Chytej.cz

Sumcařina

V diskuzi je 35.126 příspěvků, z toho 35126 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 25. října 2009 v 17:57® HaD
HaD

HT> v noci se samozřejmě fotit dá, ale otázka zněla na ráno. S tím uvázáním si to nemyslím, rybě to neublíží a mnohdy i pomůže

Neděle 25. října 2009 v 17:57® spike
spike

HaD> no já jsem právě dnes slyšel že se nesmí tak jsem se chtel zeptat

Neděle 25. října 2009 v 17:45® Malovec
Malovec

HT> sice je to u nás zakázané ale můj názor je že pokud je sumec uvázanej správně a na dost dlouhém provazu tak mu to přes noc ublíží míň než když ho strčíš do vezírku a celou noc se dře někde na mělčině, samozřejmě záleží na tom jak je uvázání provedené , jinak proti fotkám v noci taky nic nemám má to svoje kouzlo

Neděle 25. října 2009 v 17:44® HaD
HaD

spike> na kapra chytat můžeš, resp. na všechny ryby, které nemají stanovenou míru nebo dosáhly té předepsané. Nesmí se chytat jen na chráněné druhy, lososovité ryby a úhoře. Je to v řádu ;-) , ten bys měl znát! Sumce v zahraničí v případě potřeby uvazuju na pružnou gumu. Protáhne se to hubou a mimo žaberní oblouky skrz skřele ven.

Neděle 25. října 2009 v 17:38® HT
HT

spike> Odpovím ti za HaDa,klidně můžeš fotit i v noci,foto má pak své kouzlo.Klidně můžeš sumca i uvázat,ale není to pro něho moc OK.

Neděle 25. října 2009 v 17:19® Jak.novi
Jak.novi

BuBu99> Třeba spike chytl kapra, s bardavicí za hřbetní ploutví, myslel si že je to tuková ploutvička a od těch dob si myslí, že kapr je lososovitý. Toť vše :-))

Neděle 25. října 2009 v 17:09® BuBu99
BuBu99

spike> proc by se nemohlo v radu je ze nesmis nastrezit uhore a lososovite a tam kapr nepatri nebo se p letu:-)

Neděle 25. října 2009 v 15:41® Jak.novi
Jak.novi

spike> Může, pokud má zákonnou míru.

Neděle 25. října 2009 ve 14:38® spike
spike

HaD> Když chytíš sumca v noci a chceš si pořídit fotky až ráno, uvazuješ??? popřípadě jak se to dělá… A jinak na dvd s tebou o lovu sumců jsem viděl že jsi použil kapra jako nástrahu na sumce, to su myslím nemuže nebo se mýlím??

Pátek 23. října 2009 v 16:56® HT
HT

pazout206> S touto konkrétně ne,je to novinka,já mám trochu větší a silnější,šlape suprově,ale u nás ji už nekoupíš,stála taky trochu víc než ta Soterra,ale vůbec bych se té Solterry nebál.

Pátek 23. října 2009 ve 14:16® jonnylord
jonnylord

dav-k2> jj díky ale fakt bez tebe bych ho na břeh nevytáhl dneska jdu znova (1.majitel účtu)

Pátek 23. října 2009 ve 13:10® Jak.novi
Jak.novi

HaD> Máš ode mne osobku.

Čtvrtek 22. října 2009 ve 23:28® HaD
HaD

Jak.novi> :-)

Čtvrtek 22. října 2009 ve 23:07® dav-k2

AHOJ, FOTKY TI POŠLU,JEN CO NAJDU KABEL Z FOTAKU,A JEŠTĚ JEDNOU GRATULACE MOC PĚKNY SUMIK

Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:55® Jak.novi
Jak.novi

HaD> Už se těším na tvou knihu :-)

Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:42® pazout206

HT> a mas nejake zkusenosti s tou okumou??a bez radice je delaj taky??zatim sem nekoukal tak nevim jake verze delaj

Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:08® HT
HT

pazout206> kup si nový,za ty peníze jde pořídit i dobrý multík.Zkus tento,ale volil bych verzi bez řadiče. http://www.vmfish.cz/…ory/solterra[7809]

Čtvrtek 22. října 2009 v 10:09® mako
mako

HaD> Jasně, že zpestřila … Za mě je to nej kniha na danné téma, hlavně zkloubení rad a vyprávění z „praxe od vody“ zní dělá něco nového ..... Dobrá je podle mě i knížka od Milana Zelenky :"Propadli jsme … " s Dalasem na titulce, ale na rady a vychytávky je to nesrovnatelé …

Našel jsem ilustrační foto … -o)), kde je vidět, že pruty ok … -o)) Myslím, že „tůněnka“ nebude vhodná, fousáč poměrně záhy cití kov, ale o káču se nepřisekne. Tak jsme zkoušeli i jen jednohák a taky to neklaplo … No ale mi na to přijdeme …-o)) Asi příští sezonu …

Díky a měj se

foto/diskuze/sumcarina/2009/th-img27342.jpg
Čtvrtek 22. října 2009 ve 2:00® HaD
HaD

Johnylord: začínám bejt pěkně nakrknutej. Buď se pochlap, přiznej, že si ulít a všem se omluv (a jelikož jsme chlapi a umíme to ocenit, přijmeme to – VŠICHNI BEZ KOMENTÁŘŮ!!!), nebo sem už nechoď. Pokud neuděláš to první a projevíš se jinak, než si přeji, končíš tu na dlouho. Vyber si.

Čtvrtek 22. října 2009 v 1:59® HaD
HaD

mako> Doufám, že ji skutečně zpestřila :-)

Jak to řeším? Zásek co nejdříve a co nejrazatněji. Současně je potřeba docílit, aby byla šňůra stále co nejvíce napjatá. Čím větší hloubka a vzdálenost, tím je potřeba delší prut. Taky napomůže nemít pruty kolmo vzhůru, ale co nejvíce šikmo směrem ke splávku. Dál to ovlivní i velikost zabírajících ryb, velikost a typ nástrahy, montáž… Je to prostě souhra mnoha faktorů a lze jen obtížně říci, co bys měl změnit.

Ale současně je potřeba počítat s tím, že stejně jako u jiných metod určité procento neúspěšných záseků vždycky zůstane.

Tento příspěvek byl editován 22.10.2009 01:59:58 uživatelem HaD.
Středa 21. října 2009 ve 23:22® mako
mako

HaD> Ahoj Davide, jak je ?? Tak jsem si dovču zpestřil četbou .. hádej čeho ??

Mám jeden dotázek, mohu ? Když chytáš na splavávanou, či jen plavanou na delší vzdálenost ( cca 10m ), jakou zvolíš montáž a jak reaguješ na záběr, aby se to dalo seknout ? Nějak se to nedaří, asi vždy jede směrem k lodi a než se domotá šňůra, tak je zas káča s prázdnejma hákama na hladině …

Díky moc

Středa 21. října 2009 ve 23:16® osprey
osprey

regulus: Taky na to koukám. Už jsem tu i mazal.

jonnylord> Tohle místo je diskuze o lovu sumců na rybářském serveru. Vzhledem k tomu, že se ti ji poslední dobou daří velice slušně zazdívat, tak toho nech, protože jinak ti cokoli dalšího smažu jen se to tu objeví..

Středa 21. října 2009 ve 22:28® Jak.novi
Jak.novi

regulus> nebuj, už taky končím.

EDIT ADMIN
Já vím, sliby se maj plnit …

Tento příspěvek byl editován 21.10.2009 23:04:34 administrátorem regulus.
Středa 21. října 2009 ve 22:12® regulus
regulus

sgt.mooody> už bylo načase, začalo to přerůstat …

Středa 21. října 2009 ve 22:07® sgt.mooody

regulus> V phohodě,už se všechno vsvětlilo zpátky k sumcařině ;-) ..

Středa 21. října 2009 ve 21:56® regulus
regulus

TAK A DOST, JEŠTĚ JEDEN PŘÍSPĚVEK V PŘEDCHOZÍM DUCHU A ZAČNU VÁM TO MAZAT ! ! !

Středa 21. října 2009 ve 21:56® pazout206

HT> tak myslel sem do tech 3000 jestli by se neco naslo no ale nechci zase nakej sunt

Středa 21. října 2009 ve 21:54® jonnylord
jonnylord

sgt.mooody> hele ja bych to chtel visvetlit on by si chtel zalozit nev nick a zacit znova tak bych nechtel ad ho zase hnedka odrovnate protoze jsme mu to cele zku**** ja

Středa 21. října 2009 ve 21:51® sgt.mooody

No asi tak nějak jak píše novako bude to tak lepší..

Středa 21. října 2009 ve 21:50® sgt.mooody

jonnylord> Když tomu nerozumíš a řikal ti at se mu do toho nehrabeš,neměl si to dělat!Jelikož si tu naplácal opravdu pitominy..