Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 7. února 2010 v 11:18® Losfedos
Losfedos
Tento příspěvek byl editován 7.2.2010 10:20:04 uživatelem Losfedos.
Neděle 7. února 2010 v 11:16® Losfedos
Losfedos

DOBRY DEN CHCI SI PORIDIT PRUT A MULTIK NA SUMCE,POTREBOVAL BYCH PORADIT,O PRUTU NEMAM VUBEC PREDSTAVU- LIBI SE MI SEMA THERAPY -CATFISH 2,5M-2.8M DO 400G. A UVAZUJI O KOUPI JEDNOHO Z TECHTO MULTIKU-SHIMANO TLD 20 ,NEBO OKUMA CATALINA CT 45L.CENA KOMPLETU DO 8000KC.CHYTAT BUDU NA VABNICKU A ZE BREHU NA BOJKU.PREDEM DEKUJI ZA RADY.

Sobota 6. února 2010 ve 23:08® DJ
DJ

osprey> V pohode, jsem horka hlava a nemusel jsem na tebe reagovat tak podrazdene.

Sobota 6. února 2010 ve 20:41® osprey
osprey

DJ> Jinak fakt to nebylo nic osobního. Ale v mém okolí jsou lidi, co se na ty hlídače jiker specializují. A fakt už to není o rybařině.

Tento příspěvek byl editován 6.2.2010 19:41:25 uživatelem osprey.
Sobota 6. února 2010 v 1:20® DJ
DJ

HaD> Nevlacel jsem nikdy cilene na sumce , ale na Labi jsou mista kde je podemlety breh a tam proste berou, Jsou to mista kde se toci proud u brehu a pod nim, jsou tam velky diry, coz jsem psal uz na zacatku nasi pre s Ospreyem . Jednou jsem si to zkusil i v prsackach. Fajn vylet pod vodu :-) Zvyseny zajem o nastrahu jsem si vysvetloval tak, ze tam maji hnizdo kdyz tam berou tak razantne a agresivne. Loni jsem vytah a pustil tri behem tydne-vsichni do metru, je tam taky dost candatu a malejch rybek. Dle tve informace o slame, to ale asi hnizda nebudou. Zadny traviny tam nejsou, proud by je odnesl. Na kazdy pad by to ale nebylo tak hrozny, jako hordy naruzivych masozravcu z cely republiky, kteri kazdy jaro rabuji candati hnizda na Ebru. To uz je ale zase uplne jinej pribeh. No nic, Petru zdar a dik za novou informaci.

Pátek 5. února 2010 ve 23:07® cormoran
cormoran

Zdravím sumcobijci, letos bych chtěl namotat a vyzkoušet dosti chválenou Tufku. Mám možnost levněji sehnat jednu z těchto dvou. Poradíte, kterou vybrat?:-)

foto/diskuze/sumcarina/2010/th-img30816.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2010/th-img30817.jpg
Pátek 5. února 2010 ve 21:10® osprey
osprey

Libor: Samozřejmě se to nepozná. Já taky nikomu nezazlívám, že se mu občas podaří takovou rybu zaseknout. Ale vyjádřil jsem pochyby o etičnosti takovéhoto počínání v případě, kdy lovec hlídající mlíčáky cíleně vyhledává.

A jak se to dá najít? Zjisti si, jak se sumec vytírá. Nechci to sem psát.

Ale pokud třeba zasekneš sumce v proudu pod jezem, je pravděpodobnost, že tam hlídal jikry, prakticky nulová.

Pátek 5. února 2010 v 11:05® HaD
HaD

Libor> koukaj z ní kousky slámy tvarované do kolečka :-D

Pátek 5. února 2010 v 11:05® HaD
HaD

Já myslím, že zjistit, zda daný sumec hlídal či nehlídal hnízdo je obtížné. Možná to pozná zkušený ichtyolog, ale běžný rybář těžko. Nicméně pokud někdo nevědomky uloví hlídajícího sumce v povolenou dobu, není na tom nic špatného. Pokud ale cíleně a vědomě bude takové ryby lovit, tzn. že ví o těch místech a dokáže vysledovat tu dobu, je to trochu prasárna. To se nedělá a nemělo i když se ryba vodě vrátí. Odolat je asi těžké, ale etické.

Pátek 5. února 2010 v 10:51® Libor
Libor

ahoj, jak poznám že zrovna v týhle tůni je hnízdo?

Čtvrtek 4. února 2010 ve 23:01® osprey
osprey

DJ> Hledáš, co není. Ti moji sumci byli jikernačky. Proto si můžu být jistý, že hnízdo nehlídaly.

A jinak to samozřejmě ukončíme.

Čtvrtek 4. února 2010 ve 22:22® DJ
DJ

osprey> NIKDO NEPSAL O JIKERNACKACH – ACKOLI NEVIM JAK TO MATE DOMA. POKUD JE PODLE TEBE TATA JIKERNACKA OK, NIC PROTI GUSTU :-) NECHCI SE TU S NEKYM NAPADAT, POJD, PUJDEM SI KAZDEJ PO SVEM JU? UZIJ FAJN DEN

Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:49® osprey
osprey

DJ> Jikernačky hnízdo nehlídají:-))

Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:44® DJ
DJ

osprey> Tak to ti gratuluju, ze jsi si jisty tim, ze zadny ze sumcu ktere jsi chytil na konci sedmeho mesice nebyl z hnizda. Kladu si ale otazku, netrou se prave sumci v lete a dalsi otazka. Neprijde ti nefer chytat hladovou trenim vycerpanou rybu? Vis co, ja chodim k vode vlacet a je mi jedno co zabere, uziju si boj a pak vratim rybu vode a pokud zabere sumec uziju si to stejne tak :-) Resime tu howna Osprey. Nema smysl se prit, oba to delame po svem a ja nesoudim tebe, tak nesud ty me. Dik a Petru zdar:)

Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:15® osprey
osprey

DJ> Nikdy jsem sumce na hnízdě netrefil a to vláčím 20 let. Tři přes metr mám mezi 25.7. a 15. 8.

K chytání mě vedou nějaké prastaré pudy po předcích, to asi budeš znát.

Ale zjednodušovat si život tím, že bych cíleně usiloval o záběr ryby, která ve snaze bránit potomstvo skočí po všem, to nebudu. V poslední době lidi kašlou na ryby jako takové, chtějí je jen tahat z vody bez ohledu na cokoli.

Nebudu tuhle diskuzi prodlužovat, stejně si každý udělá, co uzná za vhodné.

Čtvrtek 4. února 2010 v 19:16® DJ
DJ

skwor> Klidne me pouc kolego – ziju v tom, ze se dravci smi chytat od 16.6

Tento příspěvek byl editován 4.2.2010 18:17:28 uživatelem DJ.
Čtvrtek 4. února 2010 v 17:45® skwor
skwor

DJ> Já se nehádám, jenom píšu svůj názor. Chodit cíleně na hájenou rybu podle mě úplně košér nebude. To hájení tam není bezdůvodně.

Čtvrtek 4. února 2010 v 17:41® DJ
DJ

skwor> Ok, tak to mas po 16 dve moznosti. Nechodit vlacet az do pulky leta, nebo na umelou nastrahu napsat neni urceno pro sumce a doufat, ze si to sumec precte. Nebo je tu jeste jedna moznost, kdyz ti sumik zabere, urizni to, on to urcite prezije. Myslim, ze se shodnem, ze to o cem tu mluvime je kravina a ja se nehodlam hadat s nekym kdo nadava na elektrarny, ale doma si sviti zarovkou. Mozna by jsi tu mel tohle napsat chlapum kteri tu zacatkem leta pisou s nadsenim o ulovcich co se jim podarily. Podstatna cast sumcu v tomhle obdobi jsou tatove z hnizda :-) ale staci je pustit. Kdyz jej clovek odnese, zacnu s tebou souhlasit, ale i tak by to byla polemika o nicem. Svet nespasis, uz toho nechme :-)

Čtvrtek 4. února 2010 v 15:42® skwor
skwor

DJ> Tebe by takový úlovek těšil? Mě ne, a to myslím vážně. To si klidně radši vycházku k vodě odpustím, než tahat ryby tak, abych z toho neměl dobrý pocit. A to bych z lovu ryb hlídajících jikry neměl.

Čtvrtek 4. února 2010 ve 12:54® DJ
DJ

osprey> Poloz tuhle otazku jinak a vsem co sem chodi, nebo tem co chodi hned od 16 vlacet a obcas jim u brehu zabere neco, co nedovedou otocit. Sumec co hlida hnizdo je agresivni a dobre bere, kdyz ho ale pustis, neshledavam na tom nic spatneho-on se k detem vrati. A co tebe vede k tomu zabodavat do nebohych, nemych ust ostry kovovy hacek.

Tento příspěvek byl editován 4.2.2010 12:00:11 uživatelem DJ.
Středa 3. února 2010 ve 22:15® osprey
osprey

DJ> A co tě nutí lovit rybu, která hlídá jikry?

Středa 3. února 2010 ve 21:57® DJ
DJ

BuBu99> Mas pravdu, narocnej rok byla ta 09. Treba dostanem jeste pred letem nejakyho tatu nad hnizdem. Mam vycihnutejch par der na Labi v useku Brandys Martinov.

Středa 3. února 2010 ve 12:19® BuBu99
BuBu99

DJ> cus tak nakonec k te nasi vlacce na Probostakach vubec nedoslö co uvidime pristi sezonu snad to bude lepsi:-))

Středa 3. února 2010 v 9:22® slimak
slimak

Michall>

DJ> chlapi dík…hned jsem to taky stáhnul…a rázem se přenesl na vodu:))

Úterý 2. února 2010 ve 22:51® DJ
DJ

Michall> Dekuju, ze jsi kolegovi z MB dodal odkaz, nasel jsem od nej zpravu. Takhle jsi mu zprijemnil zimni pripravu. Kdyz si vzpomenu jak polovicka nadavala kdyz jse si poustel piskajici simulaci v PC a ucil se echolot nastavovat, jeste dnes se bavim :-)

Úterý 2. února 2010 v 10:57® Michall

velosmh> tady si to stahni… http://www.lowrance.com/…125_demo.exe

Tento příspěvek byl editován 2.2.2010 09:58:05 uživatelem Michall.
Pondělí 1. února 2010 ve 21:27® velosmh

Ahoj mohl by jsi mě to nejak poslat,nebo nějakej odkaz.Moc díky

Pondělí 1. února 2010 v 17:57® DJ
DJ

Pepo z Ml. Bol. Mam v PC treninkovy program k lowrance 125 a v dokumetaci k echolotu uvadej, ze je stejny se 126. Navic je tento treninkovy program ke stazeni na strankach vyrobce. Je to jako PC hra :-) Uzij fajn zabavu a Petru zdar.

Tento příspěvek byl editován 1.2.2010 16:59:53 uživatelem DJ.
Neděle 31. ledna 2010 v 19:12® Miky20

Zdravím všechny chtěl jse se optat jestli nemáte někdo zkušenost se sumci v okolí Loun předen díky.

Středa 27. ledna 2010 ve 12:25® velosmh

Dobrý den všem,koupil jsem si lowrance x126 a přiznám se nevim si sním moc rady,našel by se někdo kdo by mě to vysvětlil? Předem moc děkuji. Pepa ML.Boleslav.