabinou na hlavní šňůře.Ale myslím že když to budu nahazovat tak vlasec praskne.

Úterý 23. března 2010 ve 22:23® timbab
timbab

Sumík> no trhací vlasec podle proudu a druhu nástražní ryby a návazec na co(montáž)?