Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 7. února 2010 v 11:18® Losfedos
- Tento příspěvek byl editován 7.2.2010 10:20:04 uživatelem Losfedos.
- Neděle 7. února 2010 v 11:16® Losfedos
-
DOBRY DEN CHCI SI PORIDIT PRUT A MULTIK NA SUMCE,POTREBOVAL BYCH PORADIT,O PRUTU NEMAM VUBEC PREDSTAVU- LIBI SE MI SEMA THERAPY -CATFISH 2,5M-2.8M DO 400G. A UVAZUJI O KOUPI JEDNOHO Z TECHTO MULTIKU-SHIMANO TLD 20 ,NEBO OKUMA CATALINA CT 45L.CENA KOMPLETU DO 8000KC.CHYTAT BUDU NA VABNICKU A ZE BREHU NA BOJKU.PREDEM DEKUJI ZA RADY.
- Sobota 6. února 2010 ve 23:08® DJ
-
osprey> V pohode, jsem horka hlava a nemusel jsem na tebe reagovat tak podrazdene.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:41® osprey
-
DJ> Jinak fakt to nebylo nic osobního. Ale v mém okolí jsou lidi, co se na ty hlídače jiker specializují. A fakt už to není o rybařině.
Tento příspěvek byl editován 6.2.2010 19:41:25 uživatelem osprey. - Sobota 6. února 2010 v 1:20® DJ
-
HaD> Nevlacel jsem nikdy cilene na sumce , ale na Labi jsou mista kde je podemlety breh a tam proste berou, Jsou to mista kde se toci proud u brehu a pod nim, jsou tam velky diry, coz jsem psal uz na zacatku nasi pre s Ospreyem . Jednou jsem si to zkusil i v prsackach. Fajn vylet pod vodu
Zvyseny zajem o nastrahu jsem si vysvetloval tak, ze tam maji hnizdo kdyz tam berou tak razantne a agresivne. Loni jsem vytah a pustil tri behem tydne-vsichni do metru, je tam taky dost candatu a malejch rybek. Dle tve informace o slame, to ale asi hnizda nebudou. Zadny traviny tam nejsou, proud by je odnesl. Na kazdy pad by to ale nebylo tak hrozny, jako hordy naruzivych masozravcu z cely republiky, kteri kazdy jaro rabuji candati hnizda na Ebru. To uz je ale zase uplne jinej pribeh. No nic, Petru zdar a dik za novou informaci.
- Pátek 5. února 2010 ve 23:07® cormoran
-
Zdravím sumcobijci, letos bych chtěl namotat a vyzkoušet dosti chválenou Tufku. Mám možnost levněji sehnat jednu z těchto dvou. Poradíte, kterou vybrat?
- Pátek 5. února 2010 ve 21:10® osprey
-
Libor: Samozřejmě se to nepozná. Já taky nikomu nezazlívám, že se mu občas podaří takovou rybu zaseknout. Ale vyjádřil jsem pochyby o etičnosti takovéhoto počínání v případě, kdy lovec hlídající mlíčáky cíleně vyhledává.
A jak se to dá najít? Zjisti si, jak se sumec vytírá. Nechci to sem psát.
Ale pokud třeba zasekneš sumce v proudu pod jezem, je pravděpodobnost, že tam hlídal jikry, prakticky nulová.
- Pátek 5. února 2010 v 11:05® HaD
-
Libor> koukaj z ní kousky slámy tvarované do kolečka
- Pátek 5. února 2010 v 11:05® HaD
-
Já myslím, že zjistit, zda daný sumec hlídal či nehlídal hnízdo je obtížné. Možná to pozná zkušený ichtyolog, ale běžný rybář těžko. Nicméně pokud někdo nevědomky uloví hlídajícího sumce v povolenou dobu, není na tom nic špatného. Pokud ale cíleně a vědomě bude takové ryby lovit, tzn. že ví o těch místech a dokáže vysledovat tu dobu, je to trochu prasárna. To se nedělá a nemělo i když se ryba vodě vrátí. Odolat je asi těžké, ale etické.
- Pátek 5. února 2010 v 10:51® Libor
-
ahoj, jak poznám že zrovna v týhle tůni je hnízdo?
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 23:01® osprey
-
DJ> Hledáš, co není. Ti moji sumci byli jikernačky. Proto si můžu být jistý, že hnízdo nehlídaly.
A jinak to samozřejmě ukončíme.
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 22:22® DJ
-
osprey> NIKDO NEPSAL O JIKERNACKACH – ACKOLI NEVIM JAK TO MATE DOMA. POKUD JE PODLE TEBE TATA JIKERNACKA OK, NIC PROTI GUSTU
NECHCI SE TU S NEKYM NAPADAT, POJD, PUJDEM SI KAZDEJ PO SVEM JU? UZIJ FAJN DEN
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:49® osprey
-
DJ> Jikernačky hnízdo nehlídají
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:44® DJ
-
osprey> Tak to ti gratuluju, ze jsi si jisty tim, ze zadny ze sumcu ktere jsi chytil na konci sedmeho mesice nebyl z hnizda. Kladu si ale otazku, netrou se prave sumci v lete a dalsi otazka. Neprijde ti nefer chytat hladovou trenim vycerpanou rybu? Vis co, ja chodim k vode vlacet a je mi jedno co zabere, uziju si boj a pak vratim rybu vode a pokud zabere sumec uziju si to stejne tak
Resime tu howna Osprey. Nema smysl se prit, oba to delame po svem a ja nesoudim tebe, tak nesud ty me. Dik a Petru zdar:)
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:15® osprey
-
DJ> Nikdy jsem sumce na hnízdě netrefil a to vláčím 20 let. Tři přes metr mám mezi 25.7. a 15. 8.
K chytání mě vedou nějaké prastaré pudy po předcích, to asi budeš znát.
Ale zjednodušovat si život tím, že bych cíleně usiloval o záběr ryby, která ve snaze bránit potomstvo skočí po všem, to nebudu. V poslední době lidi kašlou na ryby jako takové, chtějí je jen tahat z vody bez ohledu na cokoli.
Nebudu tuhle diskuzi prodlužovat, stejně si každý udělá, co uzná za vhodné.
- Čtvrtek 4. února 2010 v 19:16® DJ
-
skwor> Klidne me pouc kolego – ziju v tom, ze se dravci smi chytat od 16.6
Tento příspěvek byl editován 4.2.2010 18:17:28 uživatelem DJ. - Čtvrtek 4. února 2010 v 17:45® skwor
-
DJ> Já se nehádám, jenom píšu svůj názor. Chodit cíleně na hájenou rybu podle mě úplně košér nebude. To hájení tam není bezdůvodně.
- Čtvrtek 4. února 2010 v 17:41® DJ
-
skwor> Ok, tak to mas po 16 dve moznosti. Nechodit vlacet az do pulky leta, nebo na umelou nastrahu napsat neni urceno pro sumce a doufat, ze si to sumec precte. Nebo je tu jeste jedna moznost, kdyz ti sumik zabere, urizni to, on to urcite prezije. Myslim, ze se shodnem, ze to o cem tu mluvime je kravina a ja se nehodlam hadat s nekym kdo nadava na elektrarny, ale doma si sviti zarovkou. Mozna by jsi tu mel tohle napsat chlapum kteri tu zacatkem leta pisou s nadsenim o ulovcich co se jim podarily. Podstatna cast sumcu v tomhle obdobi jsou tatove z hnizda
ale staci je pustit. Kdyz jej clovek odnese, zacnu s tebou souhlasit, ale i tak by to byla polemika o nicem. Svet nespasis, uz toho nechme
- Čtvrtek 4. února 2010 v 15:42® skwor
-
DJ> Tebe by takový úlovek těšil? Mě ne, a to myslím vážně. To si klidně radši vycházku k vodě odpustím, než tahat ryby tak, abych z toho neměl dobrý pocit. A to bych z lovu ryb hlídajících jikry neměl.
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 12:54® DJ
-
osprey> Poloz tuhle otazku jinak a vsem co sem chodi, nebo tem co chodi hned od 16 vlacet a obcas jim u brehu zabere neco, co nedovedou otocit. Sumec co hlida hnizdo je agresivni a dobre bere, kdyz ho ale pustis, neshledavam na tom nic spatneho-on se k detem vrati. A co tebe vede k tomu zabodavat do nebohych, nemych ust ostry kovovy hacek.
Tento příspěvek byl editován 4.2.2010 12:00:11 uživatelem DJ. - Středa 3. února 2010 ve 22:15® osprey
-
DJ> A co tě nutí lovit rybu, která hlídá jikry?
- Středa 3. února 2010 ve 21:57® DJ
-
BuBu99> Mas pravdu, narocnej rok byla ta 09. Treba dostanem jeste pred letem nejakyho tatu nad hnizdem. Mam vycihnutejch par der na Labi v useku Brandys Martinov.
- Středa 3. února 2010 ve 12:19® BuBu99
-
DJ> cus tak nakonec k te nasi vlacce na Probostakach vubec nedoslö co uvidime pristi sezonu snad to bude lepsi
- Středa 3. února 2010 v 9:22® slimak
-
Michall>
DJ> chlapi dík…hned jsem to taky stáhnul…a rázem se přenesl na vodu:))
- Úterý 2. února 2010 ve 22:51® DJ
-
Michall> Dekuju, ze jsi kolegovi z MB dodal odkaz, nasel jsem od nej zpravu. Takhle jsi mu zprijemnil zimni pripravu. Kdyz si vzpomenu jak polovicka nadavala kdyz jse si poustel piskajici simulaci v PC a ucil se echolot nastavovat, jeste dnes se bavim
- Úterý 2. února 2010 v 10:57® Michall
-
velosmh> tady si to stahni… http://www.lowrance.com/…125_demo.exe
Tento příspěvek byl editován 2.2.2010 09:58:05 uživatelem Michall. - Pondělí 1. února 2010 ve 21:27® velosmh
-
Ahoj mohl by jsi mě to nejak poslat,nebo nějakej odkaz.Moc díky
- Pondělí 1. února 2010 v 17:57® DJ
-
Pepo z Ml. Bol. Mam v PC treninkovy program k lowrance 125 a v dokumetaci k echolotu uvadej, ze je stejny se 126. Navic je tento treninkovy program ke stazeni na strankach vyrobce. Je to jako PC hra
Tento příspěvek byl editován 1.2.2010 16:59:53 uživatelem DJ.Uzij fajn zabavu a Petru zdar.
- Neděle 31. ledna 2010 v 19:12® Miky20
-
Zdravím všechny chtěl jse se optat jestli nemáte někdo zkušenost se sumci v okolí Loun předen díky.
- Středa 27. ledna 2010 ve 12:25® velosmh
-
Dobrý den všem,koupil jsem si lowrance x126 a přiznám se nevim si sním moc rady,našel by se někdo kdo by mě to vysvětlil? Předem moc děkuji. Pepa ML.Boleslav.