Vyhledávání
Sumcařina
V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:25® BuBu99
-
Jeenda> http://chytej.cz/…ku-ze-brehu/
- Pondělí 16. listopadu 2009 v 19:19® Jeenda
-
Zdravím chlapi sumcaři. Měl bych na vás dotaz. Existuje nějaká montáž jak dostat nástražní rybku na sumce aspoň do 50 metrové vzdálenosti od břehu na revíru kde je zakázáno vyvážet a chytat z lodě?? Chodím na revír kde je sumec hodně přemnožen, takže bych se pokusil je chytat ale sumci se podle echolotu drží 50 metrů a dále od břehu.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 19:30® regulus
-
sgt.mooody> reagoval jsem na tvoji, promiň mi ten výraz, hovězí větu „… V dnešní době už tu skoro nikdo na tybáře ohled nebere …“, to jestli sumci udělali škodu atd., atd., s tím se budou muset Španěli poprat sami a způsob řešení problému taky včetně toho jak se ekonomicky poperou s odlivem rybářů, což pro ně znamená nejspíš nemalý příjmy.
Realita bude asi taková, jak tu i ve fóru několik lidí psalo, že to ten Rumun nemá šanci vychytat i kdyby si prst v prdeli zalomil. Výsledek bude nejspíš remíza, Rumun lapne pár ryb, Katalánská vláda zavře hubu místním zelenejm (komu jinýmu by tak moc vadila nepůvodní ryba), těch 5 tun sumců je tam jak vyplývá z diskuse asi jako kapka v moři, za chvílu dorostou další, takže je to klasika, vlk se nažere a koza zůstane celá.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:07® novako
-
Hele jako sumci tam jsou přemnožený to jo ale ten stát na tom hrozně vydělával.Vždyt je tam mraky kempů kam jezdej rybáři z celýho světa a nechávaj tam dost peněz.A jako jestli tam bude zase normální ryba jako např. kapr tak už tam nikdo nepojede protože to nebude tak zajímavý na kapry rybáři můžou jezdit po čechách a ne až na Ebro.
Hlavně co je důležitý aby jsme v čechách si ty sumce nevychytali aby jsme nedopadli jako ve Španělsku.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 15:56® marven
-
a druhá věc je pokud sumci v ebru obsaují těžké kovi a atd. to samé to obsahují i jiný druhy ryb co tam žijí tak opravdu nechápu co se tím změní občas nechápu nadčím zakonodarci at naši nebo jiných statu přemýšli asi jeto zase věc komerční a kdo komu co nabídl proč tedy zakazují lov na živou nastrahu a další zakazy
- Neděle 15. listopadu 2009 v 15:13® 1Mara
-
Je to nesmysl jak by je chtěli vycvhytat ? prostě krávovina :
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 12:27® sgt.mooody
-
kiwi1> Ted nevím jak to myslíš
ale dik
..
marven> No tak asi nejde aby se to vychytalo uplně do mrtě,ale jak jsi psal tak tam jezdí spousta rybářů splnit svůj sen o trofejní rybě,a ted si vem že se tam budou mlátit klackem po hlavě i trofejní kusy přez 100kg takový ryby je škoda a ani se to nedá jíst..
Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 11:28:23 uživatelem sgt.mooody. - Neděle 15. listopadu 2009 v 11:28® marven
-
ale zas kolik řybářu si tam jede 2000km chytit trof. sumce či kapra,candáta pokud tam sumec nebude kolik rybářu tam nepojede podle mě se to nedá stejně vychytat takovou řeku
- Neděle 15. listopadu 2009 v 11:21® kiwi1
-
sgt.mooody> To je radost číst
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 4:53® sgt.mooody
-
regulus> souhlasím že se tam sumci opravdu přemnožili a způsobyli velké škody u jiných druhů ryb což je velká škoda,ale na druhou stranu je ted velká škoda likvydovat ty sumce co tam jsou,mě je to na druhou stranu jedno možná i bude lepší když se těch nadbytek sumců zbavý ale de jen o to že je toho škoda a škoda byla i těch ryb co tam byli,je fakt že sumci tam byli vysazováni jako ryba která tam původně nežila a mají na to právo jak si to tam zase rozeberou..Zkrátka bude lepší do toho nestrkat rypák jen jsem psal svůj názor..
- Sobota 14. listopadu 2009 ve 21:36® regulus
-
sgt.mooody> neznám místní situaci a naprosto bez jakýhokoliv zaujetí pro nebo proti – pokud budu vycházet z toho co bylo v tý rozhlasový relaci a na tom španělským webu, tak oni řeší problém, který vytvořili rybáři, alespoň mě to tak připadne. Sumci jsou u nich nepůvodní druh, kterej tam někdo nelegálně vysadil, následně se přemnožil a prakticky zlikvidoval nebo vytlačil původní druhy co tam žily.
Na jaký rybáře se má brát ohled, promiň, ale tohle já fakt nechápu.
- Sobota 14. listopadu 2009 ve 20:52® sgt.mooody
-
V dnešní době už tu skoro nikdo na tybáře ohled nebere
ted de jen každýmu o to aby si namastil kapsu..sice je fakt že sumci tam skoro všechno zlikvidovali ale zas takoví sumci jaký tam jsou zas nikde jinde nejsou..
- Sobota 14. listopadu 2009 v 19:21® chosebaits
-
kiwi1> a do pr…,tak to asi pravda je.
- Sobota 14. listopadu 2009 v 19:18® kiwi1
-
regulus> asi to pravda je…
http://translate.google.cz/translate?…
- Sobota 14. listopadu 2009 v 19:01® regulus
-
chosebaits> „… V rádiu si snad prču nedělaj …“, no já bych to tak horký neviděl, bůh ví, jestli to není nějaká kachna (myslím novinářská), když to bylo u nás v rádiu, mělo by to být dohledatelný někde ve španělských novinách nebo na netu a asi nejen tam, Ebro je tak profláklý, že pokud je na tom něco pravdy, tak se o tom bude cvrlikat na spoustě evropskejch rybářskejch serverech. Zkuste něco vyštrachat.
- Sobota 14. listopadu 2009 v 18:19® chosebaits
-
Malovec> Aby ještě nenastala na tento postup řetězová reakce a nepřidali se ostatní,co mají problém se sumcem ,třeba Pád atd.V rádiu si snad prču nedělaj,tak aby jsme fakt nebyli rádi za ty naše fousáče v naših tocíh.
- Sobota 14. listopadu 2009 v 17:49® Malovec
-
chosebaits> tak to je teda mazec , celkem se tomu těžko věří ale možné je všechno nakonec budem ještě rádi za sumci u nás a hlavně za ty zákony na které si teď stěžujem
- Sobota 14. listopadu 2009 v 16:36® chosebaits
-
osprey> Já to vidím také jako dodrý kšeft.Stát to nebude stát ani korunu,tak mu na to rádi přiklepnou.Lovci co tam budou chtít chytat pod jeho taktovkou mu zaplatí nemalí peníz a on tu rybu ještě prodá,tudíš vydělá dvakrát,no a za pár let na to bude chtít ještě dotace a má nahrabáno.Jako kdyby to bylo tady v ČR.Jestly to není čech a nepovažuje se za rusa???Když jsem to v noci slyšel z rádia,tak jsem myslel ,že se mi to zdá.
Tento příspěvek byl editován 14.11.2009 15:39:01 uživatelem chosebaits. - Sobota 14. listopadu 2009 v 16:22® osprey
-
chosebaits> Ta akce mi přijde naprosto neprofesionální bez možnosti dosáhnout nějakého zásadního řešení. Ten ruskej emigrant podle mě jen zneužívá situace, aby si napakoval kapsu. Sumec se vytírá někde od 80 cm a roste celkem rychle. Pravděpodobně dojde k decimaci stavů trofejních ryb a až se to tomu opičákovi přestane vyplácet, tak z toho vycouvá.
- Sobota 14. listopadu 2009 v 15:46® chosebaits
-
osprey> To určitě ne.Voda vyhlášená na velký sumce asi zanikne,pokud to myslí opravdu vážně.Všechny sumce nevychytaj,to asi nelze.
- Sobota 14. listopadu 2009 v 15:28® osprey
-
chosebaits> Tak to některé lidi nepotěší…
- Sobota 14. listopadu 2009 ve 14:12® chosebaits
-
Hošani,Španělský sumci jsou v ohrožení viz. reportáž.Ta reportáž začíná v dvacátousedmou minutu a třicátou sekundu. http://www.rozhlas.cz/…p-player.php?…
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 18:19® sidonius
-
ahoj, chtěl jsem se, když budu na Seči chytat na trhačku sumíky, tak to musím mít zavežené jen na těch pouhých 25metrů nebo to platí jen tam, kde je pravidelná lodní doprava, chytal bych u hráze, kde jsem nikdy žádnou loď neviděl. Díky
- Středa 11. listopadu 2009 ve 22:41® kiwi1
-
marven> škoda a byl to bombard?
- Středa 11. listopadu 2009 ve 22:09® marven
-
kiwi1>už je pryč
- Středa 11. listopadu 2009 ve 21:20® kiwi1
-
marven> ahoj co je to za člun? bombard?
- Středa 11. listopadu 2009 v 19:38® sgt.mooody
-
osprey> To na ně za chvíli budou chodit s elektrikou jako na žížaly
- Středa 11. listopadu 2009 v 18:44® marven
-
šířka je 1.6m
- Středa 11. listopadu 2009 v 18:43® marven
-
čus prodám dřevěnou formu na vyrobu lodě d:420cm,š:160cm,hlouka 48cm cena 6000kč a člun 210cm s přeravni taškou a pumpou 6500kč
- Středa 11. listopadu 2009 v 18:12® osprey
-
Prostě chytají na plovoucím ostrůvku – když se naplaví rákos, v tropech to rostliny rychle zpevní a asi to lidi celkem běžně unese. Ale koukal jsem taky jako puk.